На 56 години почина съоснователят на ”Епъл” Стив Джобс

Съоснователят и бивш изпълнителен директор на Apple ("Епъл") Стив Джобс е починал в сряда на 56-годишна възраст след дългогодишна битка с рядка форма на рак на панкреаса.

Обратно в новината

Коментари - На 56 години почина съоснователят на ”Епъл” Стив Джобс | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Наистина човека е гений и двигател на иновации в компютърния бизнес и ИТ сферата... Обаче Apple от 1998 г. насам е една компания с много добре структурирана мениджмънт и маркетинг-ова схема. Целта е единствено печалбата и преди всичко печалбата. И това, че била зелена компания е пълен абсурд. Не е така... още 2000 година с появата на Айподите, те така са конструирани, че батерията да издържи не повече от 2 години. И няма никаква опция да се замени, от Ейпъл изобщо нямат такава услуга и не дават ниаккъв такъв вариант. Една компания, която претендира, че влиза в 21 в. като зелена компания не би допуснала милиони устройства и батерии просто така да биват изхвърляни... Но уви целта е пари, пари и пак пари... промиване на мозъци.

а че "великия" измамва съдружникът си Вожнняцки още в началото при плащания и после прави опити да окупира сам власата в аппле? че е алчен до безумие и спира всякакви начнки на чужди разработки? че окрал интелектуалния труд на много специалисти без да се позове на техните открития??

що за простотия и злоба има в сърцата и душите ви???и защо сте толкова страхливи че ви стигат силите само да плюете анонимно по форумите???

Защо простотия и злоба, защото не мисли като вас ли???

Мир на праха му! Такива хора движат прогреса! Единици са и затова остават в историята! Креативност, хъс, енергия, самочувствие и сила! Такива хора не знаят какво е пораженчество, те могат дори когато губят да започнат и сътворят нещо ново и голямо! Затова заслужава уважение човека!

един капиталист по-малко

Лека му пръст на човека. Но, не разбрах добре той сириец ли беше или американец? Спомням си, че през 90-те неговата световна фирма малко фалира след безкрайните си дарения на компютри, защото те или бяха непродаваеми, или никой не ги искаше. Защо беше всичкият този шум не знам? Да не говорим що пара се потроши на вятъра.

ooo колко си прос, ииима ли смисъл ...

Прав си, макар и неграмотен. В най-важния момент аз трепех мишки, а Той ги крадеше от Ксерокс.

Аз пък помня напъните с PowerPC и другите подобни малоумия. Дори слагането на Intel процесори не успя да спаси положението и затова бай ти Стив започна да продава Ай-не-знам-си-кво на простите хорица, като те му даваха всиките си спестявания само и само да могат да се разхождат с ябълката в ръка, което според тях е невероятно престижно и снобско. Но балона се спука - четете последните новини и вижте накъде тръгнаха акциите на Епъл :)

Лека му пръст и вечна памет на човека! Обаче, не мога да разбера, как така в целия свят няма един човек, който не би могъл да помогне в случая с тази болест?!... Да не окаже сходен случай със съэдбата на Джими Хендрикс и М.Джексън?!

Четох в един от сайтовете, че химиотерапията и лъчетерапията са го довършили. Освен това май имал присаден и панкреас.

Big Steve. нямам нищо на епъл...но Промени света тоя човек. И показа че ако човек иска, може...и има малко късмет...всичко е възможно. Лека му пръст. А хейтърите да залягат над туршията и да пускат Планетата да дъни.

Цецко я ходи и донеси на мама една ютеничка да сготви ютичка в гарсониерката и карай на тате Астрата комби и тогава говори планетата

Съвременния свят със сигурност нямаше да бъде същия, ако не беше Стив Джобс! Гений променил не само начина ни на живот но и мисленето ни и то на по добро! Скърбим за теб и се надяваме да имаме сили да продължим доброто му дело! А там където е сега Стив Джобс със сигурност вече работи за промяната!

RIP! Genii!

"Животът и смъртта не са начало и край, а само пристан по реката на времето."

Лека му пръст... Именно смъртта на подобни личности трябва да ни подсказва, че човечеството трябва да престане да воюва със себе си и да се разделя по външни признаци като: религия, цвят на кожата, произход, образование и т.н., а да се обедини в името на своето бъдеще...

Живя, живя, и накрая взе че умря. Чудна работа.

Ми добре е направил! Да си носи i-подите там! Имат принос само в затъпяването на хората!

между другото джобс мразеше българия заради кадърните програмисти в началото копирали apple но после направили доста по добри > през 80 г българия бе в челната 5тица по компютърни технологи н а глава от население/нямаше тайван и сингапур/ няма и читаво Официално представителство тук на компанията. изделията се продават в пъти над нормалното и са китайски изработки корея и прочее/

Ето малко велики патенти от човека бе... link Айде бутай се народе и слагай наколенки да се кланяш на икони. Света е пълен с прости идолопоклонници.

"технически гений".. да бе.. но пък е брилиантен търговец..

От някои коментари става ясно защо две,че и повече десетилетия си стоим на едно място-бездуховно и непроизводително общество-без прогрес.Отричане на всичко ,което не може да постигнем.Важно е да има чалга,плюскане,пиене и некоя згодна женица.Е,затова ще си караме по дупките на улицата и ще попържаме тоя и онзи.Без да се замисляме ,че една малка част от хората по света дърпат цялото човечество към прогрес.

И симптоматиката на безотговорност, при положение че тук се поства анонимно. Представи си как долна душичка има къде да си излее цинизма без доблестта да посрещне презрение в очите - ето за това деяние на подлеца му е достатъчна анонимността. Дали изпитва малко срам от това, или е напълно сгрешено устроен?

не анонимността е проблема а слагачеството, офчата психика и не на последно място булгаристан е на това ниво защото няма други освен конформисти, лумпени и натегачи.ах и ох колко велик бил някой /защото няколко други изблеяли/ СЛАВАТА НА ВЕЛИКИТЕ ХОРА СЕ МЕРИ НЕ СЪСЪ СПОСОБНОСТИТЕИМ А СЪСЪ СРЕДСТВАТА С КОИТО СА Я ДОСТИГНАЛИ...-A джобс славата я постигна с подлости корпоративни спекулации и много $ хвърляни за убиване на конкуренцията. има заслуги само до толкова до колкото забави развитието и достъпността на IT заради ПЕЧАЛБАТА аман от плоски блдолизци чули и недоразбрали

Светът днес загуби един Велик Човек. Почивай в мир, Стийв. Не ще те забравим !

Срам ме е от всички идиоти които вместо да си замълчат или да кажат нещо добро, изсират, с извинение нулевия си умствен багаж. Какъвто ще да е бил Стив Джобс, той е направил много повече и ще го запомнят с добро много повече хора, отколкото мижитурките които се скъсаха да плюят. Мира на праха му.

Rest In Peace Steve

Стив Джобс, гениалното момче, което преобрази технологиите и света ни, и създаде продукти - символи на времето ни

Голям е! Дълбок поклон!

Велик човек, доближил се до Бог. Той е моето оправдание затова,че съм човек.

оф топик но 1 Америка не е БИлап велика 2.не Е велика и 3. Инай вчече НИКОГА краварите няма да бъдат велики колкото и да им се иска...и порови да намериш тия неща в дипломата му...сори

"Heres to the crazy ones. The misfits. The rebels. The troublemakers. The round pegs in the square holes. The ones who see things differently. Theyre not fond of rules. And they have no respect for the status quo. You can quote them, disagree with them, glorify or vilify them. About the only thing you cant do is ignore them. Because they change things. They push the human race forward. And while some may see them as the crazy ones, we see genius. Because the people who are crazy enough to think they can change the world, are the ones who do." RIP Steve Jobs

Стив Джобс тва, Стив Джобс онова - истината е една - пусна си глупавите устройства и още по глупавата система iOS и ви ги продава на безбожни цени. Взе ви парите ама не можа да си ги занесе там където отиде! А сега да пуснат сега малко Айфони без пари за Бог да прости! Ама не - алчни копелета са и им се иска да си ги занесат тия пари в гроба.

..по чудесен начин напомни на всички нас защо в чужбина българите се срамуват да казват откъде са...

Ми върви им слугувай и ти и тогава и теб ще те е срам да казваш откъде си.

Като ти е скъпо не купувай бе тарикат, кой ти е длъжен с нещо?

Не си разбрал правилно, на мен не ми е скъпо, пари не ми липсват, но на такива като теб им вземат последните пари за Ай глупостите, за да може после да се похвалиш на мегдана в селото си, че си си купил "жисием с телевизор".

А ти какво пусна на световния пазар? Тебе с какво ще те запомнят няколко десетки/стотици милиони души по света?

Така ли? Ми те и Хитлер много са го запомнили...

Няма безбожна цена. Когато влагаш душа, се получава изкуство от всеки бизнес. Ти на концерт бил ли си някога, па ако ще и да е чалга? Колко пари си платил за това? А с какво си излазъл от концерта в ръце? Със скъсано билетче. Добавената стойност към билетчето е емоцията, настроението, принадлежността към споделящата група. Дори чалга да е концертът. Ако не изпиташ това към продуктите на Епъл, не си длъжен да ги купуваш, момчето! Просто си купи друга марка и няма да платиш толкова добавена стойност, а по-малка вероятно. Ако продължиш да намаляш тази добавена стойност, ще мине време и ще заживееш като скот, който си брои стотинките за баница с боза. Парите са вятър, както и животът. Можеш да ги издухаш в красота, може и за вмирисани калеври. Ти описа своя избор...

Точно това бих написала и аз. А и имам чувството, че всеки който плюе тук Епъл, просто никога не е работил с техен продукт, а само е чувал за тях. И действително Стив Джобс беше един гениален новатор със свободен дух и огромен талант. Жалко, че си отиде толкова рано.

Поклон на този Ваятел на Човешкото Познание ! ------- Наистина не е строго-научно доказана връзката на този вид карцином със заседяването пред машинките с екранчета и клавиатура ; И все пак : -повече движение; -смяна на вида мозъчно натоварване; -чист въздух ( а защо не и -- санитарно-хигиенизираща и/или спомагателна кухненска дейност )

да гаден човечец беще колегата ми само защото влязъл в асансьора с него и бе уволнен..

Това не биваше да се случва. Поклон.

Един от ГОЛЕМИТЕ изобретатели на XX век. На него дължим микрокомпютрите и интуитивните ОС

гледам тук колегите са му роднини повечето едно такова ..дълбоко вътрешно познаване на..кое му е великото ?!време е да кръстим техническия университет и 3-4 улици на него. поне съм се срещал с него и мога да твърдя, че бе рядко груб и безпардонен човечец с цяла орда прислужници.бе с ярка мания за величие..патологична.ако не бе той много неща щяха до които се бе докоснал щяха да бъдат далеч по-развити.. Тук където съм хората работили с него си отдъхнаха и се готвят разпивки.

трудно за четене ... все пак Епъл е пробивът на технологиите, не IBM PC, нали? :))))) завистници и крадци - много, с лопата да ги ринеш дето се казва :)

За да си успешен мениджър сигурно трябва да имаш и безпардонност и мания за величие... Малко или много я имат и Возняк и Гейтс и Алън. Но за починалите - или добро, или НИЩО!! Нали така?

не нищо а Истината въпросния за IT индустрията нещо като майка тереза за порното..

Качественият технологичен мениджър не бива да показва непознаване на правилните модели на общуване надолу в йерархията, освен ако не е баба Цеца от хоремага, естесвено, или ТИ!

великите имена на съвременната IT индустрия. Но Джобс беше първия и може би най-великия. Поклон!

Поклон пред паметта му. PS: В БГ такъв човек и да се роди, няма да се развие, тук всичко се потъпква

Така е. Тук в българия, само ще го погребат разни некадърни завистници.

Позволи да не се съглася, ако бива една непълна ретроспекция - наскоро мног хора се стекоха да се поклонят май, пред Батето, вярно по друг начин и на друго място с различни резултати за живия приживе и околните, но все пак си ПРАВ!

изобщо не си прав.. в българия е пълно с хора като него, просто никой не е станал толкова известен, заради вътрешната конкуренция. в САЩ е бил само той.

Хахахаааа, това нали е шега! Вътрешна конкуренция...кой кого да прецака.

Много иновативен човек си отиде от този свят. Мир на праха му.

"Времето ви е ограничено, затова не го губете, за да живеете чужд живот! Не влизайте в капана на догмата да живеете според очакванията на другите! Не позволявайте чуждите мнения да заглушат вашия собствен вътрешен глас! А най-важното е да следвате сърцето си и своята интуиция. Те някак си вече знаят какви всъщност искате да станете. Всичко друго е второстепенно." Стив Джобс

Браво! Поздравления!

Отиде си един невероятен човек и колосален ум. Поклон пред паметта му. R.I.P. Стив

+1

Един истински пример за успешен бизнес. Поклон пред паметта му

Пред паметта му всичко останало бледнее.

R.I.P.

Поклон пред паметта му!

RIP

Мир на праха му. Човек - гений с невероятен ум - дал много за напредъка и по-добрия живот на цялото човечество. Стив Джобс ще остане завинаги в историята! Поклон

+1

Отишъл си, хубаво. Ще отвори път на някого, да доразвие новаторстването изобщо...

Много глупав коментар . Стив Джобс не е затварял пътя пред никого , така че "отишъл си" определено не е хубаво .

Не говоря че е затварял пътища за когото и да било, а че не е трагедия, и живота продължава. А ако искаш да се превъзнасяш - може и на тържеството по повода да отидеш - ако те пуснат!

Ти не си Пунчо ами си П...а ,как може да говориш така ,имай малко уважение към паметта на човека,Мир на праха му :( R.I.P

Хитър си ти, гостенино! Първо още не е на прах - гаранция, и второ - по никакъв начин не съм проявил неуважение към паметта му. Така че не разбирам кво кудкудякаш, пък и мен обиждаш - като не разбираш нечий пост, значи ти си прост!

Той е вечен! Поклон!

ПОКЛОН пред най-великия в IT!!!! RIP Стив!

Дааа - поклон пред Бога - от плът и кръв - кланяйте се на идоли, щото не уважавате себе си...А на бас, че на мнооого хора ама изобщо няма да липсва. Дреме ми, че си заминал...

Поклон пред този човек, гениален, свободомислещ и пълен с ентусиазъм ! Такива гении са рядкост - те движат прогреса ! Жалко, велик човек !

Един от най- успелите, умни и качествени хора си отиде :(

Наистина е жалко когато си отиват качествени хора! А той беше от хората, които движеха света напред! Поклон!