Експерт: Ако до дни не започнем с настройките на машините, изборите ще са в риск

Ясен Танев заяви, че тостерът в кухнята е по-лесен за хакване от машините за вота

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И какво ще правим тогава? От сега сън не ме хваща.

ㅤ

Т.е. ако до дни не започнем с манипулациите и МАШИНАциите...

Гледайте да не ги ,,настроите’’ като на последните избори

Е как ще ги настройвате, като Румбата още не е решил кой да спечели!

Ако до дни не започнем с настройките на машините, изборите ще са в риск, не се знае кой, ще спечели!

Какво точно ще настройват - не е ясно още кои партии ще участват в изборите, не са теглени номерата им, нямат листи на кандидатите. Ама да се пускат гръмки заглавия е много важно.

ЧЕ промянаджиите ще загубят изборите.

Мда, така е. Може да се получат изненади различни от планираното. Затова резултатите трябва да се заредят предварително, за да мине всичко спокойно и по план.

А защо не пуснете програмния код като open-source?

на тези машини върви дериват на Линукс. Въпроса е самата програма за гласуване как са я настроили промянаджиите. Тоя вой да се гласува само с машини , не е случаен

Слушах го този "експерт" сутринта. Явно са му дали насока да говори пълни глупости, но които личеше, че и той самия не си вярва. Идеята явно е да се намалят или илиминират изцяло машините и да дойдат хората с чувалите с бюлетини от ГЕРБ/ДПС. Радев или са го хванали в крачка или са му обещали нещо голямо, за да смени курса на 180 градуса.

Да бе - извънземните рептили са се намесили

Всеки ден научавам нещо от ГЕРБ/ДПС троловете. Днес разбрах, че в тези две организации имало извънземни рептили.

Трябва да се въведат бюлетините с хората и машините са много... има си работа и отнема време

Разпределението на гласовете ли?

Изборите е проблем на правителството на Мунчо. Но те са заети с брифинги и компромати.

Който пише и налива софтуера , този печели, особено ако комисията няма правото да преброява контролните разписки. Реално машината може да изплюе резултати в полза на ПП, ГЕРЕБ, Радев, различни от контролните разписки. Друго ми е мисълта, този лъже, няма какво да прави с мешините сега! Когато станат списъците, листите всека машина се програмира, тества принтера, зарежда хартия, няма смисъл сега да се проверява машината, а после отново да се програмира и тества!

Образовай се малко, не е трудно :) Тогава ще спреш да пишеш глупости, които нямат нищо общо с реалността.

в тази област съм, би могло едно да показва на екрана и разписката, а където сумира резултата да преточва +10% в полза на ПП. Също може и да взема 10% гласове от Възраждане и преточва към другите. Можеш да нагласиш фаворити от кого колко процента да взема или дава, разбира се решаваш случая да не се получи някой с 1 глас резултат нула, в смисъл след 10 гласа започва да работи помпата ;) Такситата ползват подобни неща, там разбира се са на друг принцип. Тези машини освен софтуер имат и фримуер, така да никой не може да знае кой код се изпълнява, даже и този код дето публично компайлират, кой ще провери какво са налели в 12 000 машини. Отделно освен този код се наливат и списъци с партии, различни за всека област...

Хартиен или какъвто и да е друг вот дори да не е описан в закона е абсолютно легален по една много проста причина- записан е като основно право в най-висшия закон-Конституцията. Там дословно е записано ,че всеки пълнолетен и дееспособен гражданин има "право" да гласува и също да бъде избиран с "таен" вот.Ако някакви си фалшиви машини не работят, то това не е предпоставка за отнемане на правото на глас, а ЦИК трябва да "създаде условия" за "тайно гласуване" по друг начин иначе ще се наруши Конституцията.Представете си следната ситуация:отивате да гласувате и там ви казват" А съжаляваме машината се счупи и не може да гласувате.Айде чао!" Не само правото на гласуване,а и духът на Конституцията ще бъдат нарушени и смятам,че е време Президентът да сезира, а КС да се произнесе ясно и точно по казуса,за да няма рекет за изборите.

В риск да не ги нагласите за Кирчо и Кокорчо и ще получат максимум 10%

- Как е положението, Джеймс? - Изборен ден, сър. - И върви ли вотът, Джеймс? - Ниска избирателна активност, сър. - Какво искаш да кажеш, Джеймс? - Машинното гласуване затруднява покойниците, сър.

Това са глупости. При добра организация машините могат да бъдат подготвени за седмица.

Да има време , да пристигне софтуера от лубянка щото с тия санкции и затворени граници си е тегав шипинга?

Айде започна се ! Къде дремаха толкова време, "експертите" та не се заеха да подготвят машинното гласуване ? Ааа, ясно готвят се да ни пробутат хартиените, че дс и дпс с червените гниди отново да манипулират и фалшифицират изборите ! Мръсна червена смрад!