Туск: Свободното преминаване в Шенген може да изчезне

Председателят на Европейския съвет Доналд Туск заяви, че свободното преминаване в шенгенската зона е на път да изчезне заради мигрантската криза.

Обратно в новината

Коментари - Туск: Свободното преминаване в Шенген може да изчезне | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Точно така Европейци, премахнете най-голямото достояние на европейските граждани, свободното придвижване на континента, защото проспахте да си защитите границите и допуснахте няколко милиона маймуни вътре. А сега, нека заплахата от орди специалисти нахлуващи от България и РУмъния, заради което отказвахте Шенген, ви държи влага

шенген е мъртав.то за нас никога не е бил жив.демагогия и евтин пи ар е шенген.илюзия измишлъотина пепел в очите на простолюдието.

Как можахме толкова години да се връзваме на такива залъгалки,като шенген,та си растурихме държавата!Пълна външна зависимост на управлението. Умните Китайци доразвиха това дето имаха,станаха първи. А ние в какво превърнвхме държавата си - Започнаха с рушенето на направеното от 1944 до 1989г.мавзулеи,паметници,очерняване на историческото минало,разграбване на народното стопанство промишлените предприятия,енергетиката! От народ усмихнат и устрремен в бъдещето се превърнахме в просяци.Как можахме да допуснем такова нещо -самоунищожение???? .Ех,обещаваха ни да станем Швейцария на Балканите......резиденциите на децата... и ни доведоха до това което сме сега !!!!!!

Да си има граници с тел -ограда и да има войници да пазят страната Да се преминава с изрядни документи и регистрация между страните. Така който е опасен да го връщат или вкарват в затвора.

Ми да бият кепенците и на тая карикатура ЕС тогава и поживи, по здраво.... Някой хора съвсем се отнесоха в измислените си светове.

А БАБА КУНЕВА - КРИВАТА УСТА СИ ПРОДРА ГЪРЛОТО ДА НИ ОБЕЩАВА ДА ВЛЕЗЕМ В ШЕНГЕН :) ...АМА ТЯ Е КОМУНИСТКА, ТОЕСТ ПАТОЛОГИЧЕН ЛЪЖЕЦ!!!

Абе чакайте и ние да влезем в Шенген бе къде оставихте България ???Стойте бе ние докато се наканим то всичко свършва еееей голяма работа сме !!!

Абе ние сме се наканили и по ТЕХНИЧЕСКИ параметри отговаряхме, но любимите ни двесталични фарисеи от Запада взеха парите и казаха: чакай малко. На кой му пука вече? Шенген е мъртъв, просто още не го знаят официално.

Глупоста Шенген след година няма да я има.

Историята показва едно - всеки път, когато България се е отдръпвала от Европа, е губела ама жестоко... веднъж ни струваше 200 години, а вторият път 500 години!!! И сега дори продължаваме да си плащаме последната ни ориентация на Изток и ще я плащаме още дълги години!!!

Я ми кажи каква ,точно Европа е имало през 1018г.-келти ,викинги ,брити,франки, се колят на поразия. Европа по това време е само наследницата на източната Римска империя-Византия. А 400 години по късно ,на Европа не и е до България. Разбира се ,ако бяхме като държава по време на Възраждането ,нещата щяха да са по друг начин. А за това ,че това не е истина пример е Испания.700 години под диво мавърско ,мюсулманско робство и какъв блестящ изход от това с Великата конквиста.

За "калната " история на БГ е виновна майчето, че е разделила Българското царство на три. Но така е, когато има намесена еврейка.

На баба то хвърчилото. 200 години защото оня "светията" изби аристокрацията ни, после и заради кретените, дето изгониха и богомилите - още 500. Няма нищо общо със свещената крава "Европа". Каквото сам си направиш, никой друг не може да ти направи. И не ми викайте за християнството, то е било по нашите земи още по времето на Св. Павел. Става въпрос за византийщината - ако не ви е станало ясно - посещението на Въртоломей още трябва да ви е прясно в главите. "Вселенския" грък, дето използва най-нагло поста си какво направи? Христовите повели ли следваше или тези на най-черните измежду сънародниците си?

540704

Много ме кефи тази новина. Нека нашите гъзолизци останат с пръст в устата.

Шенген може да изчезне,ЕС -също.Даже преди Шенген!

Само Волен беше адекватен в този момент. Той е единствения истински политик в БГ.

А,нашата КРИВОУСТа зам.премиерка и екс ЕВРОКОМИСАР,Ни ТЛАСКА натам,а ???

Мани, не ми я споменавай тая,РЕАКТОРО-ЗАТВАРАЧКА.

хелоин мина а вещицата "кривоустата мигла" още е на метлата

И като си помисля, че шепа български цигани бяха връщани от Скандинавия и Франция, защото нямали право да търсят по-добър живот! Германия за трети път изправи Европа пред сериозен проблем, без да се интересува, че голяма част от държавите нямат нейните възможности. Не ми се мисли какво ни очаква с тези ръководители на ЕК, които явно отдавна са загубили представа за реалността.

Taя американска подлога Туск е по-добре да изчезне вдън земя , щото техните политики доведоха до сегашната ситуация.

Шенген изчезва а във фронтовата балканска територия мутрофашизма се развихря.Разправата с всеки инакомислещ започва.Тотална цензура, милиардни заробващи заеми, разправа с единствената опозиция, политическа репресия, корупция,мафия,лъжа, измама, манипулация,никаква законност, бедност ,наркотрафик, контрабанда, проституция,грабеж , измама,кражба ,тотално подслушване, разруха,гейове с власт беснеят !Биячите дават интервюта по телевизията ,неразкрити стотици убийства, та стигнаха и до селските казани.

,,1 млрд в обмен на,, честна африканска'' хихи

Ха ха, Европа е на път да изчезне, претопена от мангалите, тоя се загрижил за Шенген!

Още ли обръща камъни за шенген кривата?

Всички икономически обратно. Бежанците в зони за сигурност в Африка ! тези ...... хора нямат място в Европа, по никой показател ....

европа няма решение освен затваряне на външните граници с ограда и охрана като на война 1.2 млрд които са за африка няма да дадат ефект , защото има огромна изостаналост в района и всичко трябва да започва от а , и са необходими дълги години усилия в определена посока и страшно много финанси които съществуващата система няма да отдели надеждата че африка ще си въведе не до пускане на гражданите си зад граница подхранвайки местните лидери пеосто неминуемо след госина две ще докара на власт организации сходни на ид и и остана единствено затворена европа и африка гето напомня на нещо нали е няма как да напомня като за много години светът не е мръднал реалити:)

Ми европейците по стара традиция си мислят че може да обещаят малко пари на някой туземен вожд и да си решат проблемите. Но не е този случая. Населението на Африка и арабските страни се увеличава изключително бързо. Геометричната прогресия никой още не я е отменил. Никакви пари няма да стигнат за да решат проблема. Просто трябва да се пази границата както се полага /с огради, с граничари, с мини/.

новото в пасианса носи името нет инфо докато немаше нета беше лесно вестниците твои - тв-то твои малко страх - малко пари и диктатурката готова само че времената се менят а рален честен отговор на предизвикателствата отсъства а фалша веднага се олавя

какви ги говори този Туск! Ами Мегито Кунева, дето не спря да обикаля Европа, за да ги увещава да ни премат в Шенген, остана без работа! Не й приемат и закона! Няма и да й го приемат! Тя сигурно се е отдала на плетки :)

Свободното преминаване в Шенген може да изчезне, а това ще бъде началото на края на ЕС.

Чудесна новина! Ще имаме Халифатген!

Ще трябва да си купим от финния вазелин, дето не скърца:-)))

Отдавна трябваше да изчезне, ама няма кой да мисли!

Ето ,разбирате ли само Атака и нейният неумолим лидер на простотиите - Болен Лидеров,и неговите симпатизанти,съвременният В Лвски,борец за правда и свобода,репресиран от американските и европейските империалисти и агресори,които дирижират нашенските но враждебни нему сили ,напиращ да стане бъдещ български президент със помоща на съветските и нашите другари,е повече от актуален!Венсеремос Волене! Ура, Шенген ще падне!!

помислят еврогейските кратуни върху нова колонизация на Африка, и след повторното и завземане, да помислят за връщане на мумунките по родните земи. Иначе на всички нормални хора в Европа им предстои без бой да станат жертви на радикален ислям и леко да се върнат средновековието, ама в най-лошия му вид. Вервайте ми! Ако не искате, то има време да ви кълнат собствените ви внуци....

Европа ще заприлича на помийна яма ако не се затворят границите.

На WC 00

УРА ДРУГАРИ! УСПЯХМЕ!НИЕ СМЕ НА ВСЕКИ МИЛИМЕТЪР!!!

Афроамериканци и афроевропейци от всички страни - съединявайте се !

EVROPA ZAPOCHVA DA STAVA NARICATELNA DUMICHKA.

и Африка иска да влезе в ЕС...- нали си беха колонии, ама зор да избегат от хубавото

Европейският съюз и шенгенската зона са мъртвородени деца на болни хора като Конрад Аденауер, Алчиде де Гаспери, Роберт Шуман, Жан Моне и други психопати. бащата на ЕС Жан Моне е работил за американските банкери първоначално в САЩ, а впоследствие в Европа.

От кого е (не)осъщестяен.От един масов убиец начело на свръхбогата корумпирана безскруполна олигархична върхушка!

Тая Европа ми омръзна, да я прекръстят нещо друго, например нова африка.

Бойко обеща, че този мандат ще влезнем в Шенген. ;) Както и че няма да има квоти от имигранти, които да се разпределят към България.

А нема нужда. Он нека си оди при негрите!

Ако мислехте повече за Европа и по-малко за задокеанските си приятели, сега щеше да е по-лесно. След Шенген ще си замине и ЕС, най-вероятно.

А още по вероятно ще си замине твоят къс фюрер.САЩ и Европа си заминават още от преди СССР и алъ....СССР го няма а САЩ и Европа са тука.Още!И ще бъдат дълго след СССР2.0

Потъва еврейският проект,като комунизма!Светъл лъч на надежда за човечеството!!!

Като си толкова сигурен, ами давай и влагай всичко във рубли!Не само да приказваме колко обичаме православната и братската нам руска култура и живот,обаче реалността е друга-американският USD поскъпва ли поскъпва, а суровините във долари падат!

само Шенген, а целия ЕС ще се разпадне.

ние докато додрапаме до Шенгеня и он току-виж изчезнАл!

виж СИВ, Вършавски договор...

Карат в хирургията човек със смазан крак при катастрофа. Близките с нетърпение чакат изхода от операцията . Накрая излиза хирурга и близките го питат: -Спасихте нли кракът. -Спасихме го -отговаря медикът -ама човекът за съжаление умря. Еврогейска им работа.

Свободното движение на хора по света и в частност в ЕС е нещо подобно на комунизма - хубаво като идея, но въведено прекалено рано - човечеството още не е дорасло...

Много си е хубаво даже.Отървахме се от игото на вашите кремльовски господари и си шиткаме сега по белият свят и да имаш да взимаш, че тука е зле.И,че преди в България е било добре.Ако беше добре нямаше да има кльонове и изходни визи.И корекоми.За туй са се юрнали всички насам.

си от катуна, даже дюшеш ви дойде свободното движение...само дето осрахте всичко и на запад..

това и казвам!Хубаво е! Но вие първо трябваше да се научите да ползвате тоалетните, а не да ходите по градинките около Нотр Дам и Кьолнската катедрала!

Много е хубаво, няма що!!!!!ОСВЕН възможността за пътуване....КАКВО ДРУГО Е ХУБАВО????? Хората по кофите, скъпото лечение, западналото оброзование, високата престъпност, въпиещата неграмотност, чалгата, индийските сериали, храните-химикали,невижданата корупция, безупречната Темида и тн.и т.н....

Бойко грябва веднага да яхне Фаркона с фолкаджийките и "дамито" от ГЕРБ за камуфлаж и да излети за Брюксел за среш с Туск, да го потупа дружески по гърба и да му каже- Недей,бе брато, нали ние тепърва драпаме неистово да влезем в Шенген, а вие искате да го закривате? Май ще де окаже вярно твърдението, че в който и съюз да участва България, той няма начин да не се разпандне и ние хем да изядем 100 тояги на голо, хем да излижем купата със сол.

"...и ние хем да изядем 100 тояги на голо, хем да излижем купата със сол." Но за разлика от вица, жълтиците, пардон, реакторите си ги дадохме преди тоягите и солта.

"Според ръководителя на Африканския съюз Нкосазана Дламини-Зума проблемът, пред който сме изправени днес, е отчасти защото някои страни в Европа са предприели отбранителна политика. " Тоя маймун да бъде пратен в Америка. Може и президент да стане.

Аллоооо - Поляците са се сетили да се бият за Българската свобода 500 години преди русские без да имат задни помисли - да превземат Цариград за тях си и барабар с прилежащите му земи - демек - България!!!

дрън, дрън! колкото кръстоносците нямаха задни помисли, когато тръгнаха да освобождават Йерусалим, толкова и полските поляци нямаха такива. И не ми ги хвали много католиците, да не ти припомням за граф Амадей от Савойя, който превзел Варна няколко години преди самите турци да го направят.

Баш! Почти както са се били за свободата на Украина, чиито земи след това са попаднали в робство на Полсо-Литовското княжество. Има обаче една съществена разлика - руснаците успяват да изгонят падишаха, а поляците не.

Султанът, дрогарю, руснаците не го изгониха, България е Османски, демек Султански вилает до 1908-ма година, когато Князът напук на Царя Московски обявява независимост!

На някой може да им се струват 50000 евро малко, но за нас са си пари, каза Борисов и добави, че те ще са от фонда за подпомагане и няма да е необходимо допълнително да се вадят от бюджета. Скъп на триците, евтин на брашното!МВР и МО ни струват милиарди евро кървави народни пари за заплати, привилегии и бонуси.

"Фондът за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица (FEAD) подкрепя действията на европейските страни за предоставяне на материална помощ на хората, които имат най-голяма нужда от нея. Това включва храна, дрехи и други основни стоки за лична употреба, например обувки, сапун, шампоан." От този фонд ли ще се дадат 50 000 евро за Африка? Този фон, в който има милиарди, мисла около 3 млрд евро, не е ли за хората от ЕС? никъде не прочетох, че трябва да помагаме на Африк, напр. или на други държави по света, извън ЕС.

Не ми пука ни за европа ни за шанген.Ако ще да се разпада изгаря или изпарява.България ме интересува.

Типичен български селяндур, живеещ в панелка, който отговаря на събранието на панелната общност, че покривът тече: - Ами на мене не ми тече, на който му тече - да се оправя!

е тука си брутално точен

Типичен психопат които мисли че света започва от неговите гащи и свършва до бричката което му служи за кола.Боготвори всичко западно нищо че е втора ръка.Разбира английски знае американски и веднъж на месеца яде в макдоналдс нищо че после получава газове.

А ти какво си мислиш, че Германия ще тръгне от добро сърце другите държави да оправя ... абе тя ще ви оправи ама не там и както вие искате (а може и да искате, де да ви знам с днешните "европейски" ценности).... така че много точно е казал човека, България да се оправя, а на другите майната им - ако искат да се оправят да се оправят инак да се разпадат.

Нямаме шанс докато тези олигофрени управляват ЕС. Мигрантите в такива количества определно са ОГРОМНА опасност. Та дори водата в големи количества е опасна. Боклуците ще ни сменят с африканци, а между другото ще ни пеят за "ужасната опасност" откъм Русия.

Моят приятел Доналд се е объркал. Още не сме им изпратили цялата измет. Чакайте за сега.

или ще свършим със запада и ше вдигнем стени или тои ще ни свърши. да направим балканската федераця.

Обстоятелствата налагат създаване на балканска федерация, за да престане превръщането на БАЛКАНИТЕ в "барутен погреб" от "великите сили".

В тая Балканска федерация, ти какъв ще бъдеш - грък или сърбин? Щото видиш ли според любимите ви балкански федерати - български народ не съществува!!!