ЕК започва две наказателни процедури срещу България за пътната безопасност

Брюксел отбелязва, че страната не е представила данни как прилага новите европейски правила, които разширяват обхвата на видовете превозни средства, подлежащи на проверки, като включват например високоскоростните трактори

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Много изкярихме с тоя ес. Плащаме вноски, а за стотинките, които уж ни отпускат по проекти, директно ни плющят десетократно по-голями глоби. На печелившите, ЧЕСТИТО.

От тези нещастници есес.Те вместо да оправят нещата с наще крадливи политици наливат масло в огъня.ЗА КЪВ НИ Е ЕВРОГЕЙСКИЯ БАРДАК?САМО САНКЦИИ И ГЛОБИ ДА ЗАДЛЪЖНЯВАТ БЕДНИТЕ ОЩЕ ПОВЕЧЕ.ВЪН ОТ ЕСЕС И НАТО,ТЕ НИ УБИВАТ!!!

Мангалия нищо не е наред.Изобщо се чудя как ни приеха в ЕС

Заради Турция и изкупената около 2004 г земя..

_stankow

Съвсем нормално е, след като ЕС отложи за 20 г. строежа на магистрала Хемус, сега да започне да ни глобява за щяло и не щяло. За тротинетките например. Трябва да се отклони вниманието. И да се изкара някой друг виновен ...

Абе за високоскоросните каруци ще има ли наказание.

Да са ни честити новите резултати от строителните фирми. Строителните фирми на ГЕРП и ДПС. Най-добрите строителни фирми в усвояването

Камион ме блъсна, трактора ме гази, Багер ме товари, в една лека кола ... 90% от колите в България нямат "eCall” система, тия искат да я тестват ... ми, добре!

Та трактор нова е влекача на тир, казано по нашенски.

Как не разбраха че има криза и на хората им е през уя за високоскоросните трактори.

Нефтопреработващият завод ISAB в град Приоло в Сицилия, който принадлежи на руската компаиня "Лукойл", минава под контрола на италианските власти. Оокночателното решение за това ще бъде взето от правителството на заседание в четвъртък, предаде изданието "Република".

много важно. Едно си баба знае, едно си бае. Какво ме грее мене тази тъпня, дето не ни и засяга.

По отношение на превозните средства, КАТ стоят над тези неща. Като се погледне статистиката, публикувана от НСИ се вижда хаосът. А това високоскоростни трактори е грешка в превода.

Баси глупостите! Годишните прегледи на трактори ли са ни проблемите?

В БЪЛГАРИЯ има огромен проблем с пътната безопасност. Но точно пък с "високоскоростни трактори"? ЕС е огромна бюрократична машина. Някой в отдел "високоскоростни трактори" се прави на интересен за да си оправдае заплатата.

Как да се прилага пътна безопастност, като едни елементи с рег. номера на МПС-тата, започващи с РК, правещи ежедневно нашествие от около 30000-40000 МПС-та в София, си карат по някакъв техен си ЗДП. Определенията за предимство, червен светофар, пешеходна пътека, непресечена лента, ограничение на скоростта - за тях са в някакво тяхно си измерение. Масово си карат в насрещното, изпреварвания от дясно по банкета. "Тъпите" софиянци си чакат чинно по светофарите в лентата си, а РК-тата правят 3-4-5-та лента, карат в насрещното, от най-лява лента, завиват на дясно, пресичайки две ленти, които са за направо, мислят си, че в редките случаи, когато подадат мигач, това им осигурява предимство дори и да те блъснат. И т.н., и т.н.... Ами да санкционират. Но първо да санкционират винкелите до един, че всички са по-хитри от цяло стадо лисици и се показват "хитростта" си на столицата ежедневно, застрашавайки живота на невинни хора. Тия и да изчезнат като вид, няма да е голяма загуба. Даже ще е празник за цяла България.

_stankow

Малко преувеличавате. Има и такива водачи, но не са само пернишки.

Госпожа, нарочно не си поддържаме пътищата. Да им е гадно на Т 34, като ни нападнат. А онова същество със тротинетката , какво да го правим?

Тази година за високоскоростните трактори и комбайни, а догодина за летящите такива. Какво е това да ме изпреварват с 200-220км/ч по коларския път ?!

кви па са тея че ше ми кажат как да си карам колата бе

Аз купих баварец за 10 хилки, те искат да карам с 90.

Айде сега да набутаме всички отрязани лентички от Борисов в дебелия му гъз!! Къде си мизерник? Строй всички и излез да обясниш!

Булекзит ! Как може, по време на война и при ужасяваща инфлация , да искаш да приемеш евро за своя валута??? Кви трактори, кви редосеялки, вие не сте добре!

сбъркАл си темата бе... със или без евро, я па че си карам как си сакам и он не мое а ми каже копче

Само 2?

След като ни съсипят енергетиката със спирането на ТЕЦовете 2024 г и трябва да внасяме вече ток, предлагам и ВИК тръбите да ги предадем за скрап солидарно на Украйна да си правят танкове и ние да внасяме вода от ЕС.

С тия нашите политици няма да се учудя и до там да ни докарат

Не давай идеи на Киро, като нищо ще ги продаде.

Когато изкараш трактора и сеялката от навеса и видиш падаща звезда над теб, на ракета е. Полска пословица

Па не вземем да изринем всичката ама всичката некадърна и корумпирана политическа клоака в парламента да ги няма поне и без това освен да се карат ама само пред народа а си се гушкат по ъглите за друго аз поне не видях да стават .Ей мърши политици или работете за нас или да ви почваме да ви "черпаваме"

Той шефа нещо такова говори и за назе, ама нали онея от другото село пият повече и от нас, та ни чува.

системата eCall - хоратя нямат хляб..... тези за каква система говорят?

Искам да ги видя тези без хляб, на колко ракии са.

Sm3hurk0

"Ракията е над политиката ! Ракия е имало преди нас, ще има и след нас.." - от един български филм ! Ей.., не се ебавайте с ракията,ако обичате.. :))))

Едно хубаво нещо на Доналд Тръмп беще борбата с бюрокроцията. Накара агенцията по околната среда да си премахва старите разпоредби като въведе правило за всяка нова разпоредба да премахват 2 стари. Такива лидери трябват на Европа, инак бюрокрацията е като плесен. Нищо не произвеждат а само цоцат пари от такси и глоби.ролята на политиците е да борят тази чума, а се получава стани ти - да седна аз.

Пълна излагация нямам думи само някакви измислени причини малоумните Българи да сме на дъното и да сме зависими идва ми да удуша някой наш политик

Не ги удушавай ще им прецакаш големите заплатки в евро :)))

Кви правила за високоскоростните трактори, ваа , вие улави ле сте? То я дедтото и сите комшии у околиятаа още с мотичките ,правата лопата, дървените вилиии, магаренцето и каручката дейстаме..е да верно там кмето има некъв трактор от га бех млада оно време още , приватизираа го кат разсипаа ТКЗС-то, мискинина му..О и унук му има некаквои там субсидеее и той има ново лъскаво и бързо возило, ма то нее тракор

Е Африката на Европа. Изостанало по всеки параграф до неузнаваемост

С такъв материал, толкова. Само за дървари в Сибир ни приемат.

Жалкарски корумпирани ес-есовци само поводи си намширате да крадете от нашите данъци. Милиони откраднахте за ненужни нам ваксини, милиони откраднахте за подкрепа за Украйна, милиони откраднахте за бежанските мърши от цял свят...Срама нямате бе биологични отпадъци...Много бързо напускане на фашисткия ес....само грабят тия корумпаци, опоскаха ни националния бюджет, а иначе сега по коледа капачки ще събираме за половин ковьоз...

Така е, ще трябва да поддържат огъня който сами запалиха в Украйна !!!

Жалкар, ЕС ли са ти виновни, че се избиваме по пътищата и сме на първо място по загинали в ПТП-та на глава от населението в целия ЕС? Тъпи тролове, не можете друго да измислите. Нима е грешно да ни санкционират заради това? Ти искаш да се продължава с тази лудост? Как да се усетят депутатите, ако няма наказателни процедури?

И с високоскоростни трактори ли се избиваме?

И какво ще променят според теб: Скапани пътища и пътни знаци, а се глобяват само обикновените шофьори за щело и нещело а ,,джигитите,, не ги закачат :)))

ако карахме москвичи а не бмв-та нямаше да е така

Брюкселски бюрократ дошъл да инспектира магистралите, припаднал когато травестит на тротинетка го изпреварил с 220 км.

Както винаги, ЕК не и дреме за пътищата ни, липсата на контрол и жертвите. Тях ги интересува да са налице регулацииките и да текат кинтите.

трябва да спазваме забраните за да се ползваме от правото да сме членове на ес

Ццццц, как не ви е срам бе, комбайни и трактори без незнам си какво ?? Трябват ви спешно пари, щото КуулЕба ви притиска? Аре, при щастливите кокошки..ако ги има.

Гарантирано от ГЕРБ !!!

То не е до качеството на пътя, а до качеството на шофьорите. Глобете всички инструктури, които дават книжка на всеки с 50 лева в джоба.

Само ни е натопила учителката от САМОЗНАВИЯ -ЧАСТНИЯ НПО Институт по пътна безобасност .

Лъжеха ни, че Европа значи свобода, а то само забрани, закони, глоаби. В Германия все едно няма катастрофи

Точно това значи, но със свободата идва отговорността ... а бай ви Ганя най-мрази да е виновен за нещо и да е длъжен да спазва някакви правила !

Да ги пратят на адреса на Тиквата тези писма. Все пак това са неговите''магистрали''Или по скоро жалките опити за такива....

А как се процедира със украински тирове, пълни с незнайно какво, които се самозапалват ? Ние сме ясни, ще ни шамарите, защото ви трябват пари..

високоскоростните комбайни с редосеялка кога? И дали ще проверяват шоферите за наличие на автоматична гега и прави краставици в пазарската чанта, м? да ти еб@ и ес-а прост

Европейските бюрократи си измислят нови начини да оправдаят съществуването си

То и НАТО така, пали конфликти за да оправдае съществуването си !!!