Един от най-великите планински водачи Ками Рита изкачи Еверест за 28 път

Шерпът се качва на покрива на света за първи път през 1994 г. и оттогава насам прави това изкачване почти всяка година

Обратно в новината

Коментари - Един от най-великите планински водачи Ками Рита изкачи Еверест за 28 път | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Качил се да нагледа доматиту, да не са му го опоскали другите. Там му е като да излезе в градината на тоя пич.

сам

ба*ти и машината, Респект!

Пътят към Еверест е пълен с мъртви позитивно настроени ентусиасти, готови да платят, за да постнат снимки в Инстаграм, понякога по 30-40 000 евра. Да са живи и здрави оцелелите, и добре, че има шерпи, да такива като тях да могат да постват в социалните мрежи позитивни мисли цял живот след това.

Еверест не е това, което беше - пътеките са отъпкани и обезопасени с въжета, просто хващаш въжето и по него до върха. А тамошните шерпи взимат трасето на бегом на гръб с 50 килограмовата раница на платения турист/алпинист от Европата, който тук се води за професионалист.

Я пробвай, професоре!

Вие изкачвали ли сте се пеша над 4000 м? Знаете ли дали можете от жълтите павета още утре да се качите толкова високо? Липсата на въздух е ужасно усещане. А за човека от статията- браво, да е жив и здрав !

Е па он си е у дома, ко са чудите ?

*който

Това го писахте преди няколко седмици. Не четете ли какво пишете?

Тъпако, преди 2 седмици писаха за Пасанг Дава, които е посочен в татията. Явно ти не четеш. Аман от мозъчно импотентни драскатели тука.

Той човека си е в къщи!

Шерпите са единствените покорители на Еверест. Всички останали са просто туристи с пари

Ами на човека връх Еверест му е офиса, в който ходи на работа.

Повечето от тези не са алпиниста , а височинни туристи. Ето какво казва и Райнхолд Меснер по този въпрос: "Това, което се случва на Еверест по дългите опашки на отъпкан подготвен маршрут, е туризъм, но не е алпинизъм”.

Много трупове се качват на върха и не слизат.

И кво от тва?! Все едно "Дедо Коце от село Горно Мечково, изкачал съседният байр". Тоя не само че това му е работата, но и е роден и израстнал там, аклиматизиран по рождение и благодарение на ДНК-то на дедите си, за организма му е даденост да се справя добре на такива височини. Пратете го в Сахара да видим колко далеч ще стигне!

Ти сериозно ли?

А ти не си стигал по-далеч от кабела на клавиатурата, нали??????