ЕС удължи санкциите против Русия заради анексията на Крим

Със санкциите трябва да се съобразят гражданите и компаниите от Съюза

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Путин си го премести. Санкции се нарича новата икономическа политика на сащ. Не могат да владеят света и го настроиха срущу себе си. Чакаха Русия да умбе след санкциите, сега чакаме сащ

Не знам колко и как работят санкциите. когато ги наложиха през 2014-та, някои говореха как Русия щяла да фалира до една година. А то какво - Крим наш, има мост, 5-те милиарда на Виктория Нюланд в Украйна се оказаха пари на вятъра, В Сирия Башар Асад е на път да смени втори американски президент ... ЕС, като верен васал на САЩ, като благодарност получи мита от задатлантическия партньор. Такива ми ти работи ....

Уха, ще има още поне една година да ни заливат с полски домати и ябълки по суперите и борсите - гадост.

Че хвани се и ти ги произведи, бе! Гадост....!

Руснаци има вече 50 години, още от времето на Студената война. Запад винаги предприемал все нови и нови санкции, точно за това на руснаците вече отдавна не им пука, няколко поколения руснаци са свикнали със сакции. По-добре с тях, за да се развива руско производство, отколкото наг.зени и послушни западни подлоги. Руски характер това няма да позволи на всякакви там изкукали западни амбриажи.

Личи, че си руснак, но коментарът е точен. Някои хора не разбират, че основна черта на руснака е "презкуризма" ( справка Виктор Ерофеев). Не коментирам, дали това е за добро или за зло. Просто руснакът не се побира в щампите на Запада. Руснакът е нещо различно от Русия, казва Ерофеев. Руснакът е нещо необяснимо за европееца, а в много отношения и за нас.

Дреме ни на паздеркатааа..

Гледам ги пак рашняците по морето -пълни цървули.Нямат един лев.Пъплят обувти с чорапи и сандали отгоре ,кой знае от кой колхоз докарани на пансион. А санкциите не работели... Нищо,ще поостанат още 5-10 г.пък токава ще се види работят ли или не.

Филипе, та то морето е тяхно, изкупиха го. А простотиите за олеклото си ги наври в еврейския задник. Но елегантно облечени от рускините няма.

ЕС щял да се разпадне, а Русия ще е винаги огромна и мощна. Само питам защо тогава НИТО ЕДНО ДЕТЕ НА НА ДЕПУТАТИН НЕ Е В РУСИЯ, А ВСИЧКИ В САЩ И ЕС но ми отговорете но не с минуси!

В "Изкуството на войната" прочут китайски генерал съветва: "Дръж приятелите си близо, а враговете си още по-близо!" Та, умните не пропускат да се възползват от мъдростта :) А глупаците вият от завист...

По същата причина, поради която нито едно дете на български депутатин не учи в България.

Тук е друга бира. Жалко, ако не си го разбрал.

Ти първо дай данни, че децата на тези хора не учат в Русия. Нищо няма да научат в САЩ или ЕС. И в Европа и в САЩ технократите са или от славянските страни или от Китай. Шибаните им университети от "бръшляновата лига" са пълна профанизация.

и синът на депутатът от БСП Свиленски, който е абониран за всички телевизии и той в САЩ

Русия да не ни е спретнала ембарго като ответен удар и на нас. Иначе защо децата на всички депутати - без изключение и то главно на тези от БСП, както и сина - доведения на президента и той в САЩ, що не в Русия

трябва да ти е познат отблизо" Децата трябва да научат добре англицския и да знаят логиката на мислене на западняци. Дебилов, много си тъп, не ти стига акълеца, та потретваш тъпите си въпроси.

по-горе и какво ни засягат нас, та сме ревнали против тях.но не са писали че се блокират парите на крупни руски милионери и милиардери в западни банки, както и не им се позволява да ходят по ЕС. Нас също не ни засяга - синът на Корнела като завърши най-скъпия колеж в САЩ - Бъркли сега работи в Ню Йорк в банка на Рокфелер, а доведеният син на нашия прекрасен президент учи също като него в САЩ, а защо не в Русия - там за нас няма санкции.

Защото президента е Западен възпитаник, както и Корнелия.

Едно нещо липсва на този мост- украинско КПП и украински граничари..ха.ха

Щерев, има украинско КПП и то е в Львов. Другаде няма хазари, украинци де. А и в Полша също има хазари.

Ако след 2 седмици Тръп с срещне с Путин и до 2 месеца САЩ отменят санкциите - тогава какво ще правят 28 страни от ЕС? Дали ще обърнат палачинката? Или ще се правят на твърди "бараковци", по-бараковци от обамата? хахаха... ще е голЕм смЕх!

неможе ,главчо.Санкциите са наложени от конгреса на САЩ.Тва не ти е руският нужник с цар Путьо.

Си ти. Помияр нещастен!

дреме му на Путин кат гледам какви стадиони са направили ша му пръднът на чепъ

мда...и аз бих ги направил ако путкин ми плати десеторно.

Ти ли ще направищ нещо бе соросоиден шмугльо? Колко пари закопа, да направиш МАГИСТРАЛИ, а направи каруцарски пътища. Големият правач на дудуци.

Севернокипърската турска република, Косово, Крим... За едни сватба, за други брадва... ЕС - двуликият Янус. ... За капак Порошенско с "елегантен" ход към Меркел: "Ако се откаже от "Северен поток-2", Германия ще получи контрол върху украинската газопреносна мрежа" :(((

Бате, е те тва е ,,нелоялна кънкуренция,,. Че тя почти цялата вече е в ..наши ръце!?

Нито Косово, нито Кипър са присъединени към друга държава още повече държава гарант за териториалната цялост на държавата, чиито територии е анексирала.

Нене, Косово може единствено да е сръбско, няма към коя друга държава да се присъедини. Сега е голама военна безе на САЩ, каквато беше и целта. Кипърската турска република е присъединена към Турция, както и останалата част от Кипър към Гърция. И двете страни членки на НАТО и двете с мощни армии. С разработката на газовото находище в шелфа на Кипър също има проблеми между двете страни. А когато подлагаш на геноцид "собствените си граждани" те не те искат. Но явно имаш други итструкции. Ето и Македония, Заев вчера каза ясно, че не се променя македонската принадлежност на държавата. Каквито и слагачески действия към Еврейския съюз да има България, в Северна Македония няма да признаят нищо българско и то ще бъде преследвано от държавните институции където сега вече има много албанци. Та Крим показа разликата между народ и общност от хомосексуалисти. В Крим са руски народ, в България са....

Така и така са в санкции, що да не си вземат и Донбас след Световното...?

Вперед!

Защо само Донецката и Луганската области, също и Одеска и Харковска области. Всичките тези земи са руски и са населени с етнически руснаци. А това какво казвали евреите от Еврейския съюз на руснаците им е през гениталите.

Данни. ...Три години След Инвазията . а. Основният поминък (море, риболов и свързани) - ДесетПъти Намалял б. винопроизводство - от Водещ ВисокоДоходен отрасъл с Отбрани марки - Днес е Замиращ в. транспорт - отвън - Само до Едно летище - вътрешен - Много на ток, тролейбуси ...като за стигане крайбрежие - Поне ДваЧаса И-нещо г. Чуждестранни бизнеси - както Т-телеком, така Дори Макдоналд - Затворени д. Туризъм - от Поне ШестМесеца сезон, Днес е НЕповече от СамоДва...като Идващите са Изцяло Руснаци/кини, и то С проблеми (виж т.в) ...а доходи - ДориОфициално 3К щатски на година на Семейство.

Какво значи 3К? В каква система се използва като изтаз на количество или на дявол знае какво? Пази боже сляпо да прогледа, да види нещо и да. Почне да го ппказва.Парвенюта!

Няма да пиша повече, да не оттегчавам хората тука.

...в Карлуково!

Ако ,,данните,, са ти на артия, пази я за клозето, ба!

А нещо за моста да кажеш? Или 20 минути от Крим до Русия е нещо много "тежко" за транспорта?! Това ли е изолация? Крим е свързан с електромрежата на Русия с две (2) линии! И това ли е изолация?

Нигери се тъпчат с Макдоналдс, та стават по 300 кила. Пий си там кока-кола и затъпявай още повече, дебил ниеден

Интересно,ти някога ходил ли си в Крим? Явно не си ходил. Там плажовете не са с пясък както нашите плажове, а със дребни черни камъни, както и големи камъни в морето. Крим винаги е бил оздравителен център както за Русия така и за СССР, поради особения климат, съчетание от море и растения с етерични масла като кипариси и можевелници.. За това там са изградени много санаториуми и детски оздравителни станции. Никога не е имало почиващи от други страни извън бившия СССР. Новото приемно здание на летището в Симферопол се откри тази година. Винопроизводството, както и на коняк Масандра не е спирало, лозята са от времето на граф Воронцов. Само един от пазарите за хранителни селскостопански продукти в Ялта е много по-добре уреден от тези в София. Вече имат връзка и със Ставрополдкия край, чрез моста. Не ги мисли тях, а погледни дебилната ни държава, но какво да ти говоря, като и ти си един от тези 80% дебили според професор Христов.

Абе нещо много немощническа "коментарна" "работа" на капейкупалачатиуитьи... ------ СвръхВоенизация. Свръх антенниПолета. ...това Е КримДнес. ...а Киев - Вече подписа ЗА БалтийскияЩит.

Много си напреднол с infoto ! Ние четем само ,,Отечествен фронт,,.

Така ще е , САНКЦИИ и ПАК САНКЦИИ. Това направи 1 евро 70 рубли и мизерия на ПО-ГОЛЯМАТА част от Мужиците. Даже и някои ОЛИГАРСИ до Путев го отнесоха. Само Драскачите тук не го виждат. В РУСИЯ НАРОДА Е В МИЗЕРИЯ. Затова Путев обяви оттегляне !!! СЛЕД 6 г. !!! УЖАС от ненавист на народа. Иначе изборът му е в кърпа както при Тошо и Брежнев по Социалистически движен от КГБ на Петровка и Люблянка. Но НОВИ ТЕХНОЛОГИИ трябват,а мужиците пияндури нищо не могат и това ще изхвърли Путев или Русия ще последва СССР. Оръжията ще ръждясват в бункерити. Това я чака за ЖАЛОСТ Русия.А санкциите им свалиха и без това лошия стандарт още ЯКО.

Дискретно : - В-Момента - поради Поредно Свинство спрямо Н.В.Данъкоплатецът на Русия (ингилъци по Пенсиите) - Късака го Погнаха И Хората в Златна възраст.

ти на колко ,мислиш, ше се пенсионираш тука?

Както виждам лицемерите-еврогейци наказват Крим и кримчани, а в същото време стокооборота им с Русия е нараснал рязко през последната година!? Само германските фирми в Русия са над ШЕСТ ХИЛЯДИ и нито една не смята да си тръгва от там !? Стига с това лицемерие бре евро-педофили! Крим не може да се посещава от политици и официални лица, а в същото време си счупихте краката да ходите при другаря Путин и да му се усмихвате мазно !??? Въпроса ми към джендърите, е всъщност Русия ли наказват, или населението на Крим !??

Вашата логика цъка Баш кат Арматата...когат я буксирват.

Тия не са съвсем в ред! Е, как Крим ще приема аварийно кацащи самолети ? И после веднага да го обвинят ,че ги е свалил умишлено?! ..да ходят в Румъния, Покрайната, морето..

Русия вече не губи от санкциите - развива си секторната икономика и селско стопанство, а за всичко, което не могат да си произведат китайците са заели позиция летящ старт. Колкото до плодове и зеленчуци - кеф ти Турция, кеф ти арабюхигте, кеф ти латиносите, а пък и африканците - руснаците могат да си избират. Тия дето губят са само едни - еврогейските тъпанари.

Ама тоз Ваш кеф - Все Само до кефир стигаааааа....

ти кефир опитвал ли си?

и свинско от Турция и Иран ще внасят.

прасета в съседство -бол!?

Обикновеният руснак руснак е цъфнал и вързал покрай санкциите . Ако се живееше само с пропаганда щяха да поискат не санкции а ембарго.

пъти ще постваш един и същи коментар?

ЕС и САЩ само санкции им дай да налагат. Досега санкции спрямо Русия, а отскоро и търговска война помежду им. И всичко това на наш гръб. А кой печели, САЩ, разбира се. Интересно докога ЕС ще издържи на тези загуби, защото никой не е толкова богат, че да плаща за кефа безкрайно на американците.

Дреме му на сайдера на дяда ви Ивана.

чакаме чакаме ама нещо не върви ВСУ само лакърдии и големи изхвърляния за този джавелин а сте смешни хохли на целият свят!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!тръгне ли домбас и лвов ще ви е малко стига геноцит на руските!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

И от към Сибир--един тлъст кукиш се задава!!!:))))))

порошенко да го д----------а со ---------в одеса си заминава!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11

Ха ха смешници, уж санкционират Руси, а пък строят Северен поток...Пустите му еврейски и хазарски простотии...

тичат ли тичат въртящи толумби със санкциии !!!!!!!!!!!!!!!!!!путин го премести и се почеса по м--------те е щевидим кои кого азерският гас на турците нестига и пак всички на червеният килим дауладят нещата че иначе лошо лошо зимата и и никои не го БОЛИ ЗА КРАИНА!!!!!!!!!!!!!!!!ЕС НАДАВА ВОПЛИ на мъртвец за крим и некаква цялост на УКРАИНА!!!!!!!!!!!!!!!!!АЛО СЪБОДЕ ТЕ СЕ ЧЕТЕТЕ НОВИНИ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ОДЕСА ТРЪГНА каква цялост какви 5 лева този път нема шанс нещо тия от киоф да направят нещо ОДЕСА ВИНАГИ АМА ВИНАГ Е БИЛ РУСКИ ГРАД!!!!!!!!!!!!!!!АКО ПУТИН КИХНЕ В КРИМ И РАДАТА В КИОФ Е ГОТОВА НА ПАМПЕРСИ!!!!!!!!!!!!ДРАГИ КОЛЕГИ ОДЕСИТ ОЗНАЧАВА РУСКИ АНЕ УКРАИНЕЦ ОДЕСИТИТЕ ВИНАГИ СА ТВЪРДЕЛИ ЧЕСА РУСКИ И НИКОГА ЧЕСА УКРАНЦИ!!!!!!!!!!!!!!!!!НА ВЪПРОСА ОТ КЪДЕ СА ВИНАГИ ЕДИН ОТГОВОР НЕ СЪМ ХОХОЛ!!!!!!!!!!!!!!!!!ТАКА ЧЕ ПОКРАИНА МАЛКО ПО МАЛКО СЕ РАЗЦЕПВА И НИКОИ АМА НИКОИ НЕ МОЖЕ ДА И ПОМОГНЕ !!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ами Крим не е руски-и марките деца го знаят. Окупатори и туристи не могат да провеждат референдум на територия на друга държава!!!

А, бе... Не знам за Крим, ама вчера в Мариупол - окупиран от украинците град на границата с Донбас, украински граничари влизат в кафене, искат меню, дават им, ама менюто - на руски. Искат на украински, казват им, че няма, те вдигат скандал. В резултат - подполковникът, командир на граничарите, е със счупена челюст и изкъртени зъби. И такива инциденти в Украйна въобще не са инциденти, ами всекидневие - всеки ден има 10на пребити АТОшници. Явно даже и в самата Украйна си знаят, че не са украинци.

Щерев, кога ще проумееш, че си идиот?

Тоз пак го изтърваха от Карлуково! Абе я вижте там, да не е изгризал решетките!

Всички знаем , че ЕС ще се разпадне (все едно точно кога) , а Русия винаги ще е огромна и мощна !

Единственото нещо по-огромно от русия е глупостта на управляващите й в Кремъл!

ЩЕРЕВ тиси върхът на л........то както винаги всезнаещт!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Редник, не плямпай, че Русия е единна и мощна а ЕС ЩЕ се разпадне. Ама ти на 5 г. ли си? Та къде е " Великия СССР и Соца ??!! Ама само ТЪПАЦИ и ПРОСТАЦИ може да забравят това!!!!!!!!!!!!!!! Иде същото и за Р.Ф.!!!!!!!!!!!!!!!!

абе тия смешковци що ги преподновяват от година на година тия санкции, да ги набият направо за един век или докато руснаците не "върнат" Крим - ама не им стиска на европедалите защото прекрасно знаят, че тези санкции клатят самите тях и си оставят възможност да ги отменят. То и прословутото "единство" и "единомислие" се видя колко реално го има. От момента на санцкциите товароборота на Русия-САЩ скочи докато този с европедалите се сгромоляса. Всички клатят ЕС. Всички. И пак всички гледат към изолираната Русия и изолираното световно, където никой, ама никой не отиде :)))

Верно бе, гостите на Световното пият ли Кока кола, след като в Русия има санкции и Кола не би трябвало да има? С какво поят западните си гости тогава!?

С каквото си поискат! Санкциите са за баламурниците. За избрани компании санкциите не важат или се заобикалят от европейските правителства. всичко в Русия за световното, хем внос , хем и официално произведено.

В изявление на Съвета на ЕС от днес се казва, че той "остава твърдо ангажиран със суверенитета на Украйна и териториалната й цялост" Мдаааа...И Хитлер и бил така ангажиран със суверенитета на Украйна под Германско ръководство. Виждам нищо старо не е забравено и нищо ново не е научено.

То тези санкции май са повече срещу крадливата олигархична шайка около Путя , отколкото срещу самата Русия !

Какво се случва в Украйна: - на 09.05 в Одеса хората скандираха "Домбас, мьi с вами!" и призоваваха Путин да дойде. - преди около седмица украински депутат обяви в Радата, че Украйна няма абсолютно никакъв контрол над Одеска област и над районите, граничещи с Крим, които били тотално де-украинизирани. - преди 2-3 дни в западна Украйна започна дейност организация, бореща се за преминаване на територии от западна Украйна към Румъния, където им е мястото. Нещата малко по малко си идват на мястото, както беше ясно от 3 години - Украйна ще се свие до киевска област. Всичко друго ще се разбяга.

Чичо ви Путин----даже не си го премести, давайвъ у евроджендърите!!!!:)))))))

да го премести като си го засмукал така яко.

Има нещо, което пропускате. ЕС санкционира Русия с някакви дребни неща, но строи Северен поток 2 за да може освен да е зависим от Русия, да и налива свежи евра, долари и прочие ... Странни санкции ...

Дайде да погледнем как изглежда проблемът от европейската камбанария: Значи има някаква територия - Крим, която е част от Украйна, населена с украинци. После иде Големият Лош Окупатор и окупира Крим и горките кримски украинци. Затова трябва да накажем Големия Лош Окупатор. Как? Като ударим по икономиката в Крим, баси - като удариим самите нещастни окуппирани! Нема такива карикатури, като европейците, баси... Нема таквос лицемерие, нема таквас мръсотия...

ДИРници, обяснете, моля, как се получава това: ============== 2018-06-18 15:24:23 Randall_Zwinge *Коментарът е скрит, защото е извън темата или съдържа спам Дайде да погледнем как изглежда проблемът от европейската камбанария: Значи има някаква територия - Крим, която е част от Украйна, населена с украинци. После иде Големият Лош Окупатор и окупира Крим и горките кримски украинци. Затова трябва да накажем Големия Лош Окупатор. Как? Като ударим по икономиката в Крим, баси - като удариим самите нещастни окуппирани! Нема такива карикатури, като европейците, баси... Нема таквос лицемерие, нема таквас мръсотия... ================ А сега, види се, коментарът пак си е там! То бива некадърност, ама вол за мезе не бива...

LeGrandTulup

Имах го същия проблем днес в друга тема.

На програмиста---му се е скапал калкулатора за шестнайсетичния код, да му се невиди!;)

Randall_Zwinge

Е... То... въпросът е реторичен. Тя работата е ясна - програмистът е от НБУ, мбухахаха...

тук има един файтон(4-5 трола) които по цял ден си тролят за всичко без дори и най-малка представа да си имат......ей,белобрадия...ти изобщо знаеш ли какво прави един програмист или е глупаво да питам човек който до вчера е въртял шайбата на телефона си.....айде бягайте в оф-то да си разтягате локумите какви геройства сте правили в казармата,че ставате по-тъпи и от спинозния куртев

Randall_Zwinge

Е... знам ли... Може, пък и да си прав... Едно време програмистите учеха бая математика, освен всичко друго... Сега вече технологиите са напреднали, та сайтът на ДИРа изглежда и работи така, сякаш го е правил млекаря... на НБУ, мбухахаха...

Какъв е процентът на руското население в Крим в момента?

крайбрежие на България...

националност Преброяване през 2001 година руснаци 58,5 % 65,9 % 45,8 % украинци 24,4 % 22,5 % 27,4 % Преброяване през 2014 година руснаци 65,2 % 74,2 % 56,2 % украинци 16,0 % 13,8 % 18,2 % от уикипедия

Простотиите и,санкциите срещу Русия и зависимоста на ЕС от САЩ ще съсипят съюза до година две.

Летището в Крим е закрито ..МТО причини и няма ток поради санкциите . КАЦАЙТЕ В МОРЕТО!

Май нещо си се объркал. Преди 2-3 месеца, в Крим бе открито най-голямото летище в Южна Русия.

Кое? Как му е ICAO кода? Колко е ГОЛЯМО, с какъв годишен капацитет на пътници, товари и с каква дължина на пистата? Колко терминала има? Какви полети ще обслужва?

И помисли 2 пъти! ..А?

Кодът му е SIP. Към момента обслужва само вътрешни полети. Капацитета на новия терминал - 6.5 млн. пътници. В момента се строи и международен терминал, с който общия капацитет на летището ще стане 10 млн. годишно. Площ - 78 хил. кв. м Пистата е много по-голяма от стандартната, защото е предвидено на нея да може да каца руската совалка "Буран". Можеш да намериш актуални снимки навсякъде.

При извънредна ситуация ще могат само да хванат чукчите за ,,чукчето,,!

ЕС мисли ли да осъди анексирането на Източна Сирия от САЩ ? Ще наложи ли санкции на САЩ ? А анексирането на Гуантанамо и незаконната военна база там, разположена без съгласието на Куба ? Ще осъди ли и отделянето на Косово от Сърбия ? Двуличници.....

Отделянето на Косово и БИХ от Сърбия е логично наказание за геноцида спрямо българското население в покрайнините и Македония. За другото може, но това е божие наказание, а да не забравяме че Господ е Българин :).

А отделянето на Крим не е ли логично наказание за геноцида на руското население в Украйна ? Десен сектор, забрана за ползване на руски, горене на живи хора в Одеса..... ?

Да бчха поискали от България, ние имаме най-добрата технология за добив на злато.

Обединена Европа налага санкции на Русия, а най-влиятелните й членове Германия и Фрация водят ли водят двустранни преговори по въпросите, които са ключови за съществуването им. При и въпреки Санкциите! Къде сме ние, българите? Разбира се, с Обединена Европа! Която (вече без Обединеното кралство) е по-разединена от създаването си насам! И на кого пригласяме? Дори на Англия, най-действеният фактор за разединяването, което е на път да се превърне в необратим процес. А след това?

Значи косовари могат да се самоопределят /развявайки американски знамена и без референдум/, а кримчани дори с референдум не може? Що бе, демократични европейци? Не беше ли самоопределението с приоритет над териториалната цялост? Същото направихте и в Каталуния, между другото. Демокрация, ама само когато ви изнася!

Санкциите са за територията на Крим и касаят неговото население. Всъщност излиза така, че ЕС наказва населението на Крим за нежеланието му да бъде повече част от Украйна след преврата там и решението му на демократичен референдум да стане част от РФ.

ЕС ще се ангажира да пркрати гражданската война и геноцида, извършван от киевската хунта в Донбас?

Леле, горкият Путин!!! Как ще се оправи сега човекът с тия санкции? Направо да го ожалиш!!!! Сега остава да се съберат мениджърите по хигиената на ЕС и те също да вземат решение за удължаване на санкциите срещу Русия и Крим! И никакви компромиси в сектора! Нито за фирми, нито за физически лица!

ами как. Даде си руските находища на Китайците да ги разработват. Нямал технологии. Сега Китай ще взема над 70% от добива на злато... ми те така. добре е да се четат и други статии освен тези с облика на каПутин.

Да бяха поискали от България, ние имаме най-добрата технология за добив на злато.

споко селски,той пътин вече разпродава и златните мини на китайците и те стабилно са вече в Сибир но ти се надай да се оправят руснаците...те явно късно ще разберат,че са продадени и са собственост на жълтурите

Ьовиги

Абе, ти не чукаше ли код за 20$ на час? Марш да радваш роботодателите си с 10 пъти по евтината си работа от средният американски чукач на код и не се обаждай тука.