Имена на химически елементи почитат Москва, Япония и Тенеси

Химически елементи, открити неотдавна, ще бъдат кръстени на Москва, Япония и на щата Тенеси по препоръка на международна научна организация, съобщи АП.

Обратно в новината

Коментари - Имена на химически елементи почитат Москва, Япония и Тенеси | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Драги и мили българи! Искам да Ви напомня, че съавтор на откритието на тези три от четирите нови най-тежки елемента е и българинът Стойчо Илиев, изпратен на работа в Дубна от Института за ядрени изследвания при БАН.

как ли злобеят соросите, че има вече елемент Московий, а никога не ще има елемент Соросий....

А кога ще има химични елементи борисовий и бойком?

Да се кръсти химичен елемен на Москва е повече от ябяснимо - руските /съветските/ учени имат колосален принос за развитието на науката. Подобно е обяснението с Япония. Ама да кръстиш химичен елемент на дълбоката провинция - Тенеси, в която освен царевица и крави нищо друго нема, си е живо издевателство.

чукча писател, не читател "тъй като откривателите им са работили отчасти в Москва, отчасти в американския щата Тенеси."

Въпросът е принципен. В Москва са направени стотици фундаментални научни открития /в т.ч. и химически/ , докато химичният елемент от Тенеси може да носи само едно име - Бърбъний /както се е изказал форумец преди мен/

Това е нелепо, но щом откривателите го искат, тяхната воля е приоритет за откритието им и трябва да се приеме. Само си представете химически елемент, който служи за убийство на милиони хора Япония. Държава преживяла трагични последици от масово убийство от атомни бомби. Или химически елемент, който се намира в храни- Москва. Или химически елемент , който се използва в аудиотехниката Тенеси, от където произлизат уиски и бърбън.. Объркващо е някак.

Тези елементи едва ли някога ще предствляват, някаква заплаха. С такова атомно число, едва ли са стабилни за повече от хилядна от секундата. Дори и засичането им се основава на коствени следи. Имаше някаква интрига около елемент номер 117 навремето, че можело да има остров на стабилност там и да се генерира истинско, стабилно вечество, обаче явно не е станало. Така, че кой как ще си кръсти откритието, си е негова работа, мисля аз.

Нали Русия беше "дива, тъмна и неграмотна, пълна с алкаши, коята и един телевизор не може да направи"? Нали така беше, соросоиди - човешки отпадъци?

Соросоидите че са отпадъци се съгласявам, ама руснаците още не могат телевизор да направят като хората. Ама поне се опитват, за разлика от нас.

Кой за квото е специализиран -телевизорите ги правят в Бангладеш,Тайван,Индия и т.н., в русия пък си правят космиски кораби,спътници , плазмени двигатели,пътнически и военни самолет и др.такива неща.

В България имаме два нови, ТИКВОНИЙ и ЧЕХЛЮЦИЙ

А ти остана със средния

Това е коментар на деня! :))))

хахахахахахаха браво!

Цветаний, Бъчварий, Фандъций, Лиляномомий и др., но те не са елементи, а съвсем прости вещества в насипно състояние.

Тези са за обща група с наименование "Елементарии" :)))

Много ме разсмя, честно! :-)

Ама не сме открили химически елементи!

Булгарий кога ще има? С тая наш'та наука съсипана от 26 години преход към нищото.

има и друг нов елемент: евросъюзиум. Период на полуразпад- 30 години

И СИВ с пълно разпадане!!!!