Сурови наказания за пияни шофьори и джигити на пътя

Водачи с над 0,5 до 0,8 промила алкохол в кръвта ще бъдат лишавани от правоспособност за 6 месеца. Двойно се увеличават глобите за превишена максимална скорост.

Обратно в новината

Коментари - Сурови наказания за пияни шофьори и джигити на пътя | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Без фиксирани времена за затвор по бързата процедура и без право на обжалване няма да се случи нищо. За излязъл с бухалка - директно в затвора за 1 - 2 години. За алкохол в различни граници - също. За хулигански прояви - пак там. Мислите ли, че след това някой ще се прави на мутра?

- направо да започне масов снайперистки отстрел. По празните шишета де. Добре дошли в страната с най-добрите закони за всичко! А в това време някои си вдигнаха с 5 % предпразнично заплатите, че четири цифри са им малко вече....Пък вие си плещете тука глупости и се заплашвайте.

Все менте, колите - скапано менте, катаджиите и законотворците, пътищата из кварталите /не няколкото магистрали/, та какво ако си пийне нещо чиляк. Вече е все едно жив ли си или не, и в двата случая никого не интересуваш и само им спестяваш бюджетни разходи. Га спрат черен джип "Ландкрузър" или бел "Кайен" - елате ми се похвалете! Глей кви хора - държавата е многопластова, взели само с нашия пласт да се занимават.

Глупаво ,защото като видят скъпи коли ,полицаите се правят че не ги виждат .Само камери ще оправят нещата и пандела , друго нищо не е във състояние....

Досега през годините все имаше наказания за шофьорите-убийци. Те бяха все солени, сурови, огромни, непосилни, драконовски и какви ли не още глупости... А убийствата все се случват, дори се увеличават. Културата на водачите е смешна. Уважението им към другите участници в движението е нулево. А съобразителността и склонността да предпазват себе си и другите на пътя проявяват отрицателни стойности. Ето това е истината, драги ми журналисти, обичащи да оцветявате и пресилвате, за да сте много интересни. Такива сте и по вестниците и по телевизиите. Добре, че тук в този сайт поне не сте журналисти - като ви гледам стила, правописа, изказа и речника друго не мога да приема!

СЛЕД 27г. ЛИГАВЕНЕ ,НЕЩО СЪЩЕСТВЕНО И БЕЗКРАЙНО НАЛОЖИТЕЛНО !!!!!!!

Съществено? 0.5-0.8 промила - 6 месеца без книжка и после си джиткам пак ??? "Сурови наказания" ? Или - глоба 1000лв хахахаха Или - сваляме им номерата на колите?? Добре де - това ще спре ли малоумниците? При положение, че няма визане в затвор? Според мен няма да ги спре. Особено платежоспособните от тях няма да имат никакъв проблем

точно така, бсп никога нямаше това да го направят.. само бсп ще ни оправи

BRAVO!

А глоби за некадърниците от АПИ, които не поддържат пътищата изправни ще има ли ? Дупки, избеляла маркировка, липсващи знаци и мантинели, крещяща неграмотност при управление на движението вследствие ремонти на пътищата - това не е ли наказуемо ?

TIREX

не се ли въведе КОнфискация- нищо няма ад се подобри.. булгаристанеца, гз дава, в затвора влиза само и само да запази $...

Да бе гз дава и влиза в затвор. Ако има само гз може, но за имащите и капка мозък е безумие да се валят по килиите.

в Холандия за такива нарушения им се конфискуват автомобилите, ако ще да е Порше и ги разпродават на търг! А книжката остава на трупчета во веки веков!

С тия глоби не милионери, ами милиардери ще станат катаджиите.

А с милиционерите, преговарящи за почерпки какво правим? Щото те са поне 90%! Предлагам да им сваляме табелките на патрулките...

ами нещо май позабравихте уважаеми ,къде останаха хилядите ,които карат с купени книжки

Глобите трябва да се вдигнат поне колкото в съседна гърция, но освен това трябва да се повиши и събираемостта. Даване на чси без протакане, запор на заплати и имущество. Само така балканското говедо ще се научи да кара кротко.

Боко и Чоко след загубата на властта ще стават катаджии, затова са и новите промени. Където е келепира и рекета - там са и те.

Напускам работа и аз за да стана катаджия. Майната и на българската икономика.

Движение в правилна посока!!! Времето скоро ще покаже доколко са ефективни новите закони?! Само ми се струва, че лишаването от шофьорска книжка е малко наказание. Тук в Русе мога да карам сутрин и вечер за и от работа и без книжка, полиция досега не съм видял. Освен ако не участвам в ПТП, не рискувам. Дано тези мерки да доведат до по-голяма безопасност, а не предимно в повече рушвети на катаджиите!!!

Дали съм съгласен или не с вдигането на глобите няма да коментирам. Искам да попитам как ще се използват събраните средства от тези глоби? Трябва да има резултати, а не само да се взимат едни пари, било то за данъци, услуги или глоби.

loyola

Просто дигат мизата за рекета!

Това добре, а дали ще го приложат некога изопщо? Така, на хартия, нищо лошо, ама като гледам по пътищата и изтрепаните дечица и майки, май закона не действа и никой не му пука да го прилага. Сега ако окошарът убийците и ги глобът в полза на жертвите, и го слижат у затворо както е по закон - ТОГАВА ШЕ ГО ПОВЕРВАМ!

Шилo

Вопиюща неграмотност!!!

Менека, ще отнесеш кьотека!

Остави! Ще се сезира БХК....

Каква е глобата за партия или лице или организирана група, която тегли невероятен заем от десетки милиарди лева за сметка на народа, загробващ заем, който не могат да върнат в срока на управлението им - трябва да е конфискация на цялото им имущество и доживотен затвор - цял живот да бачкат безплатно за народа.

Който прави нарушение не очаква да го хванат и глобят! Доказано е, че глобите не водят до намаляване на произшествията или до по- висока дисциплина!!! Ефекта от глобите е тормоз и рекет на бедния народ!

Не виждам глоби за превишение до 30 км. Да не са отпаднали? :)

За взимането на книжка при превишена скорост нищо не се казва в статията. Някой знае ли какво е положението? Почти са ме навили да ударя спирачките :)

Глобите може и да стреснат част от водачите, но съществената причина за многото катастрофи и жертви е друга. Истината е че в България масово хората не умеят да шофират. Слабите водачи са причина предпоставка за инциденти. Вземете другите европейски столици ( Париж, Виена, Прага и т.н.) Предполагам много хора са пътували и знаят, че там в града се кара много по-бързо отколкото София. Тук по Цариградско шосе масово се кара с 30-40 км/ч. Там при такова шофиране следват клаксони и "благословии" лично съм го изпитал. Карат си бързичко хората, но карат културно не се засичат и не се и удрят толкова. Бавното шофиране не винига гарантира безопасност, но тези които не могат да карат не го осъзнават. Според мен трябва да се завишат критерии за издаване на свиделства за управление нс МСП. Пияните и дрогираните не ги коментирам. В тези случаи просто трябва органите да са безкомпромисни.

А каква е санкцията за необективно или фалшифицирано разследване на разследващите полицаи и прокурори

дори Сталин не се е оправил с шофьорите! докладвали му че 15% от загубите на червената армия са от пияни шофьори.той казал: хванете ли пиян шофьор разтрел на място! Минали 3 месеца и пак му докладвали че има проблем с шофьорите.какъв е проблема?-попитал Сталин-ами разтрелваме повече отколкото успяваме да обучим!-му отговорили.и Сталин отменил заповедта

Какво значение колко, когато няма кой!

Алоо, депутатите, прочетете форумите и ще разберете колко дори един елементарен закон за движението по пътищата в частта за санкциите не можете да осмислите и да съставите... Не съм очаквал, че може да сте толкова скудоумни.

А кога ще се въведат глоби за отговорните лица, за лиспваща или изтрита маркировка, объркващи знаци, дупки и бабуни по пътищата, слабо или липсващо осветление в тунелите или в населените места? Това все причини предизвикващи често тежки инциденти! Налагенето на високи глоби на водачите е доказано, че не води до намаляване на произшествията!!! Това е разширяваща се форма на държавен рекет!

Абсолютно си прав. И особено за маркировката, която е в трагично състояние почти навсякъде.

Това е подигравка. Насърчаване към пиянско каране. Ако бъде хванат водач с алкохол над 0.5 промила или е употребил наркотици, трябва да му бъде отнета книжката завинаги, а за тези, причинили ПТП - освен отнемане на книжката - затвор.

Че на всички тролей и трамвай са свалени регистрационните табели а то каква е работата от ватмани до така наречените контроли са всичките пиянки.

БРЦК

И какво значение има РАЗМЕРА на глобата , като се вземат впредвид долните 2 факта: 1. Няма кой да ти наложи глобата 2. Няма кой да те накара да си я платиш! Само застанете на който искате натоварен светофар и гледайте колко минават на червено!!! И ако карам без книжка - какво като ми свалите номерата? Ще си карам без книжка и номера и без ГО и винетка - щото глобата е 200лв - толкова глобиха последния келеш. По-евтино ще ми излиза да си карам така щото глобата за превишена скорост е в пъти по голяма. Така като съм си без номера ще мога да си карам с колкото искам! Нали така, 'уважаеми' ТъпоТати ?

Реве народът срещу високите глоби! Щели да се вдигнат и очакванията на катаджиите към подкупите! Мъка, мъка! Ами ревете бе! Масово карат като изтървани говеда и не зачитат каквито и да е правила!

Да де ама тия не ги спират и не им събират глобите...:)))

Да бе, те спират само тези, които карат с ограниченията и ги глобяват за превишена скорост ;-)

БРЦК

Карат така не защото са малки глобите. Карат така защото НЯМА кой да те глоби. Дори и да получиш глоба - няма кой да те накара да я платиш. Ако глобата е дори и 5лв - ако на 100% знаеш ,че ще бъдеш спрян , проверен и глобен. ТОГАВА И САМО ТОГАВА ще има промяна. Глобите колкото и да си ги вдигат - ефекта е отрицателен. Всяка година ги вдигат ,а ефект няма - що така според теб?

Абсолютно съгласен съм, че събираемостта трябва да се подобри, но и че трябва да са високи глобите. За мен истината е повече камери и повече инвестиции в технологии в КАТ, НАП и т.н. трябва да имат единна система така че да няма как един автомобил да е в движение без да му е платено всичко вкл. и глобите. Ефект от мерките все пак има...преди 10 години по пътищата загиваха над 1000 човека на година, а 2015г. са 708 души....

Айде стига се радвали на глобите неразумни уроди! Който прави нарушение не очаква да го хванат и глобят! Доказано е, че глобите не водят до намаляване на произшествията или до по- висока дисциплина!!!

По-интересното е , че тези които НЕ СА шофьори ; тоест - които НЯМАТ свидетелства за правоуправление на МПС , се разминават НЕ САМО с далеч по-малки глоби , ами буквално със СИМВОЛИЧНИ наказания ! При тази абсурдна ситуация , ВЕДНАГА възниква въпроса ; Че ЗАЩО ми е на мен книжка ??? И пичовете си карат БЕЗ книжки ! И нафиркани , и дрогирани ... А на Баламите им мерят грайферите с шублер , след което последните плащат ли , ПЛАЩАТ !!!

Те тия дупетати решиха проблема отдавна нали всичките са избрани като учителката 13/13.Та иде реч за протоколите без да се вика кат.Та ето хората сами започнаха да си ги решават ако не те учисти с автомобила задължително продължава с бухалката.

На всеки му се случва да превиши скоростта, не разбирам защо се радвате, след като на повечето от вас, тези глоби превишават месечната ви заплата. Пълнете хазната, която ще я изпразнят пак онез с джиповете, не вие бедните дето ще изплащате глоба за някакво елементарно превишаване.

Ще ме извиняваш, ама с 31 км/ч. да превишиш скоростта не е просто разсейване ;-) Случва се да, никой не кара с 50 в града, ама и с 60 не им се кара...искат с по 80-90км/ч. Извън града при ограничение 90 се лети с по 120-130км/ч. не може да оправдаваме това безумие със "случва се"......

Не мога да повярвам, че някой ще се изцепи и ще каже, че със 120 км/ч скорост, означава летене. Даже и с дачия вече не усещаш тази скорост.

Аз си мислех че депутатите работят за повишаване на доходите на гражданите, а то се оказва че работят за увеличаване на глобите!!! Глобите трябва да са обвързани с минималната работна заплата и пенсия, сиреч ако искаш да увеличиш глобите трябва да увеличиш пенсии и заплати!

Защо сега?

"Глобите за неправилно паркиране вече ще се считат за връчени, след като се залепи уведомление за извършеното нарушение на стъклото на превозното средство. " Най-накрая!

А кой и как ще доказва, че има залепено нещо на стъклото? А, ахмако?

Да вземат и да монтират в колите по един принтер и един посттерминал. Няма нужда от разтягане на локуми - плащаш и след това си тръгваш. Който няма пари - на трупчетааа. Таксета имат, полицията няма !!!

Каква е дефиницията за "нерегламентирано състезание" ? Крайно любопитен съм да я видя :D

При каране в насрещното на магистрала глобата и санкцията са ниски.трябва да се взима книжка за 1 година.иначе плаща и продължава.това си е убийство ако попадне на човек който кара в Европа и не е свикнал на тези балкански дивотии.аз още не съм виждал и пази боже.

Глобите за превишена скорост започват от почти една минимална заплата и стигат до няколко минимални заплати. И ще бъдат прилагани наи вече на хората с ниски и средни доходи, защото заможните бандити имат връзки навсякъде и тях не ги закачат. Проблема е, че точно ТЕ нарушават най често правилата за движение. На това му се вика популизъм.

ПроблемЪТ е че всички нарушават правилата! Няма скъпи и евтини коли, масово карат като обезумели! Ще те открехна на един много лесен начин да не ти се наложи никога да платиш и една глоба за превишена скорост - не бързай!!!

Ще има ли контрол или както досега при Бъчварова-куче влачи-диря няма.

Както и други пишат по-долу, къде е контролът по улиците и пътищата? Няма жив полицай, а да не говорим за работещ. За какво им се плаща? Стават огромни задръствания, отнемане на предимство и т.н. Но никой не там да контролира, насочва и т.н. Без ефективна и ефикасна полиция, нищо няма да стане. Както и сега с един по-добър адвокат всеки се спасява от плащането на глоби. При защитата на осигурителните дружества, може да те ударят без да си виновен, но да не получиш необходите обещетения. Всичко от тези партии и в това НС се правят срещу обикновените хора, а не за тах.

Най ми харесва санкцията: "Вземане на книжка", "Сваляне на номер на автомобил", ако си пил и караш. От мен да знаете, това е много сериозна санкция, защото няма на света пиян идиот без книжка, който да подкара кола без табела....това физиката го е забранила.... А, да! освен табелата - плюйте 3 пъти през рамо, посипете пепел, лейте куршум, скарайте му се. Нека се мъчи гадината.

Депутатите само доказаха, че и за чеп за зеле не стават. Вместо да приемат мерки с които да се подобри контролът за нарушения, а наказанията да бъдат ефективно налагани, за да има реален ефект от тяхната дейност, те се захванаха с популизма да увеличават наказанията, които никох не налага и никой не изтърпява. Ефекта и от тези им действия ще бъде нулев и дори и смъртни присъди за превишена скорост да раздават, ако няма органи които да извършват контрол тарикатите ще си карат дрогирани и с превишена скорост. И странно защо наказанията за дрогирани не са се увеличили, ако ги има въобще. Нима да караш дрогиран е по-добре от пиян?

Само от неправилно паркиралите, ще съберете толкова пари, че свят ще ви се завие от сумата. НО ... как ще стане при шуробаджанаците, политиците, мутрите и останалата сволоч ????

Пандиз трябва не думи !!!