Коментари - Райков поиска проверка защо се залага на ”скъпи централи” | dnes.dir.bg
назад

Райков поиска проверка защо се залага на ”скъпи централи”

Инспекторатът на Министерски съвет и Агенцията за държавна и финансова инспекция (АДФИ) ще направят проверка на Енергийния системен оператор (ЕСО). Ще се изяснява защо енергията от някои "скъпи централи" се въвежда приоритетно в енергийната система, заяви премиерът Марин Райков след заседанието на кабинета.

Обратно в новината

Коментари - Райков поиска проверка защо се залага на ”скъпи централи” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Наистина е много дразнеща пълната промяна в значението на думата "комунист".Вярно, че сегашната пропаганда е жизнено заинтересована от тази подмяна,за да може масовия лумпен и "демократично"просвещаваните млади да свързват всичко най-гнусно,крадливо и омразно с "комунисти"толкова,че никога да не проумеят истинската същност на това понятие и факта, че е имало МНОГО достойни хора,които с чест,с риск и със саможертва в името на народа са го носили и доказвали.В България имаше комунисти и те я построиха такава, че изкорениха бедността,неграмотността и поругаваното национално самосъзнание.Сега в България доколкото има комунисти-идеалисти,те не са фактор в обществения живот и НЕ са в БСП,която НЯМА нищо общо с комунизма.

Проверено, проверено - има го на 10 места в нета! Пусни си и разследването на Диляна Гайтанджиева, че да го и чуеш на глас!

..Защо всички сте се насочили срещу човека, който върши делата и разбърква лайната, които му оставиха всичките мръсници преди него??? Едва сега се размирисва, когато това Правителство започна да действа!!! Я пак да излезнем на улицата и вече да извадим всички КРАДЛИВИ И ЛЪЖЛИВИ политици на прословутия преход и да ги ИЗБЕСИМЕ ПРЕД Президенството!!!Това трябва да направим, за да не ни се смее цяла Европа, че алчните комунисти са ни направили на ахмаци! СМЪРТ вашта майка БСП, ДПС, СДС, ДСБ, ГЕРБ и всички знайни герои, а незнайните ще продължаваме да ги търсим!

Първом - да Ни се издължат ! Всичките от А до Я, до наностинка И с лихвите. (Това ще ги самотакова. ... Защо да Си Цапаме ръцете ?!)

Отново изправят хора слещу хора. Истинските виновници, "мутрите на прехода", никой с пръстче не ги пипа.

РАЙКОВ , КАРНАВАЛА СВЪРШИ. ДА ВИДИМ ИСТИНСКИТЕ СОБСТВЕНИЦИ НА ОФШОРКИТЕ ПРИВАТИЗИРАЛИ БЪЛГАРСКАТА ЕНЕРГЕТИКА !!! Още ли не си изяснил чия собственост са въпросните "американски" ТЕЦ-ве !!! Да ти помогна - на ИРЛАНСКАТА ОФШОРКА ОТ МАЛВИНИТЕ - "3С" ПРЕДСТАВЛЯВАНА Е ОТ ЮДЕЕНА ДЖЕЙКЪБ МЕНЕХЕМ, КОЙТО Е ПОСТРОИЛ ТЕЦ -1 ЗА АСТРОНОМИЧЕСКАТА СУМА ОТ 850 МИЛ. ДОЛАРА !!! КОЛКО ЦЕНТРАЛИ В ИЗРАЕЛ Е ПОСТРОИЛ МЕНАХЕМ С ТЕЗИ ОСТАТЪКА ОТ ТЕЗИ ПАРИ БЕ !!!!!! ЯСНО Е, ЧЕ ГАРАНТ ПО КРЕДИТА ТЕГЛЕН ОТ НЯКОЛКО АМЕРИКАНСКИ БАНКИ Е ЦЕЛКУПНИЯ БЪЛГАРСКИ НАРОД !!!! АЗ И ВСИЧКИ БЪЛГАРИ НЕ ЖЕЛАЕМ ДА ПЪЛНИМ ГУШИТЕ НА НЯКАКВИ ЮДЕЙСКИ ИЗМАМНИЦИ И ДА СТАВАМЕ ГАРАНТИ ПО ТЕХНИТЕ ВЗЕМАНИЯ !!!!! ТОВА ЯСНО ЛИ ТИ Е БЕ РАЙКОВ!!!! СЪЩОТО ВАЖИ И ЗА ИРЛАНСКАТА ОФШОРКА НАЗОВАВАЩА СЕ БЪЛГАРО АМЕРИКАНСКА КРЕДИТНА БАНКА !!!! И ТАМ ДЪРЖАВАТА НИ Е ЗАЛОЖИЛА КАТО ОВЦЕ ЗА ПРОДАН НА НЯКАКВА ПРЕВОДАЧКА ОМАГЬОСАЛА ПОЖАРНИКАРЯ БОРИСОВ!!!! ВРЕМЕ Е ДА ИЗЧИСТИМ БЪЛГАРИЯ !!!

Задължен съм Ви ! (Поговорих с Добри Приятели. Ирландци. ... Има вероятност да има и ира. В 'собствениците'. Което Изяснява Всичко.)

Райков---" ....производството е около 12 000 мегавата, консумацията на ток е от мощности за 4700 мегавата, а износът е за мощности от 300 мегавата.'' 3.Тия 12 000 МВ мощности са изградени основно преди повече от 20 години ..И НЕ НИ СТИГАХА (+ износа разбира се) И ИМАШЕ ДАЖЕ РЕЖИМ НА ТОКА. 4. 4 700 МВ И 300 МВ ПОКАЗВАТ САМО КАК НЕКЪДЪРНИЦИТЕ ОТ ГЕРБ СА УНИЩОЖИЛИ ИКОНОМИКАТА В Б-Я И С ТАКСАТА "ПРЕНОС" ОТРЯЗАЛИ ИЗНОСА.

Райков---" ....производството е около 12 000 мегавата, консумацията на ток е от мощности за 4700 мегавата, а износът е за мощности от 300 мегавата.'' 1.В момента няма "производство" за около 12 000мегавата, Б-я ИМА МОЩНОСТИ ИЗГРАДЕНИ ОТПРЕДИ 20 ГОДИНИ ,които могат да произведат около 12 000мегавата.В МОМЕНТА НЕ РАБОТЯТ, ТЕ СА СПРЕНИ, защото потреблението е 4 700 МВ и 300 МВ износ. 2.Няма такова "животно" СВРЪХПРОИЗВОДСТВО в енергетиката (хахах)!!!! Ако няма потребление турбините се изключват от системата.

Я изгледай гръцкият документален филм"Катастройка"Там ще видиш на световно ниво професори дали одобряват постъпката на въпросната дама.Стачката е била потушена със сила.ЕРП,филма обяснява ,че това са доставчици.Те не произвеждат енергия.Продават ти въздух и от това печелят.Енергетиката ,правилното решение е да е държавна.Германия в момента си национализирва енергетиката.

Браво Райков, трябва още по-голяма ефективност та в енергийния микс да остане само скъпата съставка, тъй като за нея има клаузи за ЗАДЪЛЖИТЕЛНО изкупуване! Мъдрец си ти...или имаш някоя такава "еко" централка, а?!

Лично моята хипотеза в случая е че тия които ни пробутват предимно от скъпият ток определено имат интерес това да се случва.

Самите американци не харесват системата на пазарната икономика.Икономическа система,която създава оскъдица и лишения.В момента Америка клоняла към фашизъм.Разпадането на СССР е било ,за да се запази установената икономическа и световна икономика на САЩ.Нашите политици намерили от къде да вземат пример-От документалният филм"Духът на времето II:Допълнение"Заслужава се да се изгледа.Хората говорят за нов вид система-РБИ-Ресурсно базирана система:за проекта "Венера"

lu4ka

Райков поиска проверка защо се залага на скъпи централи ... защото се взимат големи комисионни.

Каква е тази българска държава?? Част от фирмите са в плановата икономика с осигурен пазар и покачващи се цени на продукцията, а другата част така ги върти пазарния механизъм, че направо ги сплеска!!!!!!!

Ако имаме истинска пазарна икономика,тя трябва да определя цените на която и да е стока на пазара. Като има търсене,има цена,като няма-чакаш.Спомням си навремето за стачките на английските миньори.Тогава покойната Маргарет Тачър,светла й памет,реши с желязна ръка тези проблеми като затвори неефективните мини.Така че,нека не ни плашат със стачки,защото само стачкуващите губят.

Вместо АЕЦ - кюмур! Вместо коли- конски талиги в София! Вместо завод за рециклиране- клошари по кофите! Нещо да не сме объркали посоката към Европата???

СВРЪХПРОИЗВОДСТВО, ниско потребление и увеличение на цените. Е къде сте го виждали това

Мижитурка си ти. Първо изчакай да мине проверката и след това коментирай. Явно се дразниш от това, че най- после имаме умен човек за премиер.

Сладур сте Райков. Много добре стоите като Премиер във всяко едно отношение- ум, интелект /това май е едно и също/, възпитание, премереност, не се говори излишно . Контрастът е голям между вас и онези двамата клоуни. Даже не искам да им споменавам имената. Толкова са ми втръснали.

Знае ме ги тия проверки ние....

какво ще проверява тая мижитурка Райков бе? Нали трябва да почне първо от борисовата Цветелинка от енергийните гербаджийски фирмички, които си наслагаха фотоволтаиците. Нали трябва да провери и новите ни господари американците как така упряха да си издействат 25 годишни договори за изкупуване на тока за двата ТЕЦ-а на огромни цени?

Ти не си просто наивен - ти си глупав! Чети повече!

Чудя се откъде изпълзяват такива тъпанари и лъжат нагло или просто демонстрират тоталното си невежество. Договорите за Мариците са 15 годишни. Цените са 8,4 ст/кВтч за Марица 3 и 11,4 ст/кВтч за Марица 1. Цените не са толкова високи и покриват инвестицията. Друг е въпроса колко и признатата инвестиция. 25 г. е срока на червените фотоволтаици от времето на тройната коалиция. За съжаление ГЕРБ нищо не промени по закона за дългосрочността на договорите, май.

Спасението на давещите се е в техни ръце-има камъни много и фотоволтаиците лесно се чупят! Докога ще печелят милиони на наш гръб тези пиявици?

Наближило е времето, права си, Ани. Камъни и тояги - ще станат на сол. Нека тоя пудел Райков да ни баламосва още, после ще се чудят от къде изгрява слънцето. Въпрос на време е.

Kъм България се провежда ГЕНОЦИД от НЕДАДЕНИТЕ. Забележете само какви са ЗУЛУМИТЕ и кой ни ги нанася - Марица изток1 - УСА - Марица изток3 - УСА -Медни мини - УСА - Златни мини - УСА На това някои казват "Приятелски огън" , а ако ги бяхме дали барабар с царя, сега нямаше да има тройна коалиция, нямаше да има нито Костов, нито Божков (мистър 10%). Тези, които отвориха търновските порти на турците, сега ги отварят към Сатаната.

Айде стига с ксенофобска пропаганда, това с Лазар Коен и търновските порти е голяма лъжа! фамилията Коен е от сефарадсите евреи и идва от Испания 100 години след тази измислена случка!

Не така стои случая с Лея Коен, която е яростен българомразец, въпреки че десетки години е била на "хранилка" от българската държава като посланник и като депутат!

Виждам ги. Лукоайл - Русия Беляне - Русия Бургас Александруполис - Русия Това е приятелски огън А Златни мини и Медни мини не са Уса, да не говорим, че става дума за една златна мина закрита заради нерентабилен добив преди 30 г. Сега хората ползват нови технологии и успяват да печелят макар и на висока цена.

Какво е пазарна икономика? При пазарната икономика цената се определя от търсенето и предлагането! ХРОНОЛОГИЯ НА ПРЕСТЪПЛЕНИЕТО: 2001г. другаря Костов договори ГАРАНТИРАНИ високи цени за американските ТЕЦ Марица 1 и 3! 2005г. другаря Станишев гарантира договореното от Костов чрез особен залог! 2005г. другаря Станишев прокара закон за ВЕИ който осигурява 100% изкупуване на произведената от ВЕИ енергия на ЦЕНИ 10ПЪТИ ПО ВИСОКИ ОТ ПАЗАРНИТЕ! 2013г. оказа се че България има изградени и работещи енергийни мощности за 12700 мегавата, а потреблението ни е за 4300 мегавата плюс 300 мегавата износ! Тоест предлагането многократно превишава търсенето, би следвало цената да е много ниска!? ДА АМА НЕ! Другарите Костов и Дмитриевич са договорили друго на гърба на българския народ! Опааа, ами проекта БеляНЕ?, за чийй х-й ни беше да харчим 2.5 милиарда плюс 30 милиона за референдум? за този гьол? Дмитриевич ЗОЩО ИЗЛЪГА ХОРАТА, БЕ? Защо ограби България!? Почему товарищ Дмитриевич?

Американски ли са "американските" "Марици" ? Канадски ли са "канадските" златни концесионери ?

Нещо да кажеш за Цв. Бориславова имаш ли. Или нещо да е станало от 2009 до 2013. Или ти е много куха главата герберска.

Курумбашев, Гагаузов, Кадиева, Р. Овчарова .......... всички тия мекерета са се облажили и след 2009г. и до ден днешен! Цветелина доколкото знам от 2009г. няма нищо общо с Бойко! "Другарю", не манипулирай хората, една инвестиция започва с изготвяне на проект, одобрение на проекта от министерство на енергетиката, закупуване на земя, изграждане на инфраструктура, внос и монтаж на панелите, получаване на АКТ16, и чак след това въвеждане в експлоатация!!!! ТОВА ОТНЕМА 3-4 ГОДИНИ!!! Юни месец 2012г. ДКВЕР по престъпен начин въведе в експлоатация много фотоволтаици въпреки че нямаха АКТ 16, защото от Юли месец цената на изкупуване драстично падаше! Бойко Борисов пръв скочи и започна да разследва тази далавера!

много другари имаш, внимавай като се навеждаш

"Другарю" е иронично нарицателно за прост комунист, приемай го като такова!

Тотални глупости. Костов е подписал споразумение в което цените са определени между 3,2 и 4,5 цента, преведено за гереберстки тъпаци това означава 4,8 и 6,2 ст/кВтч. При цървула добавят още компоненти към формирането на цената, както и при тройната коалиция. На всичко отгоре и ГЕРБ при пускането през 2011 г. допълнително завишава цената НА ГЪРБА НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД.

Защо е по-скъп токът от "Мариците" вестник "Труд" 22.07.2010г. чети и замълчи завинаги! " Високите цени на електроенергията, договорена за изкупуване от ТЕЦ Енел Марица-изток 3 и новата ТЕЦ AES Гълъбово, са ни наследство от юни 2001 г. - от кабинета Костов. Дългосрочните договори с НЕК, които през май т. г. възмутиха премиера Бойко Борисов, са сключени в последните дни на правителството на ОДС, а следващите кабинети е трябвало да се оправят с тайните клаузи. Според Борисов през май т. г. НЕК е изкупувала тока от ТЕЦ Енел Марица-изток 3 по 126 лв. за мвтч, а от ТЕЦ AES Гълъбово излизал по 137 лв./мвтч, или 3-4 пъти по-скъпо от ядрената енергия. Бойко Борисов съзря далавера и се закани, че порочната практика ще бъде прекратена, каквато и да бъде цената. Чуждестранните инвеститори - американската AES и италианската Енел запазиха мълчание по скандала. Най-мащабният проект в българската енергетика за изграждане на нова мощност от 670 мегавата край Гълъбово вече е почти завършен - след 11 години метаморфози. Инвестицията от 1,3 млрд. евро е най-голямата у нас. За проекта се заговори за първи път в края на октомври 1998 г., когато бе сключен договор между американската Консолидейтън континентъл комърс (3С), чийто президент Джейкъб Менахем е от български произход, и държавната НЕК за изпълнение на проекта. Тогава се сочеше инвестиция между 810 и 920 млн. долара. Според договора 3С ще експлоатира централата 15 години, след което ще я предаде на НЕК, която ще може да я използва още 25-30 г. Строежът трябваше да тръгне на 1 януари 2000 г., а централата да бъде готова до 31 юли 2003 г. Предвиждаше се да работи по схемата: НЕК доставя въглища за ТЕЦ-а и след това купува електроенергията. Според шефа на НЕК тогава проф. Константин Шушулов цената на тока ще бъде между 3 и 4 цента за киловатчас като отделно НЕК доплаща за въглищата, т. е. горивната компонента. В началото на 1999 г. избухна скандал около сделката. Най-голям неин противник беше Румен Овчаров заради непрозрачната според него процедура. От НЕК тогава обясниха, че това ще е пионерен договор: изграждане на ТЕЦ по модела Б-О-Т (от английски: билд - оперейт - трансфер) - построй, експлоатирай и прехвърли собствеността след определено време. В окончателния договор обаче НЕК пи една студена вода и се прости с перспективата след години да получи централата. Междувременно Джейкъб Менахем се отказа от проекта и продаде 88% от фирмата си на мощната американска компания American Energy sistems (AES). За себе си запази само 12%, с които се раздели чак през 2005 г. Броени дни преди парламентарните избори през 2001 г. правителството на Иван Костов даде гаранционно писмо за подкрепа на проекта на AES. Бе подписан и прословутият договор, с който НЕК се задължава 15 г. да изкупува електроенергията, произвеждана от новата централа, на цена от 4,5 цента за квтч. През октомври 2002 г. Румен Овчаров издигна призив сами да инвестираме енергетиката си. Вместо да чакаме, както досега - повече от 5 г., някой да дойде да ни построи нещо, по-добре да се ангажираме със свои инвестиции, каза тогава Овчаров. По-късно инвеститорът поиска ново гаранционно писмо от правителството на Симеон Сакскобургготски заради финансовото осигуряване на проектите. През януари 2005 г. AES отново настоя за политическа подкрепа. И получи писмо, с което правителството подкрепя американската компания и гарантира, че при приватизация на държавните мини или НЕК новите собственици ще продължат да изпълняват ангажиментите за доставка на въглища и енергия. Беше подписан и нов договор за изкупуване на енергията, като цената беше намалена с 14% в сравнение с тази от 2001 г. Приети бяха финансово приключване и старт на строителните работи до 15 юли 2005 г. и пускане в експлоатация на първия блок на 30 юни 2008 г., а на втори блок на 31 декември 2008 г. Но и тези срокове пропаднаха. По ирония на съдбата точно Румен Овчаров беше ресорният министър в кабинета Станишев, който направи първата копка на 6 юни 2006 г. За мен е щастлив ден, защото завършва 8-годишната епопея по проекта, подчерта той. Наскоро директорът на централата Рой Рийд обяви, че вече текат проби и първи блок работи с 50% от капацитета си. Официалният му пуск ще бъде на 15 септември, а втори блок ще заработи на 15 октомври т. г. AES вече продава електроенергия на НЕК, но Рой Рийд не пожела да каже на каква цена заради поверителността на договора. Смяна на господари и скандали съпровождаха и проекта за рехабилитация и модернизация на ТЕЦ Марица-изток 3. Той започва през 1999 г. с подписване на договор между НЕК и американската Ентърджи. Беше създадена Енергийна компания Марица-изток 3, в която американците държаха 51%, а българската компания - 49% от собствеността. Проектът предвиждаше ремонт на блоковете и строеж на две сероочистващи инсталации. Договорът за изкупуването на енергията, произведена от ТЕЦ Енел Марица-изток 3, е сключен на базата на международни прогнозни цени за десетилетие напред, обясни наскоро в Стара Загора депутатът от ДСБ Иван Иванов. Проектът стартира официално на 9 април 2003 г. Работата обаче зацикли и се оформи закъснение на ремонтите от 15 месеца. Преобразяването дойде през 2005 г., когато влезе италианската Енел. През септември тогавашният директор Енрико Виале съобщи, че Енел е намалила с 0,80 евроцента цената, на която продава електроенергия на НЕК и тя е станала около 4,5 евроцента за киловатчас. В началото на 2006 г. бе сменен главният изпълнител на проекта. На мястото на германската DSD Енел назначи свои специалисти. Обяснението беше, че DSD не са се справили със задачата. След това бе преподписан договорът за изкупуване на тока от страна на НЕК, като срокът му се удължи с времето на забавянето. На 14 юни 2006 г. Енел изкупи всички акции на Ентърджи и стана едноличен собственик на 73% от централата. Всъщност българската държава плати модернизацията с мажоритарния дял в ТЕЦ-а. На 25 февруари 2009 г. на рехабилитацията приключи. Инвестицията в обновяването на четирите блока на централата и изграждането на две сероочистки е 700 млн. евро, съобщи изп. директор Джон Кларк. Централата вече работи по всички европейски стандарти. След ремонта на четирите блока тяхната мощност се повиши от 840 на 908 мегавата, а животът на ТЕЦ-а е удължен с 15 г. Около 160 млн. евро от вложението е за екология. Преди дни изтече информация, че Енел е продала дела си от 73% в българската ТЕЦ на руската ИнтерРао. От италианската компания обаче светкавично обявиха, че процесът по продажбата все още продължава и не е постигнато споразумение с ИнтерРао или която и да е друга компания. Договорите на НЕК с двете чуждестранни ТЕЦ са тайна. Според запознати в тях съществуват клаузи, които позволяват предоговаряне на изкупните цени на тока, така че да станат по-изгодни за българския потребител. За да няма спорове и подозрения, най-добре е властите да се вслушат в призива на американския посланик у нас Джеймс Уорлик и да разсекретят всички договори - още от 2001 г. до днес. По-чист въздух за старозагорци Строежът на сероочистващи инсталации на големите ТЕЦ в Марица-изток намали социалното напрежение в Гълъбово и Стара Загора, свързано с обгазяванията със серен диоксид. По-рано хората излизаха на спонтанни демонстрации за чист въздух. Сега в ТЕЦ Марица-изток 3 работят две модерни сероочистващи инсталации, а новата ТЕЦ AES Гълъбово има дори байпас - няма да може да произвежда ток, ако не работи сероочистващата инсталация. Двете компании развиха мащабна социална дейност. Макар че имаха конфликти с местната власт, италианците и американците успяха да ги тушират. Дори и да е по-скъп токът, по-важното е, че има сероочистки, казват старозагорци. "

Ами как бе приятел, чакът да отидеш ,ти там да ги проверяваш,сигурно си спукал гума по пътя ,чакът те в Европа......да ти купи Станишката за другия път самолетен билет ,говедо такова.

Тоя чак сега стопли, че ВЕИтата и американските Марици имат преференциало изкупуване на огромни цени на тока. А бе, докога такива бавнозагряващи калинки ще се промъкват до властта?

Хич не е бавнозагряващ, нито промъкнал се - роден е във властта. Баламосва такива тикви като теб.

И той в резеденция расъл, ама много разбира народа си.

Едни мошеници , ще проверяват други мошеници . И така до краят на света . Само проверяващи и комисии а цените ще растат. Ами това Ние го знаем и без проверките .

КУРУМБАШЕВ И Р.ОВЧ. - НАПРАВО ВЪВ ЗАТВОРА - БЕЗ СЪД И ПРИСЪДА

Кадиев, например, и неговата жена продава ток от кога още. В предишните годитни далаверата беше по-голяма. Попитайте БСП с каква обществена поръчка им възложи на своите си функционери да изнасят ток з лична сметка.

До вчера сме горели въглища ,сега се правим , кои сме , ние,защо пишете глупости бе хора.От кое село си ,сигурно и въглища не си виждал.учуканец такъв, чакай Станишев ще ти докара на теб газови бутилки.

ами провери чия собственост са в действителност частните соларни и ветрогонни паркове, Вецовете и др. и ще разбереш защо. И ако собственик се окаже Хасан от Факултето, не вярвай!

Плевенлиев подписа ли се за ТЕЦ Марица 1, а какво прави на свобода???? За такива като президента ни трябва специално да върнат смъртното наказание и да бъде разстрелян...

Незнаех ,че сте толкова умни,браво .Мухи, кой ви слуша вас.За всеки си давате мнението гарги ,скапани всички сте едни пачаворляци.Започнахте и Европа да командвате ,отивайте вие там да командерите дрогаджии, не сте на себе си и пишете ,как ви е удобно.ГЕРБ И САМО ГЕРБ .

Промит мозък

Г-н Райков, какво има толкова да се проверява?! Ето ви няколко имена: 1. Иван Йотов ( шеф ЕСО) и съпругата му Велина Йотова - изкупна цена на произведената от нейната фирма зелена енергия -567 лв./МВЧ; 2. Красимир Първанов (НЕК) и синът му Петър Първанов - направо на цената - 728 лв./МВЧ; 3. Асен Гагаузов и сина му; 4. Петър Корумбашев - Сънрейенерджи - 728 лв.; 5., 6., ...................... Проверките вече са направени, данните са публични - МЕРКИТЕ, мерките кога, г-н Райков!!!

Браво ! ------ Предлагам просто да Вземем Мерките в Наши ръце. Ние-Всички-Заедно.

Браво на Пипи, точно в целта - с факти. Лошото е, че и те го знаят, но се правят на слепи. И докато не излезем пак на улицата все ще е така.

Хич не е за браво - направо ми се реве! При това съм спестила още много имена, които всички знаем - само тези, дето ни управляват, сефте ги чуват! Такова енергийно ла.но са ни забъркали милите ни "управленци" за 23 г., че има още много да гребем!

Изпуска се една съществена част от това престъпление спрямо народа на Б-я.И тя е че тези мощности трябваха да влязат в експлоатация по искането на ЕС до края на 2015година.От 2010 година досега цената на фотоволтаиците се е смъкнала близо 5пъти.Значи ако сега се пускаха тези мощности цената на произвеждания от тях ток щеше да бъде в пъти по-евтин.Но Гагаузов и компания не бяха сигурни че следващото правителство ще им разреши да ги строят и побързаха да ги въведат в експлоатация още при Станишев.

Та то няма да стигнат проверяващите органи за тея многобройни крадци и мошеници.Кой да плаща заплати на тея дето ще трябва денонощно да проверяват и няма да насмогнат да установят всичики далавери защото то от далавери байгън направо.

Какво толкова трябва да се проверява, за да си изясняват нещо, което може да се разбере само като се види чии са тези "скъпи централи"!

Всичко това е само прах в очите на хората. Правят проверки и никакви резултати. Опрат ли нещата да се търси отговорност или виновни - започва се - наше момче, наш човек, Боко, Цеко, Станишко - черва оплетени. Не се заблуждавайте, че точно Райков е човека, който ще свърши нещо. Той е на принципа - " Не съм от тук и съм за малко ". Майката му е да излезем и да изметем тази сган от България, та които и да са. Не стъпиме ли на чисто ще си останат само приказките.

Проверявайте за глупости, но не и защо герб продаде 33 % държавно участие в ЕРП-тата на групировката ТИМ ! Това проверете - защото цената на тока скочи след тази абсурдна продажба ! Да не коментираме и бушоните, които герб заедно с ТИМ срожиха навсякъде по ДКЕВР, ЕСО, БЕХ и ЧЕЗ, за да подготвят енергетиката ни за купуване от другарят борисов и неговите протежета !

Браво ! (Съобразно сериозно-Аргументирани Данни - у Нас Вече-над 80 процента от Всичко Е тим(урк)овско. Ерго - отвъдчерноморско.)

Ти някакви комплекси ли избиваш с това, че все тим в главата ти? Къде прочете, че 33% държавно участие са изкупени от тим?

Са за всичките 33% ли спориш или казваш, че ЦКБ не е банката на ТИМ?

ЧЕЗ Електро България АД Акционери към 31 декември 2012 CEZ. A.S. 67,00% УПФ Съгласие 4,98% ППФ Съгласие 4,98% ДПФ* Съгласие 4,98% ЦКБ 9,90% Други юридически лица 7,08% Други физически лица 1,08% Общо 100,00% ЧЕЗ Разпределение България АД Акционери към 31 декември 2012 . CEZ. A.S. 67,00% УПФДоверие 6,99% ППФ Доверие 3,00% ДПФ Доверие 1,95% УПФ ЦКБ-Сила 4,99% ДПФ ЦКБ-Сила 0,69% ППФ ЦКБ-Сила 0,42% Други юридически лица 13,70% Други физически лица 1,26% ЧЕЗ Разпределение България . УПФ Съгласие 7670 3,98% УПФ ДСК-Родина 3403 1,77% ППФ ДСК-Родина 390 0,20% ДПФ ДСК-Родина 232 0,12% ЦКБ 160 0,08% ПФБК 100 0,05% ДФ Капман Макс 96 0,05% ЗУПФ Алианц България 3881 2,01% ЗППФ Алианц България 300 0,16% ДПФ Алианц България 1000 0,52%

Виж промените около дните на оставката.

Вижте, Николов : А. Колко 'структури' са се структурясали връз Нас-Всички Данъкоплатците ! (Да продължавам ли ?!) Б. Къде Е Прозрачността ? Б.1. В подбора на Работната Група Б.2. В работата-Й В. Куфарчетата ! (Да продължавам ли ?!) И изобщо - Докога ?! Докога ще Ни се играят врътки за въртене в Доказано-Порочен кръг ?! (и с и без кавички) ------- Работа по Затворен 'интеграл' Е Винаги Доказано Нула.

pompai

За да се развива нашета България трябва да се спазват законите и наказанията да са % от оборота на фирмата .Примерно 20% :))))) Честния бизнес не би бил против ако грешниците се затриват веднага защото са паразити .

Та то всеси циганин може да стане бизнесмен и то успешен ако държавата му гарантира кредитите с гарантирани вземания.Марш навън на всички гушили и да си вземат топли дрехи за пандиза.

Значи според тебе настоящата мизерия и безработица трябва да се запазят през следващите 70 години? Това че точно в момента имаме неизползвани мощности е резултат на колапса на икономиката, безпаричието и уплашения народ от високите сметки. Както и не некадърния ББ който блокира износа на ток с огромна такса. Само преди една година обаче (през февруари 2012) бяхме пред режим на тока поради липса на резервни мощности. И добре че имахме износ за да го спрем и да издържим на косъм. А колкото до цената на АЕЦ Белене, българската част е само 3 милиарда евро и ще се изплати за 3 години след като АЕЦ Белене заработи на пазарна цена - т.е. няма да качва цената на тока. Чети на сайта на PowerEconomics

българската част е само 3 милярда :) - ами тиолкова ни е и дела от печалбата- за какво ни е на българска територия централа която работи за руснаците и която евентуално може да стане наша след 20 години ,дотогава ще се окаже че ще имаме нещо което не ни трябва

БЕХ, ЕСО,КЗК,ДЕКВР ..........все клати.........органи,дето са си напълнили джобовете яко от комисионки и подкупи и затова сме на това дередже.Балтия за тях и вън и на съд.Всеки,от който е зависело да сме на това дередже на съд и м затвора на топло.

Как смееш - шефовете на всичките изброени институции са назначени от герб - значи са невинни ! Виновни са лошите комунисти, че са построили и централите и далекопроводите - затова сега се краде. Затова делата ще се заведат срещу неизвестен извършител !

Каква пазарна икономика ТАЯ е по-лоша от Тошовата!Проектираш,строиш,произвеждаш и ако си намериш пазар ПРОДАВАШ или печелиш или фалираш!!Как така гарантирано изкупуване и гарантирани печалби....имали кредити АМИ и ние имаме такива КОЙ ни гарантира РАБОТА и ДОБРИ доходи за да ги погасяваме!!!!Пълен абсурд и противоречие на пазарният принцип...Наглеци и искат увеличение...А ние искаме ЗАТВОР за сътворилите това чудо на икономиката.

В другите държави се радват на всяка нововъведена "зелена" мощност а ние ще ги спираме. Защо? Защото и от това направихме далавера. Нищо, ама нищо вече не може да работи в Б-я.

Свалям Ви шапка ! (Дали сте Перфектната Анамнеза на Вонята у Нас. ... Време Е за Отстраняването-й. Окончателно-и-Невъзвратимо !)

Това, че незнаят го знаем. Това, че неразбират го разбираме. Но как да си обясним, че дъвчат по цял ден балона, при положение че всички знаят, че двете американски Марици са с дългосрочни договори и НЕК ги изпълнява. Това момче да не пострада от нашите партньори?

Жалък е и правописът ти. Не е зле, когато някой реши да дава акъл за държавните работи, да е сигурен, че е поне минимално грамотен.

Не разбирате ли, че добиване на ел. енергия от въглища е ВРЕДНО, не само замо заради високата цена, а заради замърсяването с въгледорни, сярни и всякакви други емисии. Бъдещето е на зелената енергия и сега е момента да се вземат мерки за развитие на този сектор и да спасим природата. Утре ще е късно, независимо на каква цена.

Ел енергия от ВЕИ ама само през деня! Вечер кое слънце ще им свети та да произвежсдат ток?

Аз ли съм малоумна или те ни правят на малоумни? Може ли някой да ми обясни, какво общо има стачката на миньорите с цената на въглищата - да не би те да стачкуват за заплати, защото аз мисля че те стачкуват за работа. А ако вдигнат цените на въглищата и съответно нашия ток КЪДЕ ще отиде печалбата моля? Едва ли в заплатите на миньорите.

При една реална пазарна икономика при голямо предлагане и малко търсене цената пада , а тук искат пак увеличение на цената на тока- за какво да говорим ?

pompai

Не знаете и не сте длъжни да знаете ,но въглищата в Марица Изток през 2009 година бяха намалени с почти 18% и от тогава не са вдигани за да задържат искуствено цената на тока по ниско защото идват фотоволтаниците.

pompai

След като не са вдигани цените на въглища що се увеличава тока всяка година с над 10%? Защото правителството е корумпирано.Идва време разделно и ще го отнесе народа ак не каже БАСТА на фалшивия бизнес който е 50% от целия.

Хубаво, добре, не го знаех, но знам, че кюмюра няма бъдеще!

pompai

да след 1000 години като виждам развитието в БГ

Тоя е като некакво глухарче у главата!

Само да споменем, че този идиотизъм е заради мъдрото управления на ГЕРБ, ако знаеха и разбираха какво става в енергетиката щяха ли да разрешат присъединяването на 1000 мегавата мощности предимно от фотоволтаици само за 3 месеца преди 1,07,2013.Защото при Станишката имаше присъединени само 80 мегавата фотоволтаици.

Но всичките договори са подписани от БСП.

Айде още една проверка. Това вече става и жалко, и смешно и тагично. Крадци, смешници и предатели. За последните десет години от България са изнесени нелегално около 36,92 милиарда долара, което я нарежда на 38-о място в класацията на нелегалните финансови потоци, съставена от Global Financial Integrity (GFI).