Еньовден е. Билките са най-лековити

Църквата почита църковния празник Рождение на Св. Йоан Кръстител, наричан още Еньовден. Смята се, че събраните в ранно утро на Еньовден треви са най-лековити.

Обратно в новината

Коментари - Еньовден е. Билките са най-лековити | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не ни трябват лековити билки. Ние не сме болни. А против глупостта билки все още не са открити, не са открити!

Пропуснах да кажа една съществена подробност: ако човек не се покае пред Господ за греховете си (както е учил Йоан кръстител) душата му отива на вечни мъки в ада

Кажи, тези Три манда, не са ли Пътя към ада, на строителя Тиквата?

Еньов-денски чудеса, това утро, се случиха във Фермата "БАНКЯ" Каракачанка налегна свиня, а Баш- нереза, клекна, и издои Вола! Свидетелка: Тодорка*

Псалом 90 Който живее под покрива на Всевишния, той обитава под сянката на Всемогъщия, 2. и казва Господу: Ти си мое прибежище, защита моя, Бог мой, Комуто се уповавам! 3. Той ще те избави от примка на ловец, от изтребителна пораза, 4. с перата Си ще те осени и под крилете Му ще бъдеш на безопасно; щит и ограда е Неговата истина. 5. Няма да се уплашиш от ужасите нощем, от стрелата, която лети денем, 6. от ходещата в тъмата язва, от заразата, която опустошава по пладне. 7. До тебе ще паднат хиляда, и десет хиляди теб отдясно; но до тебе няма да се приближи: 8. само ще гледаш с очите си и ще виждаш отплатата на нечестивците. 9. Защото ти каза: Господ е мое упование; Всевишния си избрал за твое прибежище; 10. зло няма да ти се случи, и язва няма да се приближи до твоето жилище; 11. защото ще заповяда на Ангелите Си за тебе, да те опазват във всички твои пътища: 12. ще те понесат на ръце, да се не спънеш о камък с ногата си; 13. аспида и василиск ще настъпиш, лъв и змей ще тъпчеш. 14. "Задето той Ме възлюби, ще го избавя; ще го защитя, защото позна името Ми. 15. Ще повика към Мене, и ще го чуя; с него съм в скърби; ще го избавя и ще го прославя, 16. ще го наситя с дълги дни и ще му явя Моето спасение."

Кога българите ще станат християни и ще се покаят от греховете си за да наследят Божието царство? Хора и сега Йоан кръстителя ви вика:Българи обърнете се към Исус и се покайте от греховете си за да бъдете спасени!

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ ХРИСТИЯН КОМУНИСТИ ... РОЖДЕНИЯ ДЕН НА ЕДИН ОТ СЪЗДАТЕЛИТЕ НА КОМУНИЗМА ЙОАН ... ПРЕРОДИЛ СЕ ПО КЪСНО В ЧЕ ГЕВАРА :))

Интересно е че авторите на статии в масовите медии постоянно се опитва да смесват Библейскита спасителна истина с народните традиции и вярвания, които не са меродавни и нямат значение за спаснието на човека от греха и смъртта към която го води греха.

Предлага ГЕРБ за ГМО храните - облекчаване и намаляване на санкциите при наличие в храните, също и за незаконните първични пушилни и катранови кондензати в храните - обсъждане един месец и гласуване наесен

Поздравявам всички българчета с прекрасния празник - слънчев лъч, проникващ като светлината на джедайския меч на Йода в нашите изстрадали души, завладени от Империята на Злото, на Ксенофобията чрез отровно-астматичния дъх на един психически Дарт Вейдър, дремещ като спяща змия, като усойно-отровна кобра в обрулено-изсъхналите пазви на антидемократите! Това име е едно велико призвание за тези, които имат небивалата чест да го носят! Но действителността се оказва коренно противоположна - притежателите на това духовно-извисено име най-често се оказват беформено-небръснати антимъже, с увиснало-лоясали шкембета като препълнени с вода найлонови торбички пред спукване, оплешивели от ветровете на времето, с тънки като порцеланови кокили нозе, осеяни с разширено-издути вени. Вечно отворената им паст, особена активна и раззинала се по време на политически спорове, не може да прикрие кривите им почупени зъби, от които лъха смразяващата кръвта смрад на един натрапващ се коктейл от чесън, лук, шкембе-чорба, кръстосани с вонята на вмирисана мастика и изфирясала долнокачествена бира. Надявам се, че тези подобия на мъже днес са се събудили рано от пулсиращия махмурлук и са хукнали по планините да събират нужните им лековити треви за опресняване на мозъка и функционалността на последната им мозъчна клетка в празните глави. Тези тежкогабаритни същества, приличащи на 2 тира залепени един до друг, няма да стигнат до река Йордан, но нека поне се дотътрузят, ако ще и на 4 крака, до близкото дере, набутат подпухналите си тела в него и направят в блатистата вода една кална баня на изцелението. Не знам дали слънцето на днешния ден трепти и играе, но съм сигурна, че на гореизброените създания не само им "трепти", но чак им "хлопа" не една дъска в кухите им кратуни. Еньовден наистина стои по значение редом с Коледа и Великден, но този празник фолкористично-малцинствено си кореспондира с три други много важни празници на малцинствата в България - Рамазан-, Курбан- и Шекер-Байрам!!!

Мелиха нещо ми се виждаш доста нервна не зная с тези ваши празници дали правите секс може пък да е от липсата му не зная ти си знаеш най добре но нервна си чоджум !!!!!!!

НЕ БОГОХУЛСТВАЙ МА ПРОСТА КАДЪНО :))) ... ЙОАН - ЯХИЯ Е ПРОРОК И В ИСЛЯМА ... МОХАМЕД ГО Е ВКАРАЛ В КОРАНА :))

А като прибавиш към чая 50 мл.хубав грузински коняк !СУПЕР!!!!! Става супер лековит чай!

Бла, бла, бла, дрън, дрън, дрън, словесен гювеч от библейски и местни глупотевини.

Друго си е гей - парад!

Честит празник на всички българи, да е честит и на всички именници, да е честит и на кухоглавите либерални тролове и ги чакаме да видим колко от тях които люто "защитават " българщината ще направят коментари колко, а продължават да цвъкат в статията за чужди интереси на краварите !!!?

А мармотите най-неуморни.

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК ЕНЬОВДЕН НА ВСИЧКИ ПО СВЕТА!