Експерти алармират: БАБХ може да докара чумата до Видин

Няма как да се приеме, че животните са болни, след като вирусът оцелява 72 ч. и се предава при пряк контакт, твърди д-р Иванова

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не знам какъв доктор е госпожа Иванова, но изглежда не е ветеринарен доктор щом не знае, че нормативния акт който определя мерки за борбата с чума по животните не е ръководство, а наредба... Или пък при какви условия една страна се включва в списъка на страните свободни от определена болест. И в тази връзка ако тази госпожа е толкова компетентна, защо не даде становището си когато наредбата за борба с чума по животните е била публикувана, а чака до сега да 'блесне' със знанията си за борба с чумата? Освен на експертизата на български ветеринари, тази наредба се основава на Европейски регламент за борба с тази болест, така че излиза, че тази госпожа е по-компетентна от ветеринарните доктори в ЕС, в което аз лично не вярвам защото ако наистина беше такова светило госпожата нямаше да работи в четири лапи :))) Апропо, това не е ли организация която трябва да събира бездомните кучета? Аз псоледно бях в България миналата година и видях МНОГО бездомни кучета, т.е. тя не си върши и работата в тази организация, тръгнала да дава мнения за чумата по животните ...

Когато болен отиде при доктор (или докторът иде при болния, за да го прегледа и диагностицира), ПЪРВОТО НЕЩО, КОЕТО Е ЗАДЪЛЖЕН ДА НАПРАВИ ДОКТОРЪТ СЛЕД КАТО ОПРЕДЕЛИ ДИАГНОЗАТА НА БОЛЕСТТА (а ако не е сигурен прави допълнителни изследвания и консултации, особен при съмнения за сериозно и остро заразно заболяване), Е ДА ... УВЕДОМИ БОЛНИЯ! Не филанкишията, не някой друг, не някакви комисии и институции, а ... ЗАБОЛЕЛИЯТ ! (Или при малолетен - онзи, който отговаря за него, респ. при животно - СТОПАНИНА МУ!!!) И това го изисква не само МОРАЛЪТ, но и ЗАКОНЪТ, както и ... Хипократовата клетва!!! Как така ще ти влезнат в къщата и двора, с полиция и някакви чиновници и ще ти избиват животните и поминъка, живота БЕЗ ДОРИ И ДА СА ТЕ УВЕДОМИЛИ НАДЛЕЖНО!?!?!?!, БЕЗ ДОКАЗАТЕЛСТВА, И ТО ПРЕДСТАВЕНИ НЕ ПРЕД НЯКОГО ДРУГИГО, А ПРЕД ТЕБ, И НАДЛЕЖНО ПОПЪЛНЕНИ, ОФОРМЕНИ И ПОДПИСАНИ И ЗАВЕТРЕНИ ОТ УПЪЛНОМОЩЕНИ И ОТОРИЗИРАНИ КОМПЕТЕНТНИ ОТГОВОРНИ!!! ЛИЦА!!! И с подробно обяснение какво следва от там нататък и какви са стъпките, защо, и НА КАКВИ ЗАКОНИ И ПРАВИЛА СЕ БАЗИРАТ!!! Това е дори само човек да се обърне към логиката и елементарния морал!

Без да съм специалист в тази сфера мога да подчертая (както и преди споменах), че правят фрапиращо впечатление поне няколко неща: Първо - властта действа абсолютно безобразно, аматъорски, като слон в стъкларски магазин, без очевидно да знае и осъзнава сериозността на проблема и тежненията на хората, на стопаните, а и на българския народ, защото всички са съпричастни по един или друг начин с разрухата в страната и в селското ни стопанство, ако не като производители (и бизнес), то като клиенти и потребители, да не говорим за близки, роднини, познати, съседи... Второ - абсолютна и СЪВСЕМ ОПРАВДАНА липса на всякакво доверие и в професионализма, и в корктността и професионализма на властовите лица и институции. 3) Съвсем ясна КАТАСТРОФАЛНА!!! липса на комуникация и ДОРИ И НА ОПИТИ И ЖЕЛАНИЕ ЗА ТАКАВА С РАЗТРЕВОЖЕНОТО ОСНОВАТЕЛНО НАСЕЛЕНИЕ! Нека да го подчертая - НЯМА СТОПАНИН ИЛИ СЕЛЯНИН, ЧОВЕК КОЙТО ИСКА ЗАРАЗЕНО ЖИВОТНО В СТАДОТО МУ ОТ ОСТРА И СМЪРТОНОСНО ЗАРАЗНА БОЛЕСТ ДА ЗАРАЗИ И УБИЕ ВСИЧКИТЕ МУ ЖИВОТНИ, че и да се разпространи и по тези на съседите и колегите му, и другаде! НЯМА!!! И като и ако имаха това и дори само това съответните длъжностни лица и институции, ТО И ЗА СЛЕПИЯ И ИДИОТА Е ПОВЕЧЕ ОТ ЯСНО КОЕ Е "ЛИПСВАЩОТО ПАРЧЕ ОТ ПЪЗЕЛА"!!!: НАВРЕМЕННО КОНСТАТИРАНЕ (ДИАГНОСТИКА), НАБЛЮДЕНИЕ, СИГУРНО И ПРОВЕРЕНО И ДОКАЗАНО ЗАБОЛЯВАНЕ И ПРОБИ И ... НАВРЕМЕННОТО ИМ И ПЪЛНО, АДЕКВАТНО ОПОВЕСТЯВАНЕ И ЗАПОЗНАВАНЕ НА СТОПАНИТЕ НА СЪОТВЕТНОТО СТАДО!! ПЪРВО НА ТЯХ!!!!! Това естествено НЕ е извършено и сега всички виждаме резултата!!!

БАБХ може да не успее да докара чумата до Видин , но виж, другарката Нинова ще успее да докара чумата в цяла България !!! То не бяха истерии с уран във водата ,то не бяха протести за глобалното затопляне,то не бяха протести за хемороидите на Антон Кутев ,то не бяха поучителни наставления от другарката Нинова..... И всички тези идиотии,които само спират движението на държавата са инициирани от Курнелия Нинова единствено за създаване на тотален хаос ,та белким стане нещо да вземе властта !!! Еееех, проста кокошка! Кой нормален българин ще върне комунист на власт??

Абсолютно вярно! Не че герб са много добри държавници, но в момента те са натоварени да управляват, вкл. да опазват здравето на животните и съответно на хората. Не може разни партийни интересчии да саботират работата на държавните органи рискувайки здравето на хората. Я да дадат на нинова и сие да пие мляко от стадата, които тя 'защитава', да се види дали пък ще го изпие

Администрацията се използва единствено за да осигури власт а по избори и да прикрива грешките на управляващите. Всички провинция на България в международен план са заради нея и БЛАГОДАРЯ.

то,без предварително информиране не могат да ги евтанизират,а при предварително щяха ли да намерят какво да евтанизират?

Колко сташно е да си калинка-гигант.

Който нож вади от нож умира.

Това са селяндури мръсни. Като дойде един и уфмирисво цяла София .Тия Трява да бъдат мачкани търкани препрефасонирани.

Чумата е плъзнала в главите на герберасите и мозъка им е умрял, останала им е само алчността и няколко мозъчни клетки за физиологични нужди ...

Баба Дора е символ - символ на умиращата българска държава. А народът спи дълбок сън ... докато късат парчета от душата му. НЕ схващате ли, че това е поминъка на тези хорица, това е живота им. Не можете с хартийки да им компенсирате болката и загубата. ДЪРЖАВАТА в момента се ЕВТАНИЗИРА от ГЕРБ, пардон ГРОБ.

Баща ми има повече от 45г стаж като ветеринар и сега се чуди защо се убиват животни. И при соца е имало тези заболявания по животните, но казва той " ....едно животно не сме убили"! Пазарни интереси на гърба на българския фермер!!!

И колко чумави овце си изял

Абе като ти чета коментара май ти си изял доста чумави говеда!

Приберете си пишман-експертите, наводихте държавата с Калинки, шуробаджанаци и друга измет. Експертите отдавна избягаха! Евтанизират държавата, българи!

Все по-некадърни доктори, учители, строители - всички, хванати на случаен принцип - без оглед на тяхната компетентност, професионализъм и способности!

Няма как да е по-различно. Това са тежки специалности, изискват сериозност, трудолюбие, дисциплина и здраво учене. А на никой вече не му се учи, никой не иска да се напъва, всеки гледа лесното и после в офиса. Да, можем да кажем че и преподавателите са виновни - снижиха изискванията до под нулата. Обаче, можем ли да ги съдим, след като знаем как те бяха сред първите пострадали по време на прехода? Като студентка неволно чух как преподавателите си споделяха, че някакъв техен колега бил нападнат в столичен парк привечер с цел обир. Нападателите не открили никакви пари в професора, питали го какво работи, че е с празни джобове и като им отговорил, възкликнали ''абе, ти що не каза че си професор да не си губим времето!''. Закономерно е - нископлатени и унизени преподаватели=занемарено образование=калпави кадри. Прогнозирам, че до 10 години максимум ще изчезнат химически, физически, географски и биологически специалности. Ще ги последват скоро и инженерните и техническите дисциплини.

Ало форумните експерти дето много врякате, че било правилно да се трепе веднага. Ето, жената е доктор и също смята, че се сътвориха сума глупости. И нея ли ще я питате дали е експерт? Нещо закуца и информацията за прехвалената френска лаборатория, а? Май се оказа, че не било реномирана, ми незнайна, не било компютри, ми компоти ... Има ли някой изненадан, че накрая пак всичко се оказва купчина лайна? А за новите мигранти в Харманли успяхте ли да видите или още главите ви са в пушилката, дигната нарочно с тези животни, че да минат други неща незабелязани през дима на войната?

PEYTSCH

Какво е това квартално отношение ? Заяо само до Видин, нали сме в Европа ? Искаме да докарат чумата до Брюксел ! Действайте, маладци !

А моето обяснение е че Борисов е фашист и небългарин. Ти на българина да посегнеш на жижотното все едно на душата му пасягаш.

Как беше паметната реплика на Борисов? ТОВА СА ГАДОВЕ .НЯМА МИЛОСТ .А как е писано в библията? С КАКЪВТО СЪД СЪДИШ С ТАКЪВ ЩЕ БЪДЕШ СЪДЕН

Разчиства се пътя на едрото животновъдство . Всичко е поръчково .

Всичко върви по план. Постепенно и поетапно унищожение на българите.

Вярно и много тъжно, но отппор липсва!

А може ли някой да обясни защо през две години се получава едно и също? Вероятно всичко идва от Турция! ББ мълчи и нищо не прави, дет се вика да не обиди султана. Ами нали през границата и пиле не прехвръква, от къде идват болестите? Ветеринарни власти имаме или убивачи на животни! Кога най-после ще оправил България? Западни Балкани други подобни глупости, а в Странджа през година има епидемии! ДОКОГА? Сиреч, кога ще оправим България? Стига пиар акции и балони!

Пиле не прехвърква но диви животни да.А не ти ли идва на акъл след зачестилите се протести подклаждани от БСП това да е и и тяхно пъклено дело.Защо мислиш че Нинова цъфна там когато хората протестираха и си няма хал хабер от ветеринарна медицина.

Параноя!

Не се месете като Слави Трифонов във всяка работа! При такива случаи с опасни болести се действа точно така. Защо не ги уведомили цобствениците и т.н.? Ами много просто - ще си укрият стадата и ще стане още по-страшно.

Здравейте тикви! Отговорете - защо през две години зарази в Странджа! Стига герберски простотии! Западни Балкани и роуминги!

tonk11

Щото на 2 години идват извънземните да ни заразяват. А стига с теория на конспирацията бе!

Аре бе? Ти ще излезеш по-голям експерт от двамата доктори, а? Само пълен идиот до сега не е разбрал следните неща: Проби с положителен резултат няма. Заразени животни с вирус също няма. Проби с открити уж антитела има, което не е достатъчно според западните експерти също. Оказва се, че такава лаборатория, каквато назовават полицаите и "ветеринарите" заети с евтаназията, въобще не съществува. Сега се оказва, че сума проби изобщо не са от одобрена лаборатория. Лека полека излиза истината наяве, че всичко пак е нагласена машинация. Покрай тази патърдия обаче, влязоха новите мигранти, които Боко категорично беше отказал да приеме. Не знам кой е по-голямо стадо - избитите овце или вие.

Между другото що не обясниш форумен експерте, как така заповедта за евтаназия предшества с 5 (ПЕТ) дни резултатите от пробите? Клатикурците в БАБХ са използвали телепатия и екстрасенс способностите си за да определят опасността? Разбери го - няма по-големи слагачи и лизачи от нашите. По-католици и от Папата, дето се вика. Натягане до безкрай при шефчетата си, пък дали е правилно или не, дали някой ще понесе загуби - кой му пука ... Не са виновни нито САЩ, нито Русия, нито ЕС - нашего брата е виновен - ако не бяха повечето такива натегачи и лизачи, държавата щеше да е съвсем нормална. Всеки си гледа интереса, само нашите гледат чуждите ...

Натягат се, за да си спасят кожата. Защото има какво да се научи за всеки един от нашите, затънали са здраво, знаят си го добре. А онези отвън имат за всеки какво да разкажат и да покажат. Хватката е много здрава, няма измъкване.

Предлагам Бойко да успокои обстановката, за погали лично всички овце по главите и да им обещае бащински, че държи нещата под контрол.

В калпаво управляваните държави за дълъг период , първо се губи доверието в институциите. След това на калпавото управление му става още по-трудно. В такава среда и плановете за каквито и да са реформи са приказки от 1001 нощ. Това е българската действителност .

Ако това за 72 часа е вярно, една седмична блокада на заразените райони ще спре заразата. Сега тези протестиращи ще я закарат до София и цялата страна.

tonk11

Не е вяно. Инкубацията е 3-8 дни.

Инкубация е съвсем друго нещо. Това е времето, когато си бил в контакт със съответния вирус, той се развива и започват да се проявяват типичните признаци един по един. Отдавна е минал този период. Без гостоприемник вирусът оцелява 72 часа. Това е казала жената. Т.е една много строго изпълнявана карантина ще свърши работа.

А един въпрос - ваксини няма ли за това заболяване. Все пак става дума за вирусно заболяване. Животните може да се ваксинират, а не убиват.

евросъюзът не разрешавал ваксини

Единствената ваксина е т.нар. "жива ваксина" и е забранена в ЕС защото оставя животното един вид приносител. И като знаем как действа имунната система - вероятността да зарази не ваксинирано живото все пак я има.. Общо взето - начинът е този, но пак има нещо друго дето е осрано и за това мъглата, която се стеле е над този "проблем".

елате повече бе

zeddd

Пълна некомпетентност в действията на БАБХ. Оставки и съд!

Банда от безхаберни чиновници разсипват с неадекватните си решения всички области на живота ни - социални, строителство, здравеопазване , образование...Всичко се върши без мисъл, прибързано и винаги под мотото " Европейскят съюз така нареди " И това ми било суверенна държава!

Ветеринарите не комуникирали правилно. Ми да се пратят на курсове по комуникация и софт скиллс тогава. Значи преставям си ветеринар на заплата близка до минималната, мотивацията да работи издрядно не може да бъде висока. И сега правителството казва че не комуникирали правилно. Хаха, смешна ситуация. Лечението е към всеки ветеринар да се прикрепи по една калинка, активист на управляващата партия - който да комуникира правилно. Така и безработицата ще падне до нови низини.

не е да се умъртвят заразените животни, а всички. Да се осигури пазар на свръхпроизводството на Запада. А запада използват всички възможни и невъзможни средства, за да го постигнат!