Експерт: АМ "Струма" край Дупница е била пред срутване

Материалът, от който е изградено съоръжението, може да изгуби здравината си от високата температура

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Прочетете това:https://4vlastbg.com/boklutsi/ и тогава коментирайте.Приятно четене!

" А пожарната отчита сериозен ръст на огнените стихии. " То за пожарната е ясно, ама за тия от АПИто и местната администрация какво. Гледали са тоя със склада отдолу, ама нали си е плащал на когото трябва, дремело им е. Сега ръста на пожарите търсят, какво общо има това с безхаберието и алчността на овластените, а!!

Още един епизод на пари (народни) хвърлени на вятъра, защото нямаме нормална държава а минаха цели 30 г., от момента в който казахме, че всичко свърши и нещата, ще си дойдат по местата. Каква илюзия, тарикатите нямат интерес, те са най-добре, когато водата е мътна. Дано не стане и кървава.

материали са вложени и са изгорели - сигурно мукави и картони за по-евтинко - и това в подпорите, идея си нямаме какви безобразия се вършат при това магистрално строителство

Помислете за този бизнесмен финансираните го да си оправи живота а всички други да страдат заради неговата наглост

Кой ще плати за великата простотия на един бизнесмен който причини тази щета.

а за безхаберието на #КоготоТрябва пак ли ние ще плащаме! И докога!

Като чета коментарите и не мога да не пиша отново и аз.Към тези дето се опитват да обясняват какво е стоманобетон и как се влияят характеристиките на материалите при пожар ще кажа да оставят професионалистите да си свършат работата.Разбирам, че пишат аматьори, но това че се влага политически привкус е супер гадно и пречи на всички.Занимавам се професионално с години с тази материя, изпитвали сме десетки проби и съм виждала с очите си как неправилно заварени челно стоманени пръти, препрати,неспазени температурен режим, стават крехки и се чупят като порцелан.Не обиждайте веднага строителите, търсете виновните сред разрешилите това сметище.Срам и позор

Разбирам те , но никой не може да избяга, от политиката, всичко е политика, дори и това, което изглежда да е експертно, има ли хора, някой ги назначава. Като съдията французин свирил вчера на ЦСКА. За 30 сек. реши мача в полза на украинците. И в двата мача УЕФА бе срещу ЦСКА. И правилно публиката скандираше Мафия.

Пак правят сечено на ходещите на почивка в Гърция

Ако има такова нещо, то е по отношение на родното море. В Гърция ходят държавните служители с високите заплати. Агенции, министерства, служби, бюра, завеждащи, какво ли не "специалисти"- калинки.

Добре че са тези комунисти, иначе с какво щахте да оправдавате неграмотността и некадърността си. И през 30-ти век те ще са виновни. Няма как.

А бе, как така пред срутване, бе??? Бате Бойко кога я построи???...

КОМУНИСТИТЕ СА БЕЗСКРУПУЛНИ ИНДИВИДИ. ЩОМ КАТО 1925 ГОДИНА СА ПОСЕГНАЛИ НА ВЯРАТА НА БЪЛГАРИТЕ В "СВЕТА НЕДЕЛЯ ЗАЩО И ДА НЕ ПОМОГНАТ ДА ЗАГИНАТ ХОРА ПО "СТРУМА"? АТЕНТАТ КАКТО НАВРЕМЕТО С МАНДРИТЕ, НО СЕГА ВСИЧКО Е ПО-РАЗЛИЧНО. ТУК ИМА МНОГО РАБОТА ЗА ДАНС!

А пожарникарят се хвалеше, че охлаждали конструкцията. Просто са я разрушавали с шоковата температурна разлика. Кой ги е учил, че така се прави?

Затова, другия път ти тичай там и им обясни как трябва да работят пожарникарите - че не трябва да гасят, щото ще охладят колоните, а да оставят огъня да си гори и да го гледат. Баси кр*тена !

Много си тъп. Ако огъня вдига още температурата на стоманобетона е по-лошо.

За това престъпление закона предвижда от 1-5г.затвор и до 30000лв.глоба.Вие добре ли сте бе мръсн.и?Какви са тези тълкование.?Значи ние пак ще платим милиони и пари няма да има за нищо,а престъпника нищо.некъ.рници.

Къв закон си ти бе? Ти си кон с капаци. Казаха за случката, че разходите ще се предявят с регресен иск към виновните, но първо се доказва кой за какво е виновен.

Как всичко искате да се политизира...И с право!....Ама ето как стоят реално нещата..В държавата управлява ГЕРБ, в общината не знам кой, но АПИ е държавна инфраструктора...Който ще да управлява, един човек да го посочи това бунище и трябва да се задействат моментално институциите...Но това не е случва!Защо?...Защото герберите са втренчеи в соствените си доходи от публичните финанси....Въобще не ги интересува кой какво прави стига да не е в ущърб на тяхите интереси и да не е минал критичното ниво от оборот на пари, към който те вече започват да се ослушват, и да се чудят дали да не го отнемат на този разраващия се /бил той и с боклук/...Това е истината и няма за какво да се лъжем...

"Столетницата "е запалила пожара,но тези в ГРОБ и те са изчадия на столетницата.Окрадаха всичко ,чрез некачествено строителство и некачествено управление.Всичките им кадри са на "безотговорни "длъжности в задълженията им влизат само спане и лапане,после тичат след поразиите си и все някой друг им е виновен.Оставят едното ,хващат другото и така 10г.След това престъпление ,утре друго ще цъфне от безхаберие.

Трябва да сте приближен на Гроб за да направиш фирма за боклуци,иначе те грози санкции и фалит.Отпадъците - огромен източник на пари и ресурси за бизнеса.За това, че рециклирането е безотказен източник на пари, доказва и най-богатата китайка Чжан Ин, която натрупа милиарди долари от преработка на хартия. През 90-те години на миналия век Чжан основава компанията си Nine Dragons Paper Industries с амбицията да "опакова растящия китайски износ". "Изхвърлената хартия е като гора. Може да се рециклира поколения наред" - водещ принцип за китайката, която събира отпадъчна хартия от САЩ и Европа и я транспортира с кораби до Китай. Там отпадъците се рециклират в опаковъчен картон.

Ами че тази магистрала от Долна диканя нататък ( творение на недуразомението Плевнелиев) се строи все по времето на великия строител на съвреенна България - вожда на нацията ББ, т.е. качеството отговаря на корупцията и кражбите на шайката.

Поредното хакване,този път върху едно скъпо съоръжение. От много време,под моста се създавало незаконно сметище.Ама КОЙ да го види,да вземе мерки?!На кого ли му пука?Ето,като стане белята,пак всички ще плащаме нечия престъпна безотговорност.

Благодарим, че ни информирахте, че в конструкцията има и стомана - ние си мислехме, че е само бетон... по съвременни БГ стандарти

А дали не е умишлено действие, както запушените канали в София. Май столетницата е тръгнала на партизанска война и върши саботажи. Едно пожарче, което си се случва през лятото, мостът пада след време и хоп -магистралите на ГЕРБ не струват, строителите са некомпетентни и корумпета и правителството да си ходи. Няма свършване тази гадна пасмина.

Комунягите не могат да действа с легални средства - най-близко до легалнотоса компроматите и аферите от еода на Костинбродската. Те винаги се бият и воюват действат по партизански - с нападения от засада и саботажи.

Ква столетница, Ве Гошко, и тез дето са строили, и тез дето са си горили боклуците всичките от герберските тикви.

Магистралата е дтроена от ГЕРБ, сметището е на червен "бизнесмен" и е незаконно, а запалването е умишлено. Общината се е опитвсла да премахне сметището, но този е "як гръб" и никой не е успял да се справи с него.

Щом има як гръб - според теб, значи е от Герб, защото якият гръб е на Герб. Сам се обори. Явно мисленето не ти е силната страна, по това си личи, чи си привърженик на хунтата от Герб.

Ако нямаше нерегламентирано сметище под магистралата, и 100 комуниста нищо не можеше да направят! Не се обиждай, но "кой ми с*а в гащите" ти е версията.

Ами кажете защо разрешихте и допуснахте такъв парадокс, направо гротеска - сметище точно под магистрала? Има ли го по света или пак сте "пионери" - новатори???? Хайде, говорете, чакаме.

Тсм е проблемът, че никой не е разрешавал, нози е местен веллможа и спонсор на БСП и никой не е могъл да го пипне. Регионът е на сестра Галева, един червен министър пусна братя Галеви и още доста престъпници да избягат от България и изобщо там си управлява БСП.

Фактът, че колоните са компрометирани се вижда от снимките и без да си експерт. И не само колоните. Предстои сложен и скъп ремонт свързан с уникални технически решения.. Ще струва милиони левове, които ще плати данъкоплатеца тъй като червения бастун просто ще фалира фирмата и няма да могат да вземат от него нищо. Комунистите винаги са били паразити.

По-лошото е, че няма да стигне и до затвора....

"Защото, според експерта, стоманобетонът е негорим материал, но ние успяваме да го запалим." Ето това вече ме кара да се чувствам горд с постиженията ни като българи. Напред и нагоре към нови хоризонти!

Странно защо не се казва, че собственикът на фирмата е един от отявлените привърженици и спонсор на БСП в Дупница. Поредният комунистически саботаж. Някой да е видял или чул комунист нещо някъде да построи?

Ото, защо си такъв слепец...Комунисти, социалисти, гербаджии...всичко е едно и също...като егоисти, крадци, лицемери и т.н....ГЕРБ надградиха над постигнатото в кражбите от социалистите в пъти и за да не ги мразят хората, търсят изкупителни жертви....обаче управлението им стана твърде дълго и "Орешарски" вече не хваща дикиш....Всяка диктатура стига до нивото си на некомпетентност в управлението, защото е заета да брани кокъла на държавните финанси...Ако ГЕРБ крадяха умерено и бяха насочили сили във управлението, може би щеше да е различно...Но как да стане като отпред има чехълче с огромен апетит, властолюбец и виден комисионер....

баце ви не беше ли пожарникар? що ли при него само има явления като: -самозапалени хора -самозапалени мостове -свинска "чума" хихи

Комунистите отново палят, за да дойдат на власт.

или е комунистически агент провокатор-)

3евзек

По стандартите за пожарникар, Баце отдавна е в пенсионна възраст. Но няма страшно, още един мандат ще изкара.

Требвало да падне аме не паднала. Магистралта си е окей. Лъжат ни че има нужда от ремонт че да цоцат пари.

да, и магистрала няма да видите още 6-7 месеца. щото "експертите" ще "обследват".. в дълбочина хаха да ви серем на експертите. направете един стрес тест и това е. прави са за един ден

3евзек

Ако бяхме в Русия, където е нормално животът на 20-30 героя да бъде похарчен в името на някакъв тест, тогава със сигурност щеше да има стрес тест. Можеше и да хвърлят още 2-3 в огъня, защото нямаме ядрен двигател за стрес тестове, а петилетката трябва да се изпълнява.

кви са тез експерти ве ....експерт номеро уно е хидроинженер амет доган от село Дръндар и тарифата му е един милион само за една консултация другото отделно ...Ако търсите атентатор пак той ште ви уреди атентатор номер едно е

е как какви ! калинки каквито им експертите, такива им и министрите, и хидроинженерите ;) на път са да разработят нова научна теория за пожаро-неустойчивост на иначе негорими материали, но при утежняващите обстоятелства на: - горене под мост на гербераска магистрала; - проектирана и изпълнена от калинки; - пос строгото но справедливо наблюдение на боко - пожарникаря; - как е как е, плащат ли добре, от прозорежа на жипа; - в жипа - некъф снима с телефон, горанов се вози и разпитва за датирането на архрлогически артефакти.. - калинкино - пожарникарско царство

Ако някой път влезем в Шенген или приемем еврото и тях ще запалим.

Тука гледам много възбудени хора има: "да се обследвало да се съборило да се облицовало". Глупости, два знака карайте до 50км/ч ще свършат същата работа.

Днеска Струма някой друг път Аспарухов мост. Още съмнявате ли се кой ги изгражда тия сметища под мостовете? Ами Общините кой. Тиквата обаче се правеше на ощипан.

стоманобетонът е пожароустойчив. точка от какув материал е направена тази магистрала, защо материалът не е какъвто трябва? бийко оставка. в първи клас се учи това. стоманобетона е пожароустойчив!

Те и кулите в Ню Йорк бяха устойчиви, но паднаха..

ами именно! няма паднала стоманобетонова конструкция от пожар. кулите бяха с метална. огромна разлика. освен това в затворени просттанства е фурна. не е като под мост...

Кулите в Ню Йорк не паднаха защото самите те изгоряха, а защото от разбитите самолети се изляха тонове гориво и високата температура на горящото гориво размекна носещите стоманени конкструкции.

Няма такова нещо. Пожароустойчив не значи негорим. Значи че устоява на погар пи определени условия и за определено време. Разбира ти кратуната.

отиди да го видиш. ако е от стоманобетон трябва да е само опушен. камъка не гори. ако не е от стоманобетон... това е въпроса. от какво е, и защо е от това ???

3евзек

Камъкът не гори, обаче стоманата би могла да претърпи известни промени, особено ако е закалена.

Гордостта на тиквата не издържа на огън!

Кой е разрешил на Вторични суровини да трупанлеснозапалими материали под магистралата. Не е ли крайно време тези вредни Вторични суровини да се забранят, защото заради тях циганите крадат?

кой ти разреши на теб да пикаш суртинта? никой? а ти все пак потърси ли някой да попиташ преди да пикаш? сутринта?

Това в колоните и трегерите е стоманобетон, демек армиран със стоманени пръти бетон. За да се получи въпросният бетон към цимента се добавя точно определено количество вода и се отдела количество топлина при въпросната химическа реакция. Процесът е обратим. При вкарването на определено количество топлина въпросната свързана вода се отделя от бетона. Затова и бетонът не е възможно да се излива в свръхголеми обеми, или ако се излива вътре в него се предвижда охладителна система. Ако стоманобетона се прегрее остава просто чакъл пясък и желязо. Разбира се в някои случаи желязото хич не са го пестили и е възможно персоналът да напусне сградата докато тече процесът на пластични деформации в стоманата. Ако се прецени трябва да се отвори платното да се отстранят увредените елементи, да се среже колоната в основата с водна струя, така щото армировката да се запази и да се излее наново.

Споко, Пунта Мара ще гаси !

Чума,нилска треска, морбили,пожари,убийства,тераси,корупция,къщи за гости,цецо и асансьорите,корупция, хакер след хакер,беззаконие, уран във водата, мръсен въздух, масова евакуация зад граница,циганизация, лъжи на килограм,изтребители, мишо бирата, ало ваньо, ти си го избра, ЦУМ, суджуци,завод до завод, хъб до хъб,НАП,срив след срив,лъжа след лъжа и още стотици малоумия и идиоти без край. И всичко това на изключително малка територия с 5 млн.население.

Otnovo izmislitzha

Троловете вкупом разпространяват новата опорна точка- че случилото се било саботаж срещу управниците от ГРОБ. Смешно и жалко!

Територията се управлява от много прости ,некомпетентни ,малокултурни с криминално мислене хора .И за това е всичко пунта мара,извън закона мижи да те лажем. Всеки ден , скандал след скандал. Това е положението ,не се знае утрешния ден какво ще донесе за нещастното умаломощено туземно население.

Голяма част от общините са гербави,а там служат некомпетентни хора но послушковци.Те треперят за мястото си защото много добре знаят че с тази компетентност на втория ден в частна фирма ги гонят.И траят ,треперят и гласуват за Гроб само и само друг да не дойде и да ги изгони.Затова сме до това дередже

А стига с тия комунисти.Истинските комунисти които милееха и построиха България един по един измряха .Това са хора на ЦРУ подставени лица .Знаеш ли имам един ериксон телефон 668 тояга от първите на него е гравирано ,За особенни заслуги няма да ти казвам името подарен му от американското посолство.За един телефон са се продавали та айде стига с тези комунисти.

Добре че стана пожар за да се разбере с какви боклуци строят магистралите. От циганин - Хидроинжинер и от мутре - Промишлен инжинер....това се получава: корупция и некачествени строежи.

Тоя не знам какъв експерт е, но бетона и арматурното желязо имат един и същ коефициент на температурно разширение, поради тази причина се използват заедно!

Бетон - линеен 12 / обемен 36 Стомана - линеен 11-13 / обемен 33-39 Абе не е като да е един и същ нищо че изглеждат близки стойностите

А температурките що не казваш - при 50, 100, 250, 500 и.т.н. градуси?

Защо минават през града а не се отбиват преди моста и после по стария път- Сега докато го ремонтират ще мине месец ще излезе толкова ремонта колкото да направят нов мост Може просто да обгърнат повредените колони с армировка и нов бетон.

Може ли някой да ми обясни, как около такова важно съоръжение може да има пожар? Да речем не е ли орязана гората и подстригана тревата?

че някой цигънин е върнал нещо дето не са рзбрали

Не четеш, но коментираш! Горяли са боклуци, вкл. пластмаси, а не гора, хласти и трева. И тези боклуци незаконно са били под моста, който си има и сервитут освен това.

Баце не може насмогна да строи, бе! Гласи се да отваря 2021г. 16 км , а вече затвориха 34 на Стара Загора, а сега и това... Не знам колко км отсечка ще да е.

То по-добре вижте какво има под мостовете в С-я. Че след време да не стане и там една ...

беше разпарчатосан и пордаден и сега се внася украинска стомана със съмнителни качества.контролът е само фиктивен,защото проверяващите отдавна са в схемата.

АПИ и кмета на района веднага в затвора

Не виновен тоя с вторичните ,а този който му е издал разрешителното да е там.За съжаление Гробарите са навсякъде некомпетентни но покланящи се до земи на Тиквата.А от вторичните печелят най много.Ето вземете един акумулатор на кола един път го купуваш с еко такса и ДДС.Защо мислите че млъкнаха с вторичните суровини ами защото като го върнеш този акумолатор ти одържат пак ДДС т.е не може да го изхвърлиш ей така но им го даряваш за жълти стотинки.А а износа на България се крепи на боклуците и нарязаните предприятия на скраб.Така че борбата е голяма .Други се изтарикатиха и слагат контейнери да им ги хвърляш пластмаси,хартии ,метали и имат договорка с фирмите за изкупуване пластмаси от този тип да не взимат да не им бъркат в канчето.И вместо тези пари от боклуци да отиват в общината те отиват в нечий джоб.България превърнаха на боклучарник и битка за него.Сега общинаря издал разрешителното си е за панделата и не го е изгонил с боклуците под моста но това е некомпетентни хора но подчинени на великия вожд ни управляват.

Какво искаш от комунисти? В НРБ от 1944-та с помощта на Червената армия, властта вземат комунистите, които заявяват - "С кръв сме я взели, с кръв ще я дадем." И тъй като кръв не се е ляло, вече 75 години са на власт. Това е колкото съществуванието на СССР.

Айде, това вече не е магистрала. Ще мине година докато го оправят. За наша сметка естествено, както винаги няма да има виновен.

докато го има БСП, герб ще печели, защото няма друга силна алтернатива. като го няма БСП, герб ще печели, защото няма друга силна алтернатива. общото- няма друга силна алтернатива. има една разпокъсана алтернатива. и една компрометирана алтернатива. и една фрагментирана маса от избиратели. защо просто всички политически формации у нас не си помагат , вместо да се дърлят? ама- да си помагат в името на обществото , а не за своя изгода? има ли някой отговор на този прост въпрос?

Да, обяснява се с примитивизъм. Само примитивния твърди ,че всички тези на опонента винаги са грешни , а неговите винаги верни. На практика партиите не са дорасли даже за тези очевадни истини.ц

Използване на вода за гасене а не пяна се е оказало пагубно за конструкцията. Може би пожарникарите са имали заповед да угасят огъня а не да опазят конструкцията.

Или просто и там на ръководните постове са назначени калинки и никой не е помислил как да се подходи към пожара.

Еййй много специалисти.... навсякъде. То пяната е вода с добавка разпенваща химия... Пак е вода и пак мокри. Но щом казвате че водата от гасенето нещо е наравила ... Пък и в статията не е написано нищо за водата за гасене. Написано беше нещо за вода в бетона която с годините се увоява химически от цимента, а при такива пожари и нагряване на нов бетон структурата му страда повече от стар бетон ... но хайде нали сте експерти.