"Електромагнитна атака" срина ел. захранването на Венецуела

Правителството на Мадуро не казва кой е "атакувал", нито пък дава доказателства, че има подобно "нападение"

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Събрали са значи там едни 'интектуалци' ..че и Вледимир имат - хвани единия, удари другия.

стига с тия хуйдо и мъдуро. кажете нещо за мутко и путко... пардон путин

Кво да ти кажа, нищо ново. Както винаги ви претакова, казано културно.

случайно съвпадение? Държавният канал на Венесцуела е публикувал видео, потвърждаващ, че самолет-разузнавач EP-3E (радиоелектронно разузнаване) на САЩ е нарушил на 19 юли въздушното пространство на страната. И съвсем случайно скоро след това започва изключването на тока.

само идиоти могат да смятат, че венецуелците са си организирали сами атаката - макар че гуайдо и агитката му си падат по революционни методи като саботажа. така че може и местните опозиционери да са се отчели.

Изглежда, че манджата ти отново е с ... грозде.

огелпени са неговите съратници Ерик Санчес Асуахе, Едуардо Гарсия Гонсалес и Джейсон Париси Кастильо заради опити да продадат откраднато от армейски складове оръжие. на снимката при новината хуанито е много гневен. щом се занимават с подобни дейности, някаква хакерска атака ли ще им се опре?

от страница посветена на опита за държавен преврат във Венецуела. а ти си кусай манджата само от един източник.

Ти трябва да си някой от т.нар пещерно-тъпунгерка агитка на комунизЪмЪ и социализЪмЪ на днешната територия, наречена БГ - чети си сам посткомунистическите манипулации и провокации, а не в мрежата.

упс, май вече не излиза, ами - вестник труд или 24 часа. може и вестник чук-чук, феномен или психо. от години не давам пари за вестници. а ти кво, не четеш в мрежата, така ли?

Между другото - безхаберието и липсата на необходимата компетентност или пък на професионализъм най-лесно се прикриват в днешното (размирно) време с нечия "външна атака" - било то хакерска атака. Много е модерно напоследък да се говори за хакери, особено по медиите (печатни, електронни, масмедии), за хакери и техните хакерски технологии или пък някакъв друг вид атаки - например, както виждаме и електромагнитните атаки по света също не са подминати, конспирационните теории, както и технети предполагаеми атаки процъфтяват "на терен" - да не говорим за шпионските (или пък за диверсантските) технологии и т.н. (BTW - технологичният шпионаж по света си съществува отдавна, всеки го знае и въпроки това "никой не вдига много шум за това", но пък ... съответните съдилища работят "на пълни обороти" с обработка на техните "казуси" и т.н.).

в случая с Венецуела става дума за блекаут чрез атака отвън. през март се случи същото. не го обръщая в конкретния случай на некомпетентност.

Социализмът, като една от формите и реализациите на комунистическата теория, в повечето случаи е форма на некомпетентност и непрофесиоланизъм при реализацията на същата тази теория в реалния живот. Тъй като "опира" да прословутия човешки "МАНТАЛИТЕТ".

ти скочи веднага, похвално.

Скачат само пещерните тъпунгери - при тях не може да се говори за манталитет.

и аз си спомням на времето по комънизма в България през ден спираха тока за по 1-2 часа. Казваха му режим на тока

в зората на демото имаше режим на тока три иматок към едно без ток.

който е щракнал минуса, тогава я е ходил прав под масата, я още не е бил проектиран.

3евзек

Някъде 1985 се беше стигнало до 3:3.

по-точно зимата, вярно е.

имаше такъв режим, зимата, прав си. може би зимата на 1984-1985.

за какво са си говорили путин и мутко?

А потребителите на социалните мрежи как са успели да се оплачат от липсата на ток?!

С мобилните телефони например. Поне у нас клетките, а вероятно и мобилните централи, имат аварийно захранване. Къде UPS, къде генератор, къде и двете...

Значи бедна Венецуела е осигурила акумулатори на клетките, на сървърите и на всичката апаратура между тях за да може хората да се жалят в "социалните" мрежи... е, то има индивиди които вярват и в извънземните ама повечето хора не са сред тях-)

3евзек

Само не ми казвай, че телекомите там са държавни, защото много ще се изложиш. Мобилните телефони вече са стандарт, по-разпространен и от вътрешните тоалетни. Представи си за каква бедност става дума, ако една нация не може да си ги позволи. Ела в 21-и век!

ЕМтел и Вииваком разболяват цяла България с РАК. Ако такива фирми се бяха появили до преди 1989 г, щяха да разстрелят директорите на тия фирми за Предателство и Държавна Измяна..Сега, за да изтребим тия чужди фирми, първо трябва да изтребим башибозуците в Парламента.

не са изградили материално техническата база на социализма и комунизма. да им изпратим някоя и друга книга на другаря станиш бонев?

НАПРАВО ДА ИМ ПРАТИМЕ КУРНЕЛА И ИЗПЪЛНИТЕЛНОТО БЮРО. ЩЕ ИМ ЗАКРИЯТ ДЪРЖАВАТА В МИГ.

тя какво е написала? не ми се е случвало да прочета нещо от нея... пък и името и е такова едно запомнящо се... щях да забележа...

Нали им пратихте члена на Социнтерна, и приятел на Станишев, Гуайдо... какво повече може да се направи против Венецуела-)

А ЗНАЕМ ГИ НИЕ ТИЯ ЕЛЕКТРОМАГНИТНИ АТАКИ. ПРИ БАЙ ТОШО БЯХА ВСЕКИ ДЕН ПО 6-7 ЧАСА. АТАКА ДО АТАКА И РАЗВИТ СОЦИАЛИЗЪМ.

Вярно е! В края на 80-те тия гадни капиталисти ежедневно провеждаха такива атаки над България за по 2-3 часа. Помним и не забравяме! Смърт на капиталистическият империализъм!

АТАКАТА БЕШЕ, ЧЕ БАЙ ТОШО ПРОДАВАШЕ ТОК ЗА ДОЛАРИ НА ТУРЦИЯ И ГЪРЦИЯ, А БИОМАСТА В БГ СЕДЕШЕ НА СВЕЩИ. ДОЛАРИТЕ ПЪК ОТВАХА В ДРУГАРСКИ СМЕТКИ НА ЗАПАД.

Не са много страните, които имат технология за подобен удар. А още по-малко са тези, които в момента са на нож с Венецуела и биха действали така .....

Руснаците имат технология, с която 30 години по-късно могат да обвинят американците за собственоръчно взривения Чернобил.

Марсианците?

Защо премълчавате за абсолютната тъмнина и в ограмни части на мегаполиса Ню Йорк миналата нощ? Стотици хиляди нюйоркчани се оплакват не само от горещините, но и от тъмнината и с часове наред неработещите им климатици и метро.

100 000 души са около 1% от населението на Ню Йорк. Пък и съответните служби си гледат работата. Освен ако Путин има да си признава нещо.

Не ги слушай какво ти съобщават американците, потърси сведения какви огромни площи са били тъмни, налюдавани от космоса.

3евзек

Вече четох Комсомольская правда. Дори там не пише такива работи.

Грешката си е твоя. Другия път прочети Трольская опорка - там си пише всичко!

И в соц. България беше така! Един час има ток, три часа няма!?НЕдържава а„ ДИСКОТЕКА“!!!

Ама, сте прости до побъркване :D Така и никой не можа да обясни защо в "соц. България" една година имаше достатъчно ток, а следващата нямаше, без да се увеличава консумацията и без да се намалява производството. Всичко това беше част от цирка да ви убедят, че е време за промени, време за демокрация. После си направиха прехода, на народа дадоха да приватизира фалиращите предприятия, а останалите "приватизираха" под масата. Само за наистина големите като БТК и БГА Балкан направиха малко циркове с чужденци, но пак нашенски мутрафони го направиха. Ей, толкова да са им прозрачни схемите, вие до ден днешен така и не разбрахте, че в България властта никога не се е сменяла.

3евзек

Малък си и затова не помниш. Спирането на тока беше част от социалистическия цирк, който на практика беше вече във фалит и имаше крайна нужда от валутни постъпления, затова продаде тока на Турция и Гърция, но на практика вместо валута, докара още загуби за икономиката. Но иначе правилно си разбрал - без да се увеличава консумацията и без да се намалява производството. Като ти спрат тока, защото са го продали на друг, няма как да си увеличиш консумацията.

Е значи американския мегаполис Ню Йорк все по-редовно го правят част от социалистическия цирк.

3евзек

Вероятно изнасят тока за долари.

ПРОСТО ПРОДАВАХА ТОК ЗА ДОЛАРИ НА ГЪРЦИЯ И ТУРЦИЯ, А ТАКИВА КАТОТ ЕБЕ СЕДЯХА НА СВЕЩИ И РУПАХА КРЕМВИРШИ ОТ МАС И ЖИЛИ.

три часа има ток, един час няма ток.

3евзек

То беше остатъчен коронен номер. Сега защо няма?

Не е важно балгоденствието на народа на дадена държава. Важни си имперските амбиции на двете сили. Ако малко си ги спотаят е светът ще стане по-хубав.

Това че са две а и вече има трети играч запазва баланса. Тотална доминация само на един ще доведе да открито пробване на света.

3евзек

Поробването на света вече са го пробвали много пъти. Все неуспешно.

и заклейми магнитчиците...

А комуниста др.Борисов да ги приветства.

Е хайде стига толкова сте критикували. Ако случайно си спомняте, основната задача при социализма е “ за все по-пълно задоволяване непрестанно нарастващите потребности на трудещите се, на базата на максимално развитие на производителните сили”. И в процеса на това задоволяване понякога се получават и леки отклонения....

Отишъл Чукча в Моска. Върнал се насело и другите чукчета го питали, какво е видял в Москва? Чукче разказва: Видях лозунг "Всичко в името на човека" и портрета на човека видях виси до лозунга.

Боко ли е видял или Цвъки?

до Чукча (нерегистриран) Видял другаря Брежнев, ама ти по това време си бил на Партийна служба, вероятно партиен секретар на водопад.

В статията се подчертава че правителството на Венецуела е социалистическо, а и на ЕС е такова :) После им се подиграват че не споменават от кой е атаката и заглавието е в кавички?! Незнам какъв е проблема с тока във венецуела но тука още незнаят откъде е хакерската атака срещу нап и на колко милиона българи личните данни циркулират свободно в интернет въпреку че сме демокрация за пример :))

Между двете правителства има една разлика. Правителството във Венецуела е социалистическо, защото се стреми към социализма и светлото бъдеще. Правителството в ЕС е социалистическо, защото на практика е постигнало социализма и светлото бъдеще.

Еми вероятно умишлено ги атакуват. Не че не се е случвало дори в САЩ. После Берлускони каза, че такова нещо не може да се случи в Италия и почти веднага се случи и там. ;) Но най-вероятно си е умишлено. САЩ се опитва да атакува и тези на Иран.

Е безпогрешен. Каквато и беда да се случи са виновни капитализЪма и сащ. В краен случай извънземните.

А да си се замислял че за голяма част от "беите" може и да е виновен ?

3евзек

Преди месец без ток останаха Аржентина, части от Бразилия и други околни държави. Обвиниха аварирал далекопровод, който не са могли да изолират. Как така в нормалния свят се случват аварии, а на венецуелците все им се случва капитализъм?

И магии им правят на мадурковците. Кой им сра в гащите? Диверсантите.

е, то и ние помним как социалистическото ни правителство редовно имаше "електромагнитни атаки" та за туй тока беше по система 2 към 3,4 към 6, ден към два! а и с останалите стоки беше същото- като идеш в магазина, не купуваш каквото ти трябва, а каквото са "пуснали"

Не бе бунак, ако бай Тошо беше вдигал цената през три месеца като кевр щеше да има ток в излишък. Ама те прости-стискат - не като сегашните!

3евзек

Ток под производстена цена го плащаш по друг начин. Или с печалбата на завода, в който работиш, или с лихвите, на по късен етап.

Баси колко минуси. Явно доста мазохисти се подвизават тъдява...

През развития СОЦ, когато станахме стана космическа страна и атомна, казваха ,от орбита България приличала на една голяма дискотека - ту светне там, ту угасне другаде - денонощно. И фабриките работеха нощем, уж да се изравни потреблението и пак нямаше ток. А помните ли купоните при Луканов и 3500 лева за долар при Виденов? То е дълъг списъка .....Гласувайте пак за БСП !

Ние в Пресцентъра на Партиятята за българия сме много поласкани от вашия призив и сме готови за поредното предизвикателство. Имаме информация, че Бойко Борисов ни е подготвил подобен срив на енергийната система. Затова още отсега сме подготвени с графиците за спиране. Нашите експерти ги направиха толкова добри, че дори Бойко Борисов не може да ни провали каквото сме планирали.

Разпадане на енергийния пръстен. Може да се случи навсякъде, въпреки че има диспечери (които следят това да не се случи, както и автоматика, която да пази. Какво точно става? Всички енергийни източници е една държава работят в синхрон - това означава , че токът в цялата страна “пулсира” с една и съща честота, във една и съща фаза. Когато консумацията започне да се увеличава и премине над произвежданото количество, автоматиката, или диспечерът трябва да изключат част от консуматорите. Ако не го направят навреме, започва лавинообразен процес по задействане на изключване на различните централи от системата, поради претоварване. Това се нарича “разпадане на пръстена”. За няколко секунди, цялата страна остава без ток. За запускането на пръстена после, отнема 7-8 часа, защото става централа по централа, с фазово синхронизиране помежду им. Както казах, това се случва навсякъде. В България между 1945 и 1990 е ставало 2 пъти. И двата пъти, енергийните министри са отивали задълго в затвора, защото се е считло за държавна измяна. В Америка преди 10-на години се разпадна пръстена на Източното крайбрежие , ололо 50 милиона домакинства останах за около ден без ток. Ню ЙОРК е в отделен пръстен и там няколко пъти се случва това. Разликата между Изтока и Запада е, че при нас всичко свършва с едно “извинете”, а там компании фалират, за да изплатят обезщетенията. Тезата за ЕМП е смешна. В една соц държава със светло бъдеще пред нея, такива неща не се случват, разбира се. И идва едно гадно, американско ЕМП.

е не може да ти е 0,06 долара литър гориво и всичко да ти е точно, еле пък като имаш ембарго от САЩ.

Тезата за ЕМП не е смешна. Пускаш малко импулси по жицата и всичкото електроника дето е навързано на нея отива на кино. И остави другото никакви UPS и филтри не помагат. Такива работи се случват и тука само че не умишлено, а от икономия на ЧЕЗ. Идея си нямам какво точно правят, но имам един кашон с изгоряла техника.

Дайте пример за социалистическо правителство по света което да е виновно за нещо? Ами няма - все другите са им виновни и никога те. Това е защото каквито избирателите им такива и те - елементарни същества със слабо развит ум.

Дай пример Бате Бойко да е виновен за нещо!?

Социализма и липсата на ток вървят заедно. Спомням си при нас какво чудо беше.

Хахахах, тогава капиктализмът и бедността вървят ръка за ръка хахахах Голем си САШКО хахахахах

тези с минусите, обърнете се към официалната статискика на РБ. САШКИВЦИИИ ама много сте СМЕШНИ БЕхахахахах

А КАПИТАЛИЗЪМА с диоксин и обеднен Уран

И ние преди 90та си имахме Мадурковци тук. И все ни спираше тока и винаги, абсолютно винаги някой друг беше виновен. Рейгън, Тачър, турците, международното положение. Но никога Мадурковците дето не управляваха тогава.

Марсианците го атакуват този!

Сорос - вън!

Хахаха. Ами той си е отвън, ама тока го нема...

САЩ май си играят с огъня. Защото те в много по-голяма степен са уязвими от подобни саботажи.

Точно американците са. Щото каПутин ти каза.

Щото има петрол и не им го дават, ама кво да ти говорят и за другите причини...

Ех какво правят американците с един магнит. Да внимавате ей. Да не вземат да ползват 2 магнита, че тогава лошо.

Пак ги натискат за петрола нахалните хамбургери

Един ден венецуелските комунисти, както говорят против законите на физиката, ще се удавят в собствената си слюнка :)

На тия все някой им пречи. Ми хванете се па си оправете инсталациите бе.

Тез пък електромагнитна:) ония от клдз пък хак... Много хора за лоботомия

ДА ИМ ПОМОГНАТ КИТАЙСКИТЕ И РУСКИТЕ ИМ ПРИЯТЕЛИ! ТЕ НАЛИ САВРАГОВЕ НА ЗАПАДА?ЕТО КАК ПОМАГАТ... И НА НАС ТАКА ПОМАГАХА...

Споко педи.Пак ще ви го отперат.

Така ли направиха с майка ти

Нема какво да каже. Псува и ръси глупости. Фактите са си факти През " развития социализъм" бяхме на режим на тока. Щото го изнасяхме. А го изнасяхме щото произвеждахме боклуци дето никой не ги искаше и едно от малкото неща които продавахме беше ток Тез пък дори ток не могат да си произведат Тази система изтиква нагоре бездарни кариеристи нагаждащи, чието основно качество е " верни на партията" . Иначе тъпи и прости. Не че и днес в политиката не е така. Ама поне предприятията не са държавни, че леле мале...

В 21 ВЕК ДА НЯМАШ ТОК - КАКВО БЕЗДАРИЕ! С НАЙ- ГОЛЕМИТЕ ЗАПАСИ НА НЕФТ...

Абе капут оня ден Ню Йорк беше 6 часа на тъмно.Аман от тъпи шевици.

То е селянче, не му обяснявай. За него Ню Йорке е като Каспичан - голям град спрямо селото му. :)))

Абе тъпак. Ню Йорк е град а бяха без ток само 2 квартала. Тука е поливин ДЪРЖАВА

Точно. Хаха 12 часа беше без ток. Ню Йорк ми е като Каракас. Ти май си стоеше без той дълго време

Само безмозъчни комунисти и сатрапи на путлер могат да докарат една от най-богатите държава на петрол до просешка тояга. Азиатските орки са същата работа - зоели са една трета от територията на земята и продават ресурси наготово, а са потънали в кал.

А ха ха ха. Венецуела беше мизерстваща държава преди да дойде социализма, сега пак се опитват американците да я върнат в мизерията. Хубаво е да се чете преди да се пишат тъпотии бе, краварски памперс! Ходи си на село, там ти е мчстото, при прасетата с чумата!

Знаете ли че : През 1950г. когато останалата част от света все още изпитва затруднения с възстановяването от Втората световна война,Венецуела може да се похвали с четвъртия най-висок БВП на глава от населението на Земята(7 424 долара). Страната бе два пъти по-богата от Чили(3 827 долара),4 пъти по-богата от Япония(1 873) и 12 пъти по-богата от Китай(615 долара)! Лидер по това време по този показател е САЩ с 9 573 долара БВП на глава от населението.

абе..а вие защо биете негрите ?

американците са виновни.... И на Пуртин са му виновни те - за скачащите цени и възраст за пенсиониране и ниските доходи!

Е СРЕЩУ ЧЕРВЕНИТЕ НЕКАДЪРНИЦИ! ПОМНИТЕ ЛИ И НАШИТЕ ЕЛЕКТРОМАГНИТНИ АТАКИ ПРЕЗ 80 ТЕ И90 ТЕ? ТЪМНИНАТА БЕШЕ ОВЕЛА С 2:1. ТО Е ЗАЩОТО ИМАХМЕ ГОЛЕМА ИНДУСТРИЯ))):

А сега се напълнихме с педали като теб.

Говори за себе си бе катил

САЩ не се отказват лесно. Някой знае ли те дали си прибраха Гуайдото или още го ползват да майданстват из Венецуела?

Какво стана с американското мекере Гуидо ли Гайдо ли беше? :))))) Какъв шамар им забиха на краварите с Венецуела, не е истина, още им пищят клепналите уши. :)))))

Какъв?

Тежък :))) Направо им литнаха сополите. :)))) Кеф!

На крив комунист/социалист космосът му пречи :) И на нашите им пречеше точно по същия начин.

Е не всички са обратни като теб.

Затова имаме АЕЦ, нали бе, клепар селяндурски? Много прости момченца сте провинциалистчетата, за яоколадово яйце, майка си продавате.

Ние като имахме АЕЦ, да не би да нямахме режим на тока по социалистическо/комунистическо време?!?