Джип уби пешеходец в София

Шофьорът на превозното средство е задържан

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Хаха. Ще го пуснат много бързо. Ще си плати веднага на продажните съд прокуратура и готово. В тази яма с помия наречена бг тези с джиповете са вездесъщи. А глупавите бг овце още не разбраха че нямат абсолютно никаква защита на пешеходни пътеки. Не и в тиквостан

идиот направо в затвора, но и това е малко....трябва зъб за зъб, око за око!

Бил задържан...Това не ни грее, те много бяха задържани, докато се потулят нещата и след това пуснати. Споко, след като се изясни кой е баща му, ще го пуснат. За такива копелета трябва линч и смъртна присъда.

На 65 години е, интересно какъв ли ще е баща му? Пишете коментари без да четете статията. Жалко за момчето. А този сигурно ще намери някой да го измъкне, но едва ли ще е баща му.

Как си представяте да карате с 50 км. примерно, а фраш коли карат със 100. Най-малко ще отнесеш боя защото пречиш и защото се страхуваш да не налетиш на самоубиец.

По симеоновско шосе е трудно да пресече където няма пътека или светофар защото има мантинели. Най вероятно този с джипа е виновен иначе защо ще бяга.Жалко за 27 годишния млад живот. Нещо повече не писаха по темата, сигурно шофьора е някой големец.

той бягал ли е?

Бягал е убития физкултурник.

Прав си. Кой кара джип? Мутра или член на ГЕРБ?

Жалко за един загубен млад живот и за роднините му ,но кой го кара това момче да пресича Симеоновско на забранено за пешеходци място? Да, може шофьорът да е карал с превишена скорост, а може и да не е, ама пешеходците кога най-после ще разберат, че за тях също има правила, разрешено и забранено? Ако на първо място сам себе си не пазиш, какво очакваш - другите да те пазят? Нямам думи. Повсеместна тъпотия.

Джип е прокълната марка. Защо все джипове убиват? Защо не са бмв+та, мерцедеси, тойоти, нисани? ! Винаги джип!

Ладите не убиват. Ама ги зарязаха. Търся да си купя лада по-нов модел, няма.

Имааа, има, лада веста,оня ден се возих на такова такси

Много от писалите явно не са чували, че при ПТП много често, даже в повечето случаи, има съпричиняване, т.е. вината е и на двете страни, участващи в произшествието! Това, че пешеходецът е пресичал неправилно, не прави автоматично шофьора НЕВИНЕН! Затова се правят автотехнически експертизи, установява се къде точно и как е настъпил ударът, измерва се спирачния път на автомобила, ако има такъв, взима се предвид времето за реакция на шофьора и на база на данните се изчислява предполагаемата скорост преди и по време на удара. Ако се установи, че водачът на колата е превишил разрешената скорост, то той също има вина! Това е така, защото е нарушил ЗДвП, който повелява, че водачът е длъжен да се движи с такава скорост, че ако се наложи да спре, да го направи своевременно... Познавам района добре, защото живея там и ми е направило впечатление, че масово се превишава разрешената скорост, особено в посока семинарията. Бил съм свидетел на автомобили, движещи се с над 80 км/ч! Цяло приключение е за пешеходец да пресече там дори и на пешеходна пътека. Ако въпросният водач е карал с 50 км/ч или по-малко, в което се съмнявам, най-вероятно нямаше да се стигне до този трагичен край, а само до телесни повреди. Отсечката между ул. Г. М. Димитров и околовръстното е изключително натоварена и невралгична зона и постоянно стават тежки катастрофи, често с фатален край. Крайно време е да се монтират камери за постоянно видео наблюдение и стационарни радари и да се налагат строги санкции на нарушителите, независимо дали са водачи на МПС или пешеходци. Нищо не възпитава така както строгостта на наказанието и особено неговата неизбежност! Т. е. веднъж наложено, наказанието трябва реално да се изпълнява, съответно ако е глоба, тя да се плаща своевременно! Хората на запад от нас отдавна са установили този факт и резултати има!

И с 20 да кара щом е ударил камикадзето шофьора е виновен "несъобразена скорост". Това е идиотската формулиравка. Излишно "уточняваш" пространствено. Шосето е за автомобили, тротоара за пешеходци Изключение пешеходна пътека. Точка.

Първо, ако се движиш с 20 км/ч вероятността да се стигне до удар е малка, а ако все пак се случи пораженията е по-вероятно да са минимални. Освен това в практиката има не малко случаи, когато категорично се доказва, че сблъсъкът е бил неизбежен, предвид на конкретните обстоятелства, и шофьорът се оневинява! Така че, това твърдение просто не е вярно!

След някоя друга година ще влезнат автономните автомобили. И се чудя тогава ако някой се хвърли пред някой автомобил изневиделица, кого ще съдят? Може би ще арестуват компютъра на колата? Мене ме е удряло странично в предния ляв калник, бягащо за тоалетната момиче на 7 години. Даже не разбрах какво се случи, детето влетя на скорост между два спрели камиона, а аз в това време подхождах към светофара с 20 км в час. Добре, че не попадна пред колата, а я удари странично иначе аз щях да съм виновен и детето можеше да пострада.

Ако случаят наистина е такъв, какъвто го описваш, дори и да беше ударил детето с предната част на автомобила, една обективна експертиза щеше да установи, че нямаш никаква вина! Всяко ПТП е строго индивидуално и по принцип следва да се подхожда към него по време на досъдебното производство безпристрастно и непредубедено!

добре де, хубаво, ще докажат, че няма вина, а той ще живее с мисълта, че 7 годишно дете е минало под гумите на автомобила му ......... нека няма виновни и невинни, а просто внимателни

Ако някой се метне изневиделица, тогава компютърът вероятно няма да е бил с превишена скорост нито под въздействие на алкохол. Реакцията му ще е много по-бърза. И надлежно документирана в логовете. При системна грешка довела до повече от един инцидент могат да глобят производителя.

Сутринта минах там,видях трупа.Точно на завоя,4 летни,мантинела....Даже и с 30км/ч да караш го отнасяш,там няма никаква видимост!Бог да прости човека,от метър го видях,имаше вид на клошар. Да се пресича там си е самоубийство!

Кво означава приличал на клошар... Като минат през тебе, и с Армани да си, пак ставаш на салата, барабар с дрехите.

Ясноо, дори и за старшина Варадинов. Какво искате, да ви спре и да ви пропусне галантно ли? Че тоя главуняк за какво мислите си го е купил честно и почтено от аванса и заплатата? Сигурно е бързал за работа да не го уволнят.Не е лесно да живееш извън града в гората.Трябва да косиш, да копаш, дръвца да сечеш, компоти да вариш, зима иде в наший роден край /ако е роден/.Сега и неговата мама сигурно кърши ръце и се вайка за чедото и ни думица за отишлия си нахалос млад живот.А уж ги бяха снимали с дронове - така, за спомен.

Всички се спускат по Симеоновско с поне 80км..... тясно платно с мантинели и надолнище... идеална рецепта за газене на невнимателни пешеходци.... най са ми забавни шофьорите които правят обратни завои а над всяка пресечка над мантинелата знак като слънце забранен обратния завой.... Всички тарикати, всички много разбирачи на всички времето по скъпо от на ближния... да бъде Смърт!

В края на 70-те и началото на 80-те, във Варна две катаджийки налагаха ред в участъка от главния булевард от Дом народен флот да кино Тракия. Пешеходец не можеше да премине извън светофарите, пешеходните пътеки и подлезите, без да бъде глобен с 2 лева. Бяха безкомпромисни и нямаше отърваване. Пък 2 лева тогава беше бая пара. Защо го казвам. В момента контролът на движението е нулев. Шофьорите карат където и както им падне, с каквато скорост те решат, спират където им отърва и т.н. Пешеходците ходят като лунатици - не се оглеждат, говорят по телефони, пресичат пред/зад спрели автомобили, минават по диагонал.... Ако всички тези юнаци започнат да си плащат редовно за дяволлъците, за има-няма година подобни новини ще намалеят драстично. Но явно въвеждането на ред противоречи с визията и политиката на всички управлявали напоследък.

Младежът е бил разпилян по платното . Глдката не била за хора със слаби сърца ! Пресичал е на неразрешено място , булевард с МНОГО обезопасителни мантинели ! Бог да го прости !

В 7:05 минах от там ............. вече няма значение дали е пресичал правилно или не, няма значение дали шофьора е карал бързо или не, видях го момчето, лицето му скоро няма да го забравя, нищо от това няма значение, един човешки живот го няма, покрай него роднини и приятели, също ще скърбят, шофьора ...... още един живот остава съсипан, отива в затвор и ще живее с мисълта за стореното, и той има семейство и приятели, изведнъж, заради миг невнимание, наистина един миг невнимание, един живот го няма и още десетки са съсипани ............ бог да го прости момчето

EMEC

ЕМЕС В България, този в затвор отива, който пари за подкуп не намира.

EMEC

ЕМЕС На село си караха магаре, сега в града са с “Фераре”.

След като джип е убил пешеходеца, защо е задържан шофьора?

Наистина ли това намери в цялата статия, за да "изходиш" мъдрите си мисли във форума?

Това че е пешеходец не значи, че е бил на пешеходна пътека и че той самият не е бил в нарушение. И Дир, на леките автомобили им казваме коли, без значение дали са т. нар. джипове, дали са БМВ-та. Това няма никакво отношение към новина като тази.

Виж Дорич, ако си ходил на курсове за шофьор трябва да знаеш, че в населено място се управлява автомобил със съобразена скорост. Т.е. при внезапно излизане на пътя да може шофьорът да реагира. Сега дали е на пешеходна пътека или не , трябва ли да караш със висока скорост и да трепеш хората само за това, че не е на пешеходна пътека ?

LeGrandTulup

Колкото и да е съобразена една скорост и да е значително под ограничението, не може да се предвиди неадекватно поведение на пешеходците, а такова има.

3евзек

С ниска скорост не може да се предвиди неадекватно поведение, но може да се реагира на него. Оня ден в дъжда и в тъмното един с черни дрехи рязко се метна на една пешеходна пътека. Трябва да съм спрял със свирещи гуми, иначе не знам защо спонтанно си изтърва торбите и избяга на тротоара. Може би трябва да гледам повече, но спрях ли навреме? Спрях и го чаках да си събере багажа. С по-висока скорост нямаше да има разлика, нали?

... в Добрич - от такива шушляци, като тебе в столицата се получават проблемите.

EMEC

ЕМЕС Как на Запад може бавно да се кара, на Балканите, това не се усвоява?

Ето затова аз си държа моя джип в гараж, за да не трепе хора по улиците !!

Общината кога ще започне да строи надлези за пешеходците вместо светофари и зебри затапващи трафика. И е по безопасно за пешеходците

tonk11

А ти що мислиш, че ще се ползват? На Малинов в Младост има пасарелка. А иди и виж колко се ползва. На Пазара на Иван Вазов има подлез. Чист и осветен. Иди да видиш колко народ има на платното.

Трябва на всяко крйстовище и на всеки километър магистрала да се сложи камерка за контрол на скоростта. Само Тогава българския келеш ще се научи. Обърнаха държавата на Кербала. Да те е страх да се подадеш от вас

Джипът веднага да бъде арестуван , тестван за алкохол и съден, а шофьора му да си ходи по живо, по здраво - та той само се е возил...

А чих го дири пешеходецът на платното на булеварда? Каквото търсил, намерил.

.. доказваш тъпоумието си, тролче!

Ами да, Жип, "Симеоновско шосе", висша класа богопомазани най-вероятно. Па някакъв си човед пред него, какво е? Я директно през него, че пред Жипове из "юодерните" квартали не се търпи нещи. Е ле па хора. Киселякът с Жипа даже може и да съди семейството на жертвата, че заради него е пропуснал важно мероприятие.

На това място има двойна мантинела и пешеходци нямат място. Освен това МПСто с повишена проходимост (защото не е Jeep) беше една стара бангия, а не лъскава Х5 или GLE или... Въпросът за скоростта само остава, но ако пешеходецът пресичаше правилно вероятността да стане ПТП щеше да е по-малка. Бог да го прости!

Аз вчера пресякох на пешеходна пътека и една девойка щеше да ме отнесе изобщо не спря нито намали и дали пресичаш правилно или не според мен няма значение карат като луди все едно на пьтя са сами те

За нашето диво племе автомобил на 100 коня и над 1 тон трябва да бйде забранен с закон..........

Убийство с превишена скорост си е предумишлено убийство. НЕ мислите ли така ??? А защо тогава когато някой кара с 150 в града и убие човек и не лежи и ден в затвора никой не протестира и никой не му пука но пйк когато австралиец излезе след 14 години затвор е голям скандал и лумпените от ВМРО протестират. Кое е по лошо ? И защо единия случай е скандал другия не се отразява ? Зашото всички са жълти и оставят жълтите вестници и фейсбук страници да им казват какво да мислят

Стига вече с това австралийско хюмне! Какво искате, нали го пусна вече.

Джиповете винаги са с предимство! Питайте Бате ви Бойко!

Вместо да се мисли как да се решат проблемита и как да се намалят жертвите на пътя тук руския трол пак използва трагедията за политическа пропаганда и не позволява на хората да мислят как да се промени държавата към по добро. Само простащина от вас

каква по голяма простащина да караш джип в град?

Онзи ден на околовръстното срещу ботаническата градина един идиот пресичаше платната с дете на около 3-4 години на ръце...

всякакви идиоти има - особено сред шофьорите и пушачите. Има и нормални сред тях, НО ...

От тъпите заглавия. Как може "Джип да убие пешеходец"? Автомобила сам си се управлява и мачка на ред ли? Друго подобно заглави "BMW уби таксиджия в Пловдив" (например, се тая каква е марката на автомобила). Още не са ги направили съвсем автономни и да газят всичко живо. Човека зад волана върши тъпотиите според мене, а не автомобила.

Не бъди изостанал и тесногръд. Това е най-новия писък на модата в бъгарския журналистически изказ. Ще очакваме следните заглавия: Брадва съсече съсед Нож закла жена Бухалка потроши автомобил Въже обеси мъж Бокс изби зъбите на случаен минувач Ракета нападна съседна държава Гранатомет уби журналист (като последното не е теоретично невъзможно)

Автобусът ковчег или по-актуалното - камиона ковчег. И т.н. Всичко вече е сензация. И е уникално или страхотно, или уау...

Загалвието е подвеждащо, трябва да бъде: Джип отнесе правеще се на супермен, защото не е пешеходец, тъй като не е бил на пешеходна пътека, а на 150 метра от нея, преминаващ през 4-ри пътни платна на булевард, разделен и с мантинела, на място с ограничена видимост.

може би пешеходеца и той има вина. Ама според теб дхипа какрал ли с с позволената скорост или маааааалко по бърже ?

BRCK

Няма може би. Ясно е ,че 'пешеходеца' е пресичал НЕПРАВИЛНО. Дали и с колко е карал джип-а засега не се знае. Карайки с позволените 50 и когато ти изкочи дебил където не би трябвало да има дебили - не можеш да спреш навреме!

Безумие е да има пешеходна пътека, а не подлез илк надлез за предичаме на 4-лентов булевард.

Този не беше пешеходец. Там няма пешеходна пътека. Там има 4 платна, разделителна мантинела и завой. Вината е изцяло на неправилно пресичащия.

Пешеходецът не е знаел, че черен джиб с предимство. Може и самия пешеходец да е бил черничък.

Можем да гадаем как е станало, но едно е сигурно. Джипарите карат сякаш за тях няма правила.

От талига на джип и те го резултата!

Веднага да се сложат поне 10 гърбици по пътя. Така никога нама да умират на пътя.. ще умират поради закъснение на линяйката, която трябва да прескача гърбиците.

А хората почти свършиха на тая клета територия

зелен?