Ембарго на руския петрол и европейска солидарност

Маргрете Вестагер с ексклузивно интервю за "Евранет Плюс"

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Вторачили сте се в петрола, а на никой не му направи впечатление акцента върху производството на полупроводникови изделия. До сега 80% от чиповете се произвеждаха в Тайван по технология на IBM. Според статията, тези чипове ще се произвеждат на Запад. Това е много интересно.

Газта поскъпна три пъти. Бензина 50% . Няма европейска солидарност, има американски диктат. Сега сме повече зависими от Русия от колкото преди има ли някой още да не го е разбрал?

Урсула и цялата ЕК непрекъснато прецаква европйците. Прави се, че не забелязва контрасанкциите, не забелязва инфлацита, не забелязва обеценяването на спестяванията, не забелязва обедняването. Това не е Европейска комисия, това са хора в услуга на САЩ. ОСТАВКА!

През комунизма имаше един лаф "дайте да дадем". Тази точно това каза.

Ходих на доктор Той пък ма прати на Генеколог Грешка станала

Пратил те е на гинеколог, ама с компютър и интернет те е пратил. Това да не ти е някаква си хартийка.

"Това беше ясно за нас от ден първи, защото част от руската подготовка за инвазията беше да създаде енергийна криза. Разбира се, имаше и други фактори," - Кое не ви стана ясно? Тази война е подготвяна дълго преди 24.02.2022 от рашистката хунта! Подготовката за рашистки реванш започва още от путинските атентати из цяла Россия, когато хората бяха насилствено изваждани от желанието за нормален живот. На имперкомунистите-болшевици им трябваше война, за да се задържат на върха на хранителната верига. Всичките тия "патоци за газ" бяха троянските коне или по-скоро мини, заложени да избухнат в сюблимният момент, кгато започне атаката срещу ЕС и останалия свят, веднага след "ковидната" артилерийска подготовка, която разклати икономиката. Нека си спомним "аварията" в центъра за биологични оръжия край Новосибирск, станала на 17 септември 2019 година! Два-три месеца след това ковид-пандмията бе факт! Припомнете си, освен всичко по-горе изброено, кога започна вече откритото предислоциране на войски в Западна Россия и Белорусь под най-различни предлози? За всеки мислещ човек бе ясно какво предстои - войски се струпват уж за учния, а псле "забравят" да се завърнат в постоянните си гарнизони. Обърнете, също така внимание, с какъв състав бяха войските от "първата вълна" - буряти и всякакви други събрани от дивите сибирски гори, които не представляваха ценен човешки ресурс за путинските военнопрестъпници! Да, офицерите бяха "бели". По-нататък всеки може да подължи и сам разсъжденията си в тази посока - да анализира и проследи подготовката и началото на войната за реванш на путинистка рашистка россия за загубата на Студената война. Сега ще загубят и Горещата война. Един ден, в бъдеще време, историците подробно ще анализират всичко това, за което пиша съвсем повърхностно, защото това е истината - недоимперията Россия търси реванш и възкресение.

За подготовката си прав. Те видяха колко уязвими са ако играят по правилата на западът, и се подготвиха за това. Както и Китай. Но кой създаде газовата борса със спот цени?! Тогава уж бяха на далавера. Кой не искаше да има нормални дипломатически отношения? Кой постоянно ги игнорираше? Кой наложи санкции? Опек изключи руският добив от микса. Което се превежда по високи цени няма квоти за добивът в момента в Русия. Дизелът нагоре...

Я тогава ни осветли защо още от 2014-та баба Нюланд сове по остта Украйна-Сащ? Защо с щата тетка заедно с Блинкен още 2016-та в медиите заявяваха, че САЩ стои зад украйна дори при всички положения, пратиха натовски инструктори да обучат украинските снайперисти и в резултат станаха кръвопролитията в Домбас! Същата Нюланд, реално е съпругата на господин Нюланд, който е идеолога зад нападението над Ирак. Нещо случайно?! И да не забравяме, че същата госпожа от трибуната в Украйна заяви: fuc the EU! както и под клетва в Сената разказа за американските био лаборатории в Украйна и за това колко милиона е струвала тази в Одеса. Някак си ти идва да се запиташ, що за неистова любов имат американците към една от най-бедните и корумпирани страни в източния блок, та наливат милиони в био лаборатории... Да се позачудиш, защо в сайта на държавният геологичен институт на сащ има PDF свободен за своляне, съдържащ анализ на това че в Домбаския регион има огромни залежи на газ и петрол. Повече от направените оценки през 1998 или 65-та. И още по интересното е,че фирмата кояго трябва да се "занимава" с организиране на добива е основана от бивш енергиен министър а двамата водещи управници и съсобственици са Дерибаска - един от крупните руски олигарси и... Хънтър Байдън. Да точно сина на американския президент, който е бил и съветник по енергийните въпроси и към предходното на Зеленски управление..

И кой губи от това ембарго? Губят най много европейските народи и всички останали които ще се присъединят към тази тъпотия. Защото ако имаш за продан нешо кието не се разваля и е много търсено, то ще се продаде, а умниците от ЕС ще го прекупуват.

Много елементарно мислене. Феодален руски подход.

Не трябва да има и да спазваме никакви самкцииии. От година и половина новите вдигнаха цените и трябва да бъдат изритани. За тока да има твърди цени. Да не се търгува на борсата. Да внасяме газ и неввввт от производители не от прекупвачи.

Много ти е гадно :)

Солидарност? на английската кралица и потрошиха десетки милиони за да и празнуват рождения ден, а стотици хиляди българи няма кой да ги посети или поздрави за рождения ден и дори им отвлякоха децата и внуците и дори ги погребват като ги хвърлтв в безименни ями ...? Солидарност? къде си ти?

И дори и тебе те .............. и дори ,и дори ......БКП умря , останаха само боклуци като тебе .

тая работа със солидарността е като оня тъп виц. Ти имаш един милион, а нищо, значи и двамата имаме по половин милион. щото има хора, коио не знаят лишения и други, които умират от глад и солидарно и средно погледнто и едните и другите има кво да ядат.

Тая джендърска "солидарност" ще доведе ЕС до икономически колапс. Тъпанари.

Вчера си купих доматки розови големи,сладки за 2.26. По- евтино от миналата година..Олиото падна на 4.40. Краставиците 2.50. Смених колата с малолитражка,взех да оправям повече жената,не плащам на курви. Дърва си насякох нелегално. Гледам и черешките от 40 лв,вчера за 3.80 и никой не ги купува.... Та! Търговците останаха с пръст в.....Изхвърлиха си скъпите стоки и се приземиха! Народа масово разкопа дворовете в селлските си къщи и си насади всичко,скоро щ ядем домари по левче килото! С българина никой не ср ебава!

Е много позитивна прогноза за следващата година.:) Пожелавам ти да ти се случи.

Аз до сега не съм гласувал но на следващите избори ще гласувам за г-н Петков. Той спечели умовете, сърцата и душите на миилиони българи.

Да знае някой как да се ококоря и аз,да ме включат в гей-дружинката? Сърби ме отзад...

Звучи ми като малко бременна и леко поумрял. Че и за солидарност се говори - е, с малки изключения /Унгария, Чехия, Словакия и, разбира се - България, къде без нея/. Един нормален мониторинг вместо изключения до време би насочил средства и технологии първо там, в изброените страни, щом са слаби и още зависими!!! Нали? Чак тогава би могло да се говори за солидарност. А това е полумярка на хартия колкото да се отчете някаква дейност и отношение по въпроса за диверсификацията. Мижи да те лажем, му казва нашият мъдър народ. Винаги са ни гледали като някаква слугинска периферия, възприемана от немайкъде. Те си остават в клуба на богатите и ще се оправят, ние да му мислим - оттатък ни обявиха за враг, тия ни подминават високомерно. Трябва да направим нещо драстично, за да ни се обърне внимание! Отгоре на всичко във вътрешен план само голи обещания, скандали и "мерки", докато окончателно изпукаме сами от "обгрижването". Е как се живее така - не смееш да дразниш големите, за да не те сритат, и си го изкарваш на....хората си вътре? Разкапа се всяка сфера, до която се докоснат нахъсани реформатори, това не е 1939 г., когато точно преди ВСВ сме били 4-та страна по старнадрт, производство, внос и износ в Европа, моля ви се! Но къде ти.... Било каквото било, отишло си безвъзвратно.......Сега само мачкай там, да бачкат и да плащат, на другото - майната му. Никаква инициатива, никакъв дългосрочен план, нищо! Неприятни думи, а? Е, има защо. Все пак още не сме се покрили с руно и не сме пропасли трева /повечето/.

Нещо съм проспал.Четвърта сила през 1939г.? Че то много цървули са се търгували тогава?

ръководена от похотливи старчета и безполови бабета Европа! Горко ни!

Не щеме ний руский петрол , не щеме ний рубли, а искаме свобода, човешки правдини! Напред! Напред! Напред да вървим! България от руско робство да освободим!

Няма да притежаваш нищо и ще си хепи. Те ти булка свобода:)

Анти на всичко нормално! Пълен боклук!

Напълно „доен Запад за пари“ и „безплатно“, тъй като всички разбират, че няма да има кой да даде, защото Украйна като държава ще престане да съществува. Той разчисти полето за руския бизнес - всички чуждестранни конкуренти на руски предприемачи бяха принудени да напуснат страната. „Почисти“ всички оръжейни складове на Запада – „дори Шолц каза, че на Бундесвера свършват оръжията“ за себе си. Изключи (на практика) газ от цяла Европа, изпращайки го в Средновековието. Практически съсипани шофьори, фермери, бизнесмени в ЕС и САЩ. Той обедини народа на Русия около своя лидер - Русия не познаваше толкова мощна подкрепа за действията на президента и неговия кабинет. Той изпрати в емиграция целия петел елит на нашата сцена и кино. Укрепи рублата. Дадоха Донбас на руснаците. Събра на едно място цялото дъно на украинската нацистка субкултура – ​​татуирани доброволци, наемници, изгнаници, идиоти, маниаци, убийци от Европа и други страни, което улеснява руснаците да ги „свободно доставят на Бандера“.

Остава само и да кажат че жужака е гушнал босилека!!!

ембаргото е чудесна новина разбира се най-много за тебе слугата смешен. особенно като погледнеш из бенциностанциите и хранителните магазини какви цени са се образували и става чудо чудно и чудесно . ббаахаха

Съединените щати принудиха европейците да наложат антируски санкции, докато самите те не само продължават да внасят петрол от Русия, но и увеличиха доставките на „черно злато“ с 43% през последната седмица, до 100 000 барела на ден! Освен това Вашингтон разреши на своите компании да изнасят минерални торове от Русия, признавайки ги за стоки от първа необходимост.

Кораба потъва по план. От Ембарго есента ще е ЕБАГО. Новият план на Шваб е перфектен. Гладомор и решение на проблема - синтетични храни. Студуване в името на Украйна и против Путин - нов щам на Короната, хапчета с биометрични тракъри от Пфайзеро и нова ваксина, този път задължителна за ЕС. Зелен преход - принудително отстраняване на достъпни енергийни ресурси за масите - умирачка, глад и повишена престъпност - решението: Общите полицейски части за ЕС в комбинация с локалните части на НАТО подтискат бунтовете. Като резултат, всички сте врагове на идеалната природа и ще трябва да бъдете траквани как си харчите парите и дали плащате новият карбонов данък. Давоските копои ще си карат личните самолети, а наличното гориво ще е за военните и полицията. За вас ще има влакове с дигитална идентификация и каране на колелета, щото ще биете Путиня.

Бегай да търсош щастието при путаран. Потъващият кораб няма нужда от смръдляци.

Си се вакснал с графен оксидната течност. Имаш нарушаване на мозъчната дейност. Нали знаеш, че графен-оксида не се разлага. Са си една честотно настроена антена за Давос съобщения.

Мале, мале. Поне да беше граматически правилно.....

Какви граматици се извъдихте, соросгнидите. Страшни. Човека е написал сто процентови истини. Неприятни са, но за тези, които следим от близо какво се говори в Давос, не е нищо ново. Проблемът е, че любимите ви платени медии крият тези нещица по поръчка. А ви хранят всеки ден с клюки, пропаганда и фалшиви новини.

Боклуци наложихте санкции на собствения си народ а не на Русия ще ви се връща тъпкано но заради вас ще страдаме ние вие сте смрад не почистен кенеф който трябва да се зарие заедно със Америка.

Не си независим, а руска подлога.

руските подмазвачи,и мошенници вън от България!Влак,чемодан и във Сибир,какво търсят във България и Германия!

Россия ограничила экспорт инертных газов, в том числе неона, до конца 2022 г., сообщают «Известия» со ссылкой на утвержденное постановление правительства. К инертным газам относятся, в частности, аргон, гелий и неон, которые активно используются для производства полупроводников и микросхем. Они, в свою очередь, необходимы для изготовления гаджетов, автомобилей, навигационных систем и т. п. Из документа следует, что экспорт неона будет доступен только по решению правительства, на основании предложений Минпромторга.

Ама да се спасяват бе. И без това няма да се произвеждат чипове за рашка.

пада ви се; искахте в европа - те ви я, искахте в нато - на ви го, сега мръзнете и гладувайте за да покажете колко сте солидарни с тях.... а да, и бъдете горди че сте в европа и в нато; тва е демокрацията в действие

Мръзни и гладувай ти. Хич не ми дреме за рашистки убитаци.

добре че американците ни направиха АЕЦ. Щяха да ни направят още еди - в Белене, но руснаците не дадоха. Затова трябва да сме благодарни на американците.

ни затвори първите четири енергоблока в АЕЦ Козлодуй. Аналози на първи и втори енергоблок още работят в Америка. Благодарим ти Европа.

Сорос ще умре преди да успее да разграби ЕС.

ше доде некой друг... се тая

Тъпи джендъри...

Ако не бъдат спрени САЩ, светът ще бъде заробен и след време ще се самоунищожи.

хи-хи-хи ~~~○~~~ Ако някой си мисли уморително, че де-рашизацията е временно природно явление и че ще се размине, евентуалностно след безусловната капитулация на Вандалски Рашистан много се лъже. Игнорацията на Рашистанската Вандализация, ще продължи дълго. ПОРАДИ ТАЗИ ПРИЧИНА ОЩЕ ОТ СЕГА СИ НАСТРОЙВАЙТЕ НАСТРОЙКИТЕ ЗА КУЛТУРНИ ТРЪБОНЕФТИ например сега една иранска тръбонефта влиза в Грузия. И от там през Черното моренце.. ----------------------------------- хи-хи-хи ~~~○~~~ Пълна Игноризация на Рашистката Путинация 1. тръбизация на нефтозацията от културни човешки места 2. танкеризация и цистернозация на нефтизацията 3. газизация от каспийски гази по нашите тръбогази рашистите на гъбки и шишарки докато се сетят за изчезването на неандерталците https://www.youtube.com/watch?v=vbttZVTSJRU ~~~○~~~ Безсмъртна хеката, нимфа нереида Панопея - Сиренцето лична свита на Свещена Богиня Рея - Малката Русалка, Изида и Ищар

Ембаргото на руския петрол е като европейската солидарност - хич го няма.

На нас се пада поде едно нефтено поле Заради 45 години съветско робство

Тва е гарантирано, в Метавърса на Цукеробракмата. Може и ЦРУ специално да платят за ниво в любимата им игра АРМА 3. В реалността подобен сценарии означава край на света, ма това соросробите не ви стига до плоските кратуни. Няма победители в ядрена война.

Добива на петрол Рашистан ще го духа

Смърт на фашизма!

Ма що бензина пт 2 стана 3 лв? Казват да се готвим за 5 лв/л

Ще купуваш и на 5лв Иначе 3та световна

Що трябва да се купува на 5 лева? Зариди интересите на САЩ и техните Брюкселски подлоги с меките китки ли?

Запична!

Петрол ще има Спете спокойно деца А путкин да ОДи нахуй

ЕС и САЩ правят ганг банг на късото фаше

Поздрав от Зеленото джудже!

Ако някой има все още някакви съмнения какви "професионалисти" управляват ЕС, напрвете справка в гугъл за биографиите им. Започнете с Урсула от Лайната, обърнете внимание на т.н. "зелени", основно борбени феминистки с неадекватно образование

Дребно ченге, после дребен мафиот и после пияницата Елцин го прави шеф вместо Немцов

Пиздин, Шундин или просто еврейчето Шоломов

Време е да се спусне тежката завеса. Никаква търговия с Русия. Нали това и вие искате русо-сифилистици?! Ние в гнилия джендърски Запад, вие в Путиновата утопия. Всеки ден слушаме как ние се разпадаме и Русия процъфтява. Няма лошо, живейте си в цъфтящата империя със супер образование (от 5-годишни рисуват танкове и балистични ракети), супер здравеопазване (преглед срещу бутилка водка и шоколадови бонбони ама от вносните!), супер бизнес (синчето на партиеца шеф), и така.. Не ви искаме на Запад и ние джендърите не искаме да идваме при вас!

Ша са топлите с еврогеско-лезбийска мъзга зимъска.

Аз не желая да плащам за войните на САЩ и не желая такива войни да унищожават страната ми. Русия никога и никого не е нападала безпричинно, нито си е измисляла причини като американските изроди и европейските плиткоумници. Тежко и на Европа с партньор като САЩ.

Ми ще я намери късото фаше Много скоро

Незнам какви са тези санкций но днес гледах едни клипчета в youtube, оказва се че в Русия цените на базовите продукти са абсолютно същите както са били преди войната... та май яко сме се прецакали!

Дааа Цените на базовите продукти са същите Явно цените са си там А базовите продукти бяха ли там ? :D

европейско самоубийство,в интерес на Краваростан!

Защо ЕС ръководят такива глупаци? ЕС спира да купува руски нефт, а САЩ значително увеличават покупките на руски нефт.

ТАСС ли ти прошепна това?! Нито един барел руски петрол не е влязъл в САЩ от 29.04.2022.. Да след съобщението имаше гратисен период за вече сключени договори за доставка. САЩ не са като Газпром да нарушават договори по политически поръчки на великия лидер.

коя в тая да ни учи марш в хамерика

"Ембарго на руския петрол и европейска солидарност" Европейска солидарност или лицемерност?

Във в-к Гардиън Л. Елиът обяснява защо след 3 месеца санкции руската икономика е загубила само 2% от обема си за същия период от миналата година. За наложилите санкциите обаче числото е двуцифрено. Прибалтите признават 18... Ама май това е за останалите, а за тях е около 30...

Ний ут атлантическа та сулидарнуст от 9 мильона българи станайми 5мильона мангали.

Мангалите ги развъждаха още БКП, а след 89та БСП и ДПС. Все партии на ДС/КГБ Така че що цвилиш ?

А защо никога не е имало санкции и ембарго спрямо ФАЩ, който през пследните 150 години е в основата на всеки военен конфликт по света...Виетнам, Камбоджа, Сомалия, Ирак, Либия, Сирия, Сърбия, Украйна....?????

Значи да умрем от студ и глад европейците, в името на солидарността да громим Русия.

Време е за Възраждане Време е за Възраждане Време е за Възраждане

Путин и Русия се нуждае спешно от мирно споразумение... Рязък спад на стандарта на живот в РФ.