Етноанализът на НСИ: 8,4% в България се определят към турския етнос, 4,4% казват, че са роми

5 118 494 души отговарят, че принадлежат към българската етническа група, 10 633 не знаят кой е техният майчин език

Обратно в новината

Коментари - Етноанализът на НСИ: 8,4% в България се определят към турския етнос, 4,4% казват, че са роми | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Това е нормално, въпреки че съседите ми са с турски имена (не съм ги питал, как се определят) са видимо с български черти в смисъл бели русоляви говорят в къщи на български на децата понякога и на турски най-вече, когато им се карат, за някоя беля. Много турски думи използваме и всички ние. Гърците например до края на 19 век, че и началото на 20 в. се самоназоваваха, като ромей, въпреки че ИРИ я няма, от 1453 г.

Значи турците 1900г са били 14%, до идването на комунистите намалят до 9.6% и до падането на соца след 45г задържат тези проценти, това при "лошия" социализъм, а сега при "демокрацията" за 30г намалят макар и незначително с 1%(стоят в България, защото използват че сме в ЕС да ходят да работят в Гърмания) но все пак намалят, за сметка на това "демокрацията" ги сложи навсякъде във властта, по места управляват само техни кметове, освен и големия несъразмерен брой депутати които имат. Но с техни кметове и управници не ни учудват резултатите от изборите за ДПС. А това е опасно за държавата ни, имат и повече достъп до бюджетните и европейските средства и цицат яко оттам, тези 8% държат житницата Добруджа и изнасят евтиното субсидирано зърно за Турция, т.е. ние "гяурите" продължаваме да ги изхранваме, така че държавата с тези политици продължава да е мащеха за българите и после се чудят защо бягаме по чужбина, невъзвращенци.

Статията е много важна, но сигурно малко са я прочели, народа предпочита да чете за Златки-шматки и разни клюки, а "решението" намират най-вече или да се раждат повече българчета, или бегане по чужбина. Но по-важно е да не допускаме 5-та колона във властта и в НС, това е по-опасно от малкото родени българчета.

За последните 10 години са родени 600000 деца, починали около 1.1 милиона, слагаме и махналите се от кочината. Набийте си го в кухите кратуни, че никой не е виновен, че българите изчезват освен самите те .85% от т нар. български етнос са абсолютни дебили и призвежсат себеподобти. Този процес вече е необратим. Моя съвет е които е нормален, независимо от етноса да се омита от тук бързо, ако му е мил живота на него и децата му.

следвайте ме за още тъпи съвети...

По отношение на етноса, в днешно време когато много са по чужбина, но са си български граждани е важно да се отбележи и техния брой. Със сигурност и от турския и ромския етнос има много навън. Така че тези данни са с едно наум, че много липсват. Никой не може да ме убеди че турците са 500000, а циганите нямат и 300000. Това обаче е по- малкия проблем. Някой да ми обясни как 500000 турци имат 36 дупетатина, те са 8% от населението а в парламента са 15%, огромен процент, т.е. те само чрез парламента могат да си ни управляват как си искат, и независимост да обявяват и да се присъединяват към Турция и какво ли не. Не е нормално да имат 15%. Разбирам че от една страна гласуват само за една партия а нашите гласове се разпокъсват в различни партии, но пак на тия 8% няма как в НС да са представени с 15%, не се връзват нещата, и всички до един да гласуват пак трябва да са не повече от 8% в парламента, което е съвсем различно за цялата ни политика. Излиза че те прости били, необразовани, а ни управляват, е това как става. Ми утре и циганите както са 270000 могат да си докарат и те 8-10%, щом 500000 турци имат 15% и к'во прайм тогава - 36 ДПС депутатина и поне 25 цигански и ето ти една четвърт в парламента не им пука за България,и директно закриваме държавата. Защото тези резултати касаят именно дупетатите ни, които трябва да имат адекватна политика да спасят държавата ни, за тях са тези данни, а не само да си ги четат и да бездействат

Прав си, прави впечатление също, че гласуват всички, което значи че гласуват под заплаха, от страх, а нали уж сме демократична държава или са платени, а по закон това е наказуемо, къде са всички тия органи институции които взимат заплати, щото не, никой не може да ме убеди че някой ще тръгне да гласува така масово доброволно и по някакви убеждения, какви са те тогава? И нали са български граждани, защо не гласуват за други партии, там не отговарят ли на интересите им, значи други са причините да гласуват само за ДПС и те са че просто не се чувстват български граждани и са 5-та колона на Ердоган и работят срещу нашите интереси. Така че управниците ни да започнат най-после да работят за Българската държава и да не допускат чужди агенти, ама май самите те са чужди агенти, като започнем от Банкинската мутра през Кире канадската ливада, до ДБ-то.

А КЪДЕ СА ПОМАЦИТЕ? НЕЩО НЕ СЕ ВЪРЗВАТ НЕЩАТА.

Близо 15 000 души ПОМАЦИ и почти 11 000 души БЪЛГАРОМОХАМЕДАНИ?! 15 746 НЕ МОГАТ ДА СЕ САМООПРЕДЕЛЯТ?! И 63 767 души НЕ ИСКАТ ДА СЕ САМООПРЕДЕЛЯТ?! Голям ЕТНОАНАЛИЗ... ПП: Помаци (на гръцки: Πομάκοι, Помаки, на турски: Pomaklar, Помаклар), или българи мюсюлмани,[1] известни в България и като българи мохамедани,[2][3] наричани в миналото в България българомохамедани, е наименование, използвано за обозначаване на население, чийто майчин език е българският и чиято религия е ислямът.

Американците създадоха от един районен съд в Хага, международен без санкция от ООН. Натиснаха го и той прие следната резолюция: " Всяка нация, която живее на определена територия може да се самоопредели без санкция на централната власт" Нашитке първенци едни от първите признаха Косово като джихадистка държава. Какво ще правим ние с Кърджали и Делиормана, като освен това имаме турска партия в парламента , което е венец на турското разузнаване

Дир.бг е глобалистки сайт на хранилката на Джордж Сорос!!! (трии го сега !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!)

Са турците в Бг, а в парламента са около 20 процента, тъпия българин като не гласува вреди само на себе си.

Данните са пълна манипулация ! Най-късно до 10 години , българите НЯМА да са дуржавоопределяща народност в България ! (това е и целта на манипулацията-да се крие истината...)

Хроника на държавата България с политици самоубиващи българите. След наколко поколение няма да има и за зоологическата градина от тъпата нацията, която била най-образована, но безкрайно тъпа да не може да си направи деца.

Т.е. ако утре обяват независима Кърджалийска Народна Република, няма да има нужда даже от референдум. Това ще е напълно справедливо и честно, данните го показват. След това на рефенрендум в КНР над 70% ще гласуват за присъединяване към Турция, а Едоган ще им окаже военна помощ, ако българските нацисти почнат да създават проблеми. Пита се в задачата феновете на Копейкин не са ли национални предатели, след като подкрепят подобен модел?

Да, а тези от Благоевградско / Кюстендилско ще се присъединят към РСМ

Не го правят само защото знаят че в Турция ще са по-зле. Имат много роднини там, виждали са го. И могат да пренесат хибавото оттам, защото има и добри неща. Освен това тук повечето работят и по цялата страна, в турция ще са по-зле. Все пак се чудя дали покрай тази война и мъдрата политика на Турция, а и наведената политика на България, дали в Турция няма да стане по-добре след някоя и друга година.

a koй подрекпи модела косово маймуно? Защото всичко произтича от там НИЕ СМЕ ПРИЗНАЛИ КОСОВО И утре кърджалийте ако решат да си направят автономна област ние трябва да ги признаем... За това не признваме ДНР и ЛНР и реферндумите включително и косово това е правилния подход...

Образованите българи забягнаха в Турция през 1984. И не се върнаха. Трябва да сравняват образованието на българи и турци живеещи по селата и по градовете поотделно. Не мисля че има голяма разлика. И както се вижда българите и турците работят и учат за да могат циганите да се размножават.

А дано да са толкова циганите, ама надали, освен ако трайно не са се изнесли, ама като гледам как се разраства местната циганска махала едва ли са верни данните. Имам познати цигани които почти не се различават от българите, но повечето са непоправими цигани.

На преброяването лъжат "като" цигани, че са българи. Най-малко 30% са, но соросоидта ги е подучила да лъжат, че са българи, за да продължава да спи народа. Докато му точат ятаган.

В wiki пише че при 2011-та 48% от децата първолаци са били с майчин език български. Сега, 11 години по-късно тези деца ще имат свои деца и работата е ясна ... Това е политика, целенасочена, спор няма. Дира подкрепя дезинформацията като дава грешни данни, че едва ли не 4-5% били роми в България ;D

Важното е да сме живи и здрави.

Бе я верно съм учила до 3 то отделение , ма помак и българомоамеданин не е ли ено и също, бря? Или кво са ме лъгале едно време даскалете, некой може ли да ми обясне да не се излагам ?

Помъчен е глагола. Помака е насилствено обърнат в исляма. Българомохамеданин не е насилван.

Като извод от преброяването - малцинствата са си доста неграмотни, но не са определяща съставляваща компонента на българския етнос. Засега. Качеството на живот на българите зависи от много фактори и все глобални.

и колко процента като какви се определят и какви са всъщност е доста забавно. И го пиша от областта с най-тъмносиньо, където турци и по турско не е имало, а циганите са малко и сравнително интегрирани, работещи и що-годе образовани - повечето, разбира се, навсякъде има изключения. Та тук, при 95.2% определили се за част от българския етнос, мога да кажа, че е абсурд само един от двадесет да е ром, поне два пъти повече са. Което означава, че част от тях сигурно не се усещат като роми, или по други причини не се вписват като такива, което пък може да не е лошо. Позамаза се сривът в населението и като цяло нищо странно в резултатите, освен че турският етнос вече в третото десетилетие на 21в. е над 60% в селата.