17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Да ! И ? Големи яйца ... Сигурно баба Гела ги решава тези безумия ...

Няма как да ви дойде акъла докато подлагате Европа на сащ за да стве си добре там в еврогейския без да ви дреме а хората и бизнесите дето ръсят пари за вашите преголеми разходи...Големи санкции налагате по тези ви сбирки, ама нещо на Германия и други вноса от Русия не е намалял както и износа за там., понеже някой много добре знае че е едно е да си приказваш друго е да си гледаш интересите икономически реално на страната..

Крим никога не е бил руски , а е окупиран от руските империалисти само преди 200г.

Да спрат да повтарят едно и също, а и Крим (руска територия от край време) не причем.Санкциите на Русия винаги ги имало още от древността просто защото Русия я има и тя пречи на "величието" и бардак на западната цивилизация изградена върху робство и грабеж на колониите си.

Викаш на запад робство, а какво представляват крепостните селяни и докога го има в русия?

Ало, прочети подробно за крепостничество ( не че това добро за зависим човек), но разликата е значителна. Крепостните имали свой дом, свое стопанство, имущество,семейство, имали съдебна защита. Продажбата на хора и изгонването от земята на която живеели те било забранено.Разбира се били зависими от волята на хозяина, но все пак имали ограничени права

Вопрос по Крыму закрит! Крым НАШ!

Първо ще закрием Русия преди въпроса..ха.ха Крим не е ващ!!

Крим руски!

Еврогейове!

Тоя Еврогей само с това се занимава. Санкциите срещу Русия, вкарването на всякаква измет и гей парадите с джендъри... Всичко друго е на шест...

Екатерина II -Велика е наистина най-великата Руска Императрица. Немско име : Софи Аугуст Фредерика фон Анхалт-Цербст-Дорнбург - на галено "Фиги" Руско православно име: Екатерина Алексеевна- на галено "Катя" И като "Фиги" и като "Катя" Руската Императрица е била състрадателна и справедлива... и макар и дама-жена...е била велик пълководец и военачалник. Гордост и щастие е било за редица народи и етноси да бъдат поданици на нейната корона и да живеят под закрилата на нейното крило ... Тя е била и БЪЛГАРСКА Императрица...за който не знае. Ето я пълната титла на императрица Екатерина II : С Божията милост, Ние, Екатерина Втора, Императрица и самодържица Всерусийска, Московска, Киевска, Владимирска, Новгородска, Царица Казанска, Царица Астраханска, Царица Сибирска, Господарка Псковска и Велика Княгиня Смоленска, Княгиня Естландска, Лифландска, Карелска, Тверска, Югорска, Пермска, Вятска, БЪЛГАРСКА и други, Господарка и Велика Княгиня Новгородска на Ниските земи, Черниговска, Рязанска, Ростовска, Ярославска, Белозерска, Удорска, Обдорска, Кондийска и на всички Северни земи Повелителка и Господарка на Иверските земи, на Карталинските и Грузинските царе и КАБАРДИНО-БАЛКАРСКИ ЗЕМИ, на Черкаските и Горски князе и на други, наследствена Господарка и Притежателка...

Такава е руската традиция - да могат да ги управляват както трябва само чужденци. Сега чакаме след Путин да дойде Кадиров и да оправи страната. Историята ще се повтори - след разрухата на побъркания Владимир на власт идва див кавказец, който ще оправи страната. Вярно, че и ще разстреля и умори с глад няколко милиона руснаци, но какво да се прави - Это Россия! Това също е традиция там.

бай Кольо, къде се навираш със старческата си деградация и ниския си интелект. Добре,че не го осъзнаваш.Това ти спасява, иначе трябва да отидеш в старческия дом и да гледаш там телевизор и да получаваш сънотворните. Спри да пишеш маразматични неща, стар нещастник и неграмотник.

Ами демонстрирайте острия си ум и висок интелект, като ме оборите с факти. Тъй като не можете преминавате директно към обиди. Все пак има напредък щом не сте започнал направо с псувните по стара русофилска традиция.

Ами да, без БГ никакне може да мине.Ще буксува.

Ние българите винаги ще сме срещу русия и Крим е украински. Казах.

до Ние българите (нерегистриран) Неправилно се изразяваш. Ще кажеш : Ние -българите-соросоидни слуги и герберасти винаги ще сме срещу Русия и т.н... И съответно цитираш и вашата бройка да се знае колко сте -1 200 000 с циганите и помачорите... Това е коректният начин да се изразиш...а не да говориш от името на целия български народ....:)

кланяме се на късокракия ботоксов травестит

По-добре да спестиш.Няма да промениш нищо, а най-важното - САЩ няма да ти благодари, тъй като ти си за тях ВАСАЛ.

БСП ,Путин ,Радев = Б О К ЛУ Ц И И И И !!!!

Ей, Господин Никой! Защо не отидеш в Украйна и да им обясниш на украинците глупостите, които говориш. Ще те изядат жив. Русия се изживява като наследник на СССР със същото имперско мислене и поведение. Най-малкото Крим е бил български преди Екатерина Велика да го пороби и избие коренното българско население.

И със сто години да им удължат санкциите руснаците пак няма да върнат Крим.... В допълнение....и от Сирия няма да излязат, и базите Тартус и Хмеймим също няма да върнат. И в Либия се настаниха,подкрепяйки Хафтар...и от там няма излизане... Шматароци соросоидни,мекокиткени и аналноподатливи...няма ги вече вашите слуги Андропов,Черненко, Миша и Боря алкохолягата...Беше то каквото беше....:)

За доста страни Крим свърши много добра работа. За САЩ - Русия изгуби контрола над южния енергиен коридор, Северен поток 2 спря, САЩ се намърда стабилно на европейския газов пазар. Украйна ако не беше войната с РФ в окупираните територии нямаше да се сети за него - изгубиха едни искащи независимост татари. България - падна цената на газа, на път е да падне руския монопол. "...и от там няма излизане..." - колко правилно казано. Вангувам, че след 10-20 години руснаци и русофили ще пишете "...няма ги вече вашите слуги Андропов, Черненко, Миша, Боря алкохолягата и крадливото джудже Путин...Беше то каквото беше....:)" и ще лижете задника на поредния диктатор на Русия. Такава е руската традиция - всеки бивш самодържец всерусийски да се обявява за предател и враг.

Аре пак да кажеме очевидното: анексира се нещо чуждо, например краварите са анексирали БГ, когата нещо ти принадлежи иначе исторически за каква анексия говориме, кви 5 лева?

И независимо мнение. Трябва да сме повече, че кворумът да ни е сигурен.

Продължавайки санкциите, ес укрепвал бил руспппия!

ЕК греши много . Руснаците ще се оправят и без ЕК ще продават на Китай- Индия и други на изток .

Какво не бих дал алкашите да се разкарат от европа и от България и да отидат в китай и индия...в твоите уста, божиите уши!

Над 30% от руските болници нямат топла вода.

Божидар Димитров: Крим е бил като коледен подарък, подарен от Никита Хрушчов на Украйна през 1954 г. - областта буквално е била откъсната от Русия, част от която е още от времето на императрица Екатерина Велика. Полуостровът има символично значение за Москва, която е проливала морета от кръв, за да го задържи дори и след неуспешната за нея Кримска война от 1853-56 г. От гледна точка и на състава на населението Русия има пълни права над Крим.

Гледам соросоидите много се грижат за законността и спазването на Закони и Договори. Тогава да върнат Крим на РФ, защото Хрушчов го хариза на Украйна в нарушение на Конституцията на СССР. Щом не е бил спазен закона през 1964 г., значи преминаването му към Украйна е незаконно и той трябва да се върне обратно! Така става ли?!

Украйна трябва да "благодари" на Русия, че я съсипа, ограби, експлоатира и извърши геноцид на над 7 милиона укранци. Върна я в каменната епоха и и нанесе щети от които следващите 40 години няма да се оправи. Благодарим ти Русио тъй могъща на света. Ти имаш толкова много бомби и ракети. А народа тъне в мизерия, корупцията процъфтява, опозиционерите и свободомислещите хора са в затвора, а младите русначета бягат със светлинна скорост в "лошата" Америка и Европа.

Русия не е съсипала УКрайна. Ако говориш за СССР - то това беше СЪЮЗ на три държави - едната от които беше точно Украйна. ЯВно не знаеш кои държави са образували СССР през 1922 г.

Някoй

това е все едно да кажеш, че САЩ са съсипали Северна Каролина или Айова!

Някoй

А ако имаш предвид Сталин, то той не е руснак, а грузинец! Като Саакашвили.

Ние, българите, сме на руска страна. Т. е. Крим е руски

Не говори от името на Българите, рашки цървул!

Що да не говори? Говори правилно. А мнението на вас циганите не е интересно никому.... Анадъму?

Оди в Русия като си на руска страна. Кво дириш в страна член на НАТО и ЕС?

Господата европолитици е редно да си седнат кротко на четирибуквието по въпросите с ИМПЕРИЯТА. В частност п-в Крим е руски от времето на н.п. Екатерина Велика - 1783 година. Толкоз. Смирете си и си гледайте вашите проблеми. Не са малко.....

Украйна трябва да благодари на следните другари: - Ленин, че й даде Харков, Донецк и Донбас - Сталин, че й даде Лвов, взет от Полша. - Сталин, че я вкара в ООН като отделна от СССР държава - Хрушчов, че й подари Крим - Путин, че спря опълчението на ДНР и ЛНР, които след два котела искаха и можеха да превземат половин Украйна - до Киев

А изсраел, който от повече от 50 години анексира чужди територии и избива невинни хора ???

Ако някой има нужда от Крим и яки топки - отива да си го вземе. Ако не - мълчи. На Украйна явно не и трябваше, защото не направи нищо, за да го задържи. Дори веднъж не им дойде храбростта да се опънат на "окупатора". Със закани от дивана и тролски изцепки по форумите работа не се вътши.

Някoй

вече цитирах, че преди време в Украйна излезе запис на разговорите на Маккейн с лидерите на протестите в Киев. Той им казва, че САЩ няма как да подкрепят "преврат", ако няма поне 100 жертви. Те казват, че ще има жертви. И наистина бяха убити 100 човека - Небесната сотня, убита от "неизвестни" снайперисти-грузинците на Саакашвили. После говорят Маккейн и опозиционерите за реакцията на Русия и че тя може да "отнеме" Крим. Тримата отговарят, че това ще е малка цена за голямата задача, която им е поставена! ТОЕСТ ТЕ ПРЕДВАРИТЕЛНО СА ЗНАЕЛИ, ЧЕ КРИМ ЩЕ БЪДЕ ЗАГУБЕН. Когато започват събитията там, никой от новата власт в Киев не издава заповед за военна съпротива срещу референдума, отделяне и т.н. Тримата са: Кличко (той стана кмет), Тягнибок и Арсений Яценюк (стана премиер по нареждане на Виктория Нюланд). Толкова за "отнемането" на Крим!

Русофилите в управлението на ЕС отново помогнаха на Русия като удължиха с още една година санкциите. Същите за които Путин твърди, че са само от полза за страната му. Много русофили в този Европейски съюз! :)

И руснаците каваха на педалите от ЕС ДГД.

А ти си седиш в ЕС да го поемаш целия дедов? Що не припалиш към раша?

Щото в Раша не пускат всеки сульо и пульо от еврогейските съюзи.

А РАШИСТИТЕ ИСКАХА ДА ИМ ОТМЕНЯТ САНКЦИИТЕ ЗАРАДИ КОРОНАТА.

Това бе инициатива на ООН и касаеше само средствата за борба с вируса.Така,че лъжеш педи.

Кой уби със снайпер 127 млади момичета и момчета студенти на Майдана протестиращи за свободна и независима Украйна, а руско мекере такова.

КОЙ УБИ 10 000 УКРАИНЦИ СЛЕД, КАТО НАПДАНА ДЪРЖАВАТА ИМ.

Това е само в тъ пи кратуни като твоята.Няма никакво доказателство бе капут.

Schilo

"• – да зачитат независимостта и суверенитета и съществуващите граници на Украйна;"...Интересно, кой наля 5 млрд.долара за превратаджиите? Кой раздаваше курабии и подклаждаше насилието?

1.Меморандум = декларация за намеренията. ТОВА НЕ Е ДОГОВОР, тоест не е задължителен 2. Меморандумът НИКОГА не е ратифициран от Руската Дума., тоест не е влязъл в юридическа сила. С други думи той няма ЮРИДИЧЕСКА СИЛА, и Русия не е длъжна да го изпълнява.

ще патят руснаците още дълго. Никой не признава руската окупация на чужди държави за законна.

погледни гугъл мапс и ще се убедиш

Schilo

Ха, как може да признаеш нещо, което го няма? Кажи нещо за "Великата Севастополска битка през 2014 година"!

Криме, Криме, земльо македонска ...

македонската нация е рожба на Москва,Белград и предателите от БКП ФАКТ!

А Украинската нация и украинската АССР е рожба на Ленин - факт

Русия никога не е подписвала договор, със следните точки: • – да зачитат независимостта и суверенитета и съществуващите граници на Украйна; • – да се въздържат от заплахата или използването на сила срещу териториалната цялост или политическата независимост на Украйна, както и гарантират, че техни оръжия няма да бъдат използвани срещу Украйна, освен при самозащита или по друг начин в съответствие с Хартата на Организацията на обединените нации; • – да се въздържат от икономическа принуда, за да подчинят в техен собствен интерес упражняването от Украйна на нейните права, присъщи на нейния суверенитет и по този начин да си осигурят предимства от всякакво естество; • – да търсят с незабавни действия в Съвета за сигурност на Обединените нации предоставянето на помощ на Украйна, като не разполагаща с ядрено оръжие Държава, страна по Договора за неразпространение на ядреното оръжие, ако Украйна се превърне в жертва на акт на агресия или обект на заплаха от агресия в които се използват ядрени оръжия; • – да не използват ядрено оръжие срещу Украйна, освен в случай на нападение срещу самите тях, техни територии или техни съюзници; • – да провеждат консултации в случай на възникване на ситуация, вследствие на която се поставя под въпрос изпълнението на тези задължения.

за да може Украйна да няма ядрени ракети... Ако Украйна имаше сега ядрени ракети руските окупатори щяха да седят кротко по бункерите...

Schilo

Укрите дали щяха да ги ползват на своя територия? Много сте тъпи бе, много!

Меморандум = декларация за намеренията. ТОВА НЕ Е ДОГОВОР, тоест не е задължителен 2. Меморандумът НИКОГА не е ратифициран от Руската Дума., тоест не е влязъл в юридическа сила. С други думи той няма ЮРИДИЧЕСКА СИЛА, и Русия не е длъжна да го изпълнява.

да върне ядрените ракети на Украйна!!

А по-правилно би било ЕС да увеличат санкциите, не само да ги продължат!

като крим е руски защо през втората световна война кримското население се бие героично срещу червената армия на страната на германските войски?

Кое население, бре Щерефф? Онова, дето Сталин го разхвърли из целия Съветски съюз ли? Кримските татари трябва да му целуват г@@а, че не ги утилизира, щото за всичко онова, което са извършили срещу руското население на полуострова това щеше да е правилното решение...

На 5 декември 1994 г. в град Будапеща лидерите на Украйна, САЩ, Русия и Великобритания подписват Меморандум Съгласно Меморандума САЩ, РФ и Великобритания са задължени: • – да зачитат независимостта и суверенитета и съществуващите граници на Украйна; • – да се въздържат от заплахата или използването на сила срещу териториалната цялост или политическата независимост на Украйна, както и гарантират, че техни оръжия няма да бъдат използвани срещу Украйна, освен при самозащита или по друг начин в съответствие с Хартата на Организацията на обединените нации; • – да се въздържат от икономическа принуда, за да подчинят в техен собствен интерес упражняването от Украйна на нейните права, присъщи на нейния суверенитет и по този начин да си осигурят предимства от всякакво естество; • – да търсят с незабавни действия в Съвета за сигурност на Обединените нации предоставянето на помощ на Украйна, като не разполагаща с ядрено оръжие Държава, страна по Договора за неразпространение на ядреното оръжие, ако Украйна се превърне в жертва на акт на агресия или обект на заплаха от агресия в които се използват ядрени оръжия; • – да не използват ядрено оръжие срещу Украйна, освен в случай на нападение срещу самите тях, техни територии или техни съюзници; • – да провеждат консултации в случай на възникване на ситуация, вследствие на която се поставя под въпрос изпълнението на тези задължения. няма вечни империи.. 52 народа под османско владичество се освободиха .Така ще се освободят и 140 народа под руско иго. Руските паразити ползват полезните изкопаеми на тези поробени народи и карат младежите да служат насилствено в руската армия да умират за руски интереси. Така е било и при руско-турските войни, и през ВСВ и сега.... А лаврите от победите на тази интернационална руска армия обират само руснаците .

Schilo

Като чета написаното излиза, че янките първи са го нарушили. още с незачитането на независимостта и суверинитета.

да си видял да окупират в Украйна и да има там хора както руските терористи дето избиват цивилни и ги заравят в масови гробове ,също така свалят пътнически самолети...

5G_ме_утрепа

Излиза, че си пълно куку.

Schilo

не знам, сетих се за едни 5 млрд.долара, после за пряка намеса на Нюланд в протестите, курабии, това- онова.

Гомориш за договор, а цитираш меморандум! Първо си изясни какво е договор и какво е меморандум бе глупак, Русия никога не е подписвала договор и не е нарушавала договор!!!

Ако руснаците бяха нарушили държавен суверенитет, според този договор САЩ и Великобритания са били задължени да ги възпрат със сила. Това не се случи. Следователно, ФАЩ и Великобритания не смятат, че Русия е извършила нарушение и следователно признават, че Крим си е руска територия.

и затова има още санкции за Русия.... голяма логика имаш :))))

Ако считаш за "логика" това, че същите тези държави в същото време не налагат санкции на америслямските щати за това, което се случва там в момента, си още по-тъп, отколкото изглеждаш на пръв поглед.

Когaто Русия присъедини Покрайната, бе!

казва гугъл мапс, който не вярва, да погледнве картата. Щом американците така са нарисували картата, значи въпроса е решен окончателно.

кой та излъга.... та ти го наръга

Вие оставете Крим, а кога ще правим Референдума за 16-тата република. Все още е актуален!

Schilo

Нас пък кой ще ни иска? За какво сме му? Кой иска тарикати?

към Русия са се заприпкали, та са си изпочупили краката...След раздпада на СССР всички съюзни републики се разбягаха като хлебарки след светната лампа...Защо ли?

Schilo

Не знам, по статистика са втората държава света, към която напират мигранти. Само украинците са 4 млн.

Schilo

Факти. Дали ви харесва е друго.

А какво ще правим, когато мужиците пребарат и Донбас? Щото покрайнските мангали натам бутат нещата.

...Руслана ,..Зельонски,...

Някoй

Русия не е анексирала Крим. 1. там местните власти, избрини преди това по украинското законодателство, направиха референдум за отделяне. Тези, които не знает, и в Украйна Крим имаше автономия. Така че местната власт беше законна и провъзгласи независимост. 2. после поиска официално да се присъедине към русия. 3. Русия прие решение и се съгласи да приеме Крим - както е по Руската конституция. Гласува и Думата, и Съвета на федерациите, тоест всички републики в РФ. Путин извърши процедурата по всички юридически правила. Това че на Запада и на хунтата в Киев това не им изнася е друг въпрос!

Анексира я.

Schilo

Кога? Я дай нещо за " Великата Севастополска битка през 2014 година"!

Анексията или анекс е едностранно, насилствено присъединяване на територия към друга територия. Както всички знаят 96,77 % от гласувалите в Крим на 16 март 2014 избраха Русия, а присъединяването беше без нито една жертва. Следователно не е едностранно и не е насилствено. За каква анексия тогава става дума?

Schilo

Да, глупако, видях! И то не един!

обратното!! 1 влезнаха руски войски (вежливие люди) 2.Окупираха първо украинските казарми и полиция и след това" организираха референдум" на който гласуваха само руски нашественици и нито един местен жител. ФАКТ

Schilo

Там ли беше, Щерев? Щото аз видях, как ги посрещата с цветя и сълзи на радост!

1. Съгласно взаимен договор между Украйна и Русия, подписан на 31.05.1997 в сила до 28 май 2017 в Крим под наем срещу сумата от 97,75 милиона долара годишно се разполагат 25 хиляди души личен състав на Черноморския флот, 388 кораба, от тях 14 подводни лодки. Договора е за срок от 20 години, с опция за автоматично продължаване. Така Украйна е получила сумата от близо 1.8 милиарда долара, както и огромната отстъпка от цената на руския газ. От този договор се вижда, че не през 2014, а още от 1997 в Крим са разположени военните на Руския черноморски флот. 2. На референдума участваха 95% от местното население, от тях 97% гласуваха за Русия, а всички военни от казармите преминаха на руска страна доброволно, без нито един изстрел и без нито един убит.

Шиле, ти май си видял местните кримчани как посрещат с цветя ,хляб и сол войските на Хитлер като освободители от руската окупация..ха.ха

Schilo

Да, глупако, видях! И то не един!

Русия преди 5 години каза , че Крим е затворена страница , ама вече 6-та година троловете тука още се упражняват

А санкции срещу америслямските щати за системно нарушаване на човешките права на собствените им граждани кога?

Росен Плевнелиев: Крим е Украйна и Украйна е Европа. "Нищо не може да попречи на Украйна по пътя й към Европейския съюз, ...

Schilo

Е, много лидери от ЕС пък казаха- Косово е Сърбия. И кво?

ВЕЛИКАТА ИСТИНА Е , че майка му е любима на народа!?

Schilo

Бах тЪз агресия, бах тЪз окупация- нито един изстрел, хората посрещаха вежливите с цветя!

този не само че е глух но и кьорав...

Schilo

Не е необходимо да викаш за помощ-набери просто 112 и си кажи, къде да дойдат.

да прави на всички световни лидери, пак никой не иска да гори в пъкъла като признае за законна руската окупация на Крим

Schilo

Путин фелацио на никого няма да прави. Всъщност, колко убити има при тази окупация?

тия двете тръби под Черно море, в които Русия загроби милиарди, са полупразни и въпросният Ердо си купува газ от други доставчици...

Schilo

Ха...Тъпи, така ли не разбра, че целта не е само Турция а и Централна и Южна Европа? Хахахахах. Твоят тиквеник сега бърза да строи продължението към Сърбия. Нали се ползва същото трасе бе, глупак!

Ко речи, баба? ЗЕМИ , си го зaври!

да мине турски поток:))))) даже забрави за сваления самолет от турците и за застреляния руски консул :)))

Schilo

Там е доста спорно кой на кого- щото Ердо си плати, че и бибитки прави. Ама яко бибитки, както би казал един наш генерал-военен лекар.

Друго си е ислямисткият анклав Косово върху открадната чрез бомбардировки на суверенна държава земя. Там нямаше проблеми с признаването.

Продължаваам.., удължаваам..

...ха...ха... Cъвремие! ...

Някoй

преди време в УКрайна излезе един запис на разговорите на Маккейн с лидерите на протестите в Киев. Той им казва, че САЩ няма как да подкрепят "преврат", ако няма поне 100 жертви. Те казват, че ще има жертви. После гооврят за реакцията на Русия и че тя може да "отнеме" Крим. Тримата отговарят, че това ще е малка цена за голямата задача, която им е поставена! ТОЕСТ ТЕ ПРЕДВАРИТЕЛНО СА ЗНАЕЛИ, ЧЕ КРИМ ЩЕ БЪДЕ ЗАГУБЕН. Когато започват събитията там, никой от новата власт в Киев не издава заповед за военна съпротива срещу събътията - референдум, отделяне и т.н. Тримата са: Кличко (той стана кмет), Тягнибок и Арсений Яценюк (стана премиер по нареждане на Виктория Нюланд). Толкова за "отнемането" на Крим!

с дрона на Радев дето снима Бойко в спалнята ,нали?

Някoй

като не вярваш на мен... чети украинските медии бе.

Пълно безсилие от тъпите бюрократи в Брюксел !

защо на всички карти които се продават по белия свят Крим не е към руската държава?

Schilo

Айде бе...Я си купи такава, дето е украински.

Щото си далтонист. Без направление ще те прегледам.

я отвори гугъл мапс и виж къде е Крим - в Русия или Украйна? Щом и американците казват, че Крим е в Русия на картата, значи въпроса е решен окончателно.