ЕК: Няма връзка между мерките по "Магнитски" и европейския санкционен режим

ЕС не е предприел действия, свързани с посочените от САЩ и Великобритания българи

Обратно в новината

Коментари - ЕК: Няма връзка между мерките по "Магнитски" и европейския санкционен режим | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Влади не беше ли незаконно задържан обаче ще се окаже незаконно освободен

Имам един леко странен въпрос към запознатите с материята, на който никъде не успях да намеря отговор: Съществува ли опасност за български банки, които поддържат договорни отношения с лица от списъка "Магнитски", публикуван на страницата на Американския Департамент за Контрол на Чуждестранни Активи( примерно като гербаджията-Горанов), да попаднат под ударите на санкции от страна на Съединените Американски Щати? https://i.postimg.cc/nhRBCL1m/U-S-Department-of-the-treasury-ed.png МОЖЕ БИ ТРЯБВА ДА ЗАДАДЕМ ТОЗИ ВЪПРОС КЪМ РЕГУЛАТОРА НА БАНКИТЕ - бнб?

Мился, че не. САЩ блокират само банки които оперират със санкционирани държави. Помня,че ЕС мислеше начин как да ги заобиколи. Мисля, че за частни лица само ще им блокират сметките в САЩ и ще блокират преводи. То няма и как защото банка в ЕС не може да откаже на гражданин на ЕС да внесе пари без дело в ЕС

Ха ха, а вчера спореха, че ЕС ще им блокира сметките. Не може ЕС да прави каквото и да е срещу граждани на ЕС без съд. Всички санкции са срещу чужди граждани. Не знам дали криминализираха неспазването на санкции, но това е за лица които не спазват санкции отново срещу чужди граждани. Санкциите по принцип са нарушение на международното право

е казал преди повече от 75 години Америка не е в Европа а Англия е остров.

Санкционираните лица са лишили народа на България от ресурси, които са от решаващо значение за неговото икономическо и социално развитие. Парите, които е трябвало да бъдат използвани за ремонт на пътища, изграждане на болници и подпомагане на икономическия растеж, вместо това са попаднали в джобовете на корумпирани лица. Нещо да не е ясно.

След като гръмна огромният скандал с поредната порция "намагнитени" българи(единият от които бивш ковчежник на най-дълго управлявалата политическа групировка), еврозоната и Шенген ОСТАВАТ МИРАЖ ПОНЕ ДО 2030-ТА.

И какво като има посочени//? Освен евентуално за тях, какво значение има за обикновения българин ? С какво ще се подобри нашият живот? Тези са ,,видими,, , колко има невидими невероятно забогатели от машинации, манипулации, терор, кражби, източване на богатството и парите на българите. Но обикновения българин не интересува америка, а държавата е пионка, с която играят своиъте игри. С какви миталов с ,,уж действиет си,, е бръкнал в джиба ни. Горанов е виновен, но ,Севда не е

Няма връзка ли? Е питайте Делян Пеевски с колко милиони изгоря от ,,няма връзка”,а покрай него колко фирми и физически лица са в забранителни списъци на Щатите вкл и в ЕС.

По принцип ако сме горда и независима страна, със собствен суверенитет, би трябвало да се изсмеем на всяка чужда страна, която има наглостта да ни се меси и да посочва кой у нас е прав и кой е крив. Или в случая - кой бил корумпиран. Без доказателства. Помните ли как Щатите обявиха съдия Миталов за най корумпирания българин и го санкционираха по закона Магнитски? Това преди 3 години и от тогава досега - ни грам доказателства, ни черно, ни бяло по въпроса. Нищо. Кръгла нула. В подобни случаи би трябвало американския посланик да бъде привикан на червеното килимче и да бъде накаран да се поизпоти и да обясни какви са тези кьорфишеци без доказателства. Това едното. Другото е, че тук би трябвало да реагираме на подобни намеси в нашите вътрешни работи по абсолютно еднакъв начин без значение дали те идват от Щатите или от Алеутските острови.

А с изборите в България и харвардските мошеници и пребоядисания ,,кремълския наследник,, х. Иванов има ли, тъпи лапачи в Брюксел,

"Няма връзка между мерките по "Магнитски" и европейския санкционен режим" Обвинението за сега от ЕС е само за "гнилите ябълки" в съдебната система. И е само политическо. Справка - Ченалова и ОЕТ срещу НЕК "Съдебната реформа" на Зарков и Бойкикиев е само в защита на такива като Ченалова.

Законът „Магнитски“ може да има значение за противодействие на корупцията, но и той се прилага избирателно, а в много случаи, по политически съображения. Така например при първото му прилагане за българи стана ясно, че освен имената на посочени, има и други, които не са посочени – да речем един изявен лидер на влиятелна политическа партия. Какви са съображенията, за да се изключи този лидер, който несъмнено е свързан със санкционираните. Американците отговор не дават, тъй както не казват, защо не се отнемат незаконните богатства на такива лица, натрупани в резултат на корупция, кражби, измами, присвояване на обществени средства и т.н. Най-вероятно, защото няма да им стигне място за подобен списък – дори само за България, а и едва ли биха могли да се справят с проблема. Или пък поради прокарване на определени политики, „стискане на топките“, казано на жаргон, с цел да се използва корумпирания индивид за други неща, важни за интересите на САЩ.

Колко жалки защитници на Толупчо. Не значело нищо Магнита, суверена държава, ние сме си били имали съдебна система, сигурно и независима прокуратура. Тоя къв бил, оня как СЪЩО бил крал, кой написал доноса, прочие. Ти му казваш, че е крал яко, он вика дай снимка! Ти му казваш да оди в пенсия, он вика я съм Меси на политиката. Ти му казваш времето ти мина, он вика я ще се реинкарнирам в Толупчо 4 и ша ви опраа! Толко сляпо вярват на вожда, че за един ден смениха любовта към Зеленски с тази към Путин.

Що рече баби?

Ела ти обясним още веднъж, че явно от първи бод не хващаш.

Естествено, че ЕС няма да предприеме действия само по твърдения на администрацията в САЩ. Да напомня , че Андон Миталов не е осъден, въпреки че е в списъка Магнитски. Срещу Овчаров се води разследване и само ако съдът приеме обвинението за основателно ще бъда осъден. Разследването не е само за Бобов дол. "Присъдата" за действията на Кадиев в полза на Черепа пък е само политическа - направиха така, че и лотариите на Божков да плащат данъци след управлението на Орешарски.

Демократите развиват корупцията и безочие ,кражби и войни обаче местят фокуса към бг мишоци...Колонията трябва да се накаже..Горанов в затвора ли е ?

БГ съденба система трябва да съди корумпирани поитици,и бивши министри,а не американци. Ние колония на сащ ли сме? И защо в този спъсък са хора свързани с енергетиката,там където сащ сега са се заели да ни съсипят. ВЪН САЩ ОТ БГ ЕНЕРГЕТИКА ЗАЩОТО ЩЕ ОСТАНЕМ НА ТЪМНО И СТУДЕНО КАТО НЕ МОЖЕМ ДА СИ ПЛАТИМ ТОКА И ПАРНОТО. САЩ КЪДЕТО СЕ НАМЪРДАТ ТРЕВА НЕ НИКНЕ.

И кого осъди БГ съдебната система от корумпираните политици бе мишок? Никой!

Мишок си ти,при това тъп. БГ съдебна система няма да осъди никой,докато главния прокурор се избира да е удобен,и ходи на инструктаж в САЩ,докато събедната система е в ръцете на сащ.

Без учудване установявам, че ЕК се притесниха за собствените си задници, че са потулвали всичко това! Част от санкционираните не съм ги и чувала, за други нямам възражения, единствено за Черепа бих искала да знам на база на какво е санкциониран, при положение, че доколкото знам не е осъждан, дори и съден. Доколкото мога да го преценя като човек без да го познавам лично, той има невероятно уважение към закона, знае как да си опече работата, така че дори и да погази леко закона, ще го направи само в краен случай, при това без да може да го хванете. Както например ние постъпихме с грипната неваканция (да пукнете дано, тея които не я обявихте официално!), защото колкото и да уважаваме закона, повече уважаваме здравия си разум! Имам чувство, че Черепът има същия проблем с имиджа, само че на глобално ниво, какъвто аз имам у квартала - ако питаш разни изперкали скумрии-комшийки вероятно 90-те съм била Капа ди Тути Капи на квартала - така ли е правилната титла в женски род? Сега, че този имидж ми е И изгоден - действа възпиращо на помиярите да ме нападнат в гръб, е друга тема. Освен че де факто съм станала адвокатка на Черепа, държа да уточня, че той също ми трябва за националния - за предпочитане чист и неопетнен, но ако трябва и ще го чистим. :)

Погледнете президента им, погледнете алчния му син, бизнеса с Украйна, и тези мекерета налагат санкции....мале...мале

Обяснете кой е тоя магнитски???

Магнитски е магнит за "невинни" корумпета !

И те не знаят

Ние сме суверенна държава. Тези хора може да са виновни, но може и да не са. САЩ могат да се разпореждат САМО на своя територия, т.е. ако искат могат да не ги пускат там. Иначе оная каубойка херо мустафа с произход кой знае от къде, толкова каши е забъркара, да си гледа семейството и да не злепоставя чужди държави. Нашата държава си беше много добре преди ерата на скакалците.

Никаква няма! Ние безрезервно вярваме на каквото пише във вестиците!!! И на партийната линия! Който не вярва е мервен! Времето е наше!

Съюзниците съвсем се объркаха какво да правят, утре и Лайнен като я намагнетизират ще стане още по интересно.

ами да, вече сме НЕЗАВИСИНИ от никой!!! И като такива не е ясно как ни налагат наказания за неизпълнение на чужди закони.

Алооо центаджийчетата почвайте да хвалите краварските си господари

За пореден път стана ясно че сме колония на сащ,това е обида за България.

Обида е, че русофилите подкрепят явни крадци на народа.

Ако наричаш някого крадец - дай факти! Иначе се превръщаш в плямпало...

Единствено ООН може да налага санкции по устав ,всичко друго е нарушение на международното право.

Значи България не може да наказва чужди поданици на своя територия?

Може, но чрез съд.

Поредното доказателство че ние нямаме държава. Че тия "санлционораноте" са крадци е ясно Въпроса е защо нашата съдебна система нехае Въпроса е и защо чуда държава има право да наказва българи и ние стоим че даже и се радваме. Дали България може да наложи санкции на американски граждани...

VanOrden

Тежестта на доказване е върху обвиняващият, а не върху защитаващият се. Но тук няма доказване, хвърлят те в някакъв списък и дотам. А и на никого реално не му дреме за Оня списък, тук се търси политическият ефект

Ще бъде позорно ако БСП не се възползува от това,което им е поднесено на тепсия.Обстоятелствата са прекрасни за ляв завой на тази действаща като дясна партия.Но какво е ляв завой? Антикапитализъм,разбира се! Ако БСП не се върне към Левичарството,което осъжда и мрази масонските проамерикански структури ЕС и НАТО оросто изщезва като латия.Българските левичари не се интервсуват вече от имена,а от праграма и застъпени в нея за отстояване идеи.Волята на Българският народ е ясна.ИЗЛИЗАНЕ ОТ ЕС И НАТО И ВЪЗСТАНИВЯВАНЕ НА ЖИВИ ВЗАИМООТНОШЕНИЯ С РУСИЯ.

ЕК, говорител ли се явява на Магнитски или адвокат?

новия Голем Брат е показал заканително пръст и имайки в предвид наказаните ни показва преди изборите за кого е правилно са гласува - слугинажа Кирчо, тейко му, Ленчиту, Кокорчо и гномите. Така, че умната

А бе, майната им! Важното е, че Тулупа СЕ РАЗГРАНИЧИ от "СИНА" си Влади.