Борисов: Преговорите за реакторите на ”Белене” продължават

Премиерът Бойко Борисов се е срещнал с президента на Ислямска република Иран Хасан Рохани.

Обратно в новината

Коментари - Борисов: Преговорите за реакторите на ”Белене” продължават | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

лапна кора,а? ЗАвършиха ли преговорите?

Преговорите били продължавали.... Когато една работа продължи твърде дълго, това се нарича проточване. Изходът беше ясен предварително, но защо беше необходимо надуването на балони?

Впрягате коня пред каруцата! Подобна грешка аз допуснах през първата година на моята дипломатическа работа! А вие сте вече достатъчно опитни и не биваше да я допускате. Съжалявам, макар и да съм убеден , че това се дължи не на Вас, г-н Борисов, а на вашите съветници!

пожарникарю,първо договори комисионната,после другото ,то не е важно.Така и така сме си в батака и излизане от там няма ,какво толкова те и предишните преди тебе така правиха.Велик си !

Ето го нашия човек. Доказано точен. Да го освободим и да му даден един павак за да уцели една главна тика. Раз, фрс в тиквата и край на мъките народни. Иначе този цялата му орда орки по команда от краваристан, рашастан и туркистан ни разпродава и унищожава безмилоцтно и нагло.

добра работа г-н борисов. в това отношение. защо още дуржите мрасника илко илиев като началник на криминална полизия в гднп, смея да попитам. дано вашият стаб чете и ви докладва.

Иран е наш,следваща стъпка отиваме да шашардисаме и Китай,ааа или там май ги разковахе преди време

За 1 лев ще го вземат.

НЕ РАЗБРАХ ЯСНО ЗАЩО СА ТАМ: ПРОДАВАТ РЕАКТОРИ ИЛИ ПРОДАВАТ ПЧЕЛЕН МЕД-ИЛИ И ДВЕТЕ НА ВЕДНЪЖ. 1/ЗА ПЧЕЛНИЯ МЕД - НЯМАШЕ НУЖДА МИНИСТЕРКАТА ДА СЕ ЗАБРАДЯВА С ШАМИЯ. ТОВА МОЖЕ ДА СЕ ИЗВЪШИ И ОТ КВАРТАЛЕН ТЪРГОВЕЦ-по евтино и по просто. 2/ ЗА РЕАКТОРИТЕ - ТЕ ОЩЕ НЕ СА ПЛАТЕНИ И НЕ СА НАША СОБСТВЕНОСТ. ОСВЕН ИРАНЦИТЕ-МНОГО ДРУГИ ЩЕ ПЛАТЯТ МНОГО ПОВЕЧЕ-наприме СЕВЕРНА КОРЕЯ. ИЗВОД :ПОСТАВЯНЕ НА ЗАБРАДКА НЕ УВЕЛИЧАВА НИТО УМСТВЕНИТЕ СПОСОБНОСТИ - НИТО ОБЕМА НА МОЗЪКА

Казваш така и така е със забрадката,поне тутун да беше взела да ниже:)Пак някаква полза щеше да има

Тая мутра открадна реакторите на Белене, за да ги шитка в Иран. Килъри Клинтън няма ли да ти се скара, че ги шиткаш на санкционирана държава? Или с Килъри ще си делнете трохите, а?

Президентът хасан Рохани добре го е благословил, но трябваше да го благослови и папата, вселенския патриарх, далай лама и арменския поп, та да може успешно да продаде на загуба, реакторите за Белене.

ЕЙ ТОВА СЛУЖИТЕЛИТЕ НА РУСКОТО ПОСОЛСТВО СА УНИКАЛНА РАБОТА. ИСКАТ БЪЛГАРИЯ ДА ПЛАЩА 600 МИЛИПНА НА АЗИАТСКИТЕ ДИВАЦИ САМО И САМО ДА СИ ПОЛУЧАТ НАДНИКА ОТ ПОСЛАННИК ЮРИЙ ИСАКОВ

МИХАЙЛОВ, щете пръцат комуньгете, нямо и ПАПАТА да те спаси връсно католическо копеле!

Нема да си ти. И за луканка не ставаш.

отиде за реактор ама в крайна сметка им пробутаха кило мед :-) .... боко кажи си го, че никой няма да вземе това чудо дето е киснало на плошадката в белене....

русия е агресивна държава нали моника

Видяхме, че жените в българската делегацията са забулени. А мъжете защо не са с чалми?

На тях само са им резнали пишоците на изхода на самолета:)

НАЙ ЛОШО Е ДА СИ БЕДЕН,ПРОСЯЩ И ПРОСТ ТОВА Е НАЙ УЖАСТНАТА КОМБИНАЦИЯ Представяте ли какви хора ни управляват. НА НИКОЯ ЕВРОПЕЙСКА ДЕЛЕГАЦИЯ ЖЕНИТЕ СА ЗАБУЛЕНИ ОБРАТНО - КОГАТО В АРАБСКА ДЕЛЕГАЦИЯ ИМА ЖЕНИ - ТЕ ВИНАГИ СА ЗАБУЛЕНИ - А ПО "БОЙКО - БОРИСОВСКИ" ТЕ ПЪК ТРЯБВА ДА ГИ МАХНАТ САМО ЧЕ НА "КРАСТАВИЧАР-КРАСТАВИЦИ" ИСКА ДА ПРОДАВА. ЩЕ ВИДИТЕ КРАЙНИЯ ПЛАЧЕВЕН РЕЗУЛТАТ ! ?

Ех Тиква, ама разбира се че кризата е започнала през 2006 година! Ти нямаш нищо общо! Не си виновен за спирането на Белене, и за закриването на Кремиковци, не си виновен и за унищожаването на 50% от промишлеността на България, нито за окончателната продажба на електроразпределителните дружества или за продажбата на Булгартабак. А с фалита на КТБ пък съвсем нямаш нищо общо! За всичко което е лошо и носи негативи ти нямаш никаква вина. С теб трябва да се свързват само успехи! Там дъги, метро, магистрали... А, някъде четох, че за укрепителни и възстановителни работи по АМ Марица, само за миналия месец са платени 51 милиона лева. Магистрала, която бе открита преди половин година и където се бяхте строили поне 10 човека да режете лентички. И което е почти 25-30% от цялостната стойност на строежа и!

26 години всички управляващи упорито работиха за изпразване на държавата от съдържание. Май този ще забие последния пирон.

знам, бе, знам. пред компютрите сте големи мъже това соросите

Щом така упорито крият кого гласят за президент сигурно има някаква много срамна тайна свързана с него. Може пък да е някой страшно грозен? Или пък изключително глупав? А може би съчетава и двете качества едновременно - хем грозен, хем глупав? Догадките продължават.

Малко главоблъсканица за мурзита!Иначе за соц партииите е ясно че ще е руска подлога,за гербавите ще видим!

Що не пуснаха офертата в някой сайт за продажби?

В продавалника :) Продавам ядрен реактор, нов, на части, руско производство. Цена 500 милиона евра :) За контакти: Боко.Тбг-гов.ею

Благословии, молитви, заклинания, магии, мъдреци, пророци, муски, заклинания, водосвети всичко си вече влиза в протокола на официалните власти. Така сред морето слепци еднооките ще са лидери, а двуоките богове. Маладец

Самият факт, че иранците биха купили реактора от Белене, трябва да говори само едно - имат изгода от това. И че Борисов е див некадърник, с основна задача от САЩ да съсипе държавата.

Ай сиктир аман от руско роболепие,то бива подлоги,но час и за геополитическия реактор да се натискат за руските интереси,баси кратуните прости!

Този транспортен коридор не е невъзможен , но е усложнен. Износът на Иран е през техните пристанища към Европа и сухопътно през Турция към Европа.

Аятоласите вече са скроили шапката на Боко и ще купят реактор на 10% от цената му.

Мутрата откри сезона за разпродажба на активите ами ще стана лошо ако почне да дава и части от територията ни като бонуси за купувачите!!!!!!!! Мутрата понежеси пада по магистрали да вземе още такива реактори и да сложи по един на всяка магистрала за зареждане на бъдещите електромобили!!!!!!!!!!!!

Мутрата откри сезона за разпродажба на активите ами ще стана лошо ако почне да дава и части от територията ни като бонуси за купувачите!!!!!!!!

На следващите избори пак гласувайте за тази партия, защото пак ще се започнат едни познати манипулации по адрес на предишните. Винаги така се получаваше досега. Дано сега на повечето гласоподаватели им стигне ума как да гласуват. Те всичките са от един дол дренки, но дано този път намерим по- малкото зло.

Аз съм прост и вие сте прости и за това се разбираме

Как се продава стока за която купувачът знае че си на зор и е единственият който може да я купи...Иначе Боко весели успешно боколандците! Аз отлично си спомням защото не беше отдавна как след посещението на американски сенатор не мина и седмица и Боко се похвали че,спира 3 енергийни проекта! Сега друго казва...

Шило

На цена под реалната. Така се продава. Че иначе нищо не може да се получи. поне малко от малко да покрием загубите. Че всеки ден растат.

В наш интерес е да се освободим от реактора, та било то и на половин цена, по-добре да платим сега 200-250 евро и да забравим за случая, отколкото да стои и да ръждясва оборудване на стотици милиони, да го платим с огромни лихви и пак да не направим нищо, защото нямаме пари да строим Белене, освен ако не искате още 6-7 милиарда дълг да пусне Борисов, че акъл не му пречи да го направи, знаем си го.

То хубаво слагате минуси, ама това са реалностите - или теглим нови милиарди кредити, за да стром Белене или продаваме каквото имаме към момента оборудване за половината от реалната му стойност. В единият случай плащаме страшно много пари, каквито така или иначе нямаме с далечна бъдеща възвръщаемост, а в другият се набутваме директно с няколкостотин милиона и се молим на Брюксел да ни ги възстанови, което естествено няма да стане. Това е положението, Минке.

Първо няма как неръждавейката да ръждясва. Второ без ток и свещ няма да можеш да си светнеш в колата в бъдеще, особенно, когато петролът се замени от електромобилите. Трето, АЕЦ е крайно нужен, защото излизат от експлоатация 5 и 6 блокове, както и почти всички ТЕЦове. АЕЦ е нужен за да генерира базовата мощност. Без него ще внасяш. А цената няма да я коментирам, защото ще изплатиш ДЕСЕТ АЕЦа и то по два пъти за следващите 30-40 години!

продажните сороски мекерета, които опростиха 2 милиарда дълг на Ирак и ни нагласиха с 'добре свършена работа' за 620 милиона евро, да си мълчат! едни такива като вас вече ги опердашиха два пъти миналата седмица, така че внимавайте.

Бойкооо! Побързай с преговорите, защото ни струват по 167 хиляди евро на ден. Пътните и дневните до Иран няма да ги броя.

Ако държавата беше, като хорските, Р.Овч. и Гоце щяха да бъдат принудени да си го платят този реактор и да си го сложат на...чинията на Бузлуджа

не! ако държавата си беше на мястото, щеше да го прати на козаяците да си го инсталират там и да ни дадат парите, а ние ще им кажем 'добре свършена работа'.

Ти двамата планираха да го сложат в АЕЦ Белене. ББ го превърна в музеен експонат......

Срещу още 20 милиарда, част от които, щяха да потънат в пеликанските им гуши...И то, без никаква полза за държавата от тази атомна бомба...Хората ги спират, нашенските идиоти-комунисти, още искали да правят

Бойко, ако на ламтяхте за комисионни и имахте поне малко национализъм и професионализъм да се зарадваме на говоренето ти. Но като знаеме къде отиват 40% от всяка поръчка с евро пари и бюджетни поръчки като гледаме възраждане и закрила на мутрите и чалга културата като виждаме резултатите от управлението как да ти си зарадваме че ще продадеш на безбеница реактор който трябваше вече да се пуска в експлоатация, как да се радваме на ядрени отпадъци

Най-смешното, което е всъщнос т е доста тъжно, е че докато намерят пари да си платят неустойките, ще изплатим цялата централа, без да се построи... Поне 2млрд лева ще трябва да платим, щото ББ и сие, казаха "не" на АЕЦ Белене.

Боко не строи централи. Боко строи магистрали.

"Ако не ме дразнехте толкова с разни политици да обяснявате дали за мен си пазя мястото или за някой друг, само и само да влязат в предавания, щях още сега да ви кажа кой ще е президент" каза Борисов. - Как знаеш кой ще е президент, бе мутро????

Спокойно де! Ясно е, че имаше предвид: "кандидат президент".

"..Ако не ме дразнехте толкова ..." имам усещането че съм в детската градина на Банкя или вече навлизаме в критичната възраст? Лекарите твърдят че критичната възраст при мъжете ( истинските има предвид) е много по-тежка отколкото при жените ( пак се отнася за истински жени, примерно с плевенско или кюстендилски корени..)

Добре де , 167 хиляди евро ежедневно губим и няма виновни?

ББ нали ти каза кой е виновен, управлявалите до 2009г, що не му вярваш?!:)

Някой замисля ли се, че докато вечер си пием ракйката и слушаме глупостите от Иран всеки ДЕСЕТИ ден храбрият български данъкоплатец трябва да брои по 3 340 000 лева наказателни лихви заради реактора?! Ами кво прайм след 100 дена, след 1 година???

Питай Делян Добрев, момчето каза, че спираме АЕЦ и нЕма начин да ни осъдят....

И на мен да ми подарят атомна централа, и аз ще благославям ;) Само не знам кой е благословил нашия шебек да раздава народното богатство?!

Аз! Нещо против ли имаш?

ПАК ЕДНА ГАЗ ПАК ЕДНИ ХЪБОВЕ! Е с парите за реактора кво стана бе журналя? Ще ни отпуснат ли заем Иран или ще духаме супата плащайки милиони евра заради СПРЕНИЯ от кратуната проект ? "Борисов отбеляза, че ще се проведат и срещи с министъра на енергетиката на Русия Александър Новак" ЧЕ ИМШ ЛИ ОЧИ ДА ПОГЛЕДНЕШ НОВАК СЛЕД КАТО В ПРОДЪЛЖЕНИЕ НА ГОДИНИ ГО ЛЪГА И НАКРАЯ ПРЕКРАТИ ДОГОВОРА ЗА ЦЕНТРАЛАТА?! Или ще пратиш придворната си дама НУШКА която на срещта с иранците бе опакована като кубинска пура? В Русия ще я дегазираш като матрьошка! Знаеш ли колко ще впечатли това НОВАК?!

Амбулантната търговия с реактори на Баце наподобява търговията с контрабантни цигари на Женския пазар. Ба си!

Собственика на фериботното трасе Варна-Поти /Грузия/ е на Цветелина Бориславова. Я погледнете как случайно вади каре аса тая дама! "По предложение на Иран"- Виж ми окото! Това обяснява разходката на държавни разноски!

А това изявление: "щях още сега да ви кажа кой ще е президент!" означава че народът никой не го бръсне за слива и новото магаре на ГЕРБ вече е номинирано и ..."избрано" ! честито !!! Машалла Лабут паша! Конграчулейшънс....

Фактът на "благословията" от ислямски радикален лидер по своето същество представлява шаманизъм в атомната енергия, обуславящ волята на невидима сила за решаване на опасна техническа дейност, която изисква строго професионално отношение, на моменти отричащо всякаква религия. Само този факт означава, че Борисов поставя народа ни в много голяма опасност. Тази сделка е опасна за живота на българския народ и е недопустима. Не знам дали в ЕС и НАТО имат критично отношение, но се вижда, че някой в МС е изгубил здравия си разум и повече не може да бъде на власт.

Не се ли правеха проверки за изработване на ядрено оръжие? Не се ли изринаха некви бомби на ФАЩ там, с идеята да се спира ядреното им развитие, щото ...тра..та..та..та? Ми то, големи дружки ша съ окажем с аятоласите, бе? Няма ли да ни стресат гащите новите ни господари от ФАЩ? А иначе, ние сме лидери по разпродажбата на високотехнологично оборудване на скрап, с опцията парите от продажбата да влизат в частна сметка на мургавия търговец на скрап. Който пък, впоследствие, гарантира изборната "победа".

Четейки коментарите, все повече си мисля едно...А именно че е време да разберем, че нито от запад нито от изток ще дойдат благини безброй....И като гледам май единствено Плевнелиев и Сидеров са поляризирани....трябва да си гледаме нас си...това е...сами сме...имаме много сили, ама пусто да опустее алчността ни ни погубва...

Шило

+100, Гого! Така е!

Искам сега да започнеш да изброяваш датайлно точка по точка, как ще се оправим сами!

Шило

Не е лесно, но не е трудно. Развито селско стопанство, лека промишленост. Химическа промишленост в рамките на необходимото за вътрешния пазар, вкл. и възможност за износ. Индустриализация. Търсене на пазари навсякъде за всичко, което се произвежда. Нормализиране на бизнес климата, евентуално за чужди инвестиции. Ако трябва и преразглеждане на концесиите. Ит.н. и т.н.

Шило

С две ду,ми- много работа, образование, и пак много работа. Както и промяна на манталитета на българина. Не да чака на някого, а да разбере, че сам трябва да се грижи за това, да е по-добре.

"Съветска власт + електрификация на цялото стопанство". Аре! У лево!

Гого, тъп ли си? не следиш ли международното положение? В момента когато се върви към всякакви съюзи ти ще се оправиш сам?! Обърни внимание на съюзите по света. Освен това виж си историята кога си се оправял сам? Освен това се върви към война заради борбата за ресурси и световен контрол.Момента е неподходящ да се оправяш сам.Поста ти е един гол патритизъм и нищо повече.

Докато Борисов апелира за мир, Ненчев пусна американските самолети и кораби + 2 учения!

Шило

Някой питал ли е въобще Ненчев?!