Стойнев: Токът няма да поскъпва тази година

Тази година цената на електроенергията няма да се повишава, увери министър Драгомир Стойнев.

Обратно в новината

Коментари - Стойнев: Токът няма да поскъпва тази година | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

За пръв път Ви хващам в грешка, Куха Лейка! Правилният текст е не: През тази година САМО токът няма да поскъпва", а : "През тази година не САМО токът да поскъпва". (Все пак Ви писах ПЛЮС, защото Партията каза! Вие все пак сте КРАСНАЯ!:)

по ще се зарадваме ако падне правителството тази година.че бушоните ни неиздаеят от вас. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Благодарен съм!!На министъра!Само свалят тоя ток,то не беше с 2 ст а после и с 1ст!!Вобще цялото правителство е за медал!Браво!!Така хубаво се грижат за нас не като в Украйна и Босна!Ама то там какво ли разбират!Палят правителствени сгради,!! Бият се с полицаите!Лоши хора!А ние сме си добрички!Мируваме си на евтиния ток и благоденствие!Благодаря ти мило правителство!БЛАГОДАРЯ!

Ех умнико ти де да беше икономистът Борисов да ти го е вдигнал с 30 процента вече пък да ти чуеме тогава пед...то гласче.

Ех, НЕК е назад с няколко милиарда, сега с 2 стотинки ще го оправим. Държавата върви към фалит с тия от БСП. А и лудия Болен.

Ей смърделите говеда си искат увеличение.Те си искат Бойко да се покаже и да каже че сърцето го боли ,но няма начин и трябва да папкаме постната пица.Боклуциииии,смърделииииии чакайте си простака месия Бойко да му дадат 8.4 млд. резерв и той да изхарчи половината без да се знае за какво.

дали годината за това правителство не свършва в края на месец май?

Три пъти УРА за другарина комсомоУец! ЗакУех се!

Тази година няма увеличение, догодина двойно

Другари. Чухте го министъра. Много моля да не се палите по площадите!

Тази година?

Аз пък искам тази година да ми се увеличи заплатат с поне 50%

К`ъв газ, кви въглища, Слънцето изпраща БЕЗПЛАТНО към Земята 13000 пъти повече енергия, отколкото е нужна на цялото човечество. Фотоволтаиците толкова поевтиняха, че инвестицията за 1 мегават мощност вече е под 1 млн евро - 5 пъти по-малко, отколкото в ядрена централа, а колкото по-малка е инвестицията, толкова по-евтин ще е тока!!!

За това ли плащаме на ВЕИ мафията по 750 милиона лева годишно защото бил евтин тока от слънце?

Понечих да ти обясня, ама реших, че няма смисъл да се хабя. Преди да пишеш, прочети няколко пъти, и ако пак не разбираш, се премести в друг сайт, не си натрапвай глупостта!

Добре бе малоумник , вдигаш цената на въглищата и задържаш цената на тока.... Обясни ми как стават тези работи! ... Не , по-добре питай Лукойл , другарите ще ти помогнат с обясненията.

"След време ще стане ясно дали ще поскъпва природният газ - така той отговори . ." Не-е, ВЕЧЕ Е ЯСНО, ще поскъпне, както стана с тока, независимо от риториката ти, слаткодумни пелтеко ! Вече си видяхме "майсторлъшките мезета" на Ореха и вас, ортаците му !

Как няма да поскъпва като през 2-3 години сменят електромерите. А тях де факто ние ги плащаме. Включени са в цената на тока!

Да е зкуех се

Разбира се, ще го отнесе следващото правителство - и тока, и заемите.

лажец!

тази зима плащате 100% по нисък ток,а серете тук по форуните лъжливи герберунгели и герберасти прости!

След активното мероприятие с електромерите от миналата година за сваляне на властта, през тази е топло.

Енерго-про вече увеличи цената на тока - и дневната е нощната!!!!

Да, намалиха ги бе, 100%. Ама за циганите. Дето никога не плащат! А за нас уж ги намалиха с 1%. Ако не знаеш колко е това, да ти кажа: На 50 лева сметка икономисваш едно 50 стотинки. Едно кафе, щото за цял хляб няма.... Абе Асане, ти ли си бе? Така кажи де....

и аз съм зле с математиката ама ти явно нямаш и трети клас.............какви 100 процента,какви 5 лева те гонят ..........странно е че можеш да пишеш имайки в предвид липсата на елементарни знания по математика

Кажи ни какви шмекерии правиш с електромера, та и ние да ги направим и да ни падне цената със 100%

Широк обществен дебат значи ден и половина и окончателно приемане без оглед на резултата от дебата.

Значи ще поскъпва! Добра информация гусин Стойнев!

За комуниста няма невъзможни неща.При Жан Виденов бензина също не поскъпваше ама го нямаше...

Няма как да сравняваш бензина с тока! Бензина можеш да го складираш, да го скриеш! При тока важи правилото потребяваш СЕГА или ГУБИШ! Тока не можеш да го складираш!

или се продава или се вкарва в общ енергиен пръстен,така ,че глупако:)никой не произвежда нещо и го мета в шахтата

3евзек

И на тока можеш да му складираш въглищата, водата...

ма тоя лумпен верва ли си на това що плямпа,он е като лаинометката мая...лажциииии та еша си немат....

Който е получил новата сметка за ток е видял примерна сметка за 100лв и сравнението и с миналата година, та на нея се вижда ясно как сме спестили цели 3лв. Не знам дали тия гадове осъзнават, че тази примерна сметка е като подигравка, не знам дали хората осъзнават за колко тъпи ни смятат и не знам защо си мислят, че ще им се размине.

'Намаляват' цената на тока изкуствено с риск НЕК да не може да си покрие задълженията и следващото правителство да обере пешкира. Изцяло популистки ход от една банда крадци - хвърлят на хората кокала докато отмъкват мръвката. Защо вместо 2 пъти цената на тока да пада с 1-2 процента не вдигнат тока с 15-20%, но и с толкова заплати и пенсии. Дали пенсионера предпочита да плаща 2-3 лева повече за ток, но да взима 20-30 лева отгоре, или да му намалят тока с левче? Така и няма да се налага след години да плаща още 10 лева отгоре, за да покрива задълженията на държавни предприятия.

Цената на тока трябва да пада? За да не фалира НЕК трябва да бъдат преразгледани договорите за задължително изкупуване на всичката произведена от ВЕИ мафията ел.енергия на завишени цени. ВЕИ бранша в Чехия се съгласи да бъдат преразгледани договорите защото разбират, че ако тяхната НЕК фалира те ще са главните виновници и ще отнесат всичките негативи. Нашата ВЕИ мафия не иска да осъзнае този факт. Дори в Германия бяха променени договорите, а в гр. Хамбург ЕРП върна мрежата на общината.

Трайчо вчера се опита да ви каже кой блокра държават ни и ще приватизира НЕК . Но днес на журналистите им платиха да не раздуват това което той се опита да им каже. Цветанка снощи онемя.

Заради хора като Трайчо НЕК е на това дередже! Не знам кой би искал да купи фалирала фирма! На пазара има много фалирали фирми за които собствениците им плащат за да се отарват от тях. Има цели хотели които можете да си ги напазарувате без пари. Даже може и да ви дадът пари за да ги вземете. Кой ще купи НЕК с тези огромни дългове? Смешно е !!!

Ами избори идат, трябва да се лъже....

Не ми стана ясно: цените на въглищата нагоре, количеството им нагоре, цената за износ надолу, а тока не се вдига, а пада. Ма много хубав фокус.

така е. токът няма да поскъпне тази година. Не че има икономическа причина да не поскъпва. Ами просто сега ще ни залеят с популистки мерки, защото времето им изтича е те имат по програма да твоят още гадости на този изстрадал народ. После след като ги свалят ще се окаже , че ще трябва да поскъпне шоково за да не фалира НЕК. Колко удобно. Правиш популизъм, като задържаш цените н а тока, когато НЕК е пред фалит. С един удар два заека. Глупавите са доволни, а наши хора го копуват за безценица. Бог бави , но не забравя.

За да не фалира НЕК, трябва да се спре грабежа от ВЕИ мафията. Това е изхода! Шоково вдигане на цената ще ликвидира народа! Това ли искате?

Годишно ВЕИ мафията гълта 750 000 000 лв. само за 3 % от произведения ток. За 20 години тези лакомници ще присвоят 15 000 000 000 лв. С тези пари би могло да се построят 3 енергоблока AP1000 в АЕЦ-Козлодуй които да произвеждат ток минимум 60 години. Току що дойде сметката от ЧЕЗ! Какво четем? Дневна; 0,14949 лв./квтч. Нощна: 0,08508 лв./квтч. разлика от 0,06441 лв./квтч. се плаща от нас само за лъжесоларния ток. Какъв е изхода? Промяна в закона и спиране на задължителното изкупуване на всичкия ток от ВЕИ мафията на цени над пазарните. Нека си продават тока на свободния пазар, по пазарни цени. Нали сме пазарна икономика!!!

Тошко, ти като си купиш кола за X лв, тя после с въздух без пари ли върви 60 години? И без ремонти, застраховки и консумативи ли? А не ли трябват и пътища?

ВЕИ мафията за какво ще изхарчи 15 милиарда лева които ще открадне от българския пенсионер през следващите 20 години?

Виж разпределението на квотите в тсо.бг

Ама,стига с това няма...Няма пари за по-високи заплати и пенсии,няма пари за лекарства,все няма...сега,пък токът нямало да поскъпва...няма да си ходите....нямам нерви....:-)

Хайде бе, Стойнев, кога ще почвате АЕЦ Белене? А по Южен поток беше толкова словоохотлив, защо сега така се умълча? А Химко-Враца изнася ли вече продукция?

Химко изнася продукция с влакови композиции!!! ..за Кремиковци!

А ДДС-то кой го взима:)

Ураааа, няма да поскъпне токът! Поне не тази година! А тези, дето си горят сметките за ток и парно сигурно са най обикновенни провокатори, платени от Герб, Сорос или лично от Путин, за да ни накарат да започнем да строим Белене! Ама ние няма да се поддадем на външния натиск, на студено и на тъмно ще стоим, но ще останем верни на Партията! И референдум искаме, да бъде върнат ЧЛЕН 1-ви от преди 90-та година в Конституцията! Да не могат разни мутри и Соросоиди да се докопват до властта. Спасибо, товарищи, победа будет нашей!

Референдум, промяна на конституцията и връщане на член 1-ви го искат КОМУНИСТИТЕ от ГЕРБ, начело с техния говорител Роско Офшорката от Халкидики!

За първи път от 24 години българско правителство заявява, че няма да поскъпне цена на тока и свали цените, защото всички знаят, че има премного мощности и потреблението не се повишава, а народът потребител бяга от държавата. Ако населението намалява, цените ще трябва да падат и производители на ел.енергия да фалират, защото са много. Затова нещата ще трябва да се подобряват в държавата, ако искат да вдигат цената и потреблението да не пада.

Цената на електроенергията на европейската борса е 0.036 евроцента за киловат. Разходите за транспортирането и до БГ са още толкова или тя ще стане0.072 или 13.5 стотинки за киловат. ЕРП-то товари с 5-6 стотинки цената или крайната цена на тока на входа на жилището ми е около 20 стотинки. Цената на тока от АЕЦ Белене е около 25 стинки на изхода на централата.

Нещо грашиш, погледни си пак сметките. За коя друга стока би платил за доставката и два пъти пазарната и цена?

Цената на тока от Козлодуй е 4 стот. , а я купуваш за 12. О Козлодуй до Резово или Петрич е 300 километра по права линия . Като докараш тока от Франция или Полша , цената ще стане 20 -25

Ние произвеждаме ток,бате! Влез в час, ние не го транспортираме до България, защото сме се превърнали в енергиен трансформатор,който не може да продаде тока си, а иска да цоца държавата за сметка на народа. Знаеш ли колко ВЕИ чакат за присъединяване още?

Цената на тока трябва да спадне още. Българския пенсионер плаща годишно 750 милиона лева на ВЕИ мафията. Време е този грабеж да престане?

Извънредно съобщение на ЦК на Партията по Радио Красная Лейка: "В съобщението до медиите на Министъра Експерт Стойневски е допусната дребна грешка, за която се извиняваме. Правилният текст е: През тази година САМО токът няма да поскъпва"

С КОЛКО?:)))

Тази година нищо няма да поскъпва, поне не преди изборите за европейски парламент. След това при следващото правителство всичко ще си платите с лихвите!