Претърсиха 17 офиси и жилища на ”Риск инженеринг” заради ”Белене”

Прокуратурата, ДАНС и МВР започнаха операция във връзка с разследването за присвояване в особено големи размери и умишлена безстопанственост в енергетиката. Претърсени са 17 административни сгради и жилища в София, Перник, Козлодуй и Белене, свързани с консултанта по проекта "Белене" - "Риск инженеринг".

Обратно в новината

Коментари - Претърсиха 17 офиси и жилища на ”Риск инженеринг” заради ”Белене” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"РИСК ИНЖЕНЕРИНГ"РИСК ПЕЧЕЛИ РИСК ГУБИ НО С НАШАТА ПРОКУРАТУРА СЛЕДСТВИЕ И СЪДЕБНА СИСТЕМА ТИП "ЗА МИЛИОНИ НЯМА ЗАКОНИ ЗА КОКОШКА НЯМА ПРОШКА" ПО СКОРО ЩЕ Е РИСК ПЕЧЕЛИ .

Е, нали питахте за Белене кой ще разследва? Ето, работим!

"Външните консултации" са най-елементарния и безболезнен начин за декапитализиране на държавните предприятия.

Богомил Манчев е посочен за изкупителна жертва, това е начин да се отвлече вниманието от истинските виновници. Намирисва ми цялата тази работа. Иначе Манчев е професионалист от класа и як бачкатор, евала на човека!

Източва ли се българската енергетика чрез "поръчки" към "риск инженеринг" и от кога? Тези "поръчки" не могат ли да се изпълняват от щатни служители на НЕК, само срещу месечната им заплата?

пак много шум за нищо ,и замазват очите хората с неадекватни обвинения които после съда отменя,кажете КОЙ ДАДЕ ПАРИТЕ !!и на какво основание ?? а не кой ги е получил,ясно е че кражбата е ПО ЗАКОН ,кажете КОЙ Я УЗАКОНИ ето това е важно , и го съдете ,получателя си има договори ,фактури ,и т,н , КОЙ подписа тези договори и фактури и фактури и узакони източването ??? на първо място трябва да бъде съден прокурора който с неадекватното обвинение замита следите на крадците ,тази схема вече дълги години работи и ограбва България , СТИГА !!!! трябва да спрем крадците ако искаме да се измъкнем от омагьосания кръг в който се въртим 23г

Ето, за това ви казвам - единствения изход за България е ЛУСТРАЦИЯТА, но не само за комунистите, а и за агентите на Държавна сигурност, мафията, руските агенти и досегашните управляващи! И най важното е ДА СЕ ВСЛУШАМЕ В АНАЛИЗИТЕ НА САЩ!

Май този Манчев е голям играч в енергетиката? Румен Овчаров негов човек ли е, или Манчев е човек на другарите?

познавам го лично за 10 г стана молярдер *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Познаваш на баба си долните гащи. Не се научил да пише а пък познавал един от най-умните и най-способните мъже в държавата. Неграмотна и проста измет.

Ти пък как прецени, че е "умен и способен"? Не бяха ли "умни и способни" луканов, братя илиеви, павлов, кюлев, доктора, самоковеца, клюна, мечката, лисицата, лозето,...?

Сега на всички в БГ е ясно защо НЕК е във фалит, защо сметките за ток са умопомрачаващи, защо сме бедни, заащо няма пари за пенсий и заплати. Само не е ясно кой е виновен за това и защо никой не е наказан. Занимават ни с акций, претърсвания, следстие и др. безмислици, но няма виновни, няма осъдени , няма отнето имущество. Явно кражбите на дъражни пари са най-законното нещо в БГ.

Явно е плащал едно време и на СерГей и на Бойко... и сега идва време да плати и на сегашните - Доган и Олигарски... нищо че са все продукт на ДС... всичките!!! Такава е съдбата комунистическа :)

А защо до моминта нищо не се чува кой реално е разпоредил и чии подписчета стоят в платежните нареждания??? И защо до момента въпросните персони не са арестувани??? Пак ли ще гоним"михаля" чрез Интерпол???

който харесва цц е предател на народа, на партията на бесепе, на русия и америка тоже че ина туй и на бойко и после на европата. и още не е при бай ставри да го смени от поста там. избиратели..свикнали. но може ли така с надежда на любени от дърти затворници.. сбъркали, сбъркали но и те са хора. първо на миро се дървиха, после..все после но след присъда. баста- дайте мръвка, вино и мезе. па кой на кой живот да ни е..

е как капо, нали ша требе да се мушка пак. кой ша духа ветър за мъгла. ти много смел ва. да не си на надника

Звучи оптимистично , отдава трябваше да ги натиснат-тези ядрени играчи са опасни за националната сигурност, финасовата стабилност на страната и са бръкнали с няколко милиарда в вджоба на обикновения българин

аз са харесвам ли миро, не харесвам ли.. къде ме бъркаш в комбайна с политика. тук моме значи нещо не за нафта не стига, а ако аз фалирам - фалира ви целата система и с орехите и тиквичките по тех. тва селяните сте малко множко за земите ми..четете история за памет и здраве.

къде казвате е столицата? на чий хляб всеки ден се кланяте? без реклама? като не ви харесва нашия живот си мрете гладни и обидени.. сензорите също. имат от какво да се откажат. но може да заемат чужд ..временно. капитал. е то само крайчето, ко толкоз.

Поредния театър с нулев краен резултат.Да живеят червените и депесарски крадци.Точно ненормалния Сидеров ще разплете чорапа.Някой вярва ли?

вярваи си ,за утешение!кво се правиш на утрепана и ги извърташ.щом при явни факти,обръщате палачинката , твоите хора са много,много сгазили.затова при тиквоч тока скочи двоино,да им плащаме и на тези хонорарите,нямат срам

а болен боли ли го или се свиква?

"Капон и Иванов показаха три фактури. Първата е от 10 септември 2012 г. Втората - от седмицата след провеждане на референдума от 4 февруари 2013 г. - за 520 000 лв. по проекта. Тогава министър на икономиката е -- Делян Добрев. Третата е за над 4 млн. лв., тя е от 29 май 2013 г. - последния работен ден на ---служебния кабинет--- с министър Асен Василев и деня на клетва на новото правителство. " Значи Делян Добрев ще е за затвора, както и министър от служебното правителство Асен Василев А също и Президента Плевнелиев, който създаде служебното правителство спед оставката на кабинета на Бийко Борисов - с цел да си довършат далавелите, да окрадат докпрай кой каквото може. Но...сметките им, че пак ще управляват, излязоха криви. - ПРЕСТЪПНИТЕ ИМ ДАЛАВЕРИ СЕГА СА НАЯВЕ! И САМО ЗАТВОР ГИ ЧАКА! - ТИЯ ПО-ГОРЕ, ЗАЕДНО С ПРЕЗИДЕНТА!!

много жандарм, малко затвор. то при тия нищо нема да намерат ...или нема как ша се намери.. а некога стигаше човека да доди на офиса на другия. какви хора?!! нагли!

Като гледам огромните сгради на Риск инженеринг целите от алуминий и стъкло си мисля, че по- голямата част от парите за АЕЦ Белене се намират точно в тези сгради, които са в пълен контраст на буренясалата поляна и гьола със стърчащия раждясал кран на АЕЦ Белене.

Така е а мислиш ли че БСП ще му направят нещо

ти па да не искаш некой от колиба да прави мяра на атомна централа. нещо ти е червен коментара. да не си възбудил неква термо реакция?

Не е луд който яде баницата,а този който му я дава !!! Крум страшни за кражба е рязал ръце !!!

крайно време е за закони да пазят грабено. много нагли станаха . ща бием по пръстите..

Не мога да разбера защо има джандарски акции в стил Цвъ Цвъ? Какво разбират униформени от такива далавери. Не трябва ли чичковци с очила.

Ти вярваш ли, че този Манчев не е човек на БКП - наистина ли си мислиш, че искат да му наравят нещо

ти са ко искаш? ние със рокли а те полегнали? верно си наивник.

Ами и Енергоремонт и АЕР и ПРАО всичко това е завладяно от Комунистическите Олигарси! Там е Енергиината Мафия на България... и за това и е подкрепяна от "левите" комунисти/социалисти. Кои са в бордовете, кои са директорите/мениджъри, кои отговарят за "сигурността"(разбирай за отстраняването на неудобни)?! Все стари кадри на ДС/БКП/БСП!!!

А защо не се проверят и фирми, на които държавата е едноличен собственик като ДП "РАО" например? По-голяма шуробаджанащина, назначаване на абсолютно некомпетентни "калинки" от мъжки и женски пол без какъвто и да е "конкурс" поради единствената причина, че са роднини на някои от власт имащите едва ли ще видите другаде. Това също води до загубата на милиони левове от фондовете, които всички ние пълним чрез нашите сметки, които ежемесечно плащаме за консумираната от нас електроенергия.

А Енергоремонт холдинг къде остана и те са забъркани в АЕЦ Белене.

а в митниците..какво да се ремонтира.

Всички гербери в затвора!

От де ще вземеш затвор за 1млн. човека? И ти ли ще ги храниш? И с какво? Защо всички комунисти сте толкова прости и тъпи? Това задължително ли е?

Всички гербери са комунисти!

Цялата държава е пропита от подобни кърлежи. Цвета и партията са без значение, единствено шума на банкнотите. Пък вие продължавайте да си пишете глупостите и да защитавате тази или онази партия, те всички добре ви се присмиват ежедневно от парламента.

Следва и подписите на Искра Фидосова от ГЕРБ . Без Образование с купена от Мафията Диплома , тази жена е продала без да има ПРАВА , половината Черноморие на Руската Мафия .

Защо всички комундели сте толкова прости и тъпи? Това задължителни качества ли са за да членуваш в БСП?

Коментара е против руските комунисти , излагаш се . Ако си от мафията , бягай .

Абе тъпунгер - мафията не се занимава с дребни неща като фалшиви дипломи

че сред другарите комундерасти има едно масово психично заболяване,наречано синдромът на Мирча Кришан!Мирча Кришан,изтъкнат румънски комик,по какъвто и въпрос да бъде запитан,отговаря по един и същи начин:"Краставицата има 99 % вода"!За каквото и да стане дума ,червеният боклук отговаря по един и същи начин:"Бойко Борисов е лош!Той е много,много лош!"

..."Те ще бъдат съобщени след повдигане на съответни обвинения на лица, чието задържане се предвижда в хода на операцията." значи вече са решили,че има виновни! също като "костинбродгейт",също като "тефтергейт" резултатите от разследването се знаят преди разследването да е започнало!!! това е разчистване на сметки,популизъм и комунизъм. вече съм сколнен да вярвам,че ще осъдят и вкарат в затвора всеки,който дръзне да мисли по различен начин. ситуацията в момента в бг е пълно копие на това ,което се случва в русия. всеки различно мислещ(не задължително различно действащ) е обявен за враг,но не на народа ,а на народната власт!!! историята се повтаря народе и скоро ще сме свидетели на нова чехия или унгария само,че в бг вариант!!!

А стига бе.:):):) Енергийните босове се замерват с лайна а на теб ти се привижда Октомврийска революция.

Лека вечер и благодаря за дискусията.

и пак питам : от кога е "белене" в строеж и защо се раследват само последните плащания? във вакум ли сме живели преди 2009 ?

Аз лично не мога да разбера какви са тези разследвания и за какво е този маскарад с качулките но както и да е. И в интерес на истината не ме интересува особено.

замитане на пътеки и намиране на изкупителна жертва,показване на народа,че мислим за него! с тия действия отвичат вниманието от верните крадци!

БОЙКО БОРИСОВ Е ФУРНАДЖИИСКА ЛОПАТА И ЛЪЖЕ,НЕКА ДА ВЛЕЗЕ В ГУГЪЛ И НАПИШЕ: БОЙКО БОРИСОВ ЗА АЕЦ ПАНОРАМА 08.04.2011 ИЗГЛЕДАЙТЕ И САМИ ЩЕ РАЗБЕРЕТЕ КАКЪВ ПРОДАЖНИК Е! КАКВО Е ГОВОРИЛ ТОГАВА И КАКВО СЕГА......

Ти идиот ли си или да? Темата е за Богомил Манчев а не за Бойко Борисов.

Това е бот.

Като гледам по телевизията какъв огромен палат има тоя ,стигам до мисълта ,че едва ли се е гушил само покрай ГЕРБ. Тоя се е гушил от началото на така наречният "ПРЕХОД" .С всяка власт,с всеки лидер на власт и по всеки друг начин.Бил е под крилото на всяко правителство и е работил силно за собствени и чужди интереси и особено силно срещо БЪлгария и в частност целокупният Български народ.

Е имаме нужда и ние от малко по влиятелни хора иначе сме беззъби в глобалната икономика. Това което трябва да правим е да следим политиците, които се продават. И не толкова да ги следим колкото да създадем правила, прозрачност и т.н. Иначе и Евлоги и Христо Георгиеви са били доста богати, но на такива хора се крепи прогреса.

Евлоги и Христо Георгиеви са били богати защото са снабдявали румънската армия. От там са им парите. А това без рушвети не е ставало.:):):) Рушвети и корупция е имало, има и ще има докато свят светува.

Освен това Богомил е един от най-компетентните специалисти в областта на енергетиката в световен мащаб.

Как може да проверим това. Аз например като ти кажа че Линус Торвалдс е водещ експерт в света в областта на софтуера мога да се аргументирам да ти пратя линкове с негови мнения и т.н. Ти ми казваш нещо без аргументи и разчиташ че ще цъкам и ще ти повярвам.

Не държа да ми вярваш. Пък и не е нужно. Ако погледнеш CVто на Богомил и биографията му и видиш какъв е бизнесът му сам ще се убедиш. Тези неща ги има в интернет. А въпросният Линус Торвалдс за пръв път го чувам. Просто съм далеч от тази материя.:)

Манчев е човек на Атомекспортстрой. Той е техен търговски представител така да се каже. Това, което е перверзното е, че в ролята си на консултант по проекта Белене неговата роля е да защитава интересите на България, а не на Атомекспортстрой. Сега някой ще изскочи и ще ме контрира, че той всъщност не е човек на АЕЦ Белене, а на Уорли Парсънс. Тук обаче трябва да се обърне внимание на факта, че той е единствения офис на Уорли Парсън който се занимава с консултации в ядрена енергетика, а всичките им проекти са само с Атомекспортстрой. В този ред на мисли ако приемем че Атомекспортстрой, Уорли Парсънс са дупе и гащи става ясно защо никой не защитава интересите на България по делото в Страсбург. Иначе Манчев си работи и по други проекти като например този в Турция. Ако развали отношенията си с Атомекспортстрой всичко отива по дяволите. Той все пак зависи от тези, които произвеждат реакторите иначе няма какво да консултира. Та това което не става ясно от статията е какви са обвиненията и срещу кого.

Манчев не е човек на никого. Прекалено умен, образован и много богат е, за да е човек на някого.:):):)Освен това консултантските услуги в областта на ядрената енергетика са една съвсем малка част от бизнесът му.

137 милиона ? А къде е голямата част ... бъди конкретен за да имам и аз материал за размисъл.

Въпроса е геополитически. Колкото и да е умен ако от Атомекспортстрой искат да работят с друг а не с него може да консултира в Технополис.

А бе идиоти не можете ли да ги осъждате тракива крадливи копеляци по бърза процедура и в затвора? От такава сган сме на това положение, скоро на някой ще му писне и големия драгунов ще почне да ви избива така наречени "олигарси" СЪСИПАХТЕ ДЪРЖАВАТА!!!

Дано това с големия драгунов стане по скоро че вече не се издържа

Специално този "олигарх" дава работа и хляб на хиляди служители и храни хиляди семейства. И какво като го застреляш с Драгунов? Ще оставиш хиляди хора без работа и децата им гладни. По глупаво, завистливо и злобно същество от българина няма.

Пиши факти и аргументи. Това помага въпроса да се осветли. Колко са тези консултанти които работят в София. От къде са ти впечатленията от този човек. Има ли някой който да го е виждал чувал и да има лични впечатления. Това напиши а другото с зависта и злобата ще си дойде на мястото.

Ама ти вярно си малоумен,а ?!(визирам Ото Скорцени)

Най-после далавераджийте са подгонени.Ред е на гербаджийските фирми-спонсори ГБС,ПОНС,Трейс...

Един въпрос,НЕК плаща 173милиона лева питам КОЙ ЩЕ ГИ ПЛАТИ на НЕК? ОТГОВОР ,пак ние с увеличени цени на ел. енергията. Без да обиждам определена прослойка НАИВНИЦИ НА СРЕДНА ВЪЗРАСТ!

Вариантите са два: Манчев има амбициата да ни превърне в високотехнологична страна която изнася ноухау. Няма значение че не го прави от алтруизъм важното е, че е компетентен и привлича инвестиции които реинвестира. Лошия вариант, в който е за прокуратурата. Това може да се изясни от един журналист и едно предаване. Какви служители има тази фирма колко и т.н.

Богомил Манчев има не една а много фирми. И в тях работят хиляди служители. Едни от най-добрите енергиини експерти работят именно при Богомил Манчев. А Парсънс увеличават персонала си в България защото българските експерти работят за заплати от 8-10000 долара месечно докато западните такива от 30 000 долара нагоре. Освен това Парсънс по всяка вероятност ще е консултант при строежа на турската АЕЦ Акую, която ще е два пъти по голяма от АЕЦ Белене и им трябват специалисти.

Тука искам да направя една бележка. Има вариант Манчев да не е паразита, за който първоначално си го представях. Става въпрос за този линк: worleyparsons com/Projects/Pages/AkkuyuNuclearPowerPlant aspx Ако това беше една куха дъщерна фирма създадена с цел да се вземат 137 милиона те щяха нямаше да бъдат избрани за поръчка извън България. От информацията става ясно, че именно в България Парсънс създават работни места за инженери и работят по договори с други държави. Конкретния договор е за централа в турция със съвместен проект между Русия и Япония. И къде мислите се осъществява дейноста по този проек. Не Сидней, а в София. Това тотално променя мнението ми. Създаването на такива работни места е това което трябва на държавата. Ако бяха корумпирани утрепки нямаше да го направят. Това го казвам с пълното съзнание че противореча на 100 -те си предишни мнения. Все пак търсенето на истината минава през завои. Варианта Манчев действително да развива дейност оправдава всеки един лев платен му през последните години. И ако акцията е по простата причина че е спрял да плаща на корумпирани политици и прокурори обществото трябва да застане зад него.

Румен Гечев, бившият вицепремиер и министър на икономиката в правителството на Жан Виденов, което е синоним за икономически и политически провал в съвременната българска история, имаше тази сутрин нахалството да заяви от екрана на Би Ти Ви ( позовавайки се на американски социолог за повече авторитет- какъвто самият той няма), че не е важно какво се говори, а кой го казва. Кой го казва? Гумен Речев! Така беше наричан той заради празнодумието си, с което си заслужи прякора като емблема на онзи социалистически провал от 1994-та 1997-ма година! Днес този човек отново е овластен с ключов пост като шеф на парламентарната комисия по икономика и ни го показват по телевизора като единица мярка, като тълкувател на успеха на 100-те дни на кабинета Орешарски, който по своята безпринципност в сглобката на интереси по политески и олигархичен признак може да се мери само с кабинета Беров, подготвил краха на България при кабинета Виденов.

Смешна работа! БСП си атакува собствената фирма за контрол на енергетиката с цел да си изчисти името от далаверите за милиарди на Р.Овч. и сие!

Проблема е, че с дело в Страсбург за 2 милиарда прави много много документи публично достъпни. 137 милиона с доста пари за консултантски услуги за провален проект. Част от задълженията на Уорли Парсън са били намиране на частен инвеститор в което те са се провалили и именно за това Борисов прекрати проекта. В същото време договора на България е с кухо ЕАД с уставен капитал далеч по малък от това което бихме имали като неустойка. Тоест седим сами срещу Атомекспортстрой и ако не искаме да плащаме повече на консултанти може да пратим експерти с образование за кинезитерапевти и Бат Сали, който е топ енергетика в момента.

Можете ли да си представите, че България би могла да бъде управлявана от възпитан, умен, честен, почтен, добър, образован, изискан и уравновесен политик? Политик, който е пълна противоположност на БойкоБорисов и на сугашните ? Политик, с който всяка напреднала страна би могла да се гордее? Най-вероятно - не.

И още: можете ли да си представите България като страна, в която за четири години пенсиите са се увеличили четири пъти? Или България с най-висок икономически ръст в цяла Европа? Или с най-голям прираст на раждаемостта? Най-вероятно не можете да си го представите. С никакъв напън на въображението. Само че това не е въпрос на въображение, а на памет. Защото всичко това вече се е случвало.

Разкарай се с този крадлив и невеж мангал бе. Водил ми е упражненията по Политическа икономия в МЕИто. Зная го колко пари струва.

Политик - да, но експерт по икономика, обграден и зависещ от няколко мафиотски банди от лапачи като сегашния - не!

ДА ! (както на Вече-Зададените от Вас въпроси, така И на Лавини йощ-По) ....НО ! - НЕ от старите ленти, а - От и За Бъдещето-Ни. Нашето ! Общо !!! (Тук !, са Вече Немалко.)

worleyparsons com/GlobalPresence/Europe/Pages/default aspx Преди com и преди aspx сложете точка

Интересно защо тази многонационална компания е решила че от цяла европа е време да увеличава служителите си именно в България. Дали не заради очакванията им за развързване на държавната кесия след встъпване в длъжност на новото правителство? А може би някой е предполагал че ще има въпроси колко консултанти са изкарали 137 милиона и като имаш 20 консултанти е малко трудно да обясниш това без да бъдеш осъден.

БОЙКО БОРИСОВ Е ФУРНАДЖИИСКА ЛОПАТА И ЛЪЖЕ,НЕКА ДА ВЛЕЗЕ В ГУГЪЛ И НАПИШЕ: БОЙКО БОРИСОВ ЗА АЕЦ ПАНОРАМА 08.04.2011 ИЗГЛЕДАЙТЕ И САМИ ЩЕ РАЗБЕРЕТЕ КАКЪВ ПРОДАЖНИК Е! КАКВО Е ГОВОРИЛ ТОГАВА И КАКВО СЕГА......

И сега най накрая се светнах каква е работата. Консултанта Уорли Парсън си е оставил ръцете не е проверил всички параметри на договора и не е информирал българското правителство за евентуални неустойки. В резултат на това нямаме необходимите документи, които се изискват от защитата за делото в Страсбург. Все пак не можем да съдим Уоли Парсън за неустойка (тоест те да платят иска на Атомекспортстрой) защото договора ни е с кухото ЕАД, което е дъщерна компания и носи отговорност в размер само на уставния си капитал. Някой знаели колко е той? Минимума е 5 хиляди лева. И тука идва проблема, че 2 милиарда лева които иначе могат да бъдат откраднати ще трябва да се платят на Атомекспортстрой. Ето това кара ламята да вземе да си отреже едната глава (Манчев).

На сайта на австралийската фирма Уорли Парсън пише че за последните 6 месеца са увеличили служителите си в българия с 45%. Явно са усетили че нещата отиват на съд и трябва да се оправдават поне част от милионите. Иначе точно в тези 6 месеца става от ясно по ясно че АЕЦ Белене ще се строи ама друг път.

Ако можеш да си представиш колко си невеж и прост немедлено ще се самообесиш.:):):)

Мога да си представя че не съм прав. Но единствения начин да ме убедиш в това е с аргументи.

Моля някой да ми обясни връзката Р.Овчаров и въпросния олигарх.

Румен Овчаров и Доктор инж, Богомил Манчев са едни от най-добрите ядрени оператори в България.

Това е като да си най-добрия пилот на самолет с включен автопилот. Руснаците строят и монтират австралийски консултанти също помагат, а наще топ оператори прибират комисионните.

Ами двамцата са състуденти. Този Манчев ми е отнел досега редица поръчки. Неговите партийни другари от поне 15 г. постоянно го уреждат с тлъсти ОП. Нищо че има ЗОП, все той печели. Има и още една фирма ЕНЕМОНА, която е от същото тесто. Трябва и около нея да се разровят.

Не са състуденти. Богомил е мой състудент, работо доста години в Козлодуй и е много компетентен и добър човек.

Половинчати информации отпушват пороя на бръщолевенето, на клеветите и лъжите. Когато настъпи моментът,нека оповестят цялата информация - с имена, дати, цифри и съответната отговорност за всеки участник.

Ако Цацата се престраши и разследва Офчия румен и любовницата му курНелиа за кражбата на 300 милиона лева от енергетиката с посредничеството на швейцарската им фирмичка му ставам фен веднага !

КУЧЕ ВЛАЧИ ДИРЯ НЯМААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААА

Една идея за българските управляващи: Следващия път като подписват договор с Атомекспортстрой да направят като Уорли Парсън ... регистрират една ЕАД с уставен капитал 5000 лв. и подписват каквото им падне. После като прекратят договора Атомекспортстрой може да съди ЕАД-то и да си вземе неустойките от 5000 лв. Чиста работа. Надявам се този държавен служител от която и да е партия подписал договор за 137 милиона с куха дъщерна или дори не дъщерна фирма да си понесе последствията.

А БСП изхарчи половин милиард за дупката, която се оакзва само дупка за парите на българите. Сега става дума за 170 милиона, което е 3 пъти по-малко, но... Дано българите не са толквоа прости, за да забравят да споменават и 170-те милиона, и 500-те. Обикновено едното се забравя в зависимост от политическите пристрастия. От глупост.

Не виждам какво толкова могат да намерят в офисите на една компания. Паричните потоци са ставали с банкови преводи а не са носени в чували. Спокойно можеха да проверят банковите преводи на НЕК. Струва ми се, че тая тупурдия е много шум за нищо. Сеир за тъпия матриял и изплашени секретарки. То дори Манчев не е бил там.

Важното е, че полицейска акция в офиса Уорли Парсън ще привлече вниманието на истинската Уорли Парсън която има бизнес в още 50 страни и която ще разгледа много внимателно защо името и е забъркано в такъв скандал. Те ще направят необходимото за изчистване на името си което ще е за сметка на Манчев и корумпираните български политици. Това поне се надявам да видя аз.

е каква стана тя, боико спря проекта с руся, за да намарда американски частбни фирми? *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

ДобрЮ 'трУ ! В съвременната политика вместо жената (хубавата Елена), търси паричния поток (АЕЦ и т.н.).

Не. Манчев се разбира много добре с всички енергийни министри. С всеки човек с 137 милиона в джоба е така. Все пак договора за 137 милиона е подписан преди Борисов. Не се оставяй да те подведът. Провери фактите.