Ердоган: С моя приятел Владимир ще открием нова страница

Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган разчита, че преговорите му с Владимир Путин в Санкт Петербург "ще открият нова страница" в двустранните отношения.

Обратно в новината

Коментари - Ердоган: С моя приятел Владимир ще открием нова страница | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ердоган им заби нож в гърба, свали безпричинно руски самолет, лъгаха половин година че им бил нарушил териториалните граници, спряха газопровод, атомна централа, туризъм, търговия, руснаците му изпотрепаха нелегалните цистерни за гориво от ИД, показаха на цял свят какви ги върши с ислямистите, бяха пред война, .... а сега първи приятели били ?!!! бах мааа му! Не ме е яд дето ме лъжат, яд ме е дето си мислят че им вярвам!!!!!

сега ще почнат да се надпреварват да целуват ръка и други неща на най-великия политик в наши времена Путин. Явно става това което той реши и не му пука че гей-евро-атланто идиотите се чудят как да се харесат на САШнатите фашаги

Ердоган е дошъл да си вземе от Русия президентска еврейска булка.

Малии, сега мурзилките пак ще лижат турски задници. А то не бяхя руски ракети по турция, не беше чудо. И тяхната не е лесна.

И каква стана тя-Чирчил се оказа до болка прав,казвайки,че няма вечни приятели,а само вечни интереси.Оказва се ,че старите империи както и да се променят,едно не са си променили-дипломацията и то винаги да работи за тях,без да ги е грижа за партьорите им в които и пак да е пакт.

Старата любов ръжда не хваща (само венерически болести).Диктаторите ще обменят опит в борба със свободните медии,опозицията. Но като се замисля и двамата са приключили с тези проблеми.

не пише нищо. Няма Европа, нито НАТО, Има Евразийски съюз, където е правилно да си членува Турция.

Краставите магарета/диктатори от 9 гори се надушват :D

Като стане напечено, като потънат в л-ната до козирка, веднага се сещат и тичат при руснаците. Инак преди това все си плюят в кладенеца, от който после пият вода...

ЯВНО ТУРЧИНА Е ХВЪРЛИЛ ОКО НА ГНОМА !!!!

На турчин не трябва да се вярва въобще! Не вярвам в Кремъл да си правят илюзии в това отношение!

Реджеп Тайип Сталин и Владимир Владимирович Путлер.

Не е приятно да гледам как тия извратени ,турски и руски,/тираните на България/до вчера върли врагове,днес се сгушват и заговорничат с/у ЕС-т.е. срещу нас и се ще се опитат да шантажират цяла Европа!

Българи - наследници на Аспарух, какво предпочитате - руска баня или турска баня? Ето въпрос за референдум!!!

когато вече руснаците не са ни затворили, като затворници всеки има право на избор. Границата е отворена и може да отидем, както в Турция, така и в Русия.

Абе като гледам как добре се разбират вече владо офшорката и реджеп чалмата май руската баня и турската баня са една и съща баня вече :D изборът за който говориш е да избираме между съюза русия/турция и съюза Германия/Франция = ЕС

"ще открием" е русизъм, на български се казва "ще отворим".

Значи твардиш че е правилно да пишем "ще отворим нов закон във физиката" или "ще отворим нов начин за производство на бензин" Да ти кажа и двете думи имат равно място в българския! А колкото и да ти се иска е невъзможно да отделиш двата езика защото руския произхожда от българския...!

страницата се отваря! Затова и учителките казват на децата: отворете на еди си коя страница, а не открийте еди си коя страница. Откриват се неща, които са непознати, но страниците са познати, написани и напечатани.

На руски "открыть" означава две неща: 1. отварям 2. откривам /в смисъл на намирам/. В случая е повече от очевидно, че става въпрос не за откриване /намиране/ а за отваряне. Така че, когато се превежда от руски, трябва да се разсъждава какво точно е имал предвид руския автор, за да се избере съответната дума на български.

Е, ти какво искаш да кажеш с това? И на кого? Редакторчетата се опитват да ни информират, използвайки източниците, които са им достъпни. Да не мислиш, че ДИР-а имат собствени кореспонденти по света? Преписват от тук, от там, превежддат от чужда преса, понякога препечатват директиви....Трябва и те да папкат! Можеш разбира се да се възмущаваш на неточното използване на българския език, но можеш да го направиш директно към администраторите на сайта по-долу в "Обратна връзка". Тука звучи като заяждане с неадресиран опонент.

Хмъъъ интересно Южен поток-Турски поток-пак Южен поток и пак Турски... Накрая ще стане Газпромовски поток през оКрайна в която до година ще се заварти някой Кримски сценарии и всичките потоци ще гледаме с пръст в уста....

станаха приятели, че нещо не ми е ясно????????????

СЪЩО ОТВОРИХА НОВА СТРАНИЦА, НО СЕ ОКАЗА, ЧЕ В НЕЯ ЛИПСВАТ ДОЛАРИТЕ!

Политиката, казват, била кува. А колко струват съдбата на някакъв си руснак и някакъв си турчин, щом кувата е решила да си гони интересите...?

скоро всички ще хукнем към русия за тази среща аз лично имам резерви

Ба, тоз май ибрик ше прави на приятеля си Путин, преди няколко месеца съвсем друга приказка говореше.

Путин трябва много да внимава с визитата на феса Ердуган,защото той е ТРОЯНСКИЯТ КОН на чифутите от запада и от сащ

Какво толкова му харесват турците на Ердоган. Той си е една голяма фурнаджийска лопата.

Преди половин година феса викаше като луд по Путин "извини ми се , извини ми се ти казвам", а сега пропя песнички от рода на "моя приятел Путин , с него ще разчупим леда" ! Това показва колко е "лоялен" като политик и какво влечуго е !!! От тоя уродляк може да се очаква всичко...3/4 от световните политици пеят същата песен...За това са ни наврени главите в смърделия кенеф на 8 годишна световна криза и нямаме време да си поемеме и глътка свеж въздух , ето от такива идиоти...

Дали нема да обяват черно море свобоено от чужди военни кораби,... па както е тръгнало може и турция да излезе от нато.

Ердоган: С моя приятел Владимир ще открием нова страница... на която моето име може и да липсва.

Да си призная честно - съвсем доскоро изпитвах по-скоро неприязън към Ердоган и неговия ислямизъм . Откакто се случи ПУЧА обаче , и особено няколко дни след това - започнах страшно много да уважавам този човек ! И знаете ли защо ? Ами много просто : Защото Ердоган ПРЕПОДАДЕ УРОК на целия свят , затова КАК трябва да се държи един Държавник , ако иска да запази суверенитета на Държавата си ! Да ! Ердоган имА и силата и куража да се опълчи не на кого да е , ами на самите САЩ ! И при това го направи явно и открито ! А за това се изискват качества каквито няма да видим в нито един днешен ЕвроГейски лидер , с изключение на Виктор Орбан , разбира се . Какво ще стане от тук нататък не е съвсем сигурно , но е съвсем сигурно , че САЩ за пореден път се провалиха с гръм и трясък ! И този път задминаха даже Крим ...

Естествено, че ще го уважаваш! Къде ще ходиш! То Путин го уважава, та ти ли! Ислямист-мислямист, няма значение! Важното е, че е "наш" човек! Товарищ! Айде давай сега обичайната тирада за еврогейовете, за краварите , за кончитите и т.н.:))) Ако от Москва ви кажат и русофоби сте готови да станете!:)))) Няма такива плазмодии като вас - българските русофилистици!:))))

Вече 24 дни от опита за преврат, с толкова хора по улиците и хаоса сред армията и силите на сигурност в Турция, как така не се е намерил един мераклия, да направи един приличен атентат? (Твърдя, че най-вероятно, по-голямата част от атентатите са поръчани или допуснати от диктатора, за да създава страх и консолидация около неговото "спасително присъствие". В моментите на бързото нарастване на неговата популярност, както е сега, не му изнасят атентатите, а те - о чудо! - не се случват)

Въпросът е към ердоганистите на форума.

програмата на ердоган включва закуска с янукович в подмосковието не знам ама защо путин се занимава с лузери?:)

Мерхаба другарю Путин!

Рекорден брой коментари, и това е съвсем логично, в края на краищата се срещат потомци на две велики империи изиграли огромна роля в съхраняването и оформянето на България като държава.

Хахахахахахаахах! По-голяма глупост от това трудно можеш да кажеш! Само да ти кажа че България я е имало много преди Русия и Турция да се "оформят"!

Държавата Турция съществува от двадесетте години на 20-ти век и е една от държавите създадена след разпадането на османската империя. Дори езикът на тази държава /Турция/ не е османски /османлъ/ а простонародния език на населението от Анадола. Така че Османска империя не е равно на Република Турция. Османската империя е е държава на десетки народности от Северна Африка, Близкия Изток, Мала Азия и Балканите. Самият термин империя означава многонационална държава. Същото се отнася и за Русия - Народите в царска Русия са били повече от двеста и руснаците са били само една част от тях. Подобно на турците, гърците също вдигат голям шум за хилядолетната си уж държава /Византийската империя/, но фактите говорят друго - 150 години ПРЕДИ новата ера Гърция е завладяна от римляните и за пръв път гръцка държава бива създадена почти ДВЕ ХИЛЯДИ години след това - през първата половина на 19 век.

Приятели до гроб! Маша АЛЛАХ!

Zvezda и Октай Гюртюрк отново ви поздравяват с "Barış and Mir", тоест, песня о

....песня о дружбе турецкого и российского народов. Да здравствует росийская и турецкая милиции!

ФАЩ и ФЕС ще лапнат дръвцето скоро....

Pesh0

Какво ще си кажат Путин и Ердоган , едва ли скоро ще се разбере . Но съм сигурен , че Обама е най - некадърния президент . Прави го големи гафове от нашия Плевньо

Pesh0

В този смисъл , не знам дали путин е велик политик , като срещу себеси има слабоумник като Обонго

Пешоооо, предполагам не си дорасал да констатираш своите гафове, ти на президентите искаш да откриеш гафовете!

Всички платени пишете, че Русия е бедна и не става за нищо. Защо тогава всички започват да реват, ако даже се намекне, че ще им спрат транзитните такси за газ. Реват и развитите икономики, ако от Русия не им изкупуват стоките, Ако не им пращат туристите. Търсят ги за транспорт до космоса. Абе уж лоши и бедни, пък всички ги искат. Защо така? Е нашия президент е изключение, но пък му е простено

Как сте със смятането?

Ако приемем, че Турция е развита икономика, имаш основание. Защото не съм чул САЩ, Япония, Германия, Франция, Великобритания и Китай да са ревали!

Пуйките не са развита икономика...от де накъде ще са...тооо нали ние им изкупуваме болниците строим черкви по турско и градим предприятия...а и да не забравя продаваме огромната и разнообразна продукция от наште предприятия там. И не те имат шеесе млрд чужди инвестиции а ние щото нали така сме европейци да го ева.

Мюмюнчо се е разчувствал: "моя приятел Владимир" :) Изказване като на баш-братчеда на Столипиново. Най-цветния и най-мазния.

Брааатчед, ако ми даваш ми 5 лева си ми най-доброто приятеля за цял живот. Майката ми да умира ако лъжа!

и до Ангеларий. Баш приятел си му е. Преди няма и година двамата тържествено откриха В Москва най-голямата джамия в Европа. Това направи Путин за Русия, пазителката на православието...

i_iskren@mail.bg

Не знам дали е пазител на православието, но така изигра Мюмюн, че Босфора гарантирано минава в руски ръце.

Вижте какво, още дядо Славейков го е написла преди 150 години: "Кат Русия няма втора, тъй могъща на Света, Тя е нашата опора, Тя е нашата висота..." Така е било Така и ще бъде! Да живее България и да живее Русия, пазителката на православието. Амин!

Отче, това с "пазителката" и гвоздеят на вечерта. Да могат да те чуят избитите заради вяра от комунистите в Русия ще ти почервенее расото от срам за думите им. Отче, милицята няма вяра. Милицията е онова което в Библията се нарича отровно дърво с отровен плод и което трябва да се изкорени от корен, да се изгори и на негово място да се посади ново дърво което дава сладък плод.

Журналистът-Изследовател Уилям Блум (бивш служител на Дължавния департамант на САЩ) има 300 страници изложение в пътеводителя си за единствената световна суперсила факти и свидетелства за огромното страдание, жертви, лишения, съсипана природа, изпепелени култури от империята САЩ чрез използване на пряка и косвена сила, открита /Пентагона/ и прикрита /ЦРУ/, Цитираната книга на Блум представя само от 1945 г до 2000 г пълен списък на: Интервенциите на империята САЩ, представящ 67 случая Бомбардировки на 25 суверенни държави. Намеса в изборите или провалени избори в 23 суверенни държави. Политически убийства /или опити/ в 35 държави. Прилагани изтезания в 11 държави. Според статистиката на Блум това прави общо 167 случая на тежко политическо насилие, извършено от империята по света, след Втората световна война. САЩ е убила между 13 и 15 милиона души. Само в арабските страни за последните 8-10 години са избити 2-3 милиона невинни... Ужасяващ световен рекорд!

Има и други стихове от дядо ви Вазов , за същата тая "най-могъща" и "братска" матушка Рус. Ама нещо не ги цитирате тука! Апропо- могъществото на таз супер сила, не е попречило на българските офицери да и свият перките в Добруджа и да пленят някой и друг байрак на братушките. Нека русофилската сган да реве колкото си ще! Да живей България, друга равна няма! Всичко останало е плява в устата на родоотстъпниците.

Абсолютно вярно! Просто поредна грешка на развития свят когато ги оставиха втората световна да превземат и ползват технологии и хора на готово и за без да са положили труд! Ама то като най-развитите се карат няма как някой бавноразвиващ се да не спечели......

Е да живее ама нито тя живее нито православието?!?! Може би е време да се оставят бабините басни и преданията на старците и хората да се върнат към истинското Божие Слово от където единствено идва промяна и живот!!!!

И какво стана - власите, поляците и прибалтийските лилипутски държавици нямат търпение да скочат на Русия. Америка се готви за геотектоничен сблъсък с Китай и Балканите и останалия заден двор на Европа слабо ще я интересува. Така, че - да си опичаме акъла и по-малко да плещим за "евроатлантически ценности" да не ядем дървото.

Плещете си направо за евразийските ценности. Само така ще ни оправите вечерта.

Не, по-малко плещене ни трябва. Без изхвърляния като чий бил Крим, кой кого нападал в Украйна и пр. Без участия в безумни авантюри като тази в Ирак( Шоломон Паси да бере греха за загиналите мърцина български войничета там), баняджии в Афганистан и т.н. Господа български политици - като не знаете какво да правите - гледайте Гърция бре!

Германия е в рецсия от много време кой ви говори глупости не знам. Германия е и без армия и с много дългове и негативи. Тя досега издържаше байтерите, но сега вече се задъхва. Против някакъв специален съюз съм между Турция и Русия ,но ако ако някой ни гарантира,че няма да ни закачат а ще имаме полза от географското си полжение -ДА.

В момента инвеститорите плащат на Германия за това, че и дават заеми. С Русия е обратното. Никой не иска да дава пари на Русия и тя сама изкупи намалената на половина своя емисия чрез поставени лица. Руски задграничен бизнес.

Нашият гарант е ясен. Сближаването на Турция с Русия няма общо с България! Не сме център на вселената!

Защо пък да не сме център. Знаеш ли София над какво е надстроена-а? Дъщерята на Константин се казва София на нея е кръстена столицата ни. За Консантин и майка му Елена поне си чувал,нали?

Сега недоразумението Плевнелиев, къдрокоската Митов и тям подобни са загубили говор и картина, като да ги е тряснала дамла, мигат на парцали и току поглеждат към "Козяк" за знаци и инструкции. Но и на "Козяк" са объркани, та затуй Плевньо мълчи като пукел.

Като се скарат пак двамата влюбени , пак ще коментират невъзможната им любов.

Путин и Ердо се сдобриха. Това означава че и агентите им Местан и Доган ще се сдобрят и ДОСТ ще се влее обратно в ДПС. Да живей рубладжийско-еничерската дружба. Да живей общия проект на путин и ердоган - ДПС

Последна мода българска радост. Направо а ла турка.