Протести и контрапротести заради строежи по морето(снимки)

Стотици хора демонстрираха недоволството си от разрешението за застрояването на местността Карадере. В 9 черноморски общини други пък защитиха строежите.

Обратно в новината

Коментари - Протести и контрапротести заради строежи по морето(снимки) | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Подпишете петицията за защита на природата на Черноморското крайбрежие! https://link

eййй,голяма мърша сме..на 2 магарета сламата не можем да разделим,по никой въпрос не сме единни,ясно е че на тия дето подкрепят " инвестициите " са им дали по някой лев...надали знаят изобщо за какво става въпрос..

време е Тома Белев да престане и да отива на Терминал 1 с еднопосочен билет!

Продължавам да се учудвам на наивността на българина / да не ползвам друго определение/! Щели да дойдат инвестиции, да се открият работни места, да настане някакъв "икономически подем" .... Абе, хора, не разбрахте ли за какво става дума! Идва някой, влага 5 милиона, спечелва 10 милиона и .. си отива. Щял да открие 500 или 5000 работни места. Може, ама само докато има строителство. После обратно на село в Делиормана. Защото знаете ли колко хора работят в един среден хотел през сезона? А, извън сезона? А, колко месеца е сезона по българското Черноморие ??? Е, да, в края на краищата, ще продадете "наследствените си земеделски земи", ще захраните германската икономика, като внуците ви сменят голфовте с БМВ и Мерцедес и .... толкова. После пак ще си останете слуги и ще се озъртате за работа и ще чакате някой да ви ДАДЕ.

Ако се строи разумно ,не бетонни колоси а ниско строителство няма нищо лошо ,защото сега така наречените природолюбители си правят безплатни биваци ,без вода ,без тоалетни ,след тях на Карадере ,Иракли и още на няколко места всичко е осрано и заринато в боклук и това е обикновено на частни терени .Тази кампания на зелени и тем подобни боклуци е пълно лицемерие ,защото когато се бетонира от Бургас до Слънчев бряг всичко ,когато Банско заприлича на кв. Люлин въобще на тези мишки не им се чуваше гласчето.

ще построят хотели и вместо хавлиите на туристите по терасите ще прострат табели (продава се от строителя и скидка;) ще почакат десетина години банките ще ги изземат хотелите а такива като мен които се занимаваме със събаряне на ненужни сгради ще изкараме по някой лев ....после пак ще има девствен плаж не се страхувайте ;) :)))

Вчера, по този повод, гледах репортаж по ТВ, в който един младеж обясняваше, че папурите край някакъв водоем зад него са на земи, които имат много наследници. И които не могат в момента да разполагат с тях заради градоустройствения план. Сега, да ме извинява много, обаче това е абсурдно - тези земи и папури да са били "земеделски земи"! И аз имам, естествено прадядовци, които са събирали парици за да си копят някоя друга нива за да се изхранват семействата им, ама не съм чувал да са търсили да купуват дюни, пясъци, крайбрежни драки и храсти и папури. Ако тези собственици в продължение на пет години докажат, че това са наистина земеделски наследствени земи, (а не плод на далавери, заменки и откровени фалшификации) като ги засеят с каквато и да е земеделска култура мисля, че ще бъдат напълно в правото си за претенции. Защото остава горчивият вкус на тарикатщината на гърба на обществото.

И да протестирате, няма кой да ви чуе! Нека застроят навсякъде. И без това, България е толкова замърсена, че вече никой няма да идва тук. Нека ви стоят хотелите празни или ще идват да се напиват и да драйфат бедняците и тийновете на Европа.

Чета и малко ми е смешно .Вие българино маи приказката интереса клати феса е налице .Ама всички говорите без да мислите, маи сте объркани или народа не е в час , все като латерна се повтаря червени и пр. Не сте ли разбрали че няма червени, пембени и пр, има създаване на партии, както и фирми с цел отклоняване на внимание а нещата са все едни и същи.Има закони ама кои ги спазва. Защо зелените протестират -природа и пр. Това е нещо за което следва да мислят общините и живеещите там , те са наи добре заинтерисовани. Вярно е че човек продава за да спечели , нормално е земята има доста наследници , но къде е общината която разрешава , къде е градоустройствения план , къде са хората които живеят там - те са тези които следва да мислят как ще се стопанисва , дали се нарушава природата , дали този обект ще носи приходи за тях - местните . Не е нужно някои да ви е виновен , научете се да мислите . Местните следва да гледат колко време е лято и колко е студено , ако се прави нещо да се мисли -КАК ДА СЕ ИЗПОЛЗВА ЦЕЛОГОДИШНО. Мислете , не обвинявайте , не допускайте от други места хора да дирижират Вие какво да правите и как да живеете -ЗАЩИТАВАЙТЕ ИНТЕРЕСА СИ .

Освен снимки на участниците в т.н. протести,дайте ги и поименно-та те се броят на пръстите на едната ръка и струват евтино.

Позитановско-Станишевско, ноу-хау !!! -На всеки протест и анти протест?- На всяка мисъл за бъдещето на държавата и населението и контра за ,,празния, днешен джоб, " който пак те олигарсите от бсп окрадоха?

Софиянци протестират, че щяло да се строи на другия край на България! Ами ако утре добричлии и силистренци излязат на протест, че Витоша е упропастена заради боклуците изхвърлени там от тези същите софиЯнци? Друг въпрос е, че Ганьо-капиталиста е алчен и ненаситен, не знае нито мярка, нито признава закона. Като се вземе насериозно за "инветситор", всички задръжки му падат. Никакви бунгалца и ваканционно селище - бетон, ресторатни на пража, чалготеки, игрални зали. Безкомпромисно, арогантно, ако по друг начин не става и кръв ще се лее. Ето това е Ганьо-пишман капиталиста, Алеко е бил гениален.

Добре, Витоша като е затънала в боклуци, да оставим и останалата част на България да бъде унищожена? Защо българското правителство не иска да се поучи от грешките на испанците, на португалците, пък, ако искате, и на американците?

Витоша затъна в боклуци не заради софиянци, а заради навляци от разни паланки - диви и смрадливи селски парвенюта. Хората, които са от десетилетия в София знаят да пазят чистота. А загрижеността за всяко кътче от България не е кауза само на софиянци, а на всички нормални български граждани.

Какви инвестиции и за кого?.Собствениците са заинтересовани да си продадат скъпо земите,без да се интересуват какво ще става после с тях-значи за собственика е инвестиция.Държавата ще получава някакви данъци от експлоатацията на застроеното после, като сумите ще бъдат силно занижени на база скрити доходи.По време на строителството известен брой хора от цялата страна ще бъдат ангажирани за жълти стотинки.После обслужващия персонал ще работи лятото пак за жълти стотинки.Къде е сметката и далаверата-естестмвено в комисионната на държавни хора

Едно време Ататюрк беше казал. Ние ще изкупим България. Разбрахте ли сега как се изкупува другари прости екоактивисти или там някакви зелени. Тука е виновна пазарната икономика и то либерална. Първо се довежда една държава до просешка тояга, а след това и се търсят "инвеститори". Тука нищо общо нямат нито Станишев нито Орешарски. Виновника за всички несгоди е простия български народ дето спа на жълтите павета и му шушнаха някакви сияйни висоти в градовете на истината.

Добре че Станишев не управлява друга държава. Ако управляваше в Южна Америка или Австралия да е застроил с хотели Дъждовните Гори и до сега да е довел до измиране на живота на земята. Тук поне ще доведе само до измиране на живота в България.

Смешни платени защитници на бетона! Жалки сте в това, че за шепа пари сте готови да продадете и майките си, не само свещената си земя! Долу мръсните ръчички от Карадере, Морето и Планината! Те са И за следващите поколения, не за Вас, ненаяли се Нещастници!

ТОВА С ПРОТЕСТИТЕ И АНТИ-ПРОТЕСТИТЕ МИ НАПОМНЯ "ТУРСКИЯ МОДЕЛ" НА ДЕМОКРАЦИЯТА ПРИЛАГАН ОТ СУЛТАН ЕРДОГАН .... КАТО МУ СПРЕТНАТ ПРОТЕСТ , ВЕДНАГА СЪБИРА ПЛАТЕН ФАНАТИЗИРАН БАШИБОЗУК НА АНТИ-ПРОТЕСТ :)))) ..... НИКЪДЕ ОСВЕН В ТУРЦИЯ И БЪЛГАРИЯ ГО НЯМА ТОЯ МОДЕЛ .... ТАТАРИНА ДОГАН НИ ГО ИМПОРТИРА :)))

Платена статия,ДИР>БГ как не ви есрам купени сте от зелените за тази статия. РЕХАВИ бяха протестите на ЗЕЛЕНИТе не на хората по Черноморието ето факти. Брой на участващите протестиращи от ЗЕЛЕНИТЕ по градове на "националният " им протест - Пловдив 10 човека на кръст, Русе 15 човека, Бургас 7 човека, и това е национален протест така ли ???? СМЕШНИЦИ ! По черноморието Цели общини и стотици хора в пъти повече от ЗЕЛЕНИТЕ протестиращи излязоха да кажат НЕ НА ЗЕЛЕНИЯТ РЕКЕТ !

Протестите в България винаги са били рехави. Имаше два силни протеста с/у Борисов и Пеевски. Дори за Пеевски беше рехав. Българина излиза на силен протест, когато с ножа му бъркаш в червата 4 г. Един ден когато тръгнеш за морето, да не кажеш" баси няма едно девственно местенце да седна да се почусвтвам човек. Да пия една бира сред природата"

И да си хвърля бутилката в храстите.

Хората приемат природата по следния начин: Там на чист въздух на село, кокошчици, прасенца, пиленца , домати краставички, да се напием с домашна ракия и на другия ден да не ни боли глава. Морето лятото е само за напиване и секс. Планинските курорти, същата работа. Аз лично мога да кажа за 2 места по черноморието ни който си залужават малко и нито едно място от зимните ни курорти. Всичко сатроено или бетон или еднотипно, наблъскано, грозно, противно ... такива места привличат само един тип туристи

Ми то на рилските езера с тоя лифт има повече народ лятото, отколкото в Борисова градина, всичко се влачи нагоре и сее хартийки... аз не мога да разбера, как може да влачиш пълни дисаги с манджа и пиене нагоре... и като си изплюскаш всичко да не може да си свалиш опаковките надолу ....

magit@abv.bg

В едно село около Бургас, има табела 5000 лв глоба ако замърсиш. Знаеш ли колко е чисто селото? Аз бях замаян. Кмета, арендатора, собственика на кръчмата следят за това. Ако някой работник си позволи да замърси, защото всички работеха по нивите, си губи работата ... сами с времето са добили навик да не замърсяват... така трябва да е навсякъде.

Плашещо е направо колко прости хора има.... Какъв контрапротест, какви 5 лева... събрали 20тина старчока, да говорят глупости... айде да си разясним какви са тия ниви, като на 1 километър от морето никога не се е садило нищо..... масово са ги придобили на принципа "Я че кажем че деда ти е копал тука, ти кажи че чича ми е копал там"... Второ, те ако имаха акъл да печелят, щяха да шибнат един законен къмпинг, едни кенефи, една баня, машинариите които обслужват кемперите, магазин, бар.... и щяха да си печелят... и то щяха да печелят много, с минимални инвестиции.... Хората които почиват с кемпери имат пари и това за тях е начин на живот... а прошляците на които съм се нагледала и на златни и на слънчев бряг, нямат пари една бира да пийнат в някой бар.... Аз ходя на Карадере редовно, бих си плащала и такса за палатката, и такси за тоалетни и бани.... е ако пльоснат едни бетонни простотии няма да ходя то е ясно.... и не защото нямам кинти.... Говорят някои тука, че трябвало да се развива туризма .... алооооо, мислете малко с тия глави, а не с това дето се седи на него.... Развитие на туризма не означава да направиш всичко в един тертип... хотелче, шезлонг, кръчма...

Развитие на туризма означава максимално широк кръг от хора да предпочетат нашата страна .... курортите се профилират Курорти с повече барове и дискотеки за млади хора на такава вълна Курорти подходящи за хора с деца - без много шум, с подходящи увеселения за децата... Места за палаткаджии, кемпери и любители на природата.... Ако не бяха прецакали Несебър с това безумно застрояване, и бяха продължили да строят в стила на стария град, щяха една камара влюбени романтици да докарат... те кво направиха - едно голямо нищо .... А колко от вас знаят че огромна част от хотелите в златни са захранени с минерална вода ??? Аз няколко пъти съм почивала там, в една брошурка не видях такава информация.... да е в някоя друга държава ще ти проглушат ушите с подобна екстра.... и прочие и прочие Като цяло народа ни е простичък, лесно го манипулират.... Абсолютно нелепо е да се говори че зелените идеи спират развитието на туризма.... туризма не се развива добре, защото хем държавата ни е смотана, хем бизнеса иска да купи 1 декар а да застрои някак си 2 Айде със здраве

magit@abv.bg

Ако беше народа прост, щеше поне да вижда истинското. Нещата са много по зле от това да наречеш народа ни прост. Рано или късно това покуление от комунистически лидери който са в парламента, ще хвърлят топа. Не си дават сметка, че младите ще си отворят очи и ще ги съдят един ден много жестоко. Няма нормален човек на земята , който да даде зелена светлина да се застоят малкото девственни места в България. Това което искат да направят е меко казано ЛУДОСТ

Много хубав коментар Евала

Някой хора не разбират, че ни остана само природата и тя принадлежи на хората. Бетонираха цялото черноморие, планински курорти. Не трябва да се допуска застрояване на защитена зона. Ако се допусне това сега, ще унищожат всичко. Незнам с какво право се смятат за длъжни да защитят просто една инвестиция, но има неща който неможеш да въстановиш с цялото злато на света. На който не му пука за природата, да се замисли , че децата му може да искат да видят един ден един истински плаж, една девственна природа.

на данъци !!! Над 3 милиарда евро данъци годишно се крият от "хотелиерите" и се изнасят зад в чужбина. Като се прибави контрабандата на горива, алкохол, цигари, ширпотреба, сумата става умопомрачителна. Тези пари се прибират от "скритата" власт и с тях се рекрутират политици, магистрати,... Това се знае от всички "отговорни" фактори, но те са част ог мафията. Преди да ругаим САЩ, ЕС, Русия, да си съберем дължимото към хазната.

И как предлагаш да си съберем вземанията? Ако питаш мене, има китайско ноу-хау от 1 октомври 1949 година и чилийско, от 11 септември 1972 година. Историята на тези две страни, показва ефективността при прилагането му, в икономическите им успехи днес.

Аз съм за КРАЙ на строителството и в София.И съм "ЗА" запазване на незастроените територии в природата ни изобщо.Строителството изигра погромната си роля-и по отношение на природата и по отношение на финансите ни.

Кажете ми колко от вас са ходили някога в Карадере.Кажете ми и колко от вас са ходили в Слънчев бряг или Несебър.Защо след като доколкото разбирам няма законови пречки за строителство в тази местност се решава от група хора,че няма да се строи.Все едно някой от Айтос да каже че в София не трябва да се строи метро,защото според него това ще навреди на популацията на торни червеи в района.

Защото слънчо, за разлика от теб помним какви бяха Слънчев Бряг и Несебър преди 10, 15 и 20 години и можем да ги сравнис бетонната кочина, която е в момента (аз лично бях потресен когато преди 5 години минах покрай Несебър на път за Китен, честно, когато отивам на море искам да си почина, а не да се чувствам все едно не съм излизал от панелния квартал) Затова сега се води тази война - да се опазят малкото останали девствени места, които вие, цървулите още не сте успели да осерете. Недей да ми обясняваш, че "нямало законови пречки" - все едно законите не се правят от някои хора за някои точно определени други хора. Ама този път повечето сме срещу вас.

Виж сега.За това че е презастроено с грозни сгради носите вина и вие.Защото щом ще се строи поне можеше да се наложи някакъв по-строг контрол откъм естетиката на тези сгради и взаимната им съвместимост.Защото и в Монако е презастроено,но това не му пречи да е едно от най-красивите места на Ривиерата нали.Освен това щеш не щеш,но си направи една извадка каква част от БВП генерират Слънчев бряг и Несебър.Че е грозно е отделен въпрос и той опира до градоустройство.А това за природата е малко изтъркано.Ок,и аз обичам природата и морето,ако искам мога да отида поне на 10 места където няма жив човек,а те са сигурно поне 100 по черноморието.Така че хайде по-спокойно с изхвърлянията.Има си "Натура" и ЗУТ.Ако са толкова много и толкова сериозни еколозите,всеки може да даде по 50 лв.,да откупят земята от собствениците и,които и да са те и така няма да се строи.Само дето се съмнявам че биха го направили,а и още повече се съмнявам,че някога са били в Карадере.

Е ако този строеж не е в защитена територия и не нарушава екоравновесието в района - защо да не се построи ? Откъде накъде някакви самовлюбени пишман природозащитници ще решават къде и кой да строи ? Защо спаха досега, та оставиха да се застрои безобразно черноморието и Витоша и Рила - къде бяха ? Не може да се спре строителството в България, за да им е удобно на киселяците с колелата, които си въобразяват, че знаят как да пазят природата !

Точно така. Напълно съм съгласна. Елате в края на лятото да видите ей тия стачкуващите т.нар. "природозащитници" как опазват природата. Докато другите общини си броят парите от курорта, Община Бяла брои тоновете боклуци, които заливат Кара дере.

...Ели,и днес натрясках малко глупости,но минах "метър" под строгият ти контрол....затварям и лягам,че сме с час напред и утре ще спим по-малко...

Станишев е събрал младите социалистчета за защита на проектите си. Съсел, гнусен си!

Къде видяха стотиците протестиращи. Нека да оставиме хората от Бяла да си кажат какво искат. Защо си мислиме, че София е България и само софиянци ще слушаме.

Ще слушате защото аз на море ходя където си поискам извъм България,ама вие и един месец не можете да издържите ,без да се дотътрите в столицата и да я осмърдите

Бяла не е само на беленци... както и Витоша не е на софиянци.... както и Пирин не е на банскалии.... Какво значи беленци да си кажат какво искат... Това са национални богатства.... Карадере не е собственост на беленци, и никой не го касае те какво искат!

ne stava vupros tuka samo za hodene na more!!!! zashto vsichki sa tolkova elementarni i prosti!? stava vuprost za globalni posledici. sekat se durveta na porazia ne samo v BG, ot druga strana emisiite ot vugleroden dvuokis se uvelichavat ejesekundno. veche prez liatoto v BG temperaturite stigat 50 gradusa, samo sa desetina godini s 10 gradusa otgore na normalnite. i tolkova mnogo pojari v posledstvie. kak ia vijdate tai!? ne iskam da sum jertva na alchni prostaci, bez obrazovanie, koito sa spali v chasovet v uchilishte, inache shtiaha da znaiat elementarnite principi, na koito se krepi jivota na vsiako sushtestvo na nashata planeta. nikakvi milioni ne vajat tuka. grabiat i razrushavat priroda, koiato ne im prinadleji i OT KOIATO ZAVISI DALI UTRE VSICHKI SHTE SME JIVI.

НЕ СЕ ВПРЯГАЙ ТОЛКОВА, НА КОГО МУ ПУКА ЖИВ ЛИ СИ, ЧЕТИ НОВИНАТА, МАЙКАТА МУ Е ДА ИНВЕСТИРАМЕ, НАЛИ РЕВАХМЕ ЗА ДЕМОКРАЦИЯ

Шило

Хубаво де, ама да питам: Колко от пишещите са ходили да почиват в Карадере? И колко от тях знаят какво представлява? Не съм привърженик на бетона, но не съм и на празното писане. Ако все пак се публикува местността с нейните граници, както и какво къде ще се строи, и ако се установи, че няма да се повлияе на "Натура 2000" ще има ли промяна в мнението? Че тази вечер един "еколог" не разсмя искрено с думите си : Против съм, защото проектът предвижда изграждане на къщички, които ще се продават на руснаците". Железен довод. По отношение на местните: Дори да се осъществи проектът, вярват ли, че ще доведе до намаляване на безработицата? Аз не. Който е ходил в Бяла знае колко недостроени хотели има, и колко празни. Първо те да се достроят и запълнят, и съм сигурен, че ще допринесат поне за 1500 раб. места.

tolkova hoteli veche ima, za kakvo sa ti poveche stroeji. mai tvoite dovodi ne sa nared.

Шило

На мен не ми трябват. Даже никак. Предпочитам да си ходя на риболов на спокойствие, без да ми се мятат джетове и други аНтракции, и да вадя хора изпопадали в морето от тях. За нещо съвсем различно говоря. Собственикът има право да се разпорежда със собствеността, като това право няма ограничения. Интересува ме проекта, да се види кои земи обхваща, и какво ще представлява.

Шило

А ако на теб някой от другият край на България ти каже как да се разпореждаш със собствеността си, как ще постъпиш?

собственик си само на два метра под замята *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Заради такива като тебе тези като мен ходят на почивка в Гърция - парите същите (че и по-евтино), пясък и чиста вода, и няма нито един хотел на 30 метра от плажа. Да не говорим, че има девствени плажни ивици с километри дължина. Такава бетонна кочина като в България няма никъде - хората си пазят природата, защото това води туристите, а не псевдо семейните хотелчета на плажа. А вие си застроявайте. Бритаците, дето идват да се натряскат и после скачат от балконите много не се интересуват дали спят в кочина или сред чиста природа.

Хотелите уж стоят полупразни,те ще строят още!?!

Шило

Байчо, това си е проблем на тези, дето си наливат парите. Естествено това не значи, че съм привърженик на дивото строителство, напротив.

Това местните много тъпи. Сами нищо не могат да направят. Инициативност - нулева. Гледат да прилапат нивица или лозенце, да продадат после и да си купят лъскава кола. Като се скапе природата ще псуват и ще пият ракия и пак ще са си бедняци и низши духом. През две-три поколения излиза по някой свестен, но то е въпреки средата.

Не са тъпи беззащитни са. Цяла година орат, режат, вързват лозята, после ги берат. Обаче есента винаги е кално и не могат да изнесат продукцията до заранта всичко е окрадено барабар със щайгите. Така е от години. Хората вече се отказаха да гледат лозя. Чакат кебапчето на Плевнелиев дето им обеща, че ще струва 6 лв. бройката когато събаряха къщите в Несебър.

Значи крадците могат през нощта да извозят щайгите, а местните и през деня не могат? Казах ли ти за нулевата инициативност?

Шило

Пришълецът, местните си знаят най-добре, хайде, не говори за тях и от тяхно име.

Какво да кажа.Нямам думи или още по кратко Лека му пръст на нашето черноморие /с малка буква вече/. Пожелавам му да стане ,като в Испания да бутат хотели след време. А за такива,като мен средно статически българин нашето море става "АМИН" и погледнато в бъдещето пътят към морето няма да е по магистрала Тракия ,а по струма. Миналата година бях в Гърция и с учудване установих ,че там ми излиза по евтино и по чисто.И гърците ,като ги хвана кризата знаят как да си запазят ТУРИСТА ,а нашите ги гонят. АМИН на БГ море.

te shte gi butnat, no ne mojesh nikoga da vuzstanovish narushenoto ekoravnovesie v teia raioni. kato butnesh hotelite shte ostane edna pustinia

Казваме, "От нас нищо не зависи, а уж вече се отървахме от страха?!". Протестирахме против Пеевски ... и той стана "задкулисен" МИНИСТЪР ПРЕДСЕДАТЕЛ. 25 години използвахме най-различни начини за противопоставяне на тази 70 годишна ОКУЛТНА СИЛА, вилнееща все по-бясно из Родината ни и унищожаваща безмилостно народ и природа. КАКВО ЗАВИСИ ОТ НАС, ЛИ? Очевадно е, че с методите с които сме си служили до сега, благоденствие няма да постигнем за никого. Това което зависи, е от минимален критичен брой "КРЕСЛЬОВЦИ", да се обърнем заедно към Небето с КАНСКИ ПРЕДСМЪРТЕН ВИК, подкрепен също и от всички които се чувстват носители на БЪЛГАРСКИ ГЕН в ГЕНОМЪТ СИ. Диоген, странникът с фенера е казал, "ХОРА МНОГО, ЧОВЕЦИ МАЛКО!" В днешните дни, този вопъл звучи по следният начин, "ОРГАНИЧНИ ПОРТАЛИ И РЕПТИЛИ БОЛ, ЧОВЕЦИТЕ СА ЕДВА НЯКОЛКО ЕДИНИЦИ НА ПЛАНЕТАТА." Не "стоплим" ли индивидуално, за начинът по който да излезем от този "9-ти кръг на ада", ползата от придобитото наше качество "ТЪРПЕНИЕ", ще е пренебрежително-безкрайно малка. ЕДИНЕНИЕТО НА ВСЕКИ ЕДИН ОТ НАС С БОГА, ПРАВИ СИЛАТА НА ЧОВЕЧЕСТВОТО! ЗАЕДНО, МОЖЕМ ДА ПОСТИГНЕМ ВСЯКА ЕДНА СТОЙНОСТНА ЦЕЛ. Една такава цел е, СВОБОДАТА, друга е СЪХРАНЕНИЕ НА ПРИРОДАТА.

Изглежда някой пак е пушил от био-еко-татула.

"Пушил" е този, който пише глупости, вместо стойностна реплика.

Пак сте измамени.

Застроявай всичко. 1, 2, 3, 4, 5 линия! Ние ще си ходим в чужбина на море!

ne stava vupros tuka samo za hodene na more!!!! zashto vsichki sa tolkova elentarni i prosti!? stava vuprost za globalni posledici. sekat se durveta na porazia ne samo v BG, ot druga strana emisiite ot vugleroden dvuokis se uvelichavat ejesekundno. veche prez liatoto v BG temperaturite stigat 45 gradusa, samo sa desetina godini s 10 gradusa otgore na normalnite. kak ia vijdate tai!? ne iskam da sum jertva na alchni prostaci, bez obrazovanie, koito sa spali v chasovet v uchilishte, inache shtiaha da znaiat elementarnite princi na koito se krepi jivota na vsiko sushtestvo na nashta planeta. nikakvo milioni ne vajat tuka. grabiat i razrushavat priroda, koiato ne im prinadleji i OT KOITO ZAVISI DALI UTRE VSICHKI SHTE SME JIVI.

s teb sum brat. za vsiako otsecheno durvo - SMURTNA PRISUDA. Samo taka moje da ima niakakvo budeshte za jivota na taia planeto. inache samo pojari, susha, ujasni temperaturi, kataklizmi i smurt. dolu alchnite bokluci. ne samo sa alchni, mi sa i prosti kato galochi. ako gi pitash kakvo dishat prez nosa s drobovete si sus sigurnost shte se setiat samo za prudnite izlezli ot preialite im shkembeta

Зелените пиявици само гледат да се доберат до парите Най-малко им пука за природата . Трябва да се инвестира в черноморието ,а зелената мафия е за пандиза . Те реално пречат на местните хората да живеят по-добре .Сигурно е много "еко " и "зелено " плажовете да са осеяни с пияни наркомани и говна . Да мирише на 200 от плажа на изпражнения . И никой нормален човек да не може да припари там .

prechi ti mozuka i lipsata na elementarno obrazovanie. inache shteshe da znaesh, ches podobni stroeji razrushavash mnogo delikatni ekosistemi, ot koito samisi i tvoia jaluk jivotec

Ела това ми го кажи лично в лицето , алчно , местно бизнесменче и ти гарантирам , че с теб е свършено . За това и никой няма да идва при вас , защото сте алчни , прецаквате хората с всичко и искате за един сезон да станете милионери . Аз лично един такъв като вас , алчен селянин - който се правеше на бизнесмен го бих и сега вече не смее да си подаде и пръстчето .

Браво ГЕРОЙЧЕ ,а сега набий всички виновни за трагичното място на България в всички световни класации !

В долната клоака, наречена българско черноморие вече ще ходят единствено само дебели руски тьотки и руски дребни новобогаташи без хигиенни навици, нито пък елементарни културни такива. Нито един свестен човек след изтезанието, наречено българско хотелиерство, не са завръща там. Сега едни офшорски юнаци с арх. др. Станишев -старши искат да си построят поредния мутрокомплекс , който пишман министър Стойнев, нарича "инвестиция", а пък то си е една чисто и просто пералня. Съсипаха я тази страна, безмилостно я съсипаха, то не бяха ДПС фирми да секат гората и да я изнасят за Турско, то не бяха мафии от ДС и всякакви други да осират Черното ни море с мними курорти, в които няма нищо на добро ниво. Боже, имаш ли сили да пазиш България от собствените й изчадия!

Похвално е че гражданите на последната българска държава пазят природата за първата циганска държава!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ТАЗИ ИСТИНА Е МНОГО ТЪЖНА!!!

Абе тия тъпанари еколози що позволяват да се строи в София - нали бетон, нали природа ??!?!?! Кретени, да забранят строителството първо в София, и така да дават пример !!

Тази тема я закрихме така и не се научихте как се пише дерето. Почвайте да глозгате тази тема "Правят 30 декара закрито море до София"

събърат се някакви хора с неясни желания, протестират за място на което най-верочтно никога не са ходили. Не ги интересува, че такава инвестиция за хората от региона това означава работа, препитание, доходи. Друг е въпроса който би трябвало да ги притеснява: "Държавата" ни би трябвало да поиска гаранции от инвеститора, че ЦЕЛИЯ проект ще бъде изграден, че ще бъде завършеана ЦЯЛАТА инфраструктура, че няма да се строи на по-малко от 100 м от пясъка, че плажът ще остане достъпен за всички и т.н. и т.н.

ei, prostak, prostak, prostak. oznachava po-malko zalenina i suotvetno kislorod i poveche asvalt, vugleroden dvuokis, i temperaturi do 100 graduca. ako iskash da se izpurjish kato iaice, tvoia si e tvoia rabota, no nashe pravo e da zashtitavame malkoto ostanala priroda, za da mojem da sme jivi, be glupak. purvo triabva da ima kakvo da dishame, da ima chista nezamursena voda za piene, da ima normalni temperaturi i posle imat vsichki ostanali neshta, kato da si namerish rabota i t.n. Nacionalnite parkove prnadlejat na vseki ot nas i nikoi milioner na zemiata niama poveche prava vurhu teia oblasti ot koito i da e ot nas. zashto si misliat, che kato imat pari, mogat za zagrabvat kakvo i popadne pred ochite. koi im dava pravo!?

Много си се заблудил! Печалбите от тая инвестиция ще заминат директно за офшорната фирма - т.е. никаква инвестиция не е. А ако мислиш че за "елитните туристи" ще наемат персонал от региона - много се лъжеш! На всичкото отгоре, до колкото знам за инвеститор от клас "А", държавата е длъжна да изгради инфаструктурата. Така, че хората от региона ще трябва да платят да им построят пътища, ВИК, пречиствателни станции (или директно в морето).

Значи сега може да се строи и еколозите дето не даваха дума да се издума за строителство сега се кътат някъде в лоното на БСП.

Абе хора мили,не виждате ли че ви манипулират,обричате хора/човешки същества на мизерия и смърт/заради някакви директиви.Единственото което имаме е туризма /все още/Искате и него да погребете.

Не сте прав господин "Аз" Туризъм в България няма ! Туризъм има в Гърция и в Далмация ! Тук има : Прости хора наречени хазаи Развалена храна наречена "катма" Долнопробни дупки Наречени "барове" Сърдити и изморени хора наречени "персонал" Прах и кал наречен "крайбрежна ивица" Панелки наречени хотели... Вода от тоалетната наречена "море" ....

Забрави за пепелниците които сервитьорите ти тръшкат по масите искаш-не искаш

Като сте некадърни да печелите по друг начин, освен с псевдохотелиерство и пвсевдотуризъм, трябва ли да унищожавате и осирате природата, за да оцелеете? Това, което не сте създали вие, това, което милиони години се е формирало искате и го унищожавате ефективно, за да живеете вие - тъпи некадърници ТИМаджийски и подобни селяци по морето. То и кучето препикава територия и си мисли, че е негова, ама никой не мисли, че земята е негова.

Че ходи ли някой още в тая клоака наречена Бъларски Черноморски Туризъм ? Най много някой заблуден английски пубер който да дойде за две седмици да направи опит за интоксикално самоубийство или "софийски" гъзета дошли с черни "джибове" да ближат минерална вода цяла нощ седнал на възглавница в Лозенец ? За какъв бизнес говорим другари ?

Че кво те интересува тогава черноморието, и за кво изобщо пишеш в тая тема ???