ЕК: Процедура за забраната за продажба на земя на чужденци

ЕК стартира наказателна процедура срещу България и още три страни-членки заради ограниченията, които налагат за покупка на земеделска земя.

Обратно в новината

Коментари - ЕК: Процедура за забраната за продажба на земя на чужденци | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ЗАЩО СА ТЕЗИ СТРАХОВЕ? НЕКА ЧУЖДЕНЦИТЕ ИМАТ ПРАВО ДА КУПУВАТ ЗЕМЯ. НАЛИ ТАКА ИСКА ЕС? САМО,ЧЕ ЩОМ ИСКАТ ЗЕМЯ,ТЕ ДА ИМАТ ПРАВО ДА Я ПРИДОБИВАТ СРЕЩУ ПАЗАРНА ЦЕНА НА КВ.М , КОЯТО Е В СЪОТВЕТНАТА ДЪРЖАВА ОТ КОЯТО ИДВАТ. НАЛИ СТАВА ВЪПРОС ЗА СВОБОДНО ДВИЖЕНИЕ НА КАПИТАЛИ ЗА КОИТО ЕС ЛАЕ?

Според международното право ние сме ДЛЪЖНИ да си продадем земята. Това не е просто едно право. Имайте в предвид, че това е най ценното което България притежава. Земя НЕ може да се произвежда, затова ни я искат.

България грубо потъпква световната демокрация като отказва да продава земя на на честните чифути и читаци.

Мили хора, дано повече от вас прочетат това - никога, никога не си записвайте детето в частно немско училище "Ерих Кестнер" в Люлин. Това, което преживя детето на сестра ми там е повече от чудовищно. Въпреки високата такса и усмихнатия директор - за цялото ни семейство настъпи истински ад. Малките деца са без надзор. След приключване на часовете има около 15 минути преди пристигането на бусчетата, които ги карат по домовете, а учителка не ги придружава в буса - просто си тръгват след часовете и ги оставят на произвола на съдбата и на агресията на по-големите. Взимат ти пари за обед в стола, храната е под всякаква критика - нито едно от децата не си я изяждаше, но срещу допълнително доплащане можело да получат друга, различна порция или им остава изборът в лавката - шоколади и чипс. На повечето деца им дават по 30-40 лв, джобни и ако за вас това е неразумна или непосилна сума - детето е подложено на подигравки и присмех. Има жестоко агресивни деца, но това не се наказва, нито съобщава, за да не загубят таксата и от вас. Учителките са тотално некомпетентни и незаинтересовани.

Коня си ти дадох, наложницата си ти дадох, но ОТ ЗЕМЯТА БЪЛГАРСКА И КАМЪК НЕ ДАВАМ!

Fck EU!

МИЛИ ХОРА БЪЛГАРИ, НЕ МИСЛИ ДОБРОТО НА БЪЛГАРИЯ ТОЗИ,КОЙТО ИСКА ДА ПРОДАВАМЕ ЗЕМЯ НА ЧУЖДЕНЦИ---ОСОБЕНО НА АНГЛИЧАНИ! ПОСЛЕ ЩЕ Я ПРОДАДАТ НА турци ОТ АНАДОЛА----ЕТО ТИ ГО ТУРСКОТО РОБСТВО! ердоган казва: където има земя на турци--ТАМ Е ТУРЦИЯ! Наскоро турчин от ИстамбУл--дори не знаещ български- без никаква българска връзка ---закупи над 100 дка земя в Пазарджишко и то като излъга една стара жена в цената! Беззаконие! И нотариусите не защитават интересите на България! МИЛИ ДЕЦА --- ЖАЛКО ЗА ВАС---НЯМА ДА Я ИМА СКОРО БЪЛГАРИЯ! СЛЕД КАТО СЛУШАМЕ ТИЯ ОТВЪН ДА СИ ПРОДАВАМЕ ЗЕМЯТА!? ОТ КАКЪВ ЗОР ТЕ ЩЕ НИ НАРЕЖДАТ ДА ПРОДАВАМЕ НАПОЕНАТА С КРЪВТА НА ДЕДИТЕ НИ БЪЛГАРСКА ЗЕМЯ??!

Така българските медии лъжат в слугинаш на мутроолигархията Тази новина е скълпен материал от проЗти журналя , поръчков на управляващата мутроолигархия. Най-менторска лъжа, фабрикувана от нашите медии под диригентската палка на управляващата мутроолигархия и антиевропейските настроени путинови комунисти у нас. Нито България е забранила продажбата на земя на чужденци, тя даже е дала право на юридически лица да закупуват земя на чужденци не само от ЕС, но и вън от ЕС. ЕК няма право да решава вместо българския народ този въпрос, това е решение само и единствено на суверена, той да решава как да процедира със своята земя. По времето на първото правителство на ГЕРБ бе приет мораториум за забрана продажба на земя на чужденци, но никой не го спазва. Явно правителството на ГЕРБ иска да се освободи от този мораториум, за това е скъпено това мероприятие за наказателна процедура на ЕК срещу България

Те вече ни сринаха с тяхната демокраднация, сега остана ни изкупят земята, а след това да идем да им обработваме бившата ни собствена земя в качеството ни на полу-безплатна работна ръка.

Хей 0643  , не Европа е сринала България с нейната демокрация, а ти- балканджията с този прост акъл дето четеш путинова пропаганда и плюеш срещу Европа, срина България заради липсата на европейска демокрация и правова държава. Ако имаше България демокрацията на Европа и нейната правова държава, сега нямаше да бъде най-пропадналата страна в Европа, а щеше да бъде процъфтяваща Швейцария на Балканите. Не виждаш ли, че материалът е скълпен от проЗ Дир-овски журналя , поръчков на мутроолигарихята която те управлява? Най-менторска лъжа, фабрикувана от нашите медии под диригентската палка на управляващата мутроолигархия и антиевропейските настроени путинови комунисти у нас. Нито България е забранила продажбата на земя на чужденци, тя даже е дала пълно право за закупуване на земя на чужденци не само от ЕС, но и вън от ЕС. Нито ЕК има право да решава вместо българския народ този въпрос. Това е решение само и единствено на суверена, той да решава как да процедира със своята земя.

Не Европа е сринала България, а това стана именно поради липса на европейска демокрация и правова държава у нас, като дадохме вота си на една шепа политически крадци да ни управляват и загробват като нация и държава. Ако имаше България демокрацията на Европа и нейната правова държава. сега нямаше да бъде най-пропадналата страна в Европа, а щеше да бъде процъфтяваща Швейцария на Балканите! Обществената солидарност и взаимопомощ е главен елемент на РЕАЛНАТА ДЕМОКРАЦИЯ- демократичен модел на европейската СОЦИАЛНА ДЪРЖАВА( известна като развит социализъмДържава на всеобщото благоденствие, welfare state), градяща социално справедливо общество. Сега ще я видиш вградена в структурата на най -развитите европейски социални държава- Швеция, Норвегия, Финландия, Дания ,Холандия, Германия, Франция, Белгия, Швейцария. На това се дължи големия материален и духовен просперитет на техните общества. Там няма граждани без здравна социална застраховка, нито болницата ще ти откаже здравна помощ, ако нямаш застраховка и си социално слаб. А ако имаш доходи под реалния социален минимум, държавата ще ти поеме здравните и образователни разходи. В тези страни реалния социален минимум сега варира между 1200-2200 евро, като по него се равнява минималната заплата . Тези държави се радват на отлично организирано държавна здравеопазване и образование за всеки гражданин равнопоставено. Силно работещата им правова държава е осигурила на всеки гражданин блестящ обществен ред,без престъпност, спокойно и достойно трудово и жизнено съществувание и достойни старини. Жизнения станат на тези развити европейски страни вече нахвърля този на САЩ и е точно 15 пъти по висок от стандарта на българина.

А ВЪОБЩЕ ЗАЩО НИ Е УНИВИРСИТЕТ СЛЕД КАТО НИЩО НЕ УЧИ ТОВА ТЪПО НАСЕЛЕНИЕ !!! МАИТАПА СИ Е МАИТАП А ПРОДАЖНИТЕ ГНИТЕ РАСТЪТ КАТО ГЪБИ ! МИ НЕКА СИ ПРОДЪДЪТ КЪЩИТИТЕ А ПОСЛЕ ДА ГИ ВЗЕМАТ ПОД АРЕНДА ТИЯ НАШИ РЪКОВОДИТЕЛИ КОИТО И ИСКАТ ДА ПРОДАВАТ ЗЯМЯТА НА ТЕХНИТЕ ПРА ПРА РОДИТЕЛИ И КОЯТО ПРИНАДЛИЖИ НА ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ ПОКОЛЕНИЯ И С ГОРДОСТ ДА СЕ НАРИЧАТ БЪЛГАРИ

земя, няма БЪЛГАРИЯ!

Правото да се "Разреши",не означава да се "Задължи".Така че няма драма .Нещо повече,"патриотичното страдание " не отчита реалностите в страната ,които ще се отразяват негативно следващите десетилетия-преобладаващо възрастно население,младихора, които учат и работят в чужбина,лоша инфраструктура,която съсредоточва активното население около 3-4 града и т.н.

БОГ ДА ПАЗИ ЗЕМЯТА НА БЪЛГАРИТЕ СЕГА И ВОВЕКИ ВЕКОВ. АМИН.

Забраната обслужва десетина известни на всеки български спекуланта да изкупят на безценица земята , като след това ще я препродадат на няколко пъти по високи цени на когото си искат. Ако ви звучи патриотично и по ботевски всички българи да си продават земята на няколко българи ниски цени, вместо на българи и чужденци на високи цени, то няма проблеми в името на Дякона да си продавате евтино на спекулантите, а те после скъпо на чужденците. Важно е да сте наясно със себе си.

ЗЕМЯТА Е ЦЕНОСТ - ЗА КАКВА ПРОДАЖБА МОЖЕ ДА СЕ ГОВОРИ ! ТОВА Е ЦЕЛТА НА ТЕЗИ ОТ ЗАД ОКЕАНА !!! ДА ПОЯСНЯ ЦЕНОСТ ЗНАЧИ ВЕЧНО НАША ЗЕМЯ

а газпром за купува под пазарна цена може, така ли!

Това са различни неща ,скъпа !Едно е да строиш проект от национално значение, като магистрали,тръбопроводи,електропроводи,газопроводи , а съвсем друго е да продаваш земеделската си земя да я използва някой си рязан,черен с мустак талибанин.

И ЗА КЪВ ТИ ПЛАЩАТ КАТО СИ ТОЛКОВА ТЪП

за тези които не мислят за бъдещето на Б-я могат да продават зямята ! !!! но когато стане нужда за пари от МВФ (които съзнателно разрушават такива страни като Б-Я УНГАРИЯ УКРАИНА РУМ-Я ПРИБАЛТИКА ЗА МОГАТ ПОСЛЕ ДА ИМ ДАВАТ ПАРИ ПОД% А АКО СА МНОГО ПАРИТЕ ДА ВАТ И ПОД ЗАЛОГ И ЗЕМЯТА - А КАТО Я ПРОДЪДЕМ ЗЕМЯТА ЗНАЧИ И ПАРИ НЯМА ДА ВИДИМ ! ИЛИ ЩЕ ВИДИМ НО С ОЩЕ ПО ГОЛЯМ ПРОЦЕНТ КОЕТО НИ ГАРАНТИРА ЧЕ СИ ОСТАВЯМЕ РОБИ ЗАВИНАГИ

ЗЕМЯТА Е БЕЗЦЕННА

какво цитираш не знам, Прибалтика не е спомената да има процедура и се оправят ИДЕАЛНО!

НА ЗЕМЕДЕЛСКАТА ЗЕМЯ СТАНЕ 10 УНЦИИ ЗЛАТАТО НА ДЕКАР-ДА ЗАПОВЯДАТ!!!

НЕ НА НАТО!!!!

Това е най-менторската лъжа, фабрикувана от нашите медии под диригентската палка на управляващата мутроолигархия и антиевропейските настроени путинови комунисти у нас. Нито България е забранила продажбата на земя на чужденци, тя даже е дала пълно право за закупуване на земя на чужденци не само от ЕС, но и вън от ЕС. Нито ЕК има право да решава вместо българския народ този въпрос. Това е решение само и единствено на суверена, той да решава как да процедира със своята земя.

В по-далечно и по- близко минало нашата държава е влизала в различни съюзи ,договори , военни и икономически и всички са се разпадали. Силно се надявам и се моля за същото да последва и ЕС и НАТО.

Лека на стоп,макар че яняма!

Референдум за излизане от крадливата криминална организация ЕС и пиратско-терористичната НАТО.Нали вие герберастите бяхте "демократи"?

Нали българи ще я продават бе глупчовци,като не им трябва,за какво им е? А ся оплюйте българите! Прост народ,ей!

за жълти стотинки земя НЕ ПРОДАВАМ

А желанията на хората живеещи в тия страни няма ли значение? Нали сме данъкоплатци? А месното законодателство не е ли с приоритет. Еврокомисията да се шиба яко! Земята на България не е част от "капиталите", копелета скапани! Българската земя е територия на страна с много над 1300 години история, разберете го!

Президента може да купува земя с къща в Гърция,а чужденците да не могат да купуват в БГ-то,къде дават така?

и то на името на фирма под гръцките закони като капитал. Само че за това гърция продължава да вкарва по 15 милиарда евро за армията си годишно.

Тук купуват селскостопанска земя,сменят и предназначението и строят цехове,не врат ами шия!

Чудя се, дали ще оставят поне няколко резервата за местното население?

толкова и то с ограничения да не излизат от границите му.

бРАВО АРКАДАШ, КРИИ ГО НАПИСАНОТО---БУДАЛИТЕ БЪЛГАРИ ДА НЕ СЕ СЕТЯТ И ДА СИ ПАЗЯТ ЗЕМЯТА! А ТАКА! ЧОК ТЕШЕКЮР АГО ЕФЕНДИ!

с две ръце съм да стане номера че да си вземем земята и да теглим шута на глупаците

Ти злобееш, че българите не могат да си пазят земята. Така ли да те разбираме?

и аз го покрепям и ви подкрепям да слушате дъпедавците политици ваши и от ЕС да се съгласявате. Тая земя иска грижа а вие българите нищо не правите за нея.

ще се надупват ли пак или не патриотите от Патриотичния Фронт?

Познавам чужденци дето са си купили земя благодарение на дупки в закона! Колкото и да врякате,ще ви изработят тези с парите!

Никой не може да ни отнеме врякането, никой не може да ни надхитри и никой не може копче да ни каже - общо взето това е поантата тук.. Разумни аргументи не се котират, само лозунги...

500 евро на квадрат,иначе да ме фанат за макарите

Какъв "квадрат" бе квадрат? Всеки САНТИМЕТЪР от българската земя е напоен с 500 ГОДИНИ КРЪВ ЗА ОСВОБОЖДЕНИЕТО И. А ти днес тези години ги конвертируваш в 500 евро?! За нула време ще се намерят купувачи и за 2000 на квадрат.

Запетайкин, къде са тези, дето предлагат по 2000 евро на квадрат бе, смешник? Стига с тези лозунги за децата от ОДЗ, отвори си очите и си затвори устата...

на България? Какъв е чл. внос на България и какво получаваме като проекти. Какви са сумите за наказания? Равносметката сегурно не е в наша полза. Отделно, че сме задния двор на ЕС. Продажните ни политици искат да вземат и панелките на бедните хора- бедни и бездомни трябва да са българите. А земята нашите деди са бранили с кръвта си. Не продавайте ЗЕМЯ, ако искате БЪЛГАРИЯ да я има.

ЕС да ходи да си го фрасне! Българската земя си е само за българите и никакви процедури, заплахи или договори не могат да ни накарат да я дадем на други - ни за пари, ни за богатства...

Не искам да бъда груба, но се налага - Евросъюзът ДГД !! Кухите чиновници не могат да ни задължат да си продаваме НАЦИОНАЛНАТА ТЕРИТОРИЯ на чужденци. Това е част от чудовищен план за денационализация и трябва с всички сили да се противопоставим! Иначе България изчезва!

Стой у кухнята!

нал знаеш БГ=КЕНЕФ

В кухнята стоя колкото е необходимо. Но имам право и на мнение по жизнено-важните за нацията и държавата ни въпроси. Защото доста кухи лейки се навъдиха в политиката (и не само), готови за жалки сребърници да продават родината ми.

Кучето сламата не я яде,но на друг не я дава! Никой не може да визадължи да продавате земя,бе,да си пустее тогава!

НАХАЛНА НЕЩАСТНИЦА. Как и кога запустя тази земя? И ЗАЩО? Изглежа с тази цел.

Аз съм мъж бе,185 см,жената ми вика така!

България никога, ама никога не бива да продава земя на чужденци! Даже, и още повече, когато е притискана от разрушителни външни или каквито и да са сили. За да има България!

Земята си е наша, а не на някакви чиновници от измислен и мимолетен съюз. Отдавна вече не е престижно да си член на този съюз., дори е срамно защото означава,че си колония или сателит на САЩ.

Като не е престижно - излез! Отиваш в Русия, Турция, Македония, Сърбия, ставаш техен гражданин (ама връщаш БГ паспорта, а не го криеш под дюшека, за да го размахваш при нужда) и плюеш на ЕС... Опс, чакай, последните три се натискат да станат членове на ЕС и отпадат от списъка - потърси си други...

трайкай си и не давай съвети дали се натискат да станат членове на ЕС не се знае защо го правят. Турците за да има заигравка с ЕС да точят мангизи от ЕС за турция тая година са над 10 милиарда евро провери в ЕП. Македония щото ак опродългжава да се прави на интересна ще остане без българи но с много албанци, а Сърбия за да я оставят на мира и да лапа парички както Турция. Трай там не се обаждай, не давай съвети стой си в дупката, мажи се с вазелинче и трай.

Mutrite iskat da iskupqt zemqta evtino predi da se pusnat cugdencize, ce za normalniq Bulgarin nisto da ne ostane. Kolko ot vas smeschnici ste otide da si kupi nqkolko dekara zemq prosto za investiciq. Samo debelite zemedelci izkupuvat godina sled godina stotici/hiladi dekari plodorodna zemq, koqto ste gi napravi miliarderi. A vie koito nqmate zemq q pazete ot cugdencite. Pitvo obraha industriqta i celiq bisnes, a sega izkupuvat zemqta za po 800 lv na dekar. A vie pazete bulgariq.

Преди да влезем в ЕС не бях чувал никога словосъчетанието "наказателна процедура срещу България". С ЕС, ако не друго, обогатяваме поне речника си.

вие бихте ли си купили земя в цигански катун? е защо някой германец да иска

Държавите от ЕС са направили свои граждани едни хора от съседна нам страна, които никак не искаме да ни изкупват земята. Това трябва да се обясни на чиновниците, които пак измислиха нещо, за да ни наложат санкции. Защото ако изкупилите земя европейци решат да я продадат на други хора, има опасност те да я откъснат и присъединят към съседна територия. Тогава ЕС пръста няма да си мръдне, за да ни защити.

Ама то за гражданите на ЕС май нямаше ограничения или бъркам нещо?

Тц, не бъркам! Виж ето това: "(5) (Нова - ДВ, бр. 24 от 2007 г.) Граждани на държавите - членки на Европейския съюз, и на държавите - страни по Споразумението за Европейското икономическо пространство, могат да придобиват право на собственост върху земеделски земи при условията на този закон след изтичането на срока, определен в Договора за присъединяване на Република България към Европейския съюз" Това е от Закона за собствеността и ползването на земеделски земи, а цитирания срок изтече...2014г.!

Нищо хубав не съм видял от ЕС,само гейовете и коминочистачите са доволни.Вече ме е срам и от нар.ни представители.

Няма ри да напишат кво става с КТБ и активите?Започнах да се комплексирам тези наказателни процедури.Докога ще бъдем обвиняеми?

Присъединяването на България към НАТО и ЕС е криминално и незаконно. По същия начин, чрез присъединителен договор, колониалните власти в България могат да ни присъединят към Мадагаскар. Но това не означава, че куцо и сакато от цял свят могат и трябва да ни принуждават и поучават как да живеем.

много му дреме на некой за такива цигани

С останалите три страни - Унгария , Словения и Литва , еврейската комисия твърдо ще удари греда ;))) Няма даже да ги отразят....

Путин е виновен и за това, че ЕК налага наказателни процедури на България и тя плаща ежедневно стотици хиляди евра глоби и само плаща мин. от 5% от 80 те % от фондовете и така на практика всичко си плащаме от бюджета. Тогава що и Путин да не ни клати с газа, както всички ни клатят?!

или те ни клатят или ние сами се клатим???ако се вдигне цената на българската земя , да бъде по-скъпа от френската и англииската бая ще им намали апетита !!!

Да се обадя и аз, с реферата за управляващи,корупция и правосъдие.Господа чичковци и лели,ако ние си произвеждаме вкусните зарзавати, нали няма кой да купува безвкусните боклуци,които внасят и ще загине контрабандата ,поради липса на пазар.И тогава,как ще си живурка нашият елит?

Отдавна не се произвеждат вкусни зеленчуци в булгаристан. Всичко което се произвежда в Петричко и Пловдивско са нитрати и пластмаса с нищо по различна от вносната.

Ото,в грешка си!Нашите домати са... а,бе кво да ти обяснявам,трябва да хапнеш и тогава ще говориш

Булгаристанската земя отдавна е изкупена от чужди фирми. Забраната касае само физически лица, чужденци. Нито един чужденец не се е засилил да купува булгаристански ниви. Нито има търсене, нито предлагане. Много шум за нищо.

В българският език няма дума "булгаристан". Нито името ти е ото скорцени. От коя народност си дявол смръдлив. Марш от българските страници. А ако не ти изнася в България, марш и от нея.

Това е най-менторската лъжа, фабрикувана от нашите медии под диригентската палка на управляващата мутроолигархия и антиевропейските настроени путинови комунисти у нас. Нито България е забранила продажбата на земя на чужденци, тя даже е дала пълно право за закупуване на земя на чужденци не само от ЕС, но и вън от ЕС. Нито ЕК има право да решава вместо българския народ този въпрос. Това е решение само и единствено на суверена, той да решава как да процедира със своята земя.