Страните в ЕС могат да отказват хуманитарни визи

Европейският съд потвърди, че държавите от ЕС не са длъжни да издават хуманитарни визи на хора, търсещи международна закрила.

Обратно в новината

Коментари - Страните в ЕС могат да отказват хуманитарни визи | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"Белгийските власти не се съобразиха с решението на националния съд..." --- Не е ли вярно че който не се съобразява с решението на съда е престъпник? Щом правителството не спазва законите, как може да се очаква от обикновените граждани да го правят? Как се нарича държава в която решенията на съдебните власти не се спазват, т.е. не се спазва закона?

Всеки нагъл мюслим дошъл в Европа да си търси "правата" трябва да докаже, че същите СЪЩЕСТВУВАТ в неговата страна за християните! Че неговите деди са лели кръвта си за тия права, а не са блъскали чалми в земята по 5 пъти на ден и въртяли броеници!

Този случай се дискутира от доста време в Белгия. Проблемът тук е, че правната система е много, много зле. Делата се точат с години, престъпниците най-често се оттървават с условни присъди или "излежаване на присъдата при домашни условия". По конкретния случай една адвокатка-комунистка проби при един крайноляв съдия-социалист, който взе по абсолютно политически причини (да дразни десните, които са на власт) решението, че Белгия е длъжна да издаде виза и за всеки ден забавяне трябва да плати 4.000 евро обещетение на ден на засегнатото сирийско семейство!!! Толкова за прочутата "отлично работеща" и "независима" съдебна система...

АМА НАДАЛИ

Истината е някъде по средата. Според мен да, всяка държава има право да отказва визи. Но всяка трябва да се стреми да помага дотолкова, доколкото има възможности. Тъжните факти от Втората Световна Война показват точно обратното. Почти всички държави от целия свят са решили единодушно, че няма да приемат нито един евреин от Германия. Много малко са били тези, които са се съгласили на малки квоти. Най-унизителното решение е взела Швейцария, която е заявила, че дори нула евреи ще и бъдат много и даже са настояли нацистите да слагат в задграничните паспорти на малкото евреи които са пускали извън Германия голяма главна буква "J", която да означава че лицето е евреин - от "Jude". Даже Хитлер с ироничен тон е предложил на швейцарци, англичани, американци, канадци и други които толкова са загрижени за германските евреи, да ги извози безплатно - казал е "Само кажете къде ги искате и аз ще им осигуря билети първа класа в самолет". Оказва се, че никъде не са ги искали. Според мен сега Европа се стреми да измие срама от времето на Хитлер, обаче всяка държава си има лимит на възможностите. Още по-малко това важи и за България - не можем да приемем неограничен брой.

Е, и? Аз не знам някоя страна да е имала полза от присъствието на мошета в нея, както и от присъствието на техните братовчеди ислямистите!

А преди това къде подадоха молба - има толкова мюсюлмански "братски" страни! Обаче при "неверниците" е най-хубаво!!

Бре, че "демократи" тия мюслита! У дома си живеят в 16 век, обаче в Европа врещят за права, визи и съдят за щяло и нещяло! Утре ще поискат да се настанят у нас - ако им се откаже, току виж ме осъдили!

ДОЖИВЯХМЕ ДО ЕДНО РАЗУМНО РЕШЕНИЕ В "Е.С."