Започна празничната литургия за Великден

Негово Светейшество Българският Патриарх и Софийски митрополит Неофит прие Благодатния огън в столичния храм-паметник „Св. Александър Невски”, предаде Агенция „Фокус”.

Обратно в новината

Коментари - Започна празничната литургия за Великден | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Какво пишете глупости като незнаете що е вяра невежество това ще унищожи човечеството и запомнете никога не отричайте и никога не приемайте 100 0/0 от това коетоне сте видели 2000 и повече годинисе е запазила вярата исега

бог да пази балгария и почтените хора от олигарсите и монополите !амин!да дожде на власт народа с бозия помост *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Господ да пази България от мафиотите от ГЕРБ.

Аватарът ти е на жена, а никът е на мъж... Не е трудно да се досетя какъв си... :)

vyzmojno e da e bilo izmama,no posle-ot vqrata na mn hora-da se e prevyrnalo v paranormalno qvlenie-toest vqrata da e materilizirala ogynq eto i malko material za izmamata: Ето какво пише руския архимандрит Порфий Успенски(1804-1885), който твърди ,че Йерусалимския духовен клир знае за измамата на "Благодатния огън". Той е изпратен като официален църковен представител на изледователска мисия в Свещенните земи. Порфий пише, че Ибрахим паша, управителя на Египет е поискал сам да провери автентичността на чудото, и е настоял пред патриарха да бъде допуснат вътре в храма по време на ритуалите. Ако всичко е истина, той обещал да дари голяма сума пари, но ако става въпрос за измама, обещал да конфискува всичките пари, дадени от поклонници и да изложи духовенството във всички европейски вестници. Митрополит Михаил от Петра, митрополит Даниил от Назарет, и епископ Дионисий от Филаделфия се срещнали да обсъдят предложението. Михаил сам признава, че той запалва огън от кандило, което е скрито зад мраморна икона на Възкресение Христово зад погребалното ложе. И така те ПРАВОСЛАВНИ МОШЕННИЦИ решиха да молят Ибрахим паща да не се намесва в религиозните дела и да не се излагат тайните на християнски ритуали, тъй като руския император Николай би бил много нещастен, ако това се случи. Ибрахим паша решил да не повдига въпроса. Но от този момент на духовенството на Божи гроб престанало да вярва в чудотворното слизане на Благодатния огън

Тази информация за Порфий Успенски от сайта на Издателство Паралелна Реалност ли го взе ? Знаеш ли пък аз какво ще ти цитирам от този сайт - " астрално същество или егрегор (които имат много подобна форма на Висшите Аз, защото изкуствените енергийни конструкции нямат генерираща способност и могат единствено да копират нещо реално съществуващо)" край на цитата. Извинявай обаче би ли ми обяснил защо на хората им е по лесно да вярват в егрегори отколкото в Благодатният Огън ?

ами хората са слабоумни...вярват във всякакви глупости...засега агностицизмът е наи-точното в което аз вярвам-което признава незнанието..религията не признава незнанието-а наи-гордо прокламира че знае всичко-определя бог,претендира да знае какво има след смъртта,формата на земята и прочие...трудно и е да признае-простичкото-не знам....това е науката-тя казва знам-винаги след като е изпитала нещата..макар че да ти кая че и тогава не е сигурно-защото като си помисля че приемаме света,не с друго-а с мозука-тоест-не с очите,а с онази тъмна част която е на тила ни-вътре в черепа-там се случва всичко,което преживяваме,всичко което ни\"заобикаля\"-тоест то не ни заобикаля-а е вътре в нас-не можем с обективност да кажем-дали е реално-защото нямаме обективна преценка-то е вътре в нас-всичко което живеем ....така че дори и науката не знае.... *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Абе тоя Христос много големи чудеса бил свършил, ама никой не го бил видял. Само някакви си други хора събрали някакви си тъпи приказки за някакъв си Христос. Римляните не го знаят тоя, евреите в чието царство е живял, също не са го усетили. Само 2 хиляди години се разнасят тъпи приказки за тоя Исус. Аз съжалявам за гръцката митология, като чета толкова са интересни митовете, та даже и красиви и героични. А Библията е простотия и даже с порнографски моменти.

Христос продължава да твори чудеса и днес, но е казано, че е според вярата.

Ами всеки с акъла си.

Хе, чудя ви се на "научния" акъл...почакайте, умрете и ще видите от първа инстанция има ли, няма ли Бог ;-) А дотогава не плюйте, че ако има = лошо.... По-разумно е поне да се въздържате, а? Някак логично е май...

Абе шубето си е голям страх.

Не е. Лицемерно е.

Ако имаше Бог, то Той нямаше да допусне тази ситуация в България.

Той ли я е допуснал? Ц-ц-ц!

Може да сме заслужили ситуацията в България, много крадливи хора има.

Що така бе хора? Що така?Имаме няколко дни да сме хора, заедно.

И от къде взехте пари за да ми докарате огън, който можехте да запалите и тук, на място?

религията всява омраза и разединява хората. религята е опиюм за слабите, мързеливите и тъпите. в името на христос, алах буда, муда и тем подобни измишлиотини са били убивани милиони хора. образования, интелигентен човек има свобода на духа и не се нуждае от духовни началници. истинския бог е свободното от предразсадаци човешко градивно съзнание. никои никога не е вазкръсвал на този свят. религиозните прит чи и измишлиотини дават хляб на милиони тартеи, обявили се за божи служители, а всъщност търговци на лъжи и духовни манипулатори. за съжаление: никои не е вазкръсвал на този свят. стига лъжи и манипулации.

Към вси4ки невярващи в Господа Бях дете на 4 или 5 години, когато знаех, 4е има Бог. Родена съм през 70-те години на миналия век в семейство, в което не се е говорило за Бог. Това вътрешно знание за мен не подлежи на доказване. Просто то не ми е нужно. Всеки има свободна воля да изрази себе си, но много моля без подигравки, защото те принизяват подиграващия се, а не обекта на подигравката.

Всеки има право да вярва в каквото си иска.Няма лошо.

Чета ви коментарите и хич не се чудя, че сме на това дередже...вижте си какво ви е в главите и душите и не се вайкайте колко зле сме били. Това, което не мога да разбера е как изобщо не сме изчезнали от лицето на Земята с толкова глупост, тесногръдие, злоба и неверие

Ми той княз Борис I - българоубиец, навремето ги е отпочнал своите българи, ама повечето са му клекнали и им е пощадил животеца. Направо да се чудиш как не сме изчезнали от лицето на земята. Ама не е късно. Желаещи да жертват народа си има много.

Разбирам намека ти....може и да си прав, но кръвта, проляна от него чини ми се е стократно умита от кръвта, проляна от същите българи - нашите дядовци и предци през 500-те години османско иго - и този път за да запазят вярата си.

Че какво ни е на дереджето?Всеки получава това което иска - едни искат "оцеляване" и го получават,други избират "по - малкото зло" и го получават.Трети избират най - доброто за тях - и го получават.

Ние ,гласуващите за Хамстера,Сопола ,Болен и Гаргамел не вярваме в православната народна мниоговековна вяра и не почитаме Великден,като милионите фенове на Бойко. Ние -обединените орди на комуняги,мусулмани,тангристи и протестанти предавахме България 20 години ,ще я предадем и сега! Когато вземем власта ще забраним православието и Бойко,за да се молим заедно на Ленин,Алах,Тангра и Лутер! Ишалах,Венсеремос мучачос!

хапченцата, драги, изпий си хапченцата

Лечението Ви ще е продължително.

Ти дядо, българската история чел ли си ? Ако не си филмът "Време разделно" гледал ли си ? Ако да помниш ли сцената където помохамеданчваха БЪЛГАРИТЕ ? Ей такива като теб са сложили първи феса тогава, добре че повечето са били от другият презиран от теб сорт хора - ВЯРВАЩИ, че иначе сега не само "сиктир" ами целият ти текст щеше да е на турски. А ти продължавай да се изказваш или по точно изхождаш върху едно от най ценните неща които някои от нас имат. И още нещо на изпроводяк - когато се успокоиш и малко преди да заспиш почустваш душевен дискомфорт да знаеш че това дето му е кофти ама не можеш да определиш защо, ние вярващите го наричаме съвест а тя почти никога не лъже.

Бабке, не вярата е била важна, а Българщината. Защото има и католици Българи, а вече и с други религии. А по-старите Българи по Волга (Болга) са мюсюлмани, а май са пО Българи от нас. Да не говорим за атеисти и агностици. На всички тези ще ни позволите ли да се наричаме Българи, като не сме православни? А езикът е част от Българщината. Една от най-важните и много по-важна от вярата. Между другото, да. Като неверник бих сложил феса за няколко дена и толкоз. После щях да продължа да си бъда неверник и все още Българин с Българско име и език. А нали знаеш, че като християнка, вярваш в Аллах? Или поне така би трябвало да бъде.

За еврейката конспирация НАЙ- важно остава да се вярва ,че е имало такъв човек- Йошуа.Каквото и да се претендира ,че се е случило с него не най- важжно. Но го има. Тоест и фона - еврейския народ също. Тоест и предхождащите сказания от стария завет. Защото независимо от това какво станало с Батман след филмовата история, когато детето разбере, че Батман е измислица ще се сети и че лошите във филма също. Дали бил в Индия, или в палестина и дали бил женен и с деца или не все тя. Важно е да не подлежи на съмнение , че го има. Съществуването му имлицитно доказва и че предхождащите го случки също са верни. Та така евреите си създават идеологическа обосновака и обективна да се възпитават в духовно първородство над останалите . Защото и ислямът е на АБСОЛЮТНО същия принцип. Мохамед също критикува ереите . Ислямът не казва че няма Моисеи- Муса и Христос- Иса , само казва ,че не са толкова велики пророци колкото Мохамед :-)

Нека всеки вярващ да потърси в Google какво точно е религията! Контрол!

и какво общо има религията с Православието. Има само един Бог, а който се кланя на други богове се кланя на лукавия. Ще му се на мизерника да се изравни с Господ, ама няма как да стане.

"Православните християни твърдят, че той има небесен произход и в първите минути след появата си не пари и не изгаря ръцете и дрехите. Подробностите за източника на този огън са дълбоко пазена тайна. След като бъде изнесен, той се предава от вярващ на вярващ." Отдавна не е никава тайна. Смес от бял фосфор и реагенти.

Остави ги хората на мира. Те от истина и наука се разболяват. Гледат им се еврейски сериали, а понякога и турски.

ти гласуваш за борисов явно. баи ганио които се мисли за бял човек.

"За първи път в страната беше донесен и втори Благодатен огън - от Румъния. Тази инициатива беше на Варненския и Великпреславски митрополит Кирил - пореден знак за недобрите отношения между двамата членове на Светия Синод..." Е на тва му се казва свинска работа.

бившата ти благослови господ че се махна от теб. питаи нея дали има господ.

Живот и здраве утре да се поздравим...

Въобще не става въпрос за граматика, а за правопис и български книжовен език. Обръщението към мен означава само едно- нисък интелект.

И НЕ ИЗГАРЯ", но самите попове не вярват в тая шашма, и го държат в огнеупорна каса ?? баба Тодорка

Бабче, чети по-внимателно: не пари и не изгаря в първите няколко минути. Дори в тв репортажите даваха как вярващите християни без проблем държат ръцете си в пламъка на свещите, но само в първите минути...

То и нестинарките играят върху жарава, при това не само в първите минути. Всъщност то вече нестинарки няма.

Поповете слагат по малко бял фосфор в свещите и те се самозапалват след известно време. Това е така наречения "благодатен огън" и цялата ундурма. Бял фосфор се слага и в напалма и се получава супер напалм. За това при католиците няма "благодатен огън". Иначе съм вярващ и Света Богородица и Господ Исус христос са ми помагали.

толкова си вярващ колкото и трезвен.баи ганио.кои си че да даваш мнение за такива неща. скрии се бързо в дупката си.

Неграмотно говедо, пише се "Ганьо"

Една запалка от 50ст. върши същата работа. При Живков до колкото си спомням попски воаяжи с частни самолети нямаше. Пък пак си палехме свещите. И обикновените хора пак ще си запалят свещите с кибрит. Само крадците и разбойниците ще отидат в Александър Невски.

пии си лекарствата ,не ги спираи.

Господ Исус Христос. Неволна грешка. Прости ми Господи.

Внимавай Той да не те набара.

аиде стига с тя царкви,21 век сме,за какво се пише и говори ,абе вие все заблудени ли ще сте роби *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

прост народ сме еи...много злобари има.

Частния самолет с който Ники Ролекса е пътувал до Йерусалим е платен от пловдивски строителен предприемач, който плаща по 300-350лв. заплати на работниците си ако въобще им плати нещо. На практика брадатия . си е разхождал расото за сметка на заплатите на бачкерите, които няма да има какво да сложат на трапезата тази вечер. Свинска работа. Вярващ съм в известна степен но гнусните, ояли се попове ме отвращават.

Големи християни са тези отчета! Оня ден избраха нов патриарх, а си остават два синода! Та и два " благодатни огъня" ! Нещо, май, не могат да разделят кинтите!

Светъл Великден на всички! В Русе никой не знае дали ще имаме Благодатен огън и ако имаме от къде ще се вземе,най-вероятно от Букурещ защото е най-близо до Русе. Жалко,че Патриарха е в София,а не си е в Русе,чакаме го с нетърпение след празниците,така както обеща,а той винаги изпълнява обещанията си.

Пpoсти им, Господи, те не знаят какво говоpяг!!!

Аман от неграмотници. "Свещенният" се пише с едно "н". Пише се така, понеже произлиза от думата "свещен", а не "свещенен". Киро и сие, търсете си коректори, че с тия неграмотни журналисти...

E,думата АМАН е чистак българска...

И на мен ми стана интересно, гледах го по TV, дай някакъв линк, макар да не се толерират...

Ох, ходи си дочети Дан Браун и остави хората да си посрещнат празника!

Хахаха! Браво, много точно казано. Скудоумието кара някои хора да вярват на тенденциозните простотии на Дан Браун, вместо да прочетат Божието Слово. Но при 45 години войнстващ атеизъм и още 23 - безвремие, бездуховност и чалга, какво друго да очакваме?!

Господи, прости им за неверието. Те не знаят, че Ти си пътят и истината и че за Теб всичко е възможно!

Мила моя,Аз бих те опростил но на дали си заслужава...Така че ай да не се обиждаме!...Аз ви плащам самоучуствието във вид на благодатен огън и др. приказки...

"Митрополит Николай ще пътува с частен самолет. Разноските поемат православни християни от Пловдивска епархия." Това е официалната информация за тази година. Ако те интересува повече, обърни се към канцеларията на Светия синод и до Министерски съвет с питане по закона за достъп до обществена информация за това кой е платил полета и има ли финансиране от държавния бюджет. Е, синодът не е длъжен да ти отговори, МС е. Дотогава във форума няма да срещнеш нито митрополити, нито министри. Дразниш нормални хора, за които това е свят ден. Айде като си фрийтинкър, не бъди толкова нароумайндед, че да се заяждаш точно днес :)

Първо-Честит празник на вярващите!Второ-България е СВЕТСКА ДЪРЖАВА,набийте си го в главите ,90% от хората няма да ви плащат приказните истории!!!Десетки наши милиони се пръскат за църквите Ви!!!Ще ви съдя!!Никой ли не разбира за какво става въпрос?

Всеки си има право на мнение и на вяра. И ако ти беше наистина freethinker нямаше да ръсиш глупости по форумите.

Първо -прочети КОНСТИТУЦИЯТА на нашата държава,там ще разбереш какво означава Светска държава и как се разпределят Парите на Гражданите И...Иначе твойто мнение си го........

Къде беше Господ Бог, когато се появи престъпния режим на пожарникаря? Защо не ни опази от него?

Още едно тъпо изказване. ВЕЛИКЕДЕН е, все пак. P.S. Пдокрепям мнението ти, ама не днес.

да ти кажа ,че и аз съм се питал за такива неща ,но в живота има много страдание ,това не променя господ

Помогни си сам, за да ти помогне и господ! Господ помага, ама в кошара не вкарва. Лозето не ще молитва, иска мотика. И най-важното: Свободата не ще екзарх, иска Караджата. Да не обвиняваме господ за нещата, които все пак не са му работа! Има други, които... както и да е...

Сами сме си виновни. българинът лъже, краде, бута се да е пръв даже и в църквата бабичките бутат и пререждат хората за нафора. Какво да се очаква. Не живеем спрямо Божиите заповеди и няма какво да очакваме от Бога. Като цяло хората се държат сякаш не искат да имат нищо общо с Бога> Ами какво искаме от Него тогава?

Ами затова сме на това дередже.Все ще се намери някой смахнат да ти развали празника.

Слава на Господа !Закриляй ни Боже за възцеряване на любов между хората!!!

ало, атеисти спрете се поне днес

В интерес на истината има градация: Вярващ Атеист Богохилник

popov

Колегите не е зле да отворят писанието и да прочетат: "Учителю, искаме да видим личба от Тебе. Но Той им отговори и рече: лукав и прелюбодеен род иска личби; но личба няма да му се даде, освен личбата на пророк Иона.

Знам я тази молитва: "Моля ти се, господи, поддържай...

Още едно тъпо изказване. ВЕЛИКЕДЕН е, все пак.

Може ли поне по празници да си затвориш гнусната уста? Никой не те кара да се буташ в новини, свързани с религия. Бъди си атеист, никой не ти пречи. Но и ти не осмърдявай всичко, което някои хора считат за важно, с каруцарския си език.

Мизантроп

Не. Не може. Признавам, че е слабост, ама все се изумявам колко драстично тъп може да е човек, а това се среща повече именно в подобни теми. Не съм атеист, а агностик. Но... Важно било... Колко е важно за тебе да те лъжат всяка година с една и съща глупост? Колко е важно за тебе да те правят на глупак непрекъснато? Кое смърди повече - думата (избери си някоя подходяща - сещаш се каква, че да не ползвам каруцарски език) или денотатът й? Е... Ти имаш право да си вярваш както си щеш в каквото си щеш и да го показваш. Заповядай! Аз пък имам правото да те мисля за глупак заради това... особено заради начина... и също да го показвам. Така че...

абе има нещо вярно в твоите дъми да знаеш *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Мизантроп

Що не пратят Джеймс Ранди там, да наглежда снизхождението? Това искам да знам.

Хиляди вярващи ликуват и се прегръщат в Ерусалим. - да не са педер..и станали? Нещо не в ред тук!!

Не особено вярващ, ама ти се чудя на глупавото изказване?!?