Ердоган: Турският народ иска да се върне смъртното наказание

Турският народ иска да бъде възстановено смъртното наказание, заяви президентът Реджеп Тайип Ердоган в интервю за телевизия А Ер Де, цитирано от Ройтерс и БТА.

Обратно в новината

Коментари - Ердоган: Турският народ иска да се върне смъртното наказание | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Точна така - какъв "падишах" си като не можеш да режеш глави!

На тоя мост не заклаха ли всъщност едно войниче? "Невъоръжената" тълпа атакуваше военните, които въобще не стреляха, а не обратното!

Всеки получава такава власт, каквато заслужава.

След като се въведе смъртното наказане ,първия осъден на смърт да бъде Ерджеп Ердоган !

Точно така, изкарайте на яве примитивната си и дивашка същност! И да не видите ЕС и безвизово пътуване в Европа НИКОГА! Ама НИКОГА!

език ,само отворете в тубата и вижте каква злоба и ненавист има у тия хора.Проклети да са нашите продажни политици които затриха и армия и промишленост само за единия кеф на САщ.Сега когато от юг отново пълчищата озверени главорези настъпят едва ли ще оцелеем . Боже Пази България!

Г-н Ердоан е велик политик и султан. За ЕС идват много, много трудни времена.

Глупости! Догодина има избори в Германия и Меркел заминава. Във Франция Оланд е почти с едноцифрен рейтинг. Нали се досещаш останалата част от Европа колко бързо ще вдигне 10 метрова ограда покрай Турция при първа възможност? И не, няма да чакат нашите спонсорирани управници да го направят.

Може и да си прав, но и така да стане оградата както и преди ще бъде след териториите на България. ;)

догодина,догодина.

до сега се отнасям спокойно към ставащото в Турция. Защото разсъждавам трезво. Ако такъв преврат беше направен по времето на комунизма у нас, не смъртно наказание, ама щяха да разпердушинат всички участници в него и леда нямаше да остане от тях само след месец. За сега в Турция само демонстрации и заплахи. Ако в България по времето на комунизма се беше появил някой другомислещ и той имаше свои привърженици щеше той и те да гният в затвора. А в Турция сега е нещо като миникомунизъм- многопартийна система с доминираща една, няколко водещи политици, но един упражнява почти еднолично. От тази гл. точка в Турция стават много по малко лоши неща отколкото биха били станали в България при комунизма.

гражданко! В България е имало опити за преврат по "времето на комунизма"! Почети малко повече за генерал Анев и пр. Никой не е бил разстрелян! Е, полежали са по затворите, няма начин, но и за малкото лежане са оревали ортакъка после!

1965 год не е чак като да е по времето на фараоните, де!Имало е опит за преврат срещу Тодор Живков. Застреляни и осъдени на смърт няма! Има един , който се е самоубил! Добре е да се "познайва" малко и собствената ни история, преди да съдим за чуждата такава.

Май и българския го иска...Какви изпечени убийци,наркотрафиканти и изнасилвачи се помпят във фитнеса на затворите и за доро поведение биват освобождавани преждевременно...

аман от компетентни по форумите

е компетентно да знаиш!

друго си е да има само незнаещи и тъпанари...По-весело е някак си!

"Турският народ иска...."???? Какво значи това, къде е ролята на турските политици??? И щото иска- "ние" ще му го дадем,значи! Ми той тоя "турски народ" ,ако утре вземе и му домъчнее, па се разреве за отминалите времена, и му се доще да върне Османската империя какво ще правим????

в корана какво пише за смъртно наказание, някой знае ли? там прието ли е като наказателна мярка?

който е против султана е неверник.който е неверник не е човек ,който не е човек... това е източната демокрация.Навремето в Япония са им рязали главите с бамбуков трион,ако искаш.

"Турският народ иска да бъде възстановено смъртното наказание, заяви президентът Реджеп Тайип Ердоган" "Превратът" се случи на 15.07.16 г. Турция е държава с над 75 милиона население! До миналата седмица султана се изказваше по темата с "ако" отпред - ако турския народ... Та, кога свари , султане, да попиташ 75-те милиона поданици?! И кога те свариха да кажат че искат смърт?!

правилно си забелязала и по дати си го потвърдила. Браво! харесва ми стила точността и ... колко му е да стъкми референдум! а! какво ще кажеш? Та той затова казва "търкския инсан - /народ на тър./ искал смъртно то да се върне", щот си е внушил, че народа е той, ха ха ха

работи.Съгласно османската демокрация всеки претендент за трона ,семейството му и неговите хора се избиват като претендента и семейството се удушават ,а другите се избиват не така хуманно.

значи ще ядат въжето и жените им и децата им и бабите и дядовците, на превратаджите, ... лелелееее! дали ще го пуснат по някой канал, ел-джазира например

Брей този турски народ какви искания имал бе ? Ти па да видиш а ?

КНИГА СА ИСКАНИЯТА! ПО КОРАНА ДЕ! И ТАМ СЕ ПРИЗОВАВА ЗА КЛАНЕ НАД НЕВЕРНИЦИТЕ,ХИЧ НЕ СЕ ЗАБЛУЖДАВАЙТЕ! ТОВА ДА НЕ ВИ Е БИБЛИЯТА,ДА НЕ ВИ Е: ОБЪРНИ СИ И ДРУГАТА БУЗА?! НЯМА ДА СТАНЕ С МИР И ЛЮБОВ С ТЕЗИ ПРИМАТИ!!!

А ако и се приеме това наказание да не резонира в тия, които го приемат?

Няма ли да приеме баба Меркел като бежанка и да я интегрира?

Смърното наказание е деликатна тема. Моето менение е, че да отнемеш живот, дори и на най-големия сатрап, не е моя/твоя отговорност, не и на други хора -дори и тези, които правят законите (самите те може и да заслужават подобно наказание, в момента на гласуването му, ама... няма) По християнски казано - животът е даден от Бог и нашите закони за/против смъртта на човек не са меродавни. А ние се смятаме за християни...

затова затвор до гроб, пък ако се обеси на некой пешкир..

а в америките защо още има? нали са християнЯ и те!

ЮДнешната демокрация е пълна сбъркания. Когато един лидер успее да зомбира простаците в съответната държава, продължава да се нарича някак си демокрация. Аз лично смятам, че трябва да се наложи категоризация на такава "демокрация", при която манипулацията на голяма маса прости хора води до деградация в обществото. Едва ли ще се нарече ердоганова или путинова, защото на политически лилипути не би трябвало да се кръщава явление в политиката. А това с именоването на мъчениците е изтъркан номер на деспоти като Ердоган. Вярвам Путя също да се възполва от идеята при подходящ момент. Ще бъде част от поредицата с посещението а Света гора - фарс на фарсовете. Хората отиват там тихо и за поклонение, а Путя отиде да направио политически сеир и от това свято място.

тоя плямпа като празна воденица.

цивилизационна разлика между варварите и цивилизованите хора.тази граница или стена въпреки недостатъците на Европйския модел е много проста.Всеки човек има право на живот.На изток не е така затова предателството на Маркел САщ,Оланд ,роско и другите е вечно и ще бъдат проклети.Европа няма милиардите орки на Азия.

Изнудвач!

Какво казва днес турският народ Вчера заглавието беше Ердоган иска смъртното наказание ерго един народ - един вожд! Не като Винету-Бойко!

Дали ни харесва или не, но Ердоган е избран от народа.Мен западните клишета не ме интересуват.Ако този народ на референдум каже,че за особено тежки престъпления трябва да има смъртно наказание,тогава всичко е ясно. Казвате,че смъртното наказание е нехуманно. Норвежецът Брейвик застреля с автоматично оръжие 67 младежи на възраст от 16 до 21 години. С пушка с оптичен мерник е стрелял по тях все едно са врабчета. Осъдиха го на 20 години затвор. В Норвегия това е като хотел 2 звезди. Според вас това нормално ли е?В нормалните страни този човек щяха да го застрелят "поради оказана съпротива при задържането" или "при опит за бягство". Но не и в Норвегия! Хубаво е човек да се вземе в ръце и малко да помисли преди да коментира. Нямало да има членство в Европейския съюз.Голяма работа. Турската икономика беше в невероятен разцвет преди да съборят самолета. И още нещо. Не Ердоган предизвика бежанската вълна.Знае се кой. А Запада трябва да е благодарен на Турция,защото "ако отворят шлюза"ще стане страшно. Тия 3 милиона мигранти ще предизвикат потоп. Всеки нормално мислещ човек се сеща,че издръжката на толкова хора е голямо бреме за Турция. Така че,не го сатанизирайте Ердоган.

биберона .

Ето затова не ми се ще много,много да коментирам тук! Твърде много малоумници като теб има,които не мислят с главите си,а със задните си части.Аргументи няма. Те са на принципа "обичам-не обичам". Като че ли ще се женим.

"Разстрел и след разстрела червей, какво тук значи някакъв си турчин... и пак ще бъда с теб народе мой, защото те обичам" Р.Т.Ердоган написано преди изпълнение на смъртната му присъда

а реши ли турския народ как ще умъртвява сънародниците си: чрез обесване, разстрел, инжекция или по азиатски: разчекване, набиване на кол, ятаган през врата. Уточнявайте ги тези неща технически!

Турчетата със сигурност си фантазират за площадни екзекуции, изпълнявани от мускулест гологлав джелатин с мустаци, дето си плюе на ръцете преди да хване секирата, ха-ха-ха! :-D:-D:-D

А какви възторзи бяха,на протестъри,соросоиди,русофоби,когато Ердоган свали руския СУ-24 и единият пилот,между другото християнин,загина. Много бързо Ердоган се превърна в сатана.

Никой не е обещавал на Турция , че каквото и да правят ЕС ще изпълнява договорките.

Значи моя постинг в защита на интересите и сигурноста на европейците е спам, а самата новина за един побъркан и отвратителен ислямист, призоваващ за смърт на хора не е .Жалки сте.

и мнозинството от българския народ иска връщането на смъртното наказание. което показва духовната близост на двата народа,единомислието което се е изградило през вековете на съвместно съжителство.

Колкото и да се хули Ердоган по форумите, по-спокоен ли щеше да е региона в който живеем, ако преврата беше успял.

Кънчо, знам , че си привърженик на Ердоган, но въпроса ти е на място и затова ще направя моя коментар.От досегашните три военни преврата Турция винаги е излизала по-силна и по-цивилизована.Не знам дали си на ясно, но в Турската конституция е записано, че армията е гарант на демокрацията или мира , така, че до сега Турската армия винаги е гарнтирала това и след нормализиране на обстановката доброволно е предавала властта на гражданско правителство.Искам ти дами отговориш.Как мислиш, след това което прави Ердоган , можем ли да сме спокойни.И това ли е начина и пътя по който трябва да върви Турция.

Само дето това е изкуствен преврат. Те ще го очистят ама след като обедини Турция с Ежовата ръкавица.

Идеално, това значи, че ще се спрат безумните преговори за асоцииране на Турция с ЕС. Те без друго нямат място в ЕС, но това е просто добър повод, визов режим и вън от ЕС.

"Народа бил искал"? От кога взеха да се вслушват в гласа на народа? А народа иска стандарт като в Европа или САЩ? Искат да спре корупцията? Или тогава политиците оглушават и само чуват дрънкането на монетите в собствените си сметки....... Ердоган е един фанатизиран боклук/ има дворец за 600млн ЕВРО и всякакви глезотии/, а на митингите ходи с риза на квадратчета- мръсно долно лицемерие! Тия овце зад него, които скандират изобщо не мислят с главите си- ето това е страшното!

ТОВА Е ИСТИНАТА - АЗИАТЕЦА -МЮСЮЛМАНИН СИ Е ТАКЪВ,КАКЪВТО Е БИЛ ПРЕДИ 500 ГОДИНИ.НО ЕВРОПЕЙСКИТЕ ГОВЕДА НЕ ЗНАЯТ ЗА ТОВА...ИЛИ НЕ ИСКАТ ДА ЗНАЯТ...КАКТО И ПРЕДИ 500 ГОДИНИ,КОГАТО СА НИ КЛАЛИ... ПРОСТ И НЕГРАМОТЕН НАРОД С РЕЛИГИОЗЕН ФАНАТИЗЪМ И ГОВЕДО ,ДЕТО Е НАЧЕЛО НЕ СА ЗА ПОДЦЕНЯВАНЕ,НИКАК!

Всъщност, толкова ли е лошо смъртното наказание. Българинът, като цяло също е за смъртното наказание, но българският народ като послушно стадо ще се съобразява с гегата на Брюксел, покорно, чинно, макар и лицемерно и без грам достойнство... лижейки им гО.

Смърното наказание е деликатна тема. Моето менение е, че да отнемеш живот, дори и на най-големия сатрап, не е моя/твоя отговорност, не и на други хора -дори и тези, които правят законите (самите те може и да заслужат подобно накзание) По християнски казано - животът е даден от Бог и нашите закони за/против смъртта на човек не са меродавни. А ние се смятаме за християни, нали?

Заглавието да се чете: Турския народ и най-вече аз искаме да се върнем в 14 век и да си живеем там като си унищожим икономиката, защото работата ще ни пречи да си бием челата в земята по 5 пъти на ден.

Как само им внушава.......... И нали интелигенцията няма думата, защото живее в страх,ще стане каквото каже Ердоган. Край с Европа и светска Турция.

Че Ердоган започва да изгражда една от новите най-свирепи диктатури, е факт. САмо че не знае ли, че при свалянето му от власт /което все някога ще стане, защото вечни диктатори няма/, смъртното наказание няма да го подмине. Именно той тогава ще бъде обявен за враг 1 " на народа". Разчистването на политически сметки като просто изтрепеш противниците си, никога не е водело до добро. Но диктаторчето го е панически страх.

Завинаги Турция ЗАГУБИ мечтите на Ататюрк за СВЕТСКА РЕПУБЛИКА!!!! Ердоган официално въведе РАДИКАЛНИЯТ ИСЛЯМ в страната !!!!!Турция НИКОГА няма да стане член на Европейското семейство/не че то е засвета/!!!!!!!

Тоя вече ср мисли за народ.Кога се е допитал до народа по този вупрос че нямам спомен

Смъртно наказание има в "най-демократичната" държава в света и главнокомандваща ЕС!Що за, поредното, лицемерие от евроидиотите!

Когато Ислямистан (Новото име на Турция") стане "Демократична"(защо ли слагам кавички, ааа видях го от теб) и развита , и даде такива свободи , и приеме емигранти от цял свят ииииии о'е много и-та, тогава да се сравнява с тази държава.Иначе в момента е една маймунска държава и свинска иииии, още много и-та, под ръководството на един ислямирас-Ердогарас.

Ах, колко романтично!Ще ви дадем права и свободи, за да ви наложим смъртното наказание!Опита се да кажеш нещо, но не не ти се получи!Нали се сравняваме с най, най......., прилагат се демократичните модели, нали така искаш, дебилчо?

Това знаете ли какво значи - повече туристи към България летния сезон!

Скоро време и кавичките ще се махнат....

би доказало, че там са азиатци и нямат общо нито с хуманизъм, нито с европейската култура. Ренесансът ги е подминал.

за САЩ, Русия и Китай ...

за кого говоря. Немам нужда от коректори.

турския народ преживява тежък период , затова и се нуждаят от нашата подкрепа и солидарност , турция винаги е била наш верен приятел и съюзник , истинския враг на българите са московските диваци от чиято окупация още не можем напълно да се освободим

Направо, руснаците ни правят държава, ние си искаме в Османската империя!Входът към Турция е свободен!

На теб може би руснаци са ти направили държава , обаче на българите българи са ни направили държавата , безроднико !!!