Съдът не даде двореца ”Кричим” на Симеон

Окръжният съд в Пловдив е отхвърлил исковете на Симеон Сакскобургготски и сестра му Мария-Луиза да бъде призната собствеността им върху бившия царски дворец "Кричим”.

Обратно в новината

Коментари - Съдът не даде двореца ”Кричим” на Симеон | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Аз пък се срамувам от решението на пловдивския съд. Частната собственост си е частна - всички останали брътвежи и комунистическите напъни на Петков и сие са си болшевизъм в действие.

беше член на НДСВ и кандидат за държаветн пост по времето на управлението на НДСВ!!!

И то не е тяхно.Нищо в България не е тяхно.Техен е дворецът Кобург в Германия,само че им е отнет от немската държава за неплатени данъци.

Горд съм , че съм от пловдивския край и от пловдивския съд ! Дано само издържат на натиска на подмолния крадец и блюдолизците му ! Амин !

Като не се е отчел, ще загуби! Така е в България - плащаш и получаваш, иначе губиш!

Браво на съда! Какво е направил тоя некадарник за България? Нисщо. Само доиде да взема и то много. и то от една бедна страна. срамота.

Нищо няма да се случи повече. Намириса ми. ББ ще спре съдиите до тук, другите имоти на интенданството няма да се поставят под съмнение, нито горите. Как ще позволи ББ, нали утре ще поиска някой от неговата кака Цеца да си покаже прозрачно ПЪРВИЯ МИЛИОН? не ВеРВАЙТЕ, ВСИЧКО Е ПУШИЛКА!

БРАВО НА СЪДА ОТ ПЛОВДИВ.ТОЗИ КРАДЛИВ ДЯДКА ОТ МАДРИД ДА БЪДЕ ИЗГОНЕН ОТ БГ.ОЩЕ ЕДИН ПЪТ БРАВО НА ПЛОВДИВ-СЪДА.ДАНО ДА БЪДЕ ПОТВЪРДЕНО ОТ АС.

Комунистите обещаха на Симеон имоти и всичко, само и само да не спечели Костов още един мандат.

защо триете коментарите в защита на дъртия? Толкова много , да не кажа почти цяла България, не включвам себе си, плачеха от умиление при посрещането му по градове и селца, при обиколката му със СПЕЦИАЛЕН за него и жена му влак. Такова унижение беше всичко, заедно със стотиците полицаи, пазещи го от всенародната любов. Прочетох изказванията и не видях нито едно, което да пише поне една добра дума за дъртия. Къде сте, царегъ..лизци?

Никога не съм му бил привърженик, но той със неговите си последващи действия докара нещата до това дередже.

Ако царя беше на власт решението на съда щеше да е друго.

Темида може и да сляпа, ама това не й пречи да брои банкнотите под масата ;)

Не бързайте да се радвате - апелативният съд може и да отмени решението

БРАВО, ПЛОВДИВ!!! Поздравления за Българския съд в Пловдив! Значи не случайно там стана и Съединението!!! Оттам ще започне и изгонването на най-крадливия комунист-Симеон Крадливий.

Тук -таме в българския съд има проблясъци на разум --както е ,например, в този случай. Много инцидентни, за жалост.

Правилно. двореца се намира в моето родно село,макар от 1965 година да живея в София. По времето на соца много неща се промениха в двореца,заедно с новите постройки се създадоха овощни и зеленчукови градини,фазанарии и други придобивки обслужващи ВИП персоните от ЦК на БКП и делегациите. Всички делегации от чужбина които посещаваха Пловдив ,вечер отсядаха в двореца. Моят баща често го викаха да глади дрехите на делегатите които престигаха ден по-рано.Беше обикновен шивач в селото. Затова знам много подробности и случки от извора ,но сега не това е темата. Важното е,че Симеон и неговата сестра не могат да имат никакви претенции върху тези имоти. Ще кажа само ,че едно време хората са се бунтували и не са искали да им вземат земите ,както са го направили насилствено. От София царски хора заедно с тогавашния кмет на с. Куртово Конаре са разпореждали да се копаят дупки за оградата ,а вечерта в тъмното селяни са запълвали дупките. После са изпратили от София разсилни да заплашват селяните ,че срещу ръжен не се рита и така принудително е започнало заграждането на придобилото име от тогава "Особенни имоти" т.е. Царски имоти. ВСИЧКО Е СТРОЕНО С ДЪРЖАВНИ ПАРИ И ПОЧТИ БЕЗПЛАТЕН ТРУД ОТ СЕЛЯНИТЕ НА К. КОНАРЕ,като всичко е пренадлежало на интендантството т.е. организацията стопанисвала с държавни средства тези имоти. По късно по времето на соца много неща са се подобрили и облагородили. Какви претенции може да има този плужек(колкото и да ми се иска да не обиждам не мога да се стърпя и да не наричам нещата с итинските им имена). Този човек няма никакво достойнство,алчен и безкруполен. Добре ,че най после му се дава подобаващ отпор,а не както бившия управител на Соф.Област,подмазвач и предател. Трябва да му се потърси сметка.Аман от родоотстъпничество ,от край време нашата нация е пълна с такива изчадия за съжаление!

"Ама как? Ама моля Ви се? Аз, от България? Никога! Аз искам само да си идвам и нямам никакви материални и имотни претенции....."

Другарю цар; дедо (дет се вика), предлагам ти да гледаш на това съдебно решение от позитивната страна. Ако не можеш, значи трябва да си смениш чипа.

БРАВО!!!

този цАР няма нищо законно в БЪЛГАРИЯ. по една много ГОЛЯМА причина. ТОИ, БАЩА МУ и ДЯДО МУ никога не са били закони царе на БЪЛГАРИЯ. защото и дне с има ЖИВИ НАСЛЕДНИЦИ НА ЦАР ШИШМАН . ТЕ ЖИВЕЯТ В ИТАЛИЯ. всичко това прави този цар НИКЪКЪВ В БЪЛГАРИЯ

Ей не се наяде тоя

Чудесно решение. Браво на съда, и на Любо Денев!

Винаги съм казвал, че Фердинанд е категорично на първо място като мошеник и престъпник в българската история, поне от падането ни под Турция насам. Втората позиция се държи твърдо от др. Луканов , а вече като в спорта - третото място си поделят Костов и т.н.Цар. Но ще се намери по-висш съд да му върне награбеното,нашите царедворци-блюдолизци няма да се предадат.

Нали Б.Б. беше се заканил, не виждам нещо да прави. От коментариите се вижда че всенародната любов е огромна /няма нито един коментар в негова полза/, защо власта го търпи, защо прокуратурата не се заеме с резултатите от управлението му?

това е и главния проблем на Бг.Повтаряме до припадък за имотите на царя, както ни го втълпиха в главите продажните медии и хвалим най-големия си проблем- мафиотската, комунистическа република. Тя ни е донесла истинските разбойници - Първанов, Станишев, Р. Овчаров, Доган, Божков, Ковашки, 90% от собствениците на хотели и едър бизнес. В тези хора са многото откраднати пари, ама ние повтаряме царя та царя. А всъщност той направи БГ. да вдигне рейтинга си многократно, да влезем в ЕС- най значимото нещо в нашата история след Освобождението, да върви икономиката само нагоре. Той и в момента е най- уважаваният бг. политик по света, лично ББ го повтори преди няколко седмици. Да не говорим ,че БГ е прогресирала, когато е била монархия, и което е най- големия ни проблем сега, че не сме монархия, но при тези коментари до тук, си заслужаваме дереджето.

ДРЪН, ДРЪН...

Кой каквото си е надробил ще си го сърба! Не се опитвайте да защитавате собствеността на държавните глави! Тогава наистина ще излезе, че внукът на Живков Т. Славков има основание "да си иска държавата". Като тръгне някой към властта да си знае: "понякога лев даваш да се хванеш на хорото , но много повече се налага да дадеш за да се пуснеш от него!"

май трябва да се разкарат съдиите от всс и се заменят с колегите им от пловдив,които са май по отговорни и начетени.

И аз много се радвам на решението на съда обаче това е капка в морето! За тоя ... последствията ще са - каквото могъл взел а което не успял, не могъл. Занчи му се дава правото да ходи по съдилища и да претендира за каквото си хареса. Тези работи дето ги присвои през неговия мандат кой ще му ги отнеме, и къде ще му е отговорността за кражбите? Как така съдят министри за по няколко стотин хиляди и за опит за присвояване а за реалните му кражби няма съд? А което открадна чрез сделки игри докато беше на власт - и то подарък. Никакъв Мадрид - първо в съда и оттам - според присъдата, там му е мястото!

Върнете му де, върнете...една стаичка 2х2м с решетки на вратата и прозореца!!! Нека да живее на държавни разноски тогава...бахти лакомията дърта...как се ненаяде бе дъртак??? миришеш на пръст вече, кротни се малко...

Царската гадинка вече може да си ходи. Аз нали си взех моя пай :)))

Дядо му - комарджия, женкар и мъжкар, беден поручик, световно неизвестен полублагородник, а ние взехме, че го докарахме в кошарата и после ревем и се тръшкаме....Баща му - по-хитър, далновиден и тактичен, лика-прилика с концепцията на др. ТодАр Живков за снишаваме главите докато мине бурята...Прочее, щяха много да си допаднат двамата хитреци. Сега това човече с винени жилки по бузките и заосрено носле към всичко, което може да докопа за 800 по 800 дни - е, и прав излезе, оправи ни всички накуп!!Ял, пил и се веселил - сега "верноподаниците" му ще поискат да се плати сметката! Даже пренебрежително ни беше нарекъл в едно интервю не народ, а "популация"!.....То не бяха дворци и вили, то не бяха хиляди декари и хектари, то не бяха гори и сеч, то не бе чудо....Скоро може и да си поиска....Великата Рилска Пустиня, самият манастир заедно с пещерата на Св. Иван Рилски!! Толкова са нагли и лакоми тия немски термити без определена родина и дом!!!!!

Жалък, лаком, мошеник т.н. цар

заради тези пусти имоти вкара доган в правителството

браво ще има и бб какво да продаде на безценица

малумник

Вън алчния старец от България. На тоя лъжец и глупак всичко да му вземат....измамна паплач такава!

"Царя" да си ходи в Мадрид и да не ни занимава повече с неговата особа. Никога не съм гласувал за него и неговата партия и не ми е бил симпатичен. Нужда от цар нямам.

Дядо му Фери е един беден , въшлив принц от Кобургите, който идва гол като пушка в България. Какви претенции може да има внука му "комарджи Симеончо " в такъв случай. Крайно време е той заедно със цялата група български министри зъзолизци и помияри да бъдат демонстративно наритани от България ! Династията на Кобургите докара на България две национални катастрофи !