Къде в Европа колите са най-евтини?

Покупката на нова кола в скандинавските страни може да ви спести няколко хиляди евро.

Обратно в новината

Коментари - Къде в Европа колите са най-евтини? | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Всъщност полезна за мен статия - имам кинтите за ново ауди/(..), но непосредствено няма да се мятам на кола (не ми трябва в момента). Иначе - учил съм достатъчно години да правя това което правя в момента, но е вярно че основно топки трябват за да се правят пари. После са късмет и подготовка.

Ти сега какво? Да се похвалиш ли?

аз си взех моята мазда в Швеция, 4исто нови4ка и излезе с 3 хил евро по/евтино отколото в България

до n- я ми кажи ти , кукло мамина , от спестявания от закуски ли си купи новата количка , или от далаверки и кражбички от целокупния български народ , а ... такива като тебе мошенничета навремето ги изправяха пред народния съд ... както виждам и сега трябва нов народен съд за такива като тебе.

Едно време комунистите, поради вродения си мързел и некадърност измислили т.нар. "Народен съд", за да могат да заграбят имотите на кадърните и можещите. Виждам, че за 65 години не сте еволюирали дори на "йота" (както пише Маркс) - сега ти пак искаш да ме изправяш до стената, за да ми вземеш колата. И какво ще я правиш, бе охлюф?! Ами да взема да ти я дам, а - аз ще поработя още и ще си купя по-нова. А ти ще спиш (и ще сер.ш) в нея, докато се скапе. Защото си некадърник, който може само да плямпа, но не и да върши работа!

Честно ви казвам, преди да си купя талон за градски транспорт (карта вече не мога да си позволя) сериозно се замислям. Къде учихте и кой ви научи да печелите за БМВ-та? Въпросът ми е сериозен.

Ученето няма нищо общо с парите, пич! Докато си се гърбил над книгите някой друг е напуснал у-ще преди 11ти клас за да продава вестници. И сега кара ново ауди. Топки трябват за да изкарваш пари, не книги.

ficho666

И аз винаги това съм се питал! Моля някой с БМВ от висок клас да отговори! С какво се занимава и как го прави?

Лично на мен татаи ми я купи,а той вече е пенсионер.Р

След като регистрирах фирмата си, последваха 8 години, през които бях почивал САМО на Коледа и Нова година. (по 2 дни, съответно). Установих, че България всъщност не е лошо място за да правиш бизнес (не говоря за търговия, а за производство). Установих, също така, че ако си 100% "на светло", т.е., не се опитваш да мамиш държавата, като криеш данъци (чиято ставка намаля до 10%), всъщност си много по-спокоен и можеш да се съсредоточиш в по-полезни за бизнеса ти неща. Установих, че ако си честен с работниците си - те ти се "отплащат" с лоялност (дори и през 2007 и 2007, когато други ги примамваха с по-високи заплати - никой не ме напусна, а това е важно за мен). Установих, че най-голямата опасност за бизнеса може да дойде от..... собствената ти държава. Сега мога да почивам не само на Коледа. Но докато повечето хора вечер сядат на масата със салатката и си пият ракийката - аз трябва да мисля как да спазя сроковете по поредия договор. Да, имам нелоша кола, но мислите ли, че я забелязвам? И понякога завиждам на онзи, който може да си купи билет за трамвая и докато се вози в него, без да бърза, като си мисли само за нещо хубаво. А не за бизнес. Така, че - не завиждайте. Това е просто един начин да се живее животът. И не е по-лек отколкото онзи, "с трамвая".

Благодаря на всички, които се отнесоха сериозно и отговориха смислено на въпроса ми.

Това е истината. Всеки си има пътя, и на никого не е лесен. Не говоря за готованковците, ама сигурно и тяхната не е за разправяне. Не бива да си завиждаме, а като искаш нещо се бори.

муха ха ха С-М-Е-Х-У-К-О хъбав си ти май а?))))))

бедняците търсят къде е най евтино

Не си ли обърнал внимание на факта, че богатите по-често си правят сметката/може би и затова имат пари. Именно бедняците обичат да се изхвърлят и да се покажат голямата работа. Избиват комплекси.

хммм...... ами ако ще се плаща данъкът в дания...........маи две коли за сумата ще се купят в бг. интересно защо в дания вестниците се скъсват да обясняват как може да се спести от закупуването на кола в германия....има нещо гнило някъде, но определено не е в дания ;-)

не са споменали обаче какво мито се плаща в брд при внос на автомобил. доста солено.

Абе нали скоро писахте, че няма значение къде в Европейския съюз е закупена стоката - ДДС-то е дължимо в България. И как стотици фирми не знаели, че са длъжници на НАП. Пък сега нещо си противоречите с тази статия?! Нещо много на ишлеме взехте да ги пишете тези "новини" ... Белким пък ви върже за по едно нов алуди или бемве ... Късмет!

Грешиш - това е само за автомобили , които са на по-малко от 6 месеца или пък са на по-малко от 5000км.

Да бе! Най-евтини са в България, не лъжете!

Аз пари за емблемата на ауди нямам , какво остана за ..

отделните страни имат различни представи за стандартно оборудване.... т.е. сравнянате ябълки с круши :-) поредното журналистическо откритие

Изключително ценна информация ! Веднага впрягам каруцата и тръгвам за Лапландия ! Имам место зи а 1-2 Снежанки. Заповядайте на евтинията!

Абе кажете ни къде са най-евтините коли втора ръка за нова няма да доживея да си купя в тая пропаднала държава...

да,гледаи с какви глупости ни занимават.хората нямат пари за хляб,те с цените на коли ни отвличат вниманието,от непосилните условия за живот в българия.

От мене съвет в унисон на коментара на "verno":Не гледайте кулинарните предавания ,там готвят само с месо от филе и др.подобни предавания и реклами не гледайте.Гледайте само брошурите за промоциите в БИЛА и КиФЛАНД.Пилешки бутчета за около 2 лева и салам Камчия под лев на бр. и евентуално "дупетата" като деликатес,къде ще гледате новите екстра-коли!!!Да им се чуди човек на акъла!Хайде,моля ви се,по земни бъдете.Прабаба ми така е казвала на дядо ми,когато и е искал нещо непосилно за джоба и:"Това не е за нас сине,това е за ония с меките дупета!"

Не знам къде са най-евтини, но знам къде са най-скъпи - в България!!!

Бати кашата: ако, ама внимавайте, ползвайте посредници,но.... Страшно полезна статия! Ще си купя една дузина коли зад полярния кръг. В стандартното изпълнение има и ПОЛЯРНО СИЯНИЕ !