Добрев подкрепи отпадане на преференциални енергийни цени

Ще подкрепим предложението за отпадане на преференциалните цени за изкупуване на ел.енергия, произведена от оборски тор, заяви Делян Добрев.

Обратно в новината

Коментари - Добрев подкрепи отпадане на преференциални енергийни цени | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ми то и културата се субсидира..... и армията ..... и полицията ......и образованието...... да ги ликвидираме че пречат ..... Дишайте метан!!!!

симо

ДИР определено взема ДЕСЕН ЗАВОЙ.И тогава всяка права успоредна на управляващите е правилна.А тя все клони много надясно.

Някой чете ли ги тези коментарии ? Съставянето на документ с невярно съдържание с цел облагодетелстване е кражба и се наказва със затвор. Те лъгали и крали , асега им правят една ДРУГАРСКА критика и при повторноа кражба ще им" махат" пеференцираните цени . Ха... ,Хаа..., Ха.. ! ЗАТВОР !!! Какво цакате ? И и конфискуване соларните паркове !!!

"Електролайноцентрала" звучи добре!

Дискусията ще стане още по-сочна, ако поровите в гугъл къде от кой се прави ток от оборски тор. Въпреки, че и без това е достатъчно гнила тема.

откъде този оборски тор,че и ток ще правят от него-то в България има 5 крави.По-рентабилно е да правят ток от депутатска тор-дал господ.

7 милиона българи, по 1 кило тор на ден прави 7000 тона на ден! От тях може да се произвежда целогодишно толкова електроенергия, колкото дават 2 енергоблока на атомната централа в Козлодуй! Атомната енергетика вече отива на кино! Да се строят атомни централи днес е пълна перверзия и идиотизъм!

Интересно кой ще установява злоупотребите? Как ще се доказват? Защото схемата ни е до болка позната - хващат някой в нарушение - той ги прави жертва на корупция, и всички щастливи, само дето народа плаща. А да не ви разправям как слънчеви централи правят по 18 часа /някой наглеци и повече/ ток, а без вятър турбините се въртят 24 часа в денонощието???!!! Тука в БГ си имаме страшни бели нощи и постоянни и предвидими ветрове - да подкарваме туризъм и делтапланеризъм?

Аман от тъпаци специалисти по всичко! И слънчевите централи и вятърните централи произвеждат ток денонощно, през деня излишната енергия се натрупва в акумулатори, които се източват през нощта!

Преференциални щени не трябва да има за никой , за каквито е да е щентрали и производства. Стига не заблуждавайте и стига са пълнени джобовете на някой. Нали е пазарна икономика, който произвежда най евтино и предлага най ниска цена от него се купува. Албанците се справиха, румънците също но имат управляващи за които интересите на обеството са над личните. А на нас само ни се усмихват и обещават ли обещават..............................

Брей Добрев недей, че пак ще замирише на оборска тор около Хародното Събрание!!!

А бе, аз се чудя, къде изчезна оборският тор? Затрябва ми едно чувалче за люти чушки на балкона, ама не! Ходих до един краварник отдето обикновено вземам - няма! Изринат до 1 м надолу! Брей, брей, как ще падне сега токът като му откажат преференциите (за оборския тар), малии....

я ми припомни, ти ли беше оня ГЕРБ-аджия, който закара двамата индийски цигани в Народното събрание, и каза че те щели да построят АЕЦ Белене ????!!!

деер

От 4 години жънем проблеми, но продължаваме да си плащаме , а 2020 е далече.....

Ако за установени нарущения свалят преференциална цена, това ще е направо друг вид държава! Ха да видим!!! Мисля, че веднага мошениците ще получат за пръв път заслуженото. Ако в една държава мошениците не си хапят задника, тогава цялата нация си го хапе.

"Този, който се е присъединил до този момент, ще ползва преференциални цени, който след това няма да ги има." Стой и гледай колко разрешения ще излязат докато поправят закона :) Така беше и преди години, когато се разбра, че ще има мораториум върху "вятърните" мелници и фотоволтаиците и настана един БУУУУУУУУУМ !!!!!!!

И какво, ние си пишеме плюсчета за добри коментари, господата от парламента и правителството си пишат и те, ама колко искат да получат в банковите си сметки. Бунаците, българския народ ще плаща пак обяда на безсрамниците.

Кога ще видя коментара си?

симо

Няма ,брат ми .Ти хапеш.Кого лаеш ти бе????

И отново пак двойния аршин. Защо не прекратите ВЕДНАГА преференциалните цени за централите с оборски тор? Няма нужда да ми казвате - защото са ваши хора, тези които са кандидатствали. Чадърчета разни, доста на брой като бума на ВЕИ-тата. И пак няма да сте виновни, то те другите.... Що сте такива лицемери?

са лицемери! Къде бяха преди 2 месеца в Парламента - комисия, 1-во, 2-ро четене, когато приеха закона и пак включиха преференциите??? Този Добрев спал ли е тогава??????

Какво да ти кажа, или си е пълнил джобовете(разбирай не със семки), или е пълен, завършен 100% ИДИОТ.

Ще настане мазна борба в БГ парламента;о) - "тези" 80 депутати, които се надяваха на гласуваните преференции за енергията от оборска тор, ще трябва да влязат в люта битка с "онези" 160 депутати, които вече имат изградени интереси във ВЕИ сектора и които ще си запазят преференциалните цени;))) Надявам се да се стигне до отстрел и така по естествен път да си намалим броя на депутатите - това е едничкото полезно нещо, което съзирам в това изменение на закона;о))

Защо чак сега, след два три мандата а? Защо ? Защо ? Отговорът е като отговора на въпроса "Кой" - същите.

той Добрев е толкова наясно с енергетиката, че от 2012 все я оправя. Първия кабинет на Борисов падна от това оправяне, сега се кани и този кабинет да събори...... То не беше вдигане на такси и какво ли не, само и само да има протести. А сега тръгнали и на Домуса да се кланят, големия "работодател"...

ico_all

И кога най-сетне ще ни ги покажете тези прословути регистри с всички собственици на ВЕИ-централи че да им се нарадваме или това е търговска тайна. Може пък да изчезнат като тефтерчето на онзи веселяк с инициалите, който между другото така и не е осъден.

Браво Добрев!Браво Мозъко!Значи който ял - ял!От тук нататък ли?Не Добрев!Жсичките подред да излизат на свободния пазар!АЕС и Контур глобал и те!И на Курумбашев ВЕИ-тата!И на Цветелинка!Наред!

деер

Ти да си чул тарикат доброволно да си плати тарикатлъка?

ico_all

Не е за пренебрегване и добавката, че при установени нарушения от ВЕИ-тата преференциите ще отпадат. Това трябва да се чете , че послушните / на властта/ фирми ще си зобат на хранилката а останалите да му мислят как се отчитат пред КОГОТО ТРЯБВА.

това е подигравка с хората. единственото което постигат е да премахнат евентуалната конкуренция и да запазят статуквото. 140 политици има с интереси в ВЕИ сектора и место журналистите да ги подпукате вие им правите поклони и им се хилите. за приближените крюгове до власта да не говорим. ТОВА нищо друго освен озаконена КРАЖБА от бедния български народ

Тогава този защо изпълзя?Адвокат на дявола ще стане ама той да е добре .Защитник на боко,цветелина и домуса ли?Браво бе момче.

На въпрос дали мярката ще засегне вече действащи или новоприсъединени централи, председателят на енергийната комисия и депутат от ГЕРБ коментира, че от момента на публикуване на закона в Държавен вестник, ще престанат да съществуват преференциалните цени." И веднага след това: Този, който се е присъединил до този момент, ще ползва преференциални цени, който след това няма да ги има, уточни Добрев, цитиран от "Фокус". Извинете, Добрев, но защо ми се струва, че втория абзац обезсмисля първия;о))) Получава се нещо като в онзи лаф "кой такова- такова, кака се ожени" - щото точно вие в първия си мандат ударно и предсрочно изпълнихте квотата за ВЕИ, дето срока ѝ беше през 2018 май!

ico_all

Това е все едно държавата да каже: Картофите на Киро ще ги купувам още 10 години по 2 лева , но ако гол Хасан реши да сее картофи, то неговите...по 15 стотинки.

Уредихме само нашите другари с преференциални цени. Слънчевите централи може да продължават да продават скъп ток произвеждан 36 часа на денонощие. Корупцията победи следствие ,прокуратура и морал.То пък има ли вече в енергетиката морал.

Този, който се е присъединил до този момент, ще ползва преференциални цени, който след това няма да ги има, уточни Добрев, цитиран от "Фокус". И къде е промяната?

а са над 1200 мегавата присъединени досега

ico_all

Извинете, грешката ми е неволна, разбира се че са 1000 мегавата.

ico_all

За наивниците малко пояснение. Никакви преференциални цени не отпадат за вече изградените мощности а те са за около един мегават и с тях този сектор от енергийната система е достатъчно запълнен. Това просто ще закрепи монопола на нашите хора / Домусчиев, Бориславова и др./ за много години напред да ни доят без да имат никаква реална конкуренция от нови играчи. Добре го е измислил Тиквун ама някои не сме пък чак толкова прости.

При подписани дългосрочни договори ми е много интересно как ще свалят цените.. Цялата стратегия с тези ВЕИ-та е сбъркана из основи и е пример за политическа корупция, започнала 2009-та и едва сега се правят някакви имитации за ограничаване. Няма спор - ВЕИ е бъдещето, но и дете би измислило по-добър план за прилагането и навлизането им.

Ако наистина смяташ, че политическата корупция започва през 2009 година /сиреч спървия кабинет на Борисов/ си непоправимо увреден в ония органи, които отговарят за мисленето. Ако по този начин припечелваш по някоя рубличка - добре.

Лейке, сигурно си от ония главанаци които гласуваха на референдума за Белене с мисълта, че разбират от Енергетика. ВЕИ-тата в България са само една голяма далавера, с която се цицат парички от обществото. ВЕИ-тата са абсолютно ненужни за ЕНЕРГИЙНАТА СИСТЕМА НА БЪЛГАРИЯ, те могат да съществуват единствено като КЪРЛЕЖИ - пАнимаеш.

Този, който се е присъединил до този момент, ще ползва преференциални цени, който след това няма да ги има, уточни Добрев, цитиран от "Фокус". Малко но много важно уточнение. !!!! ако бяхме държава като хората след такова изказване щаха да ви рапердушинят журналистите

Това беше едно от двете изключения във ВЕИ-сектора, които останаха. Едното е покривни фотоволтаични инсталации на къщите до 30 киловата и второто е централи за производства на ел. енергия от оборска тор, поясни Делян Добрев. В Парламента има достатъчно оборски тор , за да се изгради една голяма електроцентрала.

Какво става със становището на ЕК за договорите с американските марици ? Държавна помощ ли са ? Защото,АКО са,ще отнесем глоба от ЕК.

значи можело да се отменят преференциалните цени, чак е чудо, че си казахте стига ни толкова!

прочетете не само заглавието !!! става въпрос само за новите които ще се вклюват

Техните и на техните хора централите ще позват още мнооого години преференциалните цени! Само твоите централи (ако изградиш сега такива), ще бъдат прецакани. Е, познай кой е прецаканият и кого по-точно подкрепяш!