Ердоган обяви извънредно положение за три месеца в окръзите, засегнати от земетресенията

3549 души са загинали, а 22 168 са били ранени, а 8 000 са били спасени, заяви президентът на Турция

Обратно в новината

Коментари - Ердоган обяви извънредно положение за три месеца в окръзите, засегнати от земетресенията | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Евросъюзът трябва да помогне на Турция. Америка също, както и богатите арабски държави от ОПЕК.

„Шарли Ебдо“ се подигра с карикатура на трагедията в Турция: „Дори няма нужда да се изпращат танкове“

пестенето на джилязо и бетон с ниско качество и корупция и резултата е видим. Не е по различно дережето и тука тарикати бол!

Снимката е показателна. Два еднотипни блока високо строителство... единия няма пукнат джам, другия е почти срутен. Явно са изпълнени от двама различни строителя!!!

На толкова силно земетресение трудно би устояла висока жилищна сграда. Но според мен в следващите години турците трябва да внесат японските технологии за антиземетръсно строителство. Защото явно Анадолът е силно сеизмична зона. Обикновеното строителство не върши работа. Трябва да бъде специално, подсилено, по японски методи.

Случайно западните посолствата В Анкара,се опразват уж от от терористична заплаха.Случайно френското издание на Ротшилд "Шарли Ебдо" ."предсказва"земетресението в Турция.Между другото, според прихванато писмо на баронеса Ротшилд, атаката на Шарлито преди години е дело на МОСАД. Случайно един холандски учен, почти уцели точно степента на магнитут ударил Турция.Комшиите са наказани, заради непослушание към САЩ.Както Япония преди години,за икономическото непослушание пак Кам западен Израел или САЩ.

На вниманието на герберските специалисти! Панелните блокове ще паднат последни защото са строени с държавен контрол, качествени материали и без икономии! Първо ще паднат новите лъскави кооперации защото са строени както са строени боковските магистрали - без контрол, с икономии и много кражби! Дано поне господ ни пожали!

Интересно, по колко евра квадрата са вървели падналите "блокове"!

А що не казвате че при предното голямо земетресение в Турция всички паднали сгради са строени от бг. фирми.

Защото не е вярно!

Какви строителства какви 5 лева, стройте бункери ако щете природата взе да ни наказва. Два братски народа се унищожават, хората станаха злобни същества, никой не е по -силен от природните бедствия!

Точно преди земетресението има огромни светкавици.Това е от ХААРП. В Италия преди 3 години имаше светкавици и силно земетресение веднага след това. В Хаити също ги хванаха светкавиците на запис.

Къде го видя това "точно преди земетресението". Дай да видим клип ама ПРЕДИ земетресението!

Трагедията е голяма, но прави ли ви впечатление, как съседни блокове - единия няма драскотина, а другия сринат до основи. Явно и човек има вина за случилото се.

Естествено, че има. Когато се строи качествено - добре изчислена конструкция, с добре спазвани технически указания и не се пести от материалите - много трудно, наистина трябва да клати минути, а и да е точно под носа ти, за да се срути така една сграда. Може да се напука, може да се срути някоя преградна стена, но носещата конструкция да срути като кула от карти - не. Както в България, така и в Турция има строители и "строители".

Бягайте от панелните блокове,ще падат както при земетресенията в Свищов и Стражица. Тогава бяха чисто нови. Сега заварките им са много зле. Който има пари да купува стоманобетон,който оцеля в Турция тази нощ. При земетресение ще паднат хиляди панелни блокове и тогава всички панелни блокове в България ще ги съборят от правителството. Няма да имат цена ,ще реват хората . На фургони ще бъдат .

Не виждам на снимките паднали панелки :)

Изобщо знаеш ли защо е рухнал големият жилищен блок в Свищов?

Хората станаха нечовеци, войни, смърт, пари, злоба, завист и майка природа ни наказва...Замислете се

Хайде стига с тези наказания! От памтивека стават земетресения и всякакви катаклизми! Това е природа и в случая неподвластна на човешката намеса!

Ами да те ето в момента и от алчност е презастрено, утре ако стане земетресение и тези некачествени построики умрат хора, какво правим?

Слагат морски пясък, морска вода,слаб цимент, малко цимент, крадат от желязото. България внася от евтиния турски цимент,ще умрат десетки хиляди при голям трус.

Какъв точно цимент се слага за да издържи 8 по Рихтер?

Ма и те ли имат панелки?

.... по последни данни Турция се е придвижила на Запад с около 3 МЕТРА!!!!!

на съседите и новите блокове съм им менте

Единят блок е непокътнат! Дали това не е резултат от премахването на носещи стени и тн. В БГ трябра да се направи обследване по тоя повод!