САЩ наказаха още 7 руснаци и 17 компании, ЕС - 15 души

САЩ наложиха нови санкции срещу Русия заради политиката й по отношение на Украйна. ЕС добави 15 имена към списъка си със санкции.

Обратно в новината

Коментари - САЩ наказаха още 7 руснаци и 17 компании, ЕС - 15 души | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

този мужик на снимката е "одрал кожата" на доналд тръмп.

на никои не му стиска обаче да накаже главния бандюга, тавариш путкин.

Що за заглавие бе, ДИР-а? САЩ наказаха още 7 руснаци и 17 компании, ЕС - 15 души Питам: Какви са краварите и еврогейвете, че да наказват? Демек раздават правосъдие! Смешници, а вие им пригласяте в хор!

Не чета коментарите на троловете в дир. вг и на неговите редактори има Интернет за информация

"....нови санкции срещу Русия заради политиката й по отношение на Украйна..." И каква е политиката на Русия към Украйна, според Америка и ЕС,м?!! Може би, налагат санкции на 48 руснаци и няколко компании за не добре свършената работа в Крим, Донецк и други руски в Украйна ли? Какво смятали, какво излезло?:-) То, така става като не си направиш сметката, както трябва. Мдааа

Колкото и да се подценяват американците,те налучкаха ваксата:иконом.санкции и ограничени дават резултат! Шойгу казва,че няма да нахлуват в Украйна-защо ли???!Русия е гроги!Тя няма промишленост!Щяла тепърва да разработва нови технологии....!!!Това не е сопчикар,бутни пръста и пий шира!!!Над 50% е корупцията-разкапана държава,в която се правят пари само от ресурси,но това вече не стига..Путев се понагоди за момента с анекса на Крим,но това няма да трае дълго. С този вътреш.продукт от 2 трилиона за какво по-напред!САЩ имот 15 трилиона не е за пренебрегване!Овладейте емоциите комунистически!В Русия цари олигархично бандитски комунизъм...!!!

САЩ са изхабили 20 години да направят от икономиката на СССР световна бензинджийница и газостанция. Със санкциите им в момента те карат тя да се от експортно-суровинна да се преориентира използвайки принципа "празно няма" към импортно-заместваща във въсоко-технологични части субсидирани от държава за ускоряване на развитие. Последните няколко години Русия не е направила нищо в тази посока заради достатъка от петрола и газта, но сега икономиката ще се престрои не само към самодостатъчна, но и към експортна. А Роснефт и Сечин са санкционирани заради това, че са навлезли и в други сфери за печелене на пари освен продажба на петрол.

Когато не се пишат и цензурират коментари само проруски или проамерикански, разбирам, ИМА ПЛУРАЛИЗЪМ. Когато обаче коментарите ми са РЕАЛИСТИЧНИ, не мога да разбера, защо вадят очите на модератора? Нима: 1. "синдромът на 100-те маймуни" не е реален, като Путин и Обама? 2. "ефектът на бумеранга" не се ли вижда, как действа в Украйна? 3. "ефектът на доминото" не го ли видяхме как помете Мирослав Найденов, Симеон Дянков и Бойко Борисов и целият "ГЕРБ", миналата година? ... Лично аз, съм забелязал следната закономерност, колкото по бясна става цензурата, триенето и троленето, толкова по-рядко се виждат смислени коментари. Освен това, "закриляните" от администратора ционисти, ислямисти, спамаджии ...показва, че краят на NWO-новият световен ред, е вече съвсем близо-въпрос на краен брой месеци, а може и да са седмици.

"Гоооляма" работа са направили , ще му наклонят калпака на Путин , който го няма! :D

Хамериканците вече не са този световен фактор за какъвто се мислеха до сега. САЩ са една посредствена държава, с продънен бюджет, като Португалия или Гърция ...

деер

Последните две нямат принтер за долари!!!/ или евро/

Те и на първия му свършвал нещо мастилото :D

Никога до сега хамериканците не са били такива слабаци .... Путин ги нарита здраво.

четейки за всички тези заплахи пред очите ми е все картината "Запорожци пишат писмо до султана", разбирай "Руснаци пишат писмо до Обама"?

Нека да ви го обясня по селски: Примерно: Роснефт 51% държавна участие. 49% западни акционери. 1. Падат цените на акциите. Държавата си държи контролния пакет 51% и няма да продава. Какво я интересува цената на 1 акция. Останалите 49% западни акционери "духат супата". А този който държи мажоритарния пакет определя как ще се разпредели девидента (печалбата). 2. Спират високотехнологичния износ за Русия- Това е стимул Русия да инвестира във развитие на високите технологии. Тя от 6 г. го прави усилено! ЧУВАЛИ ЛИ СТЕ ЗА ИНОВАЦИОНЕН ЦЕНТЪР СКОЛКОВО? В Русия се подготвя квантова революция. Технологиите, които ще се развиват в Руския квантов център ще позволят да бъде осъществен пробив в много области - от информатиката и енергетиката до медицината и транспорта. Сега учените работят над създаването на квантов компютър. Засега това е само мечта, но ако тя бъде осъществена, то съвременните суперкомпютри ще изглеждат като обикновени сметала. Защото те осъществяват всички операции последователно, а квантовият процесор е способен да ги осъществява паралелно.

Едно е да искаш, друго да можеш, трето и четвърто - да го направиш. Това с технологиите изисква "отглеждане" в продължение на мноооого години... То и по времето на социализма бяхме "стимулирани" от ембаргото да развиваме високите технологии и стигнахме само до творческо копиране.

Теоретичния модел на квантовия компютър съществува от 1969. Много страни работят над въпроса и който и да направи пробива той няма да е задълго...

Хехе-развесели ме, селяко, мерси! хахаха :-) Диктатура и нови технологии-че това е оксиморон. Пояснявам-оксиморон значи нещо което не може да съществува-като ефективност в недомкратична държава. Ефективноста се движи от придпремачи, които работят за себе си, а не за диктатора който им ЗАПОВЯДВА какво да правят. В съвременния свят е МНОГО лесно за такива предриемачи да се премесят от Русия примерно в Германия или друга ЕУ страна и там да си развиват бизнеса. Русия с управници стил "Путин" ЩЕ Е ОЩЕ 100 год. доставчик на природни суровини ...

При първите икономически санкции се разпадна СССР и комунистическия блок. Останаха няколко държави, опитвайки се да мутират този строй. Дали ще успеят, времето ще покаже.

тоя О"Бамби , като майка и татко ли се изживява едновременно та налага 'наказания' наляво и надясно! Брей колко строг бил тоя женски тате! Не си поплюва.. ама не знам дали ще му се получи, като наказва тия 'бели задници' щото нещо не го слушкат. Дали щото от дуене и неподготвеност му е почернял задника, или просто си е сбъркал листчетата, които трябва да прочете ?!/

+

Обобщено: Обама е честен човек. Обеща и този път наистина не е подслушвал Меркел. Иначе нямаше да се изказва от 2-3 дена неподготвен.

Ей голяма завист, голямо нещо.....много им дреме на руснаците за тъпите американци и ЕС

но на Роснефт акциите падат с повече от 2%... Но стабилната съветска, пардон, руска индустрия ще ги навакса с производство и нови технологии...

Затова ли падат акциите и на американските компании? link, Inc. 291.46 -12.37 (-4.07%) Google: GOOG 506.08 -10.10 (-1.96%) Facebook 55.39 -2.32 (-4.03%) А аз си мислех че американците налагат санкции на руснаците, но като им гледах фондовите борски, май руснаците са им наложили санкциите :) Не го разбирам вече този свят :)

Направо са го загазили американците... Не карат Москвичи и Жигули... И Фейса загина, па и Гугул... Трябва да се ориентираме към съветски социални (или СОЦ?) мрежи!

Остави ги тия комунисти! Отнеха ми и женското достойнство, да си кръстят държавния глава Путин и сега всеки с паламарка я вири като след тройна доза виагра. Нека се порадваме на нещо по-арт, чувствено и нежно, но със силна мъжественост като Светкавицата Обама. Ето това е мечтата на всяка дама, а мужиците и мужчините да тичат при Путин.

Казано честно са го загазили, но трябва да седнеш и да прочетеш. Няколко от големите градове са им пред фалит, Детройт вече обяви. (Най-големият общински фалит за ХХ век бе на Ориндж каунти, Калифорния, с 2,4 млн. население. ) Последните 2 години печатат пари за да закърпят бюджета си, а преди няколко месеца най-големите институции в НюЙорк не работиха Защото нямаха пари за заплати, включително и атракциони като статуята на свободата! Аз лично преди 5 години се ориентирах към китайския юан, но в България като казах че искам сметка в китайски пари и ме гледаха като изтребител 7 поколение!

Че няма да ги стигнем американците е ясно. Няма дори да ги наближим. Причината за съжаление не е скоростта , а посоката. Отдавна някой беше казал, че сме 100 години назад и 50 години вляво. Ако питаш кварталните професори ( и пияндурници едновременно), българите са номер едно в света, но за съжаление първата и основна цел на гадните хамериканци е да ни слагат пръти в колелата. Когато ни оставят за малко на мира, за да изпълнят втората си цел, която е да си оправят къщите и дворовете, тогава ни емват брюкселските колонизатори. Добре, че е братска Русия, та да ни крепи.... Колко пари трябват всъщност на българина, бил той и безработен да си измете къщата и да си почисти двора? Никой не може да му плати толкова, защото той е горд човек и с лигави простотии не се занимава.. Да чистят ония простаци американците, на нас и в кочинката ни е добре Айде сега троловете да почнат да псуват!

докато метеш ли те крепят руснаците или после за награда? и като не стигнем хамериканците, до руснаци ли да изоставаме, оти ония са едни трезви на кило водка.. тоз орден де го показваш си го тури нейде да са чувстваш на 5 континента като Болен. санитар, приберете го тоя.

Vladimir Borisov

Май си се объркал нещо?

Кефиш пич, даже примитивен сарказъм не успя да схванеш и набързо оплю свой събрат обамофил.

100 години назад? САЩ 1914=Няма компютри, мобили, нет, нито авиотранспорт и още поне милиард и едно неща... 100 години назад и днес са несравними понятия. Нито дори 25 години и днес подлежи на сравнение. И неприязънта към САЩ не идва от това какво имат или могат, а че диктуват на целия свят как да живее. Нещо като да си на 23 и някакво кюре от улицата да започне да ти трие сол, колко ти била къса полата, какви филми да гледаш в колко да се прибираш и всякакви други неща за които дори собствената ти майка не ти държи сметка. Точно това попско безочие от страна на САЩ е вбесяващия елемент и юе кара все повече страни и хора да го игнорират.

При този Политически Мисловен Запек, какво друго да измислят. Ами това си е Комедия от всякъде. Такова Скоростно Оглупяване на яНките и Макаците от времето на Покривите на Хамериканска Амбасада в Сайгон , не съм виждал и чувал.

дали ще наложат санкции на Газпром, Лукойл и Росатом.... Тези санкции ми приличат на хвърляне на прах в очите. Защо ли си мисля, че Путин е обсъдил предварително, кои компании да бъдат санкционирани, за да ги върне от офшорните зони...

+

Ееей много са изплашени. Продължават с манипулациите за майдана, впрегнали са де що организация и фондации има.Информацията е от днес. Ако ви е интересно прочетете нещо "духовно" Украйна: Помощ за страдащата църква е близо до хората.

Обонго е глътнал руски бастун ... И сега не може да го извади ...

Хамериканците са безсилни. От една страна ,,налагат" санкции, от друга, продължават съвместните руско-хамерикански изследвания на Космоса ...

вижте вчерашните новини за срива на печалбите и акциите на генерал моторс.. форд беше на крачка от крупна инвестиция в русия..питам..след тези санкции ако русия развали сделката със форд бонго бонго дали няма да бъде пратен при кенеди

Не го щем този маймун при нас, в Рая! - Джон и Роберт Кенеди. Да върви в Ада, при черните дяволи!

Колкото и да не искат да признаят "РАЗЛИЧНИТЕ" русофоби защитници на САЩ и ЕС. Русия пак спечели битката. ЕС НЕ ПОДКРЕПИ ИКОНОМИЧЕСКИТЕ САНКЦИИ НА САЩ. Сега "ТРЪНА" в гащите на Русофобите: ПО ТОЗИ НАЧИН РУСИЯ ПОМАГА НА ЕС ДА ИЗЛЕЗЕ ОТ ПАГУБНАТА ЗАВИСИМОСТ НА САЩ.

Господата от ДИРА ми изтриха коментара, защото бил етнически нетолерантен, поради което ще използвам правилната дума "роми", с която ще превърна коментара в етнически толерантен. За сведение на щатните фурумни идиоти, които наричат Русия безиностанция, същата тази Русия, през следващите 15 години ще изгради на своя територия 40 ядрени реактора и още 80 в други държави по целия свят. Информацията е от статия на Ив Конант, американска журналистка и писателка, носителка на наградата Пулицър. Самата статия е озаглавена "Русия: Новата Ядрена Империя". В момента ядрените реактори на Русия нарастват всяка година с по два нови реактора. В щатите от 15 години изграждат един реактор и не се знае кога ще влезе в действие. Същата тази безиностанция изстрелва американските космонавти. Американците вече не могат да строят Атомни Централи, защото нямат потенциал и това е самата истина. Докато РОСАТОМ се бори за 40 процента дял от световния пазар, Щатите се опитват да пробутат на България някакъв реактор, който никъде още не е работил. Отказвайки се от ядрената енергетика, отдръпвайки се от космоса, САЩ трошат скали за да измъкнат някакъв газ от тях. В това си занимание ми приличат на някой "ром", който бие с чука по една бетонна плоча, за да изкара арматурата. Русия все по-малко прилича на бензиностанция, а САЩ все повече на газостанция.

и аресваш....женско ли си?

Поздравления за сравнението на шистовия газ с арматурата от железобетона! Бих добавил, че Щатските роми използват най-съвременни ВИСОКОТОКСИЧНИ И ВРЕДНИ ХИМИКАЛИ ВМЕСТО ЧУКОВЕ ЗА ДА РАЗБИЯТ БЕТОНА!

В ПОЛОВИНАТА ЩАТИ ФРАКИНГА Е ЗАБРАНЕН ЗАТОВА ГО ПРОБУТВАТ В ИЗТОЧНА ЕВРОПА

Най-голямата санкция е увеличаване въглеводородния импорт от Африка, ресурс дал господ.

Южен поток няма спиране ...

Някой знае ли дали ДЕСЕН СЕКТОР се е изнесъл от окупираните сгради на Майдана? Някой разоръжава ли ДЕСЕН СЕКТОР изобщо? Махнаха ли се паравоенните въоръжени "пазители" на РАДАТА в Киев? ТОВА НЕ БЕШЕ ЛИ ЧАСТ ОТ ЖЕНЕВСКОТО СПОРАЗУМЕНИЕ? Или първо свалете гащи Вие па после ние. В Русия може да са всякакви, но не са ГЛУПАВИ!

Обамата по-добре да ходи да лови мишоци, вместо да се занимава с глупави санкции. В Москва ще се скъсат от смях .... Подобни ,,санкции" само ще засилят контактите на Русия с с високотехнологични страни като Франция и Германия, което е пагубно за хамериканците .... Очертават се нови политически и икономически конфигурации

rado_7_6@

Добре де, само аз ли се чудя защо им е на великите рашки да ходят в гадната капиталистическа америка и да отварят сметки в гадните европейски банки? Нали в савецкага саюза си имат всичко?

А аз пък се чудия на защо европейския и американския бизнес продължават да прехвърлят капитали в Русия и най-вече Азия като цяло. Защо не си ги държат в страните мечти или не ги прехвърлят в Африка?

rado_7_6@

Чакай сега да видя дали правилно осмислям: Русия може реципрочно да накаже Лари Елисън да не стъпва в деревня мухосранская, а Бил Гейтс да му блокират сметките в руски банки? А Елон Мъск да облича ватенката и ще кОпа тунел в Сибир. Ей, не ви е лесно с тея слитъци чугун вместо глави :)

На мене ми е интересно ако Русия спре газа какво ще прави Европа? Производствотоо и ще спре и каво ще правим? айде вдигаме санкциите

нали са гоуемата работа

"че наборът мерки, които ще бъдат използвани, е достатъчно широк", закани се зам.-министърът на външните работи на Русия Сергей Рябков" О, с нетърпение очаквам да разбера с какво ще санкционират американците. Я да видим: ще спрат трафика на руски проститутки няма да пускат руски булки по американски сайтове за запознанства ще спрат износа на джилязу ще ограничат facebook и youtube (олеле, горките американци, ще измрат)

На теб майтап ти се струва, но американците са луди по рускините, а фейса доста ще загуби ако му клъцнат руския пазар.

На фона на това какви тлъсти пачи са американките спирането на рускини ще е като божие наказание за янките. А да не забравяме че ще трябва да летят в космоса махайки с ръце а пътниците ще си ги качват на мулета. А ид а не забравяме че цялата електроника идва от Китай а америка пройзвежда само боклуци. Нищо читаво не им остана дори колите са им каруци на фона на BMW i Mercedes.

Па има и тлъсти - имат пари - купуват си храна, кефят се. Има си и такива, които пазят линия. Въпрос на избор. В хрусия няма такъв избор, там само диета - щеш не щеш, ще си хърба. Между другото, единствената по-известна холивудска звезда е емигрантка от Украйна. Останалото са все англичанки и американки. А в Холивуд грозни не вървят, освен ако не са черни като Габурни Сидибе. И я да видим относно електрониката - Айфонът вярно идва от Китай. Но Кук, Джобс нещо не ми приличат на китайци. Китай сглобавят каквото американските им господари и позволят да сглобят. Китай са робството на 21 век - негрите, които събират памука; само че вместо памук - сглобяване и пакетиране на електроника, а вместо негри - жълти. Китайските коли, които сглобяват в Ловеч са провал при всеки тест за сигурност. Но когато китайците еволюират до нивото да произвеждат самолети за гражданска авиация, пожелавам ти ти да си първия, който да полети на тях. Само да не е над моят къща, лети си над Кремлин и Пекин.

И Обама и САЩ са жалки. Да не говорим за васалите от ЕС.

Реакцията на сащ е реакцията на озлобения хулиган, когото са хванали при поредното злодеяние и нашамаросали здраво. Първо в Сирия, след това в Украйна.

Колкото СССР на времето монтира ядрени установки в Куба,толкова и Украйна ще влезе в НАТО.

На вас Господ ще ви наложи санкции,мръсни сатанисти!

Да господ налага доста тежки санкции на САЩ :)

kumalissa73@

Време е йелоустоун да се събуди, явно божиите предупреждения до тук не бяха разтълкувани правилно :)

То нали веднъж им изпратиха Америкън Еърлаин до офиса,ама те не се взеха поука.

Кой е този готин образ на снимката? Прилича ми на нещо средно м/у главата на Боросов и умния и разбиращ поглед на Цветанов:-)) А аз си мислех,че всички руснаци са от класата на Достоевски и Лермонтов. Ето ,че и те си имат кадри завършили в милиционерското училище!!

Това е Игор Сечин- един от най-влиятелните хора в политиката на Русия ! Не случайно американците го вкарват в разни черни списъци .. Задръстена маникенке !

Нова опорна точка: светът не може без Русия. Това ми намирисва на преминаване на по-ниска предавка от Русия... Въпрос на време е да превключи на задна скорост.

А опорна точка какво означава?

колец за некои.

Никой не бил побеждавал, особено САЩ - СССР :D И вместо да живеем в щастлив комунизъм и да не работим, сега трябва да ходим на работа и да мием чиниите на западняците :D

а бе да ти призная на уше - и аз мих чинии...... и ми хареса ..по-дбре платено , по-чисто , по-почтено , и страшно по приятно е ..отколкото да бачкам на БГ-работодателя.. да не знам за какво , колко и как работя ..и най-вече - дали и кога ще си зема социалната помощ от тоя или оня боклук мислещ се за бизнесмен .

Аз не виждам санкции, виждам предизвикателство! С подобни "санкции", никой няма да накара руснаците да успокоят топката, напротив, дори до сега да са били сравнително мирни, сега имат сериозен повод за "лошо" поведение. И нпма кой да ги вини за това! Ако САЩ и ЕС наистина искаха да се успокоят нещата в Украйна, щяха да процедират по съвсем различен начин, подобни ходове от тяхна страна показват само, че искат да предизвикат руснаците по някаква идиотска причина! Въпросът е, като се вдигнат веднъж в Русия, кой ще може след това наистина да успокои положението? От подобно глупаво поведение губят всички - ЕС, Русия, и САЩ (в този ред). Единствената що годе смислена причина за случващото се в последно време е, че САЩ желаят да дестабилизират Европа (това включва и ЕС, и Русия).

Найдене , Найденееее... , бягай да прибереш козите , да ги издоиш , напоиш ... кокошките и прасето са гладни . Остави тия неща не ги разбираш ..прави онова за което си роден- ЗАЩОТО КОМШИЯТА ОТСКОРО ЗАПОЧНА ДА ГО ВАДИ ПО-ГОЛЯМ И ТВЪРД И ОТ ТВОЯ БЕ...

Какво мислите за Русия в ЕС? Някакъв военен съюз или договорености между страните членки на ЕС и Русия? Няма ли Европа да е по-спокойно място?

Мисля че САЩ ще получат удар :)

Путин отдавна говори че руските пари трябва да стоят в Русия. Те са кат нас - ограби държавата и бързо парите се прехвърлят някъде на запада, за по сигурно. Е, вече не е по сигурно. Това е една от целите на Путин, затова не се застъпи за парите в Кипър...иска да научи Руснаците да си държат парите в къщи.

Парите , държани у дамо /било то под дюшека или под дюшемето../ - не са пари - а хартия !!! а особено- ако не им се дава възможност - да излизат от там !!! Сега -ще разберете каква хартия е - руската рубла !!! ИКОНОМИКАТА СЕ КРЕПИ НА "ПРЕВЪРТАНЕТО НА ПАРИТЕ"..КОЛКОТО ПОВЕЧЕ СЕ ВЪРТЯТ -И ПО БЪРЗО- ТОЛКОВА ПО ДОБРЕ ЗА ТЯХ И ЗА ПРИТЕЖАТЕЛЯ ИМ !!! НО- ЗА РУБЛАТА - Е НАЙ-ДОБРЕ ДА СИ Е САМО В РУСИЯ !!! ТАКА - СПАДА ЦЕНАТА И. СПАСЕНИЕТО ЗА РУСНАКА Е - ДА ИСКА ДА газта да му се плаща в рубли... ама-интересно после какво би си купил с тия рубли ..ако никой не ги харесва ????

Но рублите ще се продават срещу злато.

sonibvc@gmail.com

Нямах предвид вкъщи под дюшека а вкъщи в Русия. Същото и за инвестиците. Що да си държат парите в Швейцария и да си купват футболни отбори в Англия - чия икономика подпомагат така?? Нека си държат парите в Руски банки и купуват Руски отбори - така си помагат на собствената икономика. До оня ден е било ясно защо всеки да тича и да къта назапад, но света се мени и отива натака че верно да се чудиш къде да ги държиш!

"...ама-интересно после какво би си купил с тия рубли ..ако никой не ги харесва ???? ". Ало,икономиста! Не ти ли идва на ума,че който трябва да си купи такива нещица,като петрол и газ от Русия,няма да му трябват вече долари,а рубли?! Китай вече така прави :))

Прост икономист си и такъв ще си останеш! Това което си ги учил и знаеш е все едно на дете да му казваш че небето е оранжево и след 20 години като го пипиташ той ще знае че е оранжево защото всичко около него така са му казвали. Всичко на което ви учат за икономиката е погрешно. Могат да слагат само допълнително коефициенти и да казвате че има инфлация да се купи една ябълка вместо за 1 долар за 2! Само че преди си вземал 1000 долара и с тях си можел да си купиш 1000 ябълки, сега вземаш 1800 долара но с тях може да си купиш само 900 ябълки, на това се крепи икономиката ви, изкуствено увеличаване на цените като реално нямат покритие. Не може един земеделец да работи 365 дни в годината няма болести няма празници, ти да си седиш на топло и да работиш 250 дни и да казваш че хляба ти е скъп! 90% от икономисти са тъпаци, останалите 10 работят за да изкарат насъщния си с тази работа !

А кой ще научи Путин да си държи 40те милиарда не в Швейцарска банка, а в някоя Хруска банка?

Гледам Русия направо реве в момента от тия "санкций". Незнам само от смях ли или пак се канят да си изкупят акцийте на безценица. Колкото и да се пънат тука разни индивиди да се правят на гадатели и да предвиждат краха, разпада, унижението,поставянето на колене и т.н. товя няма как да се случи с тези смешни санкций. Така както е тръгнало ако не се поразмърдат САЩ ще загубят всякакъв контрол над нещата / не че сега имат голям де /. Ще им остане само говореното :) Много поздрави на всички подръжници на политиката на Бонго-Бонго. Ние тука явно не виждаме нещата по този начин.

Толкова неща девалвираха за толкова кратко време ,че се чудя с кое да започна(Давам си сметка,че ние ,българите не сме хората ,които можем да упрекваме другите за недостойно поведение,защото за около 130 г.след Освобождението доста пъти сме били с такова повединие!Но това ,което прави правителството на САЩ и самия президент Обама е достойно за съжаление.Всяко тяхно действие напоследък,ако не руши,то поне силно обезценява и американската мечта,и евроатлантическите ценности,и т.н.демокрация,и представата за самите американци!Много жалко!Дано се дават сметка,колко скъпо може да им струва това!Дано не съм прав,но имам усещането ,че американците искат други да платят техните грешки,което би било още по-жалко!