Такса ”включване” на ЕВН изключена, ама не съвсем

Върховният касационен съд отмени окончателно и без право на обжалване прилагането на 13 клаузи от общите условия на “EVN България Електроснабдяване“.

Обратно в новината

Коментари - Такса ”включване” на ЕВН изключена, ама не съвсем | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ами уведомяват, да ти кажа. На касовата бележка от пощата пише. Когато си проверяваш сметката по телефона - тече автоматично съобщение. За да не забравяш си открий банкова сметка и си я захранвай. Щом можеш да си купиш хладилник за 1000 лева, пари имаш.

Тези,ВиК и пощите,мобилните са най-големите хайдуци ,монополисти и изедници!

Трябва да въведа данък за всеки идиот, който ми се пречка и пънка насреща с пари, постове и дипломи /и трите - купешки и от ден до пладне/.

А от циганите кога ще събирате ,кога?

20 лева сметка за ток, а 40 лева да ти включат ток. Излиза, че месечния разход за ток и поддръжка е в пъти по-малък, отколкото вдигането и спускането на един бушон.

Сигурно все още съществува правилото въразяваш за фактура само след като си я платиш... т.е. ако ти дойде нереална фактура .. примерно равняваща се на консумацията на град с 10 000 жители (което се е случвало доста често в БГ) ти не можеш да възразиш, защото ако си платиш огромната сума (ако я имаш) и възразиш ще си чакаш парите с години.

Аналогична е ситуацията и с Топлофикация.

Ами така ще е, докато пращат хора да отвъртат бушоните или да ги изключват ръчно ще има разходи транспорт и т.н. Нали са голямата компания която инвестирала милиони във мрежата, пълни идиоти са, със напълно поносима инвестиция могат да направят управлението на електромерите и бушоните дистанционно и тогава спирането и пускането ще е въпрос на едно кликане и може да не събират такси защо няма да имат разходи. Само че ако почнат да правят инвестиции както твърдят няма да може да си присвояват средства, и затова се говори че това е много скъпо и няма специалисти на този свят които да могат да го направят.И си мислят че някой им се връзва на идиотщините просто нямам думи.

Нали повторното включване става в работно време, какво толкова да се заплаща?

Много си сигурен,че се работи само в работно време

Имаш предвид аварии? Нередовен платец е съвсем друга приказка.

Точно така излиза, пак щели да си вземат таксата. Ама тези наистина заслужават да вземем сопите и да ги изхвърлим от страната.

Любимия финансов поток на политическата мафия - вашите/наши сметки за ток.

А нещо за манипулирането показанията на "умните" им електромери,че си ги нагласят дистанционно както им оттърва,да си смучат достатъчно парички,няма ли да се прави,или най-сигурно пак на улицата и този път с тояги и камъни до прогонването на наглеците!Също и за скъпарските американски марици и политическите им покровители.До кога ще ги търпим?!

натрупани задълженията на НЕК - 3 милиарда ... 800 000 милиона към мариците ... това е само да се поддържат в готовност !!!! Викайте ура за Иван костов !!!! викайте .... наздраве

Изпълнявай само писмени нареждания, защото нечестивицте се отмятат...... Дреме ми, че "били наложили практика", като се опре до съд ще се гледат договорите, а не "практиката".....

"В този смисъл отпадането на чл. 34 ал. 1 от ОУ на "EVN България - Електроснабдяване" не променя необходимостта от компенсиране на разходите за преустановяване и възстановяване на захранването, както е било и досега, лаконично обясняват от австрийската компания." Такава наглост само от чужди инвеститори в най-бедната страна от ЕС! Съда отменя плащането на тази такса, обаче те отказват да се съобразят с решението на съда и го обявяват публично! Е кажете, какъв интерес имаше народа и държавата от чужди ЕРП-та, който са и монополисти, никакъв пазарен принцип няма при тях? И какво става с ЧЕЗ и другото ЕРП, които имат сходни общи условия, нима това решение на съда не важи и за тях? Или за всяко ЕРП със сходни условия трябва да се точат дела по 10 години?

Това, че ти си прост и беден, не означава, че държавата е бедна. Ай сиктир. Вместо да пишеш глупости, си намери по-доходно занимание.

Каза форумния простак. Извинявай, форумни простако, ама това е мнието на целия свят и всички западни статистики. Ако не вярваш, прочети ги сам, форумни простако.

ЦИРК!!! Няма да плащаш "такса" , ще плащаш "Разноски"! Защо веднъж завинаги не им се забрани да събират пари за всичко друго, освен за потребена енергия?

Падна ми се код за сигурност "00"...:)) Всички ЕРП в кенефа!

И какви точно разходи прави EVN,като отвъртят бушона.Могат по цял ден да си вършат личните дела със служебни автомобили ,да получават незаслужено големи заплати,и за изхарчен ток даже под 10лв.да плащаш такса включване19лв.По въпроса с кражбите от циганите няма как да се преборят,а даже и с кражбите от т.н.бизнесмени.Ами то така много удобно е ,да си гласуват допълнително приходи.

Вън колонизаторите от България ! Всичко друго е дрън , дрън ярина и омагьосване на заспалото стадо.

Я пак ? Въпреки отмяната клиентите на EVN ще продължат да плащат такса включване защото ТРЯБВАЛО ДА СЕ ПОКРИЯТ РАЗНОСКИТЕ КОИТО СА НАПРАВЕНИ ЗА ДА СЕ СПРЕ ТОКА ??????? EVN решава че едностранно трябва да ти спрат тока и ти си плащаш решението на монополиста ????? е.и му м....та и държавата

а ти едностранно решаваш,че няма да си платиш тока....е.ти тариката!

Има си закон, които казва как да си приберат парите от електроразпределителното дружество. Спирането на тока си е решение на самото дружество. "С" или "без" спиране на тока, прибирането на парите е по една и съща процедура (закон).

Не става въпрос за плащане или не плащане на тока ... Въпроса е как ползването на "право" или "възможност" как е описана в закона ЩЕ ТИ ВМЕНИ ЗАДЪЛЖЕНИЕ ? Това е възможно само в много редки случай специално предвидени в Административното право. Отношенията клиента / ЕРП (монополист) са частно правни и няма механизъм който да позволява да се вмени задължение. Не забравяйте че това е чист монопол. EVN спира автоматично тока за да ти начисли такса защото знае че нямаш друга алтернатива ... А ти можеш да не се платиш тока поради ред причини едната от която е да си чужбина (примерно)