Ердоган втвърди тона: Справедлив свят е възможен, но не и със САЩ

Турският президент отново заяви, че Съветът за сигурност на ООН трябва да бъде реформиран

Обратно в новината

Коментари - Ердоган втвърди тона: Справедлив свят е възможен, но не и със САЩ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Бай Ердо, Я кажи нещо за справедливия свят на кюрдите. Там кой ти пречи да раздадеш справедливост . Ги ди популист ниеден.....

Приятно е да видиш нашите жалки копейки как се подмокрят да хвалят султана Ердоган. Бравос, Аферим , Машшааааалааах, вие сте най-големите Българи...с Фес :) Киряк Стефчовци Като пасивни гейове ви привлича диктатора, силната ръка и строгия господар :) Давайте възхвалявайте мумифицирания ислямист и дупедавец на арабите :) , вие сте :)

мне. привлича ни да евем еврогрантаджии. ама много им хлопат халките напоследък...

Малко са мислещите политици по света, но ги има. Ердоган е един от тях. А ние за пореден път сме от погрешната страна на историята.

то и Садам и Кадафито се дървиха моного, ама...

Дървеха се на американският ти господар? Този дето те клати? Вече цял свят го мрази този твой господар, само ти си на друго мнение.

След края на СССР Турция не е стратегически партньор на НАТО и трябва да бъде изхвърлена от алианса.

Човек като постои дълго на власт. Почва да се мисли за Путин.

Турчина е прав в случая. Иначе щеше да вкарва Турция в десятката на най -силните икономики но обърка посоките в класацията и вече е 17 та икономика.

хакай Бате, така им се пада!!

Много интересно как така ермалъкдоган забравя че една рашистан блокира решенията за украина . Значи за рашистан може да напада бонбардира и унищожава украина а израел не може да накаже хамас след всичко което направиха на 7 октомври ? Нема как да стане . А ОООнннееененене трябва да се закрие въобще. Няма смисъл оттолкова хрантутници .

Преди няколко години Махна много нули от Т. Лира ... Скоро пак

Диктатори са нашите свали-гащи управлавящи от сглобката с шеф Пеевски. Ердоган си спечели изборите, а САЩ искаха да го свалят с военен преврат. Путин тогава информира Реджеп за готвения преврат. Точно САЩ са диктатори. Сега убийци и диктатори са Израел в Газа.

Ердоган си бил спечелил изборите...ми ОК бе , гащник. А тука нашата "сглобка" ? ГЕРБ - първи, ПП-ДБ са втори. Кой спечели ? БСП и Вгъзраждане ли ? Путин бил информирал Ердо бухахахахаха , той джуджака в собствената си държава остана изненадан юни месец от Пригожин , ти чакай другаде да е по-информиран. И то точно в Турция дето щеше да прави истанбул на стъкло като му светнаха посланника и самолета. Много бързо и удобно забравяте русоробите , как ви лашкаше Ердоган и как му се заканвахте. Сега се подмокряте от думите му към САЩ дето са за пред електората и арабите. Думи на главозамаял се диктатор,искащ да е фактор в световната политика,но не е дори и регионален такъв - никой от мюсюлманите няма да му се върже, а и там са Саудитска Арабия и ИранОтделно и северноафриканските държави . Айде изчакайте в Туркийето поне да отстрелят американският посланник и някой американски самолет :)))

Ти добре ли си? Кой започна конфликта?

Нашите платени евроджендърски атлантици се насират само от името му. Безценно! Иначе в този случай е безкрайно прав.

А най се кефим когато изтребители на Ердоганя и НАТО свалят руски изтребители и руснаците се насират хахйа и спират вноса на рускини в Анадола за секс забавления хахахахах. Останаха им българските русофили за мандръсане а те са по долни от руските мамаши. После и показно по телевизията в цял свят екзекутираха и русикя аташе показно да си знаят орките хахахаха. Ами цял завод за байрактари отвориха в Украйна. С400 дето купиха от рашките я изхвърлиха щото я тествах че не става за нищо ама то се вижда де то на Кремъл кубетата още димят. Както и задниците на българските русофили те за това и сега обичат и Доган и Ердоган хахаха като тебе

Много ми е интересно, какво мисли EДоган за Петя! Тай много милостиво избива украинците. Не иска да прекрати и войната, но Тонева е в рамките на справедливия свят според източния диктатор. Защо ПКК са терористи , а Хамас борци за свобода също не е ясно, но такава у ценносната система на този толуп!

Украинските власти планират да прехвърлят 400 кв. км плодородна черноземна земя за погребване на опасни химически и радиоактивни отпадъци по силата на споразумение със сина на Джордж Сорос - Александър. Това съобщава френският журналист на свободна практика Жул Венсен, като се позовава на данни, получени от служител на Министерството на опазването на околната среда и природните ресурси на Украйна. "Публикувам разследването си за споразумението между украинските власти и Александър Сорос. Това споразумение разрешава погребването в чернозема на Украйна на химически отпадъци от компании, свързани с финансиста Джордж Сорос", пише той в социалната мрежа X (бивш Twitter). Той публикува и видео на разследването, което включва запис на разговор с неназовано длъжностно лице. Последният твърди, че съответното споразумение е било постигнато след среща между Александър Сорос и ръководителя на канцеларията на украинския президент Андрий Ермак на 7 ноември. Според него президентската канцелария е изпратила искане до министерството за предоставяне на 400 кв. км територии в Тернополска, Хмелницка и Черновицка области в "постоянна и безвъзмездна концесионна собственост" на западни компании. Информаторът твърди, че плодородните земи в областите Тернопол, Хмелницки и Чернивици ще бъдат превърнати в сметища за отпадъци от химическата промишленост. Именно тези земи служат като основни посевни площи, там се отглежда лъвският дял от зърнените култури, изнасяни за Европа, Африка и Близкия изток. В предадените на журналиста копия на документи с дати 7 и 13 ноември са включени DuPont, BASF, Evonik Industries, Vitol и Sanofi. Събеседникът на журналиста подчертава, че споменатите проекти ще бъдат "фатални за черноземните територии", ще ги направят неподходящи за отглеждане на култури и ще нанесат "непоправими щети" на екологията на региона и на цяла Европа. В този смисъл той поиска информацията да бъде публикувана, за да се обърне към европейската аудитория. "Като се има предвид, че размерът на депото за химически отпадъци е 400 квадратни километра, действителният размер на зоната на въздействие е многократно по-голям. Последиците от това решение ще бъдат катастрофални за почвата, подпочвените води, хората и животните. Не можем да позволим това да се случи!" - заявява авторът на разследването в заключението на своя видеоклип.

Въпрос на времее Турците да се махат От НАТО И шведите да ги заместят

Ще ти се ама няма да стане. Първо на първо ако се махнат от НАТО нападнат ли Гърция се изправят срещу нато. Ще трябва да се махне американската база с ядрени оръжия а е им се ще. А махне ли се от НАТО си затваря европейските пазари. Виж я сега Русия без тях прави свирки на арабите а те освен нефт друго нямат

Евала - г-н Ердоган ! Респект !

Така е. Определено ми се издигна в очите.

НАШИЯТ МОЛЕЦ СЪЩО !! ТРЕСЕ ГИ ИКОНОМИЧЕСКА КРИЗА ТА ЗНАЕ ЛИ СЕ !!

Ер-Догане, нападни САЩ и ги ликвидирай, вече и Турция няма полза от тях, а както се казва 'интереса клати феса'.

Пичове каквото си искате пишете за Ердоган само не забравяйте че Турската армия е втората по големина в НАТО и ако излязат от алианса случайно ще стане голям купон

Има голяма вероятност, ако излязат от алианса, нещата да станат доста по-добре. От никоя друга членка на НАТО не ме е страх толкова, отколкото от този лудия ... При това, при конфликт, точка 5 не играе. Както видяхме и самите договори не се зачитат много, много, защото уж и Великобритания и САЩ трябваше да гарантират суверинитета на Украйна, а сега са напълнили гащите и не могат да кажат на кремълското джудже да ходи да се гръмне и да не пипа Украйна. Ердоган е най-големия двуличник. Кюрдите като направят атентат по военни, е готов да ги избие всичките почти 20 млн. , ама сега защитава Хамас и някак си пренебрегва какво направиха тези изроди началото на октомври.

ООН и Съветът за сигурност отдавна са се превърнали в безгласни букви, без никаква власт и влияние. По света става това, което искат милиардерите, производители и търговци на оръжие. Те назначават президенти и правителства под удобния предтекст на "борба за демокрация".

Браво на гн. Ердоган не като нашите Мижетурки и лизачи

Да бе, Турция най-справедливата!

Трябва да излезе от НАТО, ако иска да я приемат сериозно. Да се репчиш и да стоиш в НАТО и да искаш и в Европа ми се струва малко като хленчене.

Тока нама да получи Ф26 от САЩ.

То щото ние ги получихма, като ги платихме на 100 процента преди 5 години.

Терористите от Хамас имат турски паспорти и се къпят в лукс с мириардите си.

А нашите новоизлюпени педерчета имат и канадски паспорти, освен краварските.

Този ислямопедал се взима много на сериозно! Държавата им модерна, но политиците фанатици!

Като бг политиците фанатизирани по краварите и прогнилия запад

Тии като си хпистиянопедал какъв ти е келепира?

На тоя баш терорист от Анадола защо евреите не му отговорят подобаващо с висок тон за кюрдите и за окупацията на сев.кипър

щото и те знаят че е един обикновен популист. днес говори едно утре друго.

Тоя що се е втвърдил толкова за палестинците, а и дума не споменава за кюрдите? Ъ? Обвинява други, а той същият като тях... Май ша настъпи мотиката....

"След Газа нищо не може да продължи по стария начин. Касапите от Газа трябва да отговарят за престъпленията си срещу човечеството пред международни съдилища." пича го играе водач на мюсюлманите ама са много кандидатите .. всеки шеих с петролен кладенец, всеки мола и всеки бедуин с камила ... това което обаче.не им е ясно че като нападнеш пръв и с атомна бомба да те ударят международните съдилища няма теб да съдяттоя който се защитава, а тоя дето те е нападнал. Справка Япания и атомната бомба втората световна. Та ако не бяха американците терористите щяха да се покрият по живо по здраво ... сега стана ясно че нема лабаво ... следващата вълна терористи според мен ще си има едно на ум. Самите Палестинци ще си имат едно на ум и няма да изберат Хамас да ги представляват.

Не си ли разбрал ,че където има пръст краварите и евреите тази държава нищо хубаво не я чака.А до терористите те са техни създания всеки го знае.И много неща станаха ясни на света за всички войни.политика и интереси

Ердоган не е казвал това, което пишат измамниците от Дир. Казал е : Докато САЩ гласуват така. Неграмотници.

Което ще се промени само с тяхното изчезване. Съвсем точно е казано.

с тяхното изчезвате ... геноцида като начин за постигане на справедливост е един интересен подход.

Днес на практика Израел приключи с Хамас, малко над месец им отне и то при положение че щадяха мирното население. Вече се доказа че 90% от цивилните палестински "жертви" са фейк. Евреите не мразят палестинците, а мразят подстрекаваните от ислямистките правителства радикалисти. Милиарди са изсипвани от Либия и Иран в организации като Хамас за да поддържат огъня на омразата към Израел. От 50г Израел е съгласен на палестинска държава и всеки път когато се стигне съвсем близо до това и ислямистите подлаждат война, защото те не искат мирно съжителство, искат да премахнат Израел като държава, въпреки че в Израел си изкарват прехраната половин милион палестинци. Затова и много палестинци се радват на разгрома на Хамас и са благодарни на Израел че ги освободиха от тях! Израелският народ е бил по тези земи 3000г, арабите идват преди 600г и прогонват всички останали народи от земите си! Те са фанатиците шовинисти!

Съветвам те да погледам малко световните новини но СНН, Евронюз и пак ще си говорим кое е фейк ш кое не. Много им се иска на много хора американското протеже израел да не беше изцяло толкова невинни, но това е жестоката истина, евреите си отмъкнаха като избиваха предимно деца. Те са едни детеубиец, запомни я тая дума...

Ердоган май забравя че около Турция в момента има 3 американски самолетоносача (от общо 21) с 400 бойни самолети, всеки от които е по-добра версия от турските и с мнкратно по-опитни пилоти... пак- Садам имаше на 700 самолета, 5500 танка и 1 млн войска, беше прегазен за 2 седмици със 150 жертви от американска страна

Броженията, които започнаха по целия свят преди 15г имат един източник, един извор на злото- Императора ПалПутин! Като зъл сит комплексираното джудже започна конфликта в Украйна със "зелените вежливи човечета" на Пригожин, започна финансирането на всакакви неправителствени организации, включително ЛГБТ общностите в САЩ и Западна Европа, просмука народите им с отровата на конспирациите, опита се да разклати банковите им системи с биткойн и подобни- всичко това с единствената цел да си отмъсти на САЩ, че точно 3 пъти за последните 120г спасяват руските ватници от унищожение! Неблагодарен див народ от фалшиво богоязливи пияници! Войната в Газа е запалена от Иран и Русия, сега се опитват да запалят и Ю Америка!! Злото трябва да се спре сега, докато е на колене и едва диша!

Погледни под леглото дали там не е Путин

Има ли фащ, ще има и войни.

Кой нападна Украйна? Дребен човечец с комлек си като Наполеон. Мечтаеш да стигне Екатерина Така ша знай ...Не си праффф

САЩ нападнаха Украйна! В началото на 2014 г американците финансираха и извършиха преврат там, и сложиха начело на страната свое правителство от отявлени русофоби, които веднага започнаха терор и репресии срещу етническите руснаци, и всеки несъгласен с политиката на превратаджиите!

....чадо и да го телепортираш на място пак няма да повярва, то си е като в стихотворението да комуниста Антон с нов рефрен за Джендъра Джон.....бито и упорито.... ...и трето очо из Чернобила да му туриш все сляпо ке остане....

После разправя, нещата са много зле с икономиката. На Ердоган ще му запари под краката скоро, той и затова си търси външен враг.

Абе, само да питам днешните фенове не Ердоган. Той не пуснали ли разменените Азовци да си ходят в Украйна? Нещо не беше ли обещал на Путин, че ще ги държи до края на войната? :))))

Охоо...занулиха ги вече.. това беше идеята да го занулят подобни зверове

ех, русоробееее , това ли успя да измислиш :))) посредственост е комплимент за теб и себеподобните ти специалната СВО - същата работа , от блицкриг , осраха се руските орки и сега газят калта в окопите вече близо 2 години. Икономиката им военновременна, санкции , изритаха ги от Европа, ама иначе всичко е точно и ставали по-силни !!!

Да разбера с колко конфликта на куп може да се справи ФАЩ :) Заредил съм се с бира и пуканки :)

САЩ могат да се оправят спокойво с раша, туркето и китай.. иранците даже не ги броя.. ако имаха президент на място досега света да мирнал. И не говора за олигофрена Тръмп или Джо, говоря за някой от истинските от едно време, поне като Рейгън

Не си добре

Добре го докарва Султана на приказки, но си остава само с приказките.

А другите какво ли им мислят на фащисаните ... Плашим се :)

големец

Сега Ердо пак резко стана православен... ;) Още малко и ше му пришият кожичката тукашните русороби. ;)

Всеки, който е враг на ФАЩ е наш приятел :)

Това ми е ясно. :))) Просто се възхищавам на менталните шпагатите и кълбета, дето се правят тука, та хем да се мрази Турция заради турското робство, хем да се обича Ердоган, който иска да възстанови Империята... :)))))

Явно "развълнуваните" от мнението на турския лидер забравиха, както и той за едно убийство в посолство в Истанбул, забравят кой поддържаше лагери на ДАЕШ/ИСИС и ой търгуваше с тях, забравят кой атакува в Сирия и Ирак, забравят кой си играе със съдбините на милиони емигранти и ги извозва и поощрява към границите на Европа. Удобната принципност не е миротворство, а търговия. Да, това го владее до съвършенство.

Ердоган май забравя че около Турция в момента има 3 американски самолетоносача (от общо 21) с 400 бойни самолети, всеки от които е по-добра версия от турските и с мнкратно по-опитни пилоти... пак- Садам имаше на 700 самолета, 5500 танка и 1 млн войска, беше прегазен за 2 седмици със 150 жертви от американска страна

Типичен коментар на неуспели аутсайдери в живота,стана ли ти по леко сега

Тоя па, нема само американците да са винаги отгоре бе. Все некой ще им види и на тех сметката. Кравари с Кравари.

За твое съжаление ,няма как да са руснаците !

Си купиха С-400!

Друго ми е интересно - Ердоган колко прецакан се чувства с тия руски бутафории С400, дето се набута уж за ПВО, при условие, че миналата година авиобазата за стратегически бомбандировачи в Енгелск беше ударена многократно от най-примитивните дронове, които летят бавно и по права линия, за разлика примерно от крилата ракета. Тия да бяха разположили една ловна дружинка птичари, повече работа можеха да свършат с двуцевките срещу тия хвърчалки. Сега щели да местят оцелелите ТУ95 навътре в страната, извън обсега на елементарни дронове - ха, ха. Мащабите на бутафорията се оказаха неподозирани, чак се оказва, че самата Русия е наужким държава... с 3 уцелили от 3 изстреляни Сторм Шадоус по Крим украинците разказаха играта на руснаците.. в същото време Пейтриът свалят всичко безотказно, включително Кинжали и то при масови интензивни обстрели с всички видове ракети и дронове

Нищо няма около Турция. Ако можеше да преглътнат да настроят 800 хилядна армия с фанатици срещу тях, американците отдавна да са го направили. Обаче Ердоган (за наша зла участ) играе добре политически и.. България ще му бъде подарена от всички в Г7.. кой каквото сам си направи

Днес на практика Израел приключи с Хамас, малко над месец им отне и то при положение че щадяха мирното население. Вече се доказа че 90% от цивилните палестински "жертви" са фейк. Евреите не мразят палестинците, а мразят подстрекаваните от ислямистките правителства радикалисти. Милиарди са изсипвани от Либия и Иран в организации като Хамас за да поддържат огъня на омразата към Израел. От 50г Израел е съгласен на палестинска държава и всеки път когато се стигне съвсем близо до това и ислямистите подлаждат война, защото те не искат мирно съжителство, искат да премахнат Израел като държава, въпреки че в Израел си изкарват прехраната половин милион палестинци. Затова и много палестинци се радват на разгрома на Хамас и са благодарни на Израел че ги освободиха от тях! Израелският народ е бил по тези земи 3000г, арабите идват преди 600г и прогонват всички останали народи от земите си! Те са фанатиците шовинисти!

Баба Ванга!

Косово е сръбско!

Май скоро ще има свободен Кюрдистан пазен от шведски натовски войници

И те ще скочат на фащисаните :)

бухахахаха , русоробските мърши, все чакате някой да скочи на краварите :))) Аха някой да им се закани - край , приключени са ! Изпаднахте дотам да се надявате на няк'ви палестински цигани да отворят фронт , а бе , вие въобще на кой свят живеете ? Чакате китай да нашпадне Тайван , оня ден се подмокрихте след брътвежите на Мадуро за анексия на Есекибо. Напразни надежди, друзя ! Заложете на Иран и КНДР - едвам се удържат да не превземат САЩ , минавайки през Украйна бухахахахаха

Викаш, ФАЩ ще спасят усраина и после 1000 години ще я дондуркат? А усраинците ще лежат и ще си дърлят мъдурите :) Сериозно?

Ракетен и въздушен погром за „частната“ руска армия в Сирия вторник, 13 февруари 2018 „Товар 200“ и „Товар 300“ се надпреварват към Москва * На 9 февруари, петък, руската „частна” армия на Вагнер даде няколкостотин жертви. Засега данните са различни: от 200 до 600 души са влезли в графата „Товар 200”. Сиреч са мъртви. За „Товар 300” (тежко ранени) сведенията са още по-оскъдни. Защото са свръхсекретни. Още през 2015 г. президентът Путин издаде указ, с която всички загуби на руските войски бяха обявени за най-строга държавна тайна.1.Какъв бе замисълът на операцията срещу кюрдите в района на р. Ефрат? Главна цел на руско-сирийските (на Башар Асад) войски бе богатият на нефт район в Юго-Западна Сирия, към който Русия отдавна проявява интерес. Въпреки че Асад, Кремъл и иранските им съюзници контролират от 40 до 50 % от сирийската територия, те не притежават достатъчно ресурси нито за продължителни бойни действия в този район, нито за възстановяване на разрушенията върху контролираната територия. Затова Кремъл решава да превземе нефтения район на 80 км от Дейр-ез-Зор, където „Роснефт” и „Газпром” биха могли да развият бизнеса си. Но броени дни преди да започне офанзивата на руските стратези, те са изпреварени от сирийската опозиция, която е част от антитерористичната коалиция, оглавявана от САЩ. В подразделенията на сирийската опозиция, включително и на първа бойна линия, участват американски военни съветници. Кремъл поема риска да „опипа” спорния район и да го превземе при по-слаба съпротива. Отначало операцията се готви като демонстрация на сила, но след демонстрационното разрушаване на моста над р. Ефрат, строен от руски инженерни подразделения, ощетената страна форсирано трупа настъпателен потенциал. 2. Развитие на операцията Генерал Хасан е кюрдският командир на Сирийските демократични сили в зоната на бойните действия. Върху картата, постоянно допълвана от щабни офицери, той показва точното място на изток от гр. Дейр-ез-Зор, където се съсредоточават танкове и артилерия от силите на Башар Асад. На 7 февруари, сряда вечерта, те започват придвижване срещу щаба на ген. Хасан, където са разположени и съветници от Силите за специални операции на САЩ. Както всички кюрдски военачалници, ген. Хасан не съобщава цялото си име. Към 21.30, половин час преди настъплението на противника, ген. Хасан се обажда на руския офицер за свръзка в Дейр-ез-Зор, с когото редовно контактува. „Заявих, че не бихме желали да атакуваме войските им и ги приканих да прекратят операцията си. Руснаците не се съгласиха. Отричаха данните ми и твърдяха, че нищо не се е случило”, казва ген. Хасан пред неколцина журналисти, пристигнали заедно с генерал-майор Джеймс Джарард, който контролира американските специални сили в Сирия и Ирак. Американските офицери правят подобен опит да предотвратят сблъсъка. В четвъртък Пентагонът излиза с официално становище, че „представителите на коалицията поддържаха постоянен контакт с руските си колеги преди, до и след началото на настъплението. Руските офицери увериха представителите на коалицията, че няма да атакуват разположените наблизо коалиционни сили”. Атаката започва в 22 ч. със залпов огън от оръдия и танкове на настъпващата групировка, обяснява ген. Хасан. Снарядите избухват само на 450 м от позициите на американците и на Сирийските демократични сили. В настъплението участват батальонна тактическа група с повече от 10 танка и около 30 бронирани бойни машини. След като американците се изтеглят от първа линия, руското командване решава да развие настъплението и да въведе в боя втората батальонна тактическа група, чийто състав засега не е известен. ВВС и специалните сили на САЩ веднага нанасят унищожителни удари по групировката. Първоначално противникът е обстрелван от високоточна мобилна ракетно-артилерийска оперативно-тактическа система HIMARS (High Mobility Artillery Rocket System), чийто ракети само за 5 мин. долитат на 200 км и са в състояние с един залп да поразят 50 цели. Насочвани от дронове, тези системи унищожават руските прикриващи батареи. След като ликвидира първия ешалон на руските наемници и на бойците на Асад, американската артилерия поразява втората батальонна тактическа група и осигуряващите тилови подразделения. Същевремнно действа и системата за радиоелектронна борба (РЕБ), която прекъсва свръзката в тактическите звена. Въздушното превъзходство е гарантирано от две двойки самолети F-22 Raptor, които следят и за вероятна поява на руски самолети. В разгара на боя, разказва ген. Хасан, му се обажда посоченият руски офицер, който моли за временно прекратяване на бойните действия, за да бъдат прибрани убитите и ранените. Става дума за бойни действия, които същият този руски офицер преди часове разпалено е отричал. Но кюрдският командир вече познава руското коварство. „Не вярваме на руснаците”, отсича генералът. Два часа след началото на контраударите са унищожени близо 80 % от силите на руските наемници и на асадистите. След което започва „ловът на бълхи”: под прикритието на F-22 вертолети прочистват района и довършват съпротивата на отделни бойци. Загубите на противника достигат до 90 % от оръжието и техниката и 70-80 % от личния състав. Американските подразделения не регистрират загуби. Времетраенето на операцията е по-малко от 6 часа.

Лекувай се!

знам,копейке,знам че боли....но това е истината, съжалявам ! Но най-тъжното е че руските орки са нямали шанса,като всеки път, да "умрат геройски за родината" просто са умрели като кучета някъде в пустинята,заради некадърието на началниците си.......

Садам имаше над 700 самолета, 5500 танка, 1.6млн войници, 3000 артилерийски системи... прегазен е за 2 седмици с 300 загинали американци- 150 от вражески огън, 150 от приятелски огън..

Ердоган май забрави за колко дни американците прегазиха Садам?

Лекинко си се объркал :)

бухахахаха червени папагали , като казвате на черното - бяло , пРоссия няма да цъфне и върже, долара и Запада няма да се срутят. Дано да ви плащат на пост , едносричковци , а не на смислено изречение :)))

В момента САЩ дават време на Германия, Франция и Великобритания да влязат във военен режим и да произведат достатъчно оръжие и да направят необходимите реформи в армиите си. Догодина или най-късно по-догодина ерата на глобализацията приключва, патакламата почва, лошото е че сме на входа на Европа, този конфликт е от 14ти век, този път със нас са силите на модерният, можещ цивилизован свят!

Ама зверствата на кръстоносците в България са сравними единствено с тези причинени ни от турците. Добре че Калоян му е свил перките, и последващите кръстоносни походи вече не са смеели да минават по суша през България, а са плащали на венецианските гешетари да ги прекарват с кораби. А България от 2 века насам е все на страната на губещите, та не им завиждам много на твоите западни спонсори.

Кви азиатски диктатори. ПедаМинко с Л. Не съм видял нито китай.. нито северна корея нито русия да правят 100 ци бази по света.Афащ с това нато направо завземат цели страни една след друга.

Ало боеца най вероятно не си ходил в казарма, като настане боя такива като тебе компютърни Рамбовци ще се посерете прави Аз имам 130 въоръжени наряда ходил съм всеки месец на стрелби впоследствие след казармата станах ловец и така вече 25 г., боравя свободно с нарезно оръжие ловувам само хишници и не мисля да се бия рамо до рамо с краварите. Така са повечето хора които имат понятие от оръжия и военно дело така, че в България войнолюбците като теб ако трябва да се бият в полза на евро аналитиците ще бъдете голяма пълна трагикомедия.

Само който не е виждал гледката на излитащи 40 В-2 Лансера от едно летище за 30 мин може да си мисли че някой ще уплаши американците! В САЩ не са много по приказките вече, започнаха действията и който се е подлъгал да ги мисли за мекушави дълбоко ще страда! Вежливите приказки свършиха, даже в ДПСто го разбраха и обърнаха палачинката- няма вече "ако може при възможност ако не ви притеснява"!

Б-2 са 20 броя, а Лансер са Б-1Б , ама 40 накуп - не звучи реално.........и бъдещето е дроновете

Много глупости.Фащ ги ритат отвсякъде и не могат да гъкнат.понимаеш

Цял свят за пореден път разбра кои са най-големите терористи и иска военен съд за янките и евреите,само нашите посерковци се надпреварват да им целуват задниците