Елена Йончева: Несправедливо е неприемането ни в Шенген по чисто политически причини

Държавите от вътрешността на ЕС не искат механизъм за бежанския наплив, за тях е по-приемливо отговорността да поемат България, Гърция и Малта, каза евродепутатът от ПЕС

Обратно в новината

Коментари - Елена Йончева: Несправедливо е неприемането ни в Шенген по чисто политически причини | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

раздвоена. Ужас.

Ами да си кажем честно, не сме за Шенген. Дори ако трябва да сме справедливи не сме и за ес, но ни приеха само защото имат повече ползи от нас, отколкото вреда.

Таз лакома Милийонка се скъса да плюе срещу България и има голяма заслуга да ни отрежат. Сега крокодилски сълзи - лицемерката.

България и Шенген е като приказката за магарето(България) и чорбаджията с въдицата с морков(ЕС). Колкото и да търчи магарето към моркова никога не го стига ,но понеже магарето е глупаво не спира да гони моркова. Нито ни трябва потъващия ЕС нито шенген. За европейските лицемери ние винаги ще сме само изтривалката на входа на Европа

Кви са тези магарета и моркови. Според теб българите хем са тъпи, хем плачеш, че са изтривалка.

бееееее беееее

Не е трябвало и ЕС да ви вземат, аборигени балкански!

А ти в качеството си на какъв говориш сякаш си някакво висшестоящо същество което е различно от другите. Ще ти помогна че явно ще се затрудниш ти си зеленото лайно на плочките което много си е мечтаело да бъде пингвин.

Я се скрий бе боклук долен. Години наред плюе по България, сега се сетила, че иска в Шенген. Мръсна к... рва.

Ами кадър на бсп, те всички са от един дол дренки.

Ама елено, ако с комшиите ти си изхвърлят мръсното бельо пред вратите ще ги уважавате ли във входа....Ами ти си тая комшийка мари

Ужасно противна жена.Винаги гласува в Брюксел против българските интереси

Га плюва собствената си държава от Брюксел, кога събира разни лизбийки да ти пригласят? Сега си се сетила, че не ни искат. Ми що не мисли тогава, или тогава още мислеше само за себе си? И да замажеш далаверите за филми за милиони по Африка и не знам си къде, А?

Елена, за толкова години не можа ли да обладаеш депутатите на Холандия та да не ритат против нас? Защо си в бюрократичния Брюксел, за лапачката ли?

След като не ни приемат в Шенген и се държат с нас като с гранични пъдари, дали пък не е време да напуснем ЕС.

К'во печелим от излизането от ЕС? Не забравяйте, че не сме Великобритания и не можем да си го позволим. Всъщност, можем, но на цената на мизерията.

Ти само у ЕС си живел, до са?

Евро може, Шенген-не може!

Ами не ни приемат в Шенген, защото имаме евродепутатки като теб престъпници и мафиоти в парламента като Кирчо лъжата и Кокорчо крадеца на милиарди.

Че са престъпници и мафиоти е по-малкият проблем. Големият проблем е, че са руски подлоги - предатели! Никой не иска троянски коне в задния си двор.

Сумати гоьини обеснява на целия свят чесме най корумпирани пред файненшъл таймс и даже наеха няква от брюксел да и приглася на ленчето, а сега се чудим що ни прецакват

Бяхте заети с лични вендети, ти специално с Бойко, защо се учудвате, че ни го набиват и ти и генралите, които са ти шефове са част от проблемния ни преход и сла о позициониране, вие сте големи имена по наследство, може и да не съм прав но ми омръзна ор хора със самонадценяване от един затворен кръг на бивши и деца на бивши величия

Швейцария като е била неутрална във войните от миналия век, да не би някой да я мрази?

По тоя въпрос няма ли да се изкажеш на, високоумнице брюкселска!?!?и кво направи по въпроса Барцелонагейт!?! Що мъкна на!?! Сега Шенген й е темата на тая !?!

В Еврозоната (където са им българските пари) може, а в Шенген не може??? Интересно как се определят критерийте...

В ЕС никога и нищо не е било справедливо !

къв шенген бе ? Всички други проблеми ли решихте? Държавта загива , те за некъв шенген се загрижили.

ЗАГИВА ЕС.. БЪЛГАРИЯ ГОРЕ ДОЛУ СИ Е ДОБРЕ.и не ни трябва шенген.СПЯХА СИ ЕНЕРГОНИСИТЕЛИТЕ ОТ РУСИЯ. НА ПЪТ Е ДА СПРЕ И ПШЕНИЦАТА И ТОГва ще видим какво ще стане с прехваления ЕС .

И че оперирани хора стигат до тежки пневмония нии от студа по болниците в България!?! Къв Шенген на, шибана домакини проста?!?! Кво стана с ревизията на милионите ти от КТБ!??? Що избега в Брюксел, а не стоя тука да се бориш!?!??

Питай Курнела, тя я изпрати!

Всички тези мишки, излизат да обясняват, че нещо е ОК, когато н е е. НЕ, не сме готови да влизаме у шенген, с белезници ли ще ни вкарват, там? Та и тази изпълзя пак, в медиите, да ни казва какво да правим. Това се случва, защото ни е нямаме политици, които защитават българските интереси, а седържат като слуги на ЕК.

Не знам да са политически. Традиционно Холандия е против нашето приемане. И до колкото ми е известно имаше икономически причини нещо свързано с получаването на товари в техните пристанища. За да не сме им конкуренция. Не помня точно какво беше, трябва да се потърси. Предполагам за товари от Азия.

Холандците ни мразят и в червата си, за тях сме цигани. Няма да се лъжем. Затварят по едно око, заради ползите от такива, като нас. Много им е удобно да се правят на шефове, дрогираните педераси, начело с Лайнена Урсула.

Тааа се не наяде.... галеница на телевизиите. Да ви ...у фалшивите ''българи'', ... Аре у лево, моля. Мина вашето време, да не ви започнем с ревизиите.

За какво точни ни е притрябвало, да седим до ''задната врата'' на Шенген?! Някой може ли да ми обясни?! Стига ни да сме до задната врата на ЕС-СССР.

Съвсем справедливо е, след като се държим толкова двойствено към войната в Украйна, например и не само това. Вие какво си мислите, че не създаваме отвръщиние в западните ни партньори с "колебливата" ни позиция? А аз бих я нарекъл направо враждебна. Какво означава да се правиш на "неутрален"??? Ами това си е директна подкрепа за Русия - страната, която се стреми да разруши съвременния свят/цивилизация. Какво мислиш, че трябва да е отношението към подобна деструктивна позиция??? Естествено, че ще ни ограничават/наказват!!! Поляците защо не ги наказват, въпреки че нямат никакво намерение да приемат еврото, примерно?

Стига с това "двойствено" държане - Унгария не се придържа към ЕС безумните "санкции" и не е изхвърлена от Шенген. Просто едни смятащи се за безупречни тъпи политици на Запад и северозапад от нас си играт някакви популистки игрички пред също толкова тъпите им избиратели, които ни мразят безплатно. И не защото те знаят къде е България, а защото са израснали с пропагандата срещу комунизма, същата тази безумна пропаганда, която тече срещу Русия. А ти искаш да станем идиоти като тях, нали. Само да те подсетя, че докато цяла Европа преди 1945 година мрази евреите и европейските граждани ги предават на Хитлер в концлагерите, българският народ спасява всичките евреи в България. А македонците, които се пишат за голямата работа днес, предават евреите, живеещи в Македония. Така че, както сме единствения европейски народ, не предал нито един евреин в концлагерите, няма да предадем паметта си и поклона си пред руските ни освободители. Още повече, че тази война в Украйна е подпалена от САЩ и НАТО, не е руска агресия.

Орбан е същото мекере като Путин, унгарците ще берат много ядове, ако придължават да го избират.

НАПРЕД РУСИЯ. -ЗЕЛЕНСКИ СЕ ОПЛАКВА ЧЕ РУСНаците го обстрелвали с артилерия. той искал с бонбони да го обстрелват.

от гледна точка на човек, който си живее в столицата на Европа и си харчи европейската заплатка в България е несправедливо. Но ако се потопи в кочината наречена България и поживее като обикновен българин, сама ще се убеди че сме на светлинни години от една средностатистичекса европейска държава! Кое ни е наред че да им се сърдим за Шенген???

Ама шибана свиньо, какъв Шенген на , гледали са твоя филм за оградата на границата и как ще ни приемат и на кво основание ти настояваш да ни приемели.... боклуците с по 20000 лв месечни заплати, безплатни квартири, командировъчни и по 2000 евро джобни на СЕДМИЦА....боклуциии

Ало, ДИР-а, що плашите хората сутрин, бе?! Баба Яга е подходящо да се показва в по-късните часове за хорър кино.

Я я гледай тая!? Сега да не твърди, че падналата ни гранична ограда си е супер по всички шенгенски критерии ...

В създаване на предпоставки за не приемане на България в Шенген играят няколко основни играчи и изпълнители. Ясно е кои са поръчителите-тия, които не искат основния транспортен трафик по вода да има конкурент. Бургас Варна Констанца и Одеса и Измаил могат да отнемат първенството за превози по море на Амстердам и Ротердам. Това е цялата арогантна евроатлантическа солидарност на Нидерландия. И 10 процента от монопола и да се отнемат, това са чувствителни загуби за тези пристанища. Относно изпълнителите на тази мръсна задача нещата са малко по-сложни ,защото виждаме само крайния изпълнител, но няма пълна яснота кои точно са посредниците. Това оголване на границата през последните две години, премахване на гранични застави, недокомплектуване със полицейски сили поради т. н. борба със продаване на гласове проведена от екс вътрешния министър Рашков не е случайно и трябва най-после прокуратурата да се задейства, а не да очакваме да се самосезира. Нямало правосъдие в България-как да има, като корупцията тръгва от бивш министър на вътрешните работи? Това е позор за Прокуратура, съд и правителството на Кирил Петков-впрочем , бих проверил и по чии внушения Рашков бе оставен да бъде вътрешен министър в това корумпирано правителство и каква е цената. ПП може да рапортува-задачата е изпълнена, сега е ваш ход да откажете приемане на България в Шенген.

Като те видят теб, къде освен в сливенския да те приемат....

ес е политически съюз на 100 процента, несправедливо е да влизаме в политически съюзи без референдум, що избираме политически партии с избори!

Добре си спомням как поемаме отговорност. Нелегалните бежанци си минават оттук без много шум организирано срещу заплащане на покровителите на трафика. . Залавят ги все в чужбина след като са минали свободно оттук. Тук все едно , че нищо не станало , ако стане издънка на трафикантите им дават 6 месечно условно по споразумение , за да не се дига шум. Рискът за трафикантите е нисък, показателно е , че се съгласяваха да правят курс с бежанци през цяла България за скромните 200лева, получени от организаторите. Всичко организирано на високо ниво отслужбите със съдействое на мвр и прокуратура. Подобна криминализирана държава е меко казана риска за сигурността на ЕС. Ако съм на тяхно място не шенген , ами визите ще върна за тези криминални субекти.

Несправедливо е да ни карат да приемаме еврото, да си затваряме централите и т.н. но до сега спахте и не защитихте Българските интереси!

Тая пача и подобните й т.н. "евродепутати" от България носят най-голямата вина за това, че в ЕК се говори за страната ни като за най-корумпирана, разградена и неорганизирана. Тя и подобните й, целейки облаги от господарите си в България се надпреварваха да плюят и лъжат за всичко ставащо в България, ерго да свалим ГЕРБ. Сега реве, ами няма как да е другояче когато тази е отражение на същите дебилни аматьори попаднали в политиката у нас като ДБ , ПП, ИТН и прочие некадърници.

как да оплюе страната ни, а сега се жалва за Шенген! Отвратителна личност!

Няма ли да се събудите най накрая от съня в който живеете на чужд гръб.. Как не проумяхте, че Шенген е 99 дупка на кавала в мислите на мнозинството българи които много години се чудят как да преживеят следващата ви ''загриженост''..

Не, Йончева! Несправедливо е, че тумбата "български" евродепутати получавате по една торба с пари, но по никакъв начин не сте успели да защитите националния ни интерес, улисани в собствените си боричкания! Колко пъти, Йончева, ти или някой от останалите хрантутници организирахте среща на целокупната ви безполезна, явно, сбирщина с депутати от страните , които са против нашето приемане?!? А случайно да имахте куража да застанете пред целия европарламент единни, с обща позиция ?!? А да се опитахте дори и да изтъргувате положителния вот на останалите?!? А що пък и да не ги шантажирате-холандците например са твърде уязвими заради "африканската" си външна политика?!? Другото, Йончева, е просто безполезен и закъснял хленч!

Донякъде вина има Милиончева и Радан , които при гласуване винаги са против страната!С когато колата се обърне , пътища много!

корупцията,политиката,власттта,влиянието и съдебната система са неразривно обвързани,това е причината,а не да си заравяме главата във пясъка,защото реалносттта не прощава,тя си е такава каква то е!

заради такива като теб другарко не ни приемат!!! Време е да се разделиш с раша миналото си!!!

Какво дири Елена Йончева в Европа? Да си ходи в Евразия.

ама като отиде в Европа на работа, забрави всичко мило и драго. Често се случва.

несправедливо е приемането на еврото и европейската политика, по чисто политически причини. европа не е това което си мислите и не ви трябва...

тая очи има ли, не се ли чувства виновна, капчица вина не изпитва ли , помни ли,че тя търбеше, че през границата свободно минават чужденци, за корупцията, снимките на съборените от пороите огради още се въртят из интернет. Холандците откъде ще получат инфо, ами от интернет, от евродепутатите джендъри към които е и йончева и станишев радан кънев.

Неприемането ни в Шенген е резултат от организирания бандитизъм на високо държавно ниво. Достатъчно е да погледнете в детайли така наречения ни "План за възстановяване и устойчивост" и веднага ще ви стане ясно КОЙ владее България.

Трябва да се приеме следното - който го хванат бежанец в България - директно го записват да учи в ТУ, уикендите да разнася с колелото храна, а петък и събота вечер под строй на чалга дискотека с норма за изпиване 500 грама фалшива водка. Сами ще избягат от този труден живот, противоречащ на правилата на шириата :)

Ами нали ти лаеше срещу собствената си държава. Деца на Сорос!

Заплатката 20 хиляди еврака месечно свършва.Какво ще направи -секретарка на БСП при Стани шеф или бедна журналистка в Окраина?