От ”Алтернатива за Германия” искат две еврозони

Еврозоната трябва да бъде разделена на две с по-силна група около Германия и друга, по-слаба, която да включва и Франция.

Обратно в новината

Коментари - От ”Алтернатива за Германия” искат две еврозони | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

абе , в кой бункер се скри другарката меркел !? мерси !

щом сме втора категория,какво да кажем за повече от едномилионния добитък,който си пуснаха висока развититата чиста раса.Какво става с чистите арийци.май ще позеленеят

Четвъртия Райх ни изсмука и ще ни изплюе.

Необразовани, затъпяли от цигари и ракия мислители.

Кога българинът са го спирали липсата на знания да има мнение? :))

Най-обичам политик да ми говори за "Ще е лошо година-две, ама след товааа..." За него ли ще е лошо година-две или за мен?

по която и да е схема на демократичната ЕС ние се го дууаме!

Напротив, не ни трябва еврозоната. Това е нов затвор и рекет.

JMM®

Невероятно забавно е нормален човек да чете постове изобилсващи от "ронене на крокодилски сълзи" на путинофили относно проблеми на ЕС. Путинофилската сган се активизира винаги, когато се обсъждат нормални въпроси относно развитието на ЕС и трансформирането му към Федерален ЕС.

Може да съществува Федерален ЕС само за немскоговорящите държави. Другите са прекалено различни и в това е тяхната ценност.

Националистита са прави. Европа не е обединена. Ясно е, че не може. Европейците се мразят. По някаква причина, "западните" си мислят,че превъзхождат източните.А вече е видно, че германците се имат за ... изключителни.Това ми напомня на един ушким отминал исторически момент. Адали е така?!

и Б-я да напусне по-добре,аман от диктатура на ЕС и наши слагачи.....

Съгласен! Когато хора от втора /бедна/ категория страни отидат в първа / богата / категория/ да плащат за хотел, услуги и стоки както в категорията на страната на произхода си. И съответно когато хора от първа категория / богатите/посещават и ползват услуги и стоки във втора / бедна / категория страни да плащат като богати. Да ама не! Тези продължават да се изживяват с усещането за глобализатори / колонизатори/. Стъкълца , огледалцета и герданчета срещу екологично чисти суровини и материали!!!!!!!

Ал

ЕС има шанс, но ... не и под шапката на неолиберализма - глобална мафиотизирана структура, която работи за изсмукване на ресурсите в посока зад океана. Трябва просто да осъзнаем кой е истинският враг, да забраним НПО-та, фондации и партии с чуждо финансиране и националните предатели да се разстрелват публично.

И сега остава да се съгласим, кои са национални предатели... Аз викам да почнем с Белата Златка, Каракачанката, Ахмед... Ти какво викаш?

Западният блок продължава да доказва на много държави, че са будали- политически и икономически.

БЕЗ ЖИВОТ НА ЗАЕМ ПОВЕЧЕ. ЕДНА ПО ЕДНА ДА НАПУСКАТ И ТОВА Е. ВСЕКИ ЩЕ СЕ ПРОСТИРА СПОРЕД ЧЕРГАТА СИ :) А И ПРИ ФАКТА, ЧЕ НЯМА ПОВЕЧЕ ПАЗАРИ ОБЩО ИКОНОМИКАТА И ПОПУЛАЦИЯТА ТРЯБВА ДА СЕ СВИВАТ.

ЕС,Е МИНАЛО,КОЕТО ПРЕДСТОИ НА ЕВРО ЧИНОВНИЦИТЕ ДА ПРОУМЕЯТ!!!

значи има значение къде са те боцнали в дупето.... ако е у Франция е едно, друго ще е ако ти го боцнат в Унгария примерно

ХАХАХАХАХА... В зоната на първа скорост ще стане по-бързо, светкавично, тъй да се каже. Идиоти немски. Добре, че се разпада този извратен съюз.

Всяко чертане на разделителни линии ще доведе до разпад! Той си е неизбежен де :)

ТОЯ ПРОСТАК ДАМВ КАЖА АКО НЕ ЗНАЕ,ЧЕ ЕУ СЕ РАЗПАДА,ТАКА ЧЕ МОЖЕ ДА Е СПОКОЕН.

А ако я немаше още тази "алтернативна" партийка?, кой щеше да дава такива предложения? Дойчовете пак ше минат само с един виновен фюрер! Както винаги!

Това ще е добре за нас, дано да стане!

Май онези с БРЕКСИТа ще се окажат прави и си дигат чукалата. 4 райх гаф след гаф.

Тази работа тях въобще не ги касае, те си имат паунд!

За сравнение когато Португалия и Испания влязоха в ЕИО, ги заляха от европомощ и евросолидарност и двете държави дръпнаха значително икономически и почти се изравниха с нивото н държавите тогава в ЕИО, а бяха по-зле от социалистическа България по това време. За нас днас не е предвидено нищо от европейската солидарност и даже по-лошо от нищо, само експлоатация и изсмукване на националните ресурси и паричин средства.

70 те години имаше студенти по медицина от Португалия у нас- бяха доста изостанали... факултет по социология даже нямаха

"Еврозоната трябва да бъде разделена на две с по-силна група около Германия и друга, по-слаба, която да включва и Франция." Това май е по нечия друга идея! цитат: "Към началото на 2003 г. националният дълг на Съединените щати надскочи зашеметяващите 6 трилиона долара и се предвиждаше да достигне 7 трилиона преди края на годината около 24 000 на всеки американски гражданин. (...) (По данни на Вашингтон таймс от 2.11.2015 г. държавният дълг на САЩ сега, към 1.11.2015 г., е 18.15 трилиона долари, а след изтичането на мандата на президента Барак Обама ще достигне 20 трилиона, б.м. Л. П.) Голяма част от тази задлъжнялост е към азиатските страни, най-вече Япония и Китай, кои- то купуват американски ценни книжа чрез фондове, акумулирани от продажба на артикули електроника, компютри, автомобили и разнородни прибори на Съединените щати и световния пазар. Докато светът приема долара като еталонна валута, огромната задлъжня- лост не поставя сериозен проблем пред корпоратокрацията. Обаче ако друга валута замести долара и ако някои от кредиторите на САЩ (Япония или Китай например) си поискат своето, ситуацията драстично ще се промени. Съедине- ните щати изведнъж ще се намерят в твърде несигурно положение. Впрочем днес появата на такава валута вече не е само хипотеза еврото излезе на международната финансова сцена на 1 януари 2002 г. и престижът и мощта му растат с всеки изминат месец. В случай че ОПЕК реши да си отмъс- ти за нашествието в Ирак или пък по някакъв друг повод сметне за нужно да покаже мускули пред САЩ, еврото дава своеобразна възможност на въпросна- та организация да стори това. Едно евентуално решение на ОПЕК да замести долара с еврото като еталонна валута би разклатило империята изоснови. Ако това стане и ако някой от големите ни кредитори реши да поиска да си изпла- тим дълговете в евро, ударът ще е разтърсващ"

Много си точен, ама да питаме първо евреите

Дааа, с такива икономически и политически противоречия никакъв наднационален съюз не може да издържи дълго време. ЕС се оказа фикция.

началото на края, мрете евролиберал-боклуци в лайната дето сами вие изсрахте

Дори да се разпадне ЕС, дори да е началото на края, ние нищо няма да усетим И знаете ли защо? Защото България даже не е и помирисвала ЕС. За 10 години България не направи нищо, ама абсолютно нищо, за да се доближи до Европа. Единственото, което различава България отпреди е свободното пътуване и криворазбраната свобода, преминала в слободия всеки да си плещи и прави каквото иска, без това да бъде наказвано. Всичко останало си е по старому Ни манталитет, ни начин на мислене, ни култура, ни институции, ни държавно устройство. Нищо, ама нищо нямаме общо с Европа. Бием се в гърдите с някакви стари лаври, с някакво славно минало, а днешната реалност - клоака

Много идеализираш сегашна Европа, а тя не е толкова добре- говориш явно за за една Европа от преди 10 години... Ако мислиш, че Италия не е по- корумпирана от БГ- много се лъжеш, там и касова бележка никой не издава, а да не говорим за половината държави с колосални дългове над 100% от БВП- това ако не е политическа корупция и източване на бюджети- здраве му кажи

A защо ЕС не се разпадне и всекида си купува дирвктноот Китай без посредник, а? То бива колониализъм, ама това удари земята. И защо страните са длъжни да купуват стоки с етикет от европейска страна, произведени в Азия на високи цени без мита?

А не може ли Германия да инвестира в южните и източните икономики и да им направи нещо като план Маршал, а не да им прибира образованите младежи и да ги ползва за пазари? Какво помагат германците? Ако американците така бяха "помагали" след войната германците и до днес щяха да са едно голямо ГДР с трабанти и сандали с три четвърти чорапи.

Може, и ще инвестира, както и досега, но правителството няма да може да влияе на фирмите.

Добре де!! Германия и Холандия, хубаво..... Едните имат закон защитаващ педофилите, а другите закон защитаващ зоофилите!! Ама тия, останалите, кво правят в тая зона там бе? Ааааа - да бе.... Да не забравяме нацистката колегиалност и нейните традиции!!

Е нали уж "але меншен верден брудерс". Нали уж за 10-на години щяхме да ги стигнем германците по заплати, щото нали, инвестиции, модерен мениджмънт и т.н. Като ни вземаха заводите за без пари други ги приказваха ...

Я, се скрийте немски капути. Като се разпадне ЕС ще ви видим що за Локомотив сте. Без ресурсите,евтината работна ръка и пазарите на Европа и Русия сте капути.

си изпълняват заповедите на спонсора им путлер за разбиване на Европейския Съюз, най-голямата заплаха за азиатски путлеристан.

вие соросоидите, толкова десетилетия сте правили свирки на путлерасти?? Тц. тц.........

Германия да се събира с по-силните страни и да си отглеждат там всички мюсюлмански нашественици. А ние да излизаме от този отвратителен съюз.

А какво е мнението по въпроса на онези,за които и според които една държава като...България отдавна е..."готова",за да приеме евро-то???

Простотия и инелектуално безсилие!!! Или правим един мощен съюз с общ пазар, валута и армия, или всеки се спасява поединично. Какви са тия глупотевини - първа група, втора група... ала-бала. Ако ще се разпада съюзът, откъде-накъде някой си от Германия ще казва на Франция, та дори и на България, с кого да се обедини - ай, сиктир бе! Франция може да поиска да си се интегрира с бившите си колонии, а пък България - със страните от Източна Европа...

А група, Б група.Всяка година първите двама от играят плейофи за влизане в А с последните двама.Лудо купуване и трансфери на читави икономисти и счетоводители.Шампионска лига за богатите и ЛЕС за по-бедните. Ако не беше трагично, щеше да е смешно.

Когато тая нацистка генетична грешка си извади от джоба си 800.000.000.000 евро репарации дължими на Гърция, Сърбия, България заради кланетата проведени от баща си и когато покрие 1.000.000.000.000 скрит немски дефицит заради който Германия фалира други, тогава и зона и с Конго може да направи!

Най-важното от цялата путлерова пропаганда е , да се разруши Европейския съюз !!! Всякакви въжеиграчи са добре дошли за путлер, стига да се разруши Европейския съюз, това зло, в коет хората живеят отвратително и умират от глад !!!

идиот си баце!

Пред "идиот", трябва задължително да се сложи думата " ТЪП " !

Германия трябва да бъде раздробена на малки държавици като Люксембург.

Вън от еврогейския съюз и сатаНАТО.

Обратно - "еврогейския съюз и сатанато" ВЪН ОТ БЪЛГАРИЯ!

Нищо ново! Отново се лансира старата идея за "Европа на две скорости". Това не е нищо друго освен проповядване на човеко ненавистническата идея за това, че макар да сме равни, някои са "по-равни". Колониализъм в чист вид!

ГЕРМАНИЯ БЕЗ ИЗНОСА КЪМ СТРАНИТЕ ОТ ЕС Е ФАЛИРАЛА.ОКОЛО 40 % ОТ НЕЙНИЯТ БВП СЕ ИЗНАСЯ-НЯМА ДРУГА РАЗВИТА И ГОЛЯМА ИКОНОМИТА С ТАКЪВ ПРОЦЕНТ ИЗНОС.АКО НАПРИМЕР БЪЛГАРИЯ ИСКА ДА ИЗЛЕЗЕ-НЯМА ДА НИ ПУСНАТ ОТ ЕС, КОЛКОТО И ДА ВИ Е СТРАННО, НИЕ ГУБИМ ОТ ЕС, А ГЕРМАНИЯ И ЗАПАДНА ЕВРОПА ПЕЧЕЛЯТ.

И си прав,и не си прав!!!Всеки по света знае,какво се крие под етикет,на който пише(или по-скоро пишеше)..."Мейд ин Джърмани",нали така?!?Но си напълно прав,че в момента Германия на 100% извлича ползи от ЕС,както нито една друга страна-членка(тук трябва да се запитаме,защо това е обаче така)като залива пазара със стоки,голяма част от които изобщо не са произведени в самата Германия,но минават под бранда на фирми,които са си чисто немски,т.е.,произвеждат се с по-ниско качество и от по-ниско заплатена работна ръка,но се продават на такива цени,все едно са...немска продукция!!!Примерите с веригите за хранителни продукти,битова техника и строителни материали са достатъчно на брой!!!Но тук трябва да се зададе и въпроса,защо в тези страни,в които се продават тези продукти,няма местни такива,които да са им конкуренция???Отговорът на този въпрос го знаят всички политици,както и всички,що-годе нормални граждани на тези държави!!!

Една ислямска зона, в която да са Германия и Франция. И една християнска, около Вишеградската четворка.

липсва ни едната годинка.

При толкова уважили поканата на Меркел ,15% ми се виждат даже малко !

пилците се броят наесен. Поне 19-20%

И ние сме към по-развитата група. Франция да се маха при по-слабите. Боку НЕНАГЛЕДНИ ШЕСТИ номер, толкова шпакловки удари на Меркел

Равновесието на центробежните и центростремителните социални сили, скоро ще се наклони към вторите. Робовладелците и THE MATRIX знаят, че с увеличаване на честотата на "Вълнàта на Шуман" им остава все по-малко време за деребействане. (края на 2017 г.)

Скоро ще чуем и за висшата раса и това се дължи на сегашното положение , за което носи вина НЕМСКАТА ДЪРТА КУКНДРЕЛКЕН!!!

ЕКЮ е кошница от валути в която най голям дял има германската марка 30 %.