ЕК не открила нередности в НП ”Пирин”

Европейската комисия не е открила нарушаване на европейското законодателство по случая с НП „Пирин“, но ще продължи да следи нещата отблизо.

Обратно в новината

Коментари - ЕК не открила нередности в НП ”Пирин” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

На определени зелени хора са им платили да викат срещу развитието на родните ски курорти, това е нарушението всъщност.

Досега имах някакви съмнения, но щом и ЕК не е открила нарушения в парк Пирин, явно такива просто няма!

Нямало нередности: 1. Къде е конкурсът? 2. Къде е конкуренцията? 3. Кой е собственика? Нали ЕС се бореше срещу офшорките? А тук имаме скрит собственик. 4. Вярно ли е, че досега държавта реално е платила повече пари на ЮЛЕН, отколто е платил той на нея за концесията, чрез разни плащания на федерацията за ски, на общината и така нататък? 5. Защо не обновят съществуващият лифт? 6. Защо държавни служители (включва и Симеонов) защитават частен интерес? 7. Защо прокуратурата не разследва, включително за корупция? И така нататък. Дори да си върл скиор, трябва да ти е ясно, че сделката "смърди" от всякъде! България не е много за зимен спорт и той не е най-естествения за тук. Банско е на 50-тина километра от субтропическият климат минаващ почти по нашата граница с Гърция. Например на южният край на Родопите расят маслини и нарове, които от другата страна не растят. Знаят ли каква е загубата за изсичане на километър просека в гората с известна ширина. Загуба дори като кислород и въздуха който дишаме всички. По това което съм чувал, изсечената и покрита растителност, би произвеждало достатъчен кислород, вероятно е за десетки хиляди хора. Печалбите са нищожни спрямо загубите. Това е трудно измеряемо, защото килорода зависи дори от изсичане на горите в Бразилия. Но тук по-близо със сигурност зависи и този на София например.

прекрасен като в Еврокомисията разправяше виц след виц: как министерския съвет изнесли на ръка блатните кокичета, а министрите спасявали костенурки от горящата гора над Кресна. През това време зелените смешници стачкуваха на жълтите павета, а той ги осмиваше в европарламента.

Има един прекрасен клип как гневни кримски пенсионери крещят на Медведев, че нямат пари за храна. Той им отговаря "Знам, но вие се дръжте. Желая ви здраве. Дръжте се". ЕСССР е положението.

Това е ужасна новина за "зелените"! Ако няма нередности, какви фондове ще усвояваме..? Какви комари ще броим..?! Кошмар! А има още поне десет 8 хилядни върха за покоряване.. по 30-50 хиляди долара всеки...

Тия нещастници пишман-зелени, вместо да с езанимават с лобизъм и зелен рекет, да с еорганизират да пазят дърветата в Западен парк от набезите на циганите. Че в Пирин, не го знам точно как е (но най- вероятно незаконна сеч няма - кой ще им разреши), но в Западен парк изсекоха гората. А т.н. защитници на горите хич не им пука. Тях ги интересува Пирин. Защото техните господари за това им плащат. Жалкото е че сред демонстрантите има много млади идеалисти, които без да се усетят обслужват чужди интереси. Нямащи нищо общо с екологията.

Да ги пазят е работа на управляващите. Тоест на Борисов и Валери Симеонов! Да не се оправдават със собственото си престъпно бездействие!

Каква е тази тъпа комисия,която е създадена само да получават големи заплати откраднати от обикновените хора.

Кой им натика в простите зелени тикви тези 48%? Как ги измислиха? На каква база? Някой изобщо запознат ли е с проекта или чисто и просто си стачкуват защото си нямат друга работа, или са добре платени от Швейцарската ски Асоциация...

Тия удариха българската корупция в земята ,....... брей , бре !

Еми да беха излезли с зелените джендъри на жълтите павета да изпушат по няколко лули на мира с трева на жълтите павета за видят нередностите

никой господар не открива нередности при послушни лакеи, я боко да се опълчи за нещо, ес дори ще му припомни доклада на американския посланик за тъмното му минало

нередностите са в главите на зелените, ама заради тия бръмбари в чуторите им, всичко буксува

Украйна не може да е на Русия , но Косово може да е извън Сърбия ,...нали ?

Крим да не е станал отделна държава, че ги сравняваш с Косово?

И Кърджали трябва да е извън България ?

Аве, тия са по-корумпирани и от нас , в Бг ?

... моретата и планините!? Това ми прилича на призивите за всеобща любов и доброта по целия свят, които правят разните миски, когато си слагат корона на главата.

Всъщност звучи като: Да живее международното положение! Това е казал и комисарят - лозунгите си ги вдигайте, но комисионните са си комисионни.

След безсмислените ежегодни доклади на ЕК за съдебната реформа, която не се случи и вече никой и не говори за нея от ЕК ни отсвириха и за НП Пирин, който даже е обект на Юнеско с думите "Оправяйте се, не е наша работа". Още някой да смята, че от ЕК и ЕС има някакъв реален смисъл, освен този да косят през 3 часа градинките около НДК и пуснаха фонтаните?