Ужас и еуфория изпратиха 110 българи от Триполи

Със самолет на "България еър" тази нощ на летище София пристигна първата група от 110 български граждани и шестима румънци, евакуирани от Либия.

Обратно в новината

Коментари - Ужас и еуфория изпратиха 110 българи от Триполи | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Цялата операция и последвалите събития в арабските страни е старателно и интелигентно подготвено от ЦРУ. Това е нов вид война,ноу-хау с помощта на Интернет,информационно-психологическа манипулация с крайна цел - овладяване на енергийните потоци и завоалиране на парадната демокрация.За този "нов" продукт се харчат митични средства!Скоро плацдарм на този нов вид война ще станат Китай и Русия-първата като икономически Гъливер, а втората като енергетична дочка на Уран и Гея!

Ще съдя Ани Цолова за информационно затъмнение,Либия върви уверено по пътя на комунизъма!

Полковника не съди! Той отстрелва!:)

Драги зрители,сутринта бе пусната атомна бомба в Триполи, но добрата новина е, че заряда е български!

Тази сутрин Ал Джазира предаде информация за авоарите на Кадафи и двама негови синове в американски банки и компании на стойност стотици милиона долари. И този марксист, като нашите червени говеда ненавиждат империалистическия Запад, ама си държат ограбените пари за по-сигурно на Запад.

Боби не обиждай Полковника! Само няколкостотин милиона за 41 години! Смях!!!!!! Той има повече и от Бил Гейтс! И то в кеш и злато в Швейцарски банки! От там няма сила която да му ги вземе! Само да остави шифъра на синовете си, че иначе ще изгорят паричките му!

И това ти го каза само на тебе?

Да се оправят кой как може нашите печалбари,да не съм ги калесал да гонят михаля там!Не стига, че комунягите гепиха мангизите от дълга, ами сега да се ръсим и за тия шибалници!

Цолова беше "велика" И малко критика не търпи. Човекът се обади да каже колко ни заблуждават по телевизията . Дали има разлика къде сме в ВG или Либия. Или по-точно ето защо сме дори в Либия.

Бойко реагира най-адекватно на сложната ситуация. Плюещите са дежурните агенти на ДС/КГБ в президентската кохорта, която ние, данъкоплатците, издържаме със стотици долари разходи годишно.

Съгласен съм че Премиера ни реагира много адекватно!!!!! Взе превантивна мярка да помогне на желаещите да напуснат джамахирията!!! Все пак закъсняхме само ден повече от повечето големи държави !!! Ако правителството ни беше реагирало така бързо и когато задържаха мед.сестрите ни преди години.....щяха да избегнат мъчителната затворническо-съдебна драма!!Браво, премиере!!

Преди години, когато задържаха сестрите в Бенгази, министър на външните работи беше гаражната патка, а тя не знаеше нищо за Близък или далечен изток, изобщо нищо друго, освен цивилизационния си избор на гащи от Виктория Сикрет и други подобни, продавани в Брюксел и Вашингтон. А президент беше Пешо коня, и той също така взрян в светлите бъднини през шапките на жена си... Тези двама юнака и техният командир не бяха способни на никакви действия в интерес на другиго освен лично себе си ...

Кога приехме долара за валута бе, ахмак, нали се борим за еврото. А ти по-добре си вземи савана и тръгвай към вечните герберски ловни полета.

отражение на събитията. Очевидно една част не вижда по далеч от пъпа си. Имали пари имали инструменти, всичко ще е наред след време. Други обаче на които пребиваването в тази затъпяваща страна не е свил хоризонта виждат нещата такива каквито ги вижда света- част от либийското общество иска повече свобода и лични права, друга живее в кадафи-света. Да. Един такъв малък пример е И ОГЛЕДАЛО И ЗА НАШИЯ УМСТВЕН ХОРИЗОНТ.

Какво го интересува либиеца за нашия умствен хоризонт! Либиеца не работи , а наема широкохоризонтирани световни кадри да му работят! И единствената промяна която можеш да му натрапиш е да започне да плаща данъци и електроенергия, да му наложиш ДДС и акциз, да му спреш социалните придобивки които ползва напълно безплатно, да го изкараш изпод сянката под която стои денем и си пие чая! Е ако това иска либиеца ти и света сте хората които ще му го наложат! Успех колонизаторче!

Ганьо пак е търсил келепира.Защо да не си дойде в отпуск безплатно.Напразно отидоха парите на данъкоплатеца за изпратения самолет.Интересно,ако трябваше да си заплатят билета,дали някой щеше да се върне?

абе тапанарче, абе вип-бря, това се казва премиер, да прати самолет дори и за един балгаря, вие сте говеда и само плуете!!! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Саса, като си тъпа не пиши, още по-добре не си отваряй устата. Защо пожарникарят уволни светкавично шефът на Техноекспортстрой днес? За да не се налага самият премиер слънце да си подава оставката, защото шефът на Техноекспортстрой вече беше осигурил самолет за извозване на българите от Либия и така не даде никакъв шанс на Боко Тиквата да се похвали, че като истински Батман е спасил под крилото си заплашените от смърт наши сънародници в Либия. А и още нещо за тъпата ти кратуна - Техноекспортстрой е 100% държавна фирма и показва каква е стиковката в самото държавно управление и въобще дали има "пилот в самолета". Днешния случай за пореден път доказа, че такъв няма, освен в празните ГЕРБЕРски кратуни като твойта. А за да ме разбереш - що не ти ... майката.

Хора, разберете, че не може да се очаква кой знае каква обективна информация за ситуацията в Либия от завърналите се българи. Там вече дни наред хората са откъснати от каквато и да е комуникация и са принудени да си стоят вкъщи. Ако не са сред демонстрантите по улиците, какво очаквате да видят? Навремето, при Живков, слушахме Свободна Европа, за да разберем какво точно става в страната...

Я се стегни малко! Говорят че военна авиация бомбандира жилищни сгради в Триполи! И нашите не са чули! Какво ли са взели та са спали толкова дълбоко?

Значи, да си вярваме на някакви журналисти, които дори не са в Либия, а обикновенния човек нищо не вижда и не разбира макар да е там и за това не е благонадежден свидетел. Хайде престанете да си мислите че хората са тъпи и прости. Те не са в политиката и парите затова са най-благонадежния източник.

Цял правителствен самолет за една българска гражданка - къде е Киро на кирия? Да отговори тъпият пожарникар и онова недоносено бивше военно министърче от Форин офис.

е щом пак ще се връщат, за какво си идват, да използват безплатния превоз ?

от 5 души дали интервю по бтв, четирима казаха, че ще се върнат, даже едно хлапе пищеше, че си иска неговата либия. Изводите си направете сами, ганьо е все недоволен, ако го оставиш пищи, ако го натовариш на самолет пак пищи и така писъци ежедневно по всякакви теми. На цолова сутринта се обади човек току що пристигнал от либия и искаше да каже какво точно е положението, спря звука на телевизора, но "прекрасната журналистка" го прекъсна, защото човека спомена в началото, че коментарите не са съвсем точни. Госпожата просто го изключи при прекрасен звук и интелигентен глас. Поне да беше чула един пряк свидетел на събитията, но цолова си помисли, че ще има критики, въпреки обяснението, че просто новинарските емисии нямат точни данни. Голями новини в булгаристан, голями журналисти, голямо нещо

Ако Борисов е слушал коментарите на завърналите се от Либия български граждани не трябва повече да рискува живота на пилотите да ходят да ги прибират от размирните държави.По всичко пролича ,че на тях там им харесва,не чух нито една лоша дума за Кадафи по скоро са се върнали защото им излезе безплатно.

абсолютно точно, така беше. Получи се като със сестрите, след връщането си почнаха да съдят българияе не е ли прав поета писал през 1875, не казвам какво е написал, щото ганьо скача та чак си удря г....за в тавана, но фактите са си факти, от 1875 и до днес въжат и то с още по-голяма сила

аз ще го кажа : Не сме народ, не сме народ, а мърша, хора, дето нищо не щат да вършат. Всичко тежко, всичко мъчно е за нас! "Аз не зная! Аз не мога!"

Промените обикновено не водят до нещо по-добро, а най-вероятно до по-лошо!А демокрация в арабския свят-забрави,невъзможно нещо!Техният манталитет в същността си е манталитет на недемократични хора:отношение към женете,към чужденците,към друговерците,към различните от тях,към цивилизованите хора и страни,към прогреса и т.н.

Не преигравай,не съм фен на Ана Цолова ,но смятам че нещата не са чак толкова зле!Малко по-екзалтирани са тя и Виктор,но това е нормално,когато се напипа по-благодатна тема!Много повече ме дразнят некомпетентните коментари тук ,в сайта,отколкото журналистите!

Е, не се дразни толкова от коментарите във форума. Все пак ние не сме журналисти, не работим в национална медия и не ни плащат четирицифрени заплати за коментарите.

Кой си губи времета да гледа тези киманета...Приличат ми на едноръки негри,опитващи се да лепят тапети!Та то дори не е и смешно...Макабър!

Тези хора в същата Либия ли са били, в която се стреля и се пускат бомби - поне чуждите канали ги показаха тези неща, не са измислени?! Като им е било толкова хубаво е приятно там, защо се връщат?! Нали това посолство трябваше да държи връзка с тях и да уведомява искат ли, не искат ли?! ... За всичко други чужденци е опасно и се пращат самолети и кораби, а на наште герои много им било спокойно, нямало стрелба, освен понякога нощем ... ми да си бяха останали тогава. Да не поискат следващата седмица самолетът да ги връща там да си вземат заплатите и да си прибират партакешите?!

Да драги в същата Либия са били! Само че CNN пропагандата не съвпада с реалността ( с едно изключение 11.09.2001Г)..и ако познаваше поне малко действителността в Либия нямаше да се чудиш! Нищо ама наистина нищо в Либия не може да се случи без съгласието на Полковника. И защо останалите българи за останали там? Ами защото изкарват пари, та затова..друг е въпроса дали ще си ги вземат, особенно тези които са напуснали страната без изходна виза!

Не гледам точно американците, а ВВС, Евронюз и руски канали - и всички показват картини на бомбардировки, горящи къщи и коли, пребити хора, убити от снапери, и говорят за чужденци, които са събрани в джамии и кой където могъл да се скрие, за да не пострада в мелето. Това са различни източници, да не говорим, че няколко държави пращат кораби към Бенгази, защото стана известно, че пистата на летището е разрушена. Само нашите са били в някаква Аркадия, не в Либия, и се върнали заради безплатния превоз ... Знам, че дори картината може да се манипулира и да се представят нещата неадекватно, но не ми се вярва всички да са заблудени, и само няколко българи да знаят истината. Майче имат няколко истини там в момента. Дори кадафито се появи и изглеждаше доста разстроен /не че той някога е изглеждал нормално, но все пак!/ и се криеше с някакъв чадър ...

Спомни си какво отразяваха чуждите медии когато атакуваха парламента у нас 96-97. Всички коментираха показваха кадри как българите разбиват стъкла влизатв парламента и крадат, столове, бюра и прочее. Ситуацията изглеждаше че у нас хората никога не са виждали бюро или стол през живота си и това е единствения им шанс да имат мебели като ги откраднат от парламента. А всъщност тогава България беше притисната отвън да има валутен борд, а управляващите не искаха валутен борд наложен насила защото това е робство. Уви гледайки CNN се разбираше че сме толкова бедни и живеем в колиби и че нямаме мебели. Оттогава силно се съмнявам какво показват медиите когато отразяват криза в някоя държава, дали това е истината, дали е цялата истина или само поръчковата истина. Трябва да се вярва на тези които са били в Либия и реално са видели какво става там, какво мисли и прави либийския народ. Отстрани всичко изглежда различно...

Това, което се случва в Либия и в целия арабски свят, където рухват един след друг тоталитарните режими , създадени, култивирани и охранявани със зъби и нокти от САЩ и тяхните съюзници, може да се нарече СПУКАНИЯ ПРЕЗЕРВАТИВ НА ЗАПАДНАТА ДЕМОКРАЦИЯ. Колкото до Кадафи, той няма да рухне преди да му намерят "достоен" заместник , след като даде почти всички концесии за нефт на американски фирми.

Има два вида западна демокрация- американска и европейска. Първата се нарича представителна, втората реална. Европа има къде по-развита правова държава от САЩ. Проблемът е, че десни сили, проамерикански настроени сега управляват ЕС и Европа и продължават да държат Европа под американски ботуш.

Не знам какво се напрягате, но една се изтърва, и каза, че ако не бил безплатния превоз, нямало да се върне. Всеки втори говори, че ще се върне в Либия. В правителствения самолет само ЕДИН българин... СМЕ_Х.

тази сутрин Цолова и Виктор по БТВ са неадекватни. Цолова излъга нагло, че не чува българина завърнал се от Либия, а звука беше идеален. Вместо това правят интервю с някакъв лаладжия, който започва с това, че няма информация за обстановката в Либия. Ами за какво го каните, за отбиване на номера и запълване на блока? Уж щяха веднага да включат аерогарата, пък трябваше да слушаме Бай Ганьо, времето, реклами ит.н.

Ха-ха, не само тази, те всяка сутрин са неадекватни и изключително непрофесионални. Вече не ги гледам - не мога да си късам нервите с техните глупости - задават един през друг по няколко въпроса, не слушат отговорите - независимо кой седи насреща им, надвикват се, прекъсват, въпросите им са заядливи и ако не им хареса отговора, почват да викат - особено Ана. Не знам кой е назначил такава кифла по национална телевизия, тя е просто скандална личност и не е никаква журналистка. А Виктор мисли по-бавно и от охлюв, прави повече свои коментари, отколкото задава въпроси на поканените ... Не се издържат! Не знам защо човек трябва да си започва деня с такива като тях, нито имат време за тези сериозни въпроси, които се опитват да "отразяват", но всъщност ни досаждат със собствените си прекалено пристрастни коментари ... Затова предпочитам да седя пред компютъра и да чета новините, или превключвам на някой чужд канал - нашите вече са под всякаква критика!

Много рядко приемам твое мнение, Аврора, но в случая съм съгласен с теб. Освен това се опитват да манипулират зрителите с въпроси, насочени в полезна за тях и БТВ посока.

нормално, вчера Виктор интервюрира плейметката Златка за СРС и органите за сигурност на РБ

Cлава богу! Mолихме се за всички българи да се приберат успешно! A как се казваше пилота, които ги взе от Tриполи?

Дошлите българи да бъдат приканени да си платят превоза. Данъкоплатците не са длъжни да им плащат.

Съгласна съм! В този свят нищо не е безплатно.

айде, айде...дали ще има самолет или не, данъците в края на месеца ще са ти пак същите!

А егото на ББ че той ги е прибрал. Още веднъж доказа че слага каруцата пред коня. Без разрешение тръгва само и само да е пръв, но се видя че е въздухар.

Този Георги Иванов да каже за кой политически мафиот работи и дали е той самият мафиот. Старите 15 външнотърговски държавни дружества с концесии за добиране на нефт бяха приватизирани за 1 нощ от Луканов и Фильо на мои и свои хора и от тогова Либийския дълг във вид на нефт се прибира за определени джобове на политическата мафия от всички партийни цветове.Целия пълнеж на НС е вътре в кюпа на далаверата.. До сега в държавната хазна от Либийския 1,9 милиарден дълг са влезли само 100 милиона, всичко останало е отишло в джобовете на мафията. Не знаели какво става, било хубаво там? Ами какво друго сте видели освен бай Тошова България и Либия на Кадафи?? В Либия става революция за демокрация каквато ставаше у нас и цяла Източна Европа 1989 г.

Голяма революция си направил през 1989г. сега и берем плодовете на твоята революция! Да я беше направил поне само за себе си!

По разказите на тези "очевидци" там си е направо "ужас"...Поне добре са пътували ужасените - по човек на седалка.