Съдът на ЕС: САЩ не осигуряват защита на личните данни

Според Европейския съд, решението на ЕК от 2000 г., че САЩ осигуряват достатъчна степен на защита на прехвърляните лични данни на граждани на ЕС, е невалидно.

Обратно в новината

Коментари - Съдът на ЕС: САЩ не осигуряват защита на личните данни | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Като пишете за Съда на ЕС защо сте пльоснали логото на Съвета? За 10 секунди Гугл ли нямахте време?

Постепенно всичко ще си признаят!!!

Какво значи САЩ да не зло-употребяват. Ако ги употребяват то за едни е зло за други е добро. А който им дава данни е просто глупак или подкупен (или и двете разбира се).

То когато Меркел и предшественици ни обырнаха с гръб кум Буш, свалиха ни гaщите и накараха да се хванем за палците пред патриотичния акт ясно е че няма да имаме контрол върху данните. Най-тежко не е Фейсбук. Най-тежко е информацията за всички парични транзакции. Парите в днешно време са записаното в базата данни на някой компютър. И имайки цялата информация и правото да променят значителен брой данни САЩ получиха правото да управляват парите и да предизвикват кризи или сапунени мехури както си искат. И го използват срещу Европа. Използвайки личните комуникации обработват политиците. (Фирмата на Сноуден например). И сме изцяло пионки.

Сами за да бъдете по спокойни за даните си преминете в анологичният ручки сайт VK там няма никто араби никто простотии и САЩ не те следи

Свалят диктатори ,същевременно те самите се държат като такива.Иска не иска,европееца трябва да е под контрола на сащ.

Много ги грее какво мисли ЕС. Те открито си подслушват Баба Меркел и никой нищо не им е направил

Колко плоско, нелепо и неадекватно звучат всички опити да се оправдаят действията на САЩ от все по-малобройните им "фенове" във форума... Доводи, като "да бе да" и "ама нали" направо са забавни... Смешници!

САЩ не били демократични - може. Може и затова да има толкова емигранти там, а в демократична Русия - нито един. Ама като демократично почнат да ни взивяват - по-малко ли ще ни боли? Никой не ми отговаря дори и недемократично - защо в Русия няма мигранти?

Всъщност в Русия има милиони имигранти, те са на второ място по абсолютен брой имигранти след САЩ, които обаче имат два пъти по-голямо население. Комунистите едно време ни подслушваха и те масово, със същото оправдание: да ни пазят от лошите. По твоята логика и те са били прави. Работата е, че събирането на данни не се използва толкова за залавяне на терористи, а за индустриален и политически шпионаж. Огромен потенциал се хаби, за да се подлушват например френски или немски министри. Те ли ще взривяват бомби? Вторият приоритет на подслушването е индустриалният шпионаж, така че американските фирми да печелят търгове по-лесно, а европейските да остават с пръст в... устата. В оправданието с тероризма може да вярват само най-... неинформираните.

може и да е демократична или не, но се пази. Ти как мислиш - няма ли между тези стотици хиляди абсолютно безконтролни, без документи араби ама нито един терорист? А беше толкова лесно и демократично - трябваше да се каже - ще приемем само с документи и то от Сория, то и тогава не е сигурно, но все пак, пък ние си свалихме гащите и без да го искат.

Споко, и тази новина много бързо ще бъде заметена под килима и угоднически забравена, както много други, свързани с "демоктратичен" САЩ...

Естествено ,нали САЩ е ''най-демократичната'' държава в света?

мислиш ли, че между тези стотици хиляди, ще станат и милиони араби няма ама нито един внедрен терорист. Достатъчен е само един да направи бум в някое метро. И ко праим тогава - както казва катаджията. Нищо не може да се направи вече.Без да съм Настардамус ще кажа - така ще бъде.

... и по твоята логика излиза, че всяко идиотско деание, има свето философско оправдание!... Така, САЩ са оправдани за ВСИЧКО, което СА направили и БИХА направили изобщо някога, а?! Да ти "имам" логиката!!...

Мисля че терористите не са основния проблем измежду нашествениците. Виж какви са млади, здрави и физически подготвени. И с еднакви прически. Основния проблем е че има доста eничари и бaшибузук между тях. И че като им се плати ще бъдат използвани по предназначениe. Като армия, която няма никакви скруполи да убива европейци и още по-малко xриcтияни.

Мисля че терористите не са основния проблем измежду нашествениците. Виж какви са млади, здрави и физически подготвени. И с еднакви прически. Основния проблем е че има доста eничари и бaшибузук между тях. И че като им се плати ще бъдат използвани по предназначениe. Като армия, която няма никакви скруполи да убива европейци и още по-малко xриcтияни.

да бяхте проплакали на нашия. Харесва ли ви абсолютно - безконтролно да се разхождат из Европа и у нас стотици хиляди арби без документи. Ама как така най-демократичната страна да ги проверява. Че това са агънца - верно без документи но що от туй. Не е верно че са най-големите терористи. Чакам да гръчне първата бомба - а после? Ами втората, третата. Това е положението.

Ей, боздуган! Я пак прочети статията - не става въпрос за контрол на "араби", както лаишки ги наричаш ти, а за данни и контрол на АБСОЛЮТНО ВСИЧКИ!!...

Ей, боздуган! Я пак прочети статията - не става въпрос за контрол на "араби", както лаишки ги наричаш ти, а за данни и контрол на АБСОЛЮТНО ВСИЧКИ!!...

Малко по въпроса, че нямало цел събирането на данните от ФАЩ и сателитите им от Израел,Канада,Австралия,Германия,Англия,Холандия и Франция. ЦЕЛ ИМА НА СЪБИРАНЕТО НА всякакви лични данни и ЦЕЛТА Е! ТОЙ Е! тотално прогнозиране на личността зад данните и на всеки свързан с нея и всичко това отива в едни квантови компютри където след като ги обработи изкуствен интелект се получава точна информация за тотален контрол и поведенческо прогнозиране, както и за таргетиране и отстрелване от наземни и сателитни установки на човека и групата(родата,приятели,близки разни,родословно дръвце,бойна дружинка и в този ред) в едно никак недалечно бъдеще. Бедна Ни е фантазията тези кравари какво ни готвят за да им се осъществи плана за контрол и РЯЗКО!!!редуциране на населението от 7 милярда до 0.5 милярда. Илюминати си имат много ясна и конкретна цел, хич не си мислете, че това не се отнася за нас и вас. Вземете се будете и да се обединяваме и да си помагаме, че иначе лошо ни се пише.

САЩ, щото яде попарата на 11 септември. Те не пускат нито един без да го проверят - дори подметките на обувките му. Като искаш данните да ти са тайна - що щеш в САЩ. Моите данни никой не ги прехвърля в САЩ нагоре-надолу, щото аз ходя само в Русия - там широк живот. Няма желаещи да се изселват там, демокрация, пък и самогон дал господ.

САЩ сами си направиха попарата. Стига вече.Който иска да ходи в САЩ видяхме им и меда и жилото . С Русия си беше по-нормално. Тези са идиоти от както са създали държавата си. Просто нямаше достатъчно прозрачност. Сега вече ни съсипаха. А вие които поддържате САЩ и НАТО сте идиоти.Пишете минуси и трийте - все едно БОг ще ви върне ,той обруган не бива

Не! Това не е възможно! Най свободната и демократична държава в света да върши подобни работи?! Не вярвам! Това е руска пропаганда! САЩ са защитниците и най големите износители на права и демокрация. Доброто, мило и мислещо за благоденствието на народи ЦРУ никога не би си помислило да използва даните на 100ци милиони по света от на пръв поглед частна компания. Не бих си помислил и за секунда че е възможно САЩ да говори едно а да прави точно обратното и после да вика че други са били лоши и диктатори......

"...с жалба на австрийски гражданин срещу дейността на Фейсбук. " Брей, брей, какви хора има!?! Ще се жалва срещу Фейсбук!!! Тоя не знае ли, че това е най-успешния проект на ЦРУ? :)

"Извършваното от американските разузнавателни служби наблюдение е масово и без конкретна цел." - това не е възможно!Това решение понамирисва!Руснаците са им предложили евтина газ!Някой да търси центове......?

Как ще е без конкретна цел! С една много ясна цел -- да се контролира света. САЩ контролират моретата, частично космоса и информацията. Западна Европа контролира задния си двор.

Каква защита?!? След като всеки си публикува сам непраните гащи във фейсбук! Та хора, които го правят, нуждаят ли се от някаква защита?

Точно така!!!

В неделя избори -в сряда правителство.На фона на нашите безкрайни пазарлъци ,събиране на парламента ,пък правителство след два месеца -това е направо светкавично. После ,пак плюйте по адрес на гърците.

ще им накривите шапката!

Присмял се хърбел на щърбел. Като че ли ЕС нямат шпионаж и осигуряват защитата на личните данни.