Две възрастни семейни двойки са сред загиналите при верижната катастрофа

От АПИ признаха, че екипите на фирмата, наета да поддържа района, са излезли да работят с няколко часа закъснение

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Шибани ГЕРБерчета в момента в който паднете от власт ще има изтреблението на калинките. Ще мирише на мърша из цялата държава

ВИАДУКТИТЕ са ку.р капан за забързаните и невнимателни водачи. Магистралите ни поемат лъжовно в гонитбата с километрите и през зимата НИКОГА НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ КОЛКО Е ЧАСА СУТРИН ИЛИ ВЕЧЕР - БЪДЕТЕ ВНИМАТЕЛНИ МИНАВАЙКИ ПРЕЗ ТЯХ НАМАЛЕТЕ СКОРОСТТА - ИЗНЕНАДИТЕ СА КОВАРНИ, ПОЧТИ ВИНАГИ СА ЗЕЛЕДЕНИ !! Видях от репортажите, че тази катастрофа е точно на такъв виадукт...

.............. , със скорост съобразена с пътната обстановка!

да има някаква вина и фирмата, поддържаща пътя, но главната вина си е в шофьорите...Каква е била скоростта на автомобилите? Доколкото си спомням, там има ограничение на скоростта...То се налага още повече при тези дадености - заледяване и мъгла. Ако са били урки, нещата са ясни, без допълнителни обяснения....

температура, непрогледна мъгла...При тези условия автомобилът трябва да се движи с изключително внимание и манксимална скорост 30-40 км/ч. Това гарантира, че няма да има смъртен случай. Може да има подхлъзване, изкривени ламарини, натъртвания, но не и смърт... Главната вина си е в шофьорите, които не са се съобразили с пътните дадености. Жалко наистина за жертвите, но това не премахва вината им...В огромната част от случаите, завършили трагично, вината е в шофьорите...Самонадеяността, безразсъдството, чувството за недосегаемост са главният враг на шофьорите.

абе първо да,се види ЗАЩО?не е обработен там пътя, пък после кой как карал! мърлячи!

Така е, неприятен инцидент, но важното е, че има стабилност! И нови магистрали! Виновните , разбира се, ще си платят, и то не малко. Има си тарифа в ГЕРБ - за каква издънка, колко суджук

напълно съм съгласен, герб са виновни, ако корнелия беше на власт, такива неща нямаше да се случват..

Това щеше да се случи и през лятото на сух път с такава мъгла и толкова превишена скорост. Пример? Магистрала Тракия след Пазарджик и задимяването, в което хора караха със 160.

В България наякой трябва да умре, за да се свърши някаква работа...

Няма да оневинявам поддръжката на пътя, но има едно елементарно чувство за съхранение и преценка на конкретните условия.Ако това усещане липсва някому, няма кой да го спаси-никакви агенции за поддръжка, писани предупреждения или знаци и приказки от някой. И фактът е, че демокрацията произвежда дебили, винаги разчитащи някой друг да ги пази от самите тях си и някой друг да носи отговорност вместо тях! Научи се сам да се пазиш и не разчитай на друг за това! А за случая, простото правило гласи, че мост се обледенява винаги преди пътя!

Дончо, колкото и да не ви се вярва, чувството и усещането, което споменавате липсва при 90% от хората. Именно на тази липса се дължи това масово избиване по пътищата.

За жалост е така, знам го.Американците казват:Common sense is not so common anymore!, имайки предвид затъпяването на населението в последните 30-40г. Преведено на български би трябвло да е нещо като Разумът вече не е толкова присъщ всекиму!

То, това 60-65 години си е радост за НОИ,ба!

Днеска беше много подходящ ден за събиране при бай хой за обсъждане на катастрофите с ВИДИМИ РЕЗУЛТАТИ, естествено с видните "експерти" калина крумова, алекси стратиев и милков! До дни с ВИДИМИ РЕЗУЛТАТИ! Е, ама днес има коледно банкетче в Сърбия!?!?!

Умре ли някой за подобна доказана некадърност, каква санкция бе - разстрел

Такива проверки се правят регулярно на пътноподдържащите фирми, но няма човек, който постоянно да следи кога са изчезнали да си свършат работата. Ние го установяваме постфактум", Е добре де, живеем в 21 век. Такива изявления приемам ако бяхме в 12 век. Какво значи пост фактум? Слагате им GPS устройства и следите. Като няма пари за такива има телефони. Като няма телефони се качвате на колата с дебелите си задници и проверявате всеки ден а не "регулярно", щото регулярното ви проверяване води до загуба на човешки животи!

Няколко часа по-късно на работа - няколко прекъснати живота. Цената на безхаберието.

Дръжте здраво волана, натискайте смело газта и такива неща като сняг, лед, мъгла, лоша видимост и хлъзгава настилка не бива да ви притесняват. Карайте смело и уверено и не падайте под 100 km/h независимо от пътните условия. Също така, употребата на алкохол непосредствено преди или по време на шофиране подобрява настроението и прави пътуването по-приятно. Разбира се, все пак не прекалявайте.

Кое муй лошото да се пренесеш весел на ...Оня свят?

Държавата в този си вид е опасна за здравето и живота ни. Тотално безхаберие и безконтролност, министрите се интересуват само от келепир, лобизъм и как да набутат свои хора, депутатите също, Боко е повече турист, отколкото премиер и неспасяемо потъваме под оптимис тичните оди и дитирамби на Цецо. Матриалът тъп и страхлив ги поздравява като в древния Рим. "Обречените да умрат, те поздравяват."

Глосов съсипа Камарата на строителите, съсипа АПИ, а сега вече има и кръв по ръцете! #бойковатакочина

Значи ако загинали заради заледен и необработен път са 60-68 годишни каскети, тогава пътят е 'неопесъчен, фирмата е излязла късно на работа със закъснение'. Ако загиналите, или ударените са млади хора, тогава е 'несъобразена скорост на водача на пътното превозно средство' ??

Утре "каскетите" може да са баба ти и дядо ти, трол непоръбен! Айде бегай да си играеш!

непоръбен ? Личи си, че и ти си миризлив каскет, изгубил реална представа с околния свят..

Молумен троле, престани за 30те си сребърника да обиждаш хора, загубили живота си! Знаеш ли какво е лоша карма? Бегай си гласувай за ГЕРБ и спри да показваш на всички колко малко от гънките ти са нагънати!

не ВЕ, ще гласувам за братятата ти от ДПС, щото наборите ти от БСП умряха вече..

Еманация на глупостта! Цялата гербава простотия се е събрала в теб! Тупай се в гърдите - Булгар, Българ! А не си даваш сметка какво смешно малко човече си! ИДИОТ!

Щели да правят проверка на фирмата и да я санкционират?!? Уважаеми господа, загинали са 5 човека заради небрежност, безхаберие и опит да се спестят пари. Санкциите трябва да са не само финансови ами и юридически и да вкарат всички виновни в затвора. За жалост това ще се случи в нормална държава, каквато България не е и няма да бъде. И после не ни питайте защо емигрираме. И малкото, млади хора, които все още са в България ще си тръгнат защото скъпата ни татковина е проядена от корупция от най-ниското до най-високото ниво! Казват, че на Коледа стават чудеса, за жалост в такова чудо не вярвам

Проблемът вече не е корпуцията, а въпиющите некомпетентност и дебилизиъм на всяко едно ниво на държавно и общинско управление. Безнаказаността, наглостта, лицемерието на хората в управлението, както и наклонената плоскост по която България се е насочила. Нищо хубаво не ни чака!

stankow

Че кой ви пита защо емигрирате ? Дреме ни за вас !

Няма да оневинявам поддръжката на пътя, но има едно елементарно чувство за съхранение и преценка на конкретните условия.Ако това усещане липсва някому, няма кой да го спаси-никакви агенции за поддръжка, писани предупреждения или знаци и приказки от някой. И фактът е, че демокрацията произвежда дебили, винаги разчитащи някой друг да ги пази от самите тях си и някой друг да носи отговорност вместо тях!

Небрежни българи обвиняват други небрежни българи в небрежност.

пазарна икономика, приватизация, кой не скача е червен..., ха сега мрете дебили

Ти мри нещастнико! Мързеливия работник го мързи без значение дали работи в частна или в държавна фирма! Това е материала, научен за половин век да не работи а да се прави на андрешко

Нямало как да ги следят???? Един GPS тракер струва 10$ в интернет. Родителите вече масово ги купуват за децата си, а цяла държава не може да купи 1000-2000 за фирмите по поддръжката.

И ? Какво? АПИ трябва да пази живота ви? Така ли? Не сте ли вие тези, които трябва да се съобразите с пътните условия и да изберете поведение, при което да останете невредими? Карайте със 120-160 по надлеза, при мъгла и в зимни условия със стари лади без спирачки, без парно и с гуми-джапанки, пък после ревете като юндолски мечки. Виждал съм десетки пъти как карат селяните по този надлез.Като виждате, че има мъгла и пътят е хлъзгав, наамлете скоростта. Все някой друг им е виновен. Освен това- Братаница- Лада- трима души в Ладата, 7 часа сутринта...Това най-вероятно са били орки от село Братаницаили от Звъничево.

Освен това, ако караш със 60 километра, каквото е ограничението преди надлеза( а май беше и 50!), при каквито и да е условия- лед, сняг, мъгла и така нататък- спираш безпроблемно, ако трябва и като Фред Флинтстоун! Какво ми дрънкате врели-некипели? Неграмотните мастиленозелени французи са карали ладата най-малко с 90-100.

Хората са карали Лада. Не съм сигурен дали може да спре дори с 60 км в час, още повече на лед. Много неприятен инцидент точно преди Коледа! :-(

4 х 40 лева коледни надбавки за живи пенсионери ще се пренасочват към закупуване на 8 броя болиди Ф-16

Малоумна държава, където всичко се случва с рушвет! Затовр за всички от тая фирма, която уж се грижи за пътя, както и за тъпунгерите от апи!

"Такива проверки се правят регулярно на пътноподдържащите фирми, но няма човек, който постоянно да следи кога са изчезнали да си свършат работата". Мдааа, от почистващата фирма съвсем са "изчезнали" !!! Иначе, Бог да прости загиналите!

Като се абстрахираме от черната статистика, добрата новина е, че пенсионната тежест е леко намаляла, както и електората на столетницата.

Идиот!

Бъди оптимист, гледай положително на нещата!

Статистически е прав, политически е неприемливо... Вреди на милион броилери

Не е лесно да си прост но помага за да си фен на ГЕРБ. Дебилско е изказването ви, но какво да се обяснява на човек, които мисли и пише тези неща.

Другарю как разбрахте, че съм фен на ГЕРБ. В България има многопартийна система или още жалеете за демократичния централизъм от татово време.

Ти за лоша карма чувал ли си?

Приятелю, ще се опитам да го обясня по -образно, защото лаконичноя ми коментар остана неразбран, и отдолу му пригласят. Майка ми е горе -долу на тази възраст и не ее фен на столетницата. Предполагам и вашите родители са или скоро ще станат. Нима да ги ликвидираме? Такъв цинизъм е неприемлив. Ако не сте разбрали, столетницата управлява и до днес - доказателството - НИКОЙ от тази фирма няма да лежи в затвора! Това са видими резултати за уж 10 години управле ие на не -столетницата! Мир на праха на загиналите.

Бог да ги прости. Ама загиналите знаели са, че днес е първа Зима и начина на управление поне днес трябва да е съобразно с това. Гумите в какво състояние са, както и скоростта ?

В гумите има хляб още, вчера ги гледах.

Добре казано, Браво!

Бог да прости поредните невинни жертви. Само да попитам има ли държавна служба на която за шеф да не са назначили тъп ГЕРБЕР, който да мисли само как да краде за партията. Аман от оправданията на тези от АПИ, все някой друг им е виновен, пътищата ни станаха гробища. Чудя се толкова ли сме грешни за да ни наказва господ с тази чума ГЕРБ.

Жалко е, че се политизират такива новини винаги от червените другари.

Червените другари в момента управляват дъжавицата ни! Другарят Борисов, неотказал се и до днес от членството си в БКП, другарката Цачева - партиен секретар в Плевен, другарят Цветанов - изявен член на БКП и всички останали другари, пребоядисани в гербери.

Установявали постфактум ли? Да не сме 1960 година? Да сте чували за нещото наречено GPS проследяващо устройство? Най-малкото да ви е правило впечатление, че на някои автомобили си пише, че го има? Слагаш по едно такова на всяка снегопочистваща машина и в реално време следиш кой си върши работа, кой има технически проблем - за да пратиш заместващ екип, хващаш и кой се мърдосва. Е, в случая знаем кой главната мърда. Както обикновено рибата е вмирисана откъм главата, конкретно който не е разпоредил да им се сложат такива устройства на всички тези машини. И недейте ми рева че е скъпо - ако бяха вашите роднини тия, загиналите днес бас държа, че щяхте да ревете защо заради спестяване на толкоз евтини устройства за погубени 5 живота. Тях можете ли върна, а?

На мыло!

От АПИ съобщиха, че екипите на фирмата, наета да поддържа района, са излезли да работят тази сутрин с няколко часа закъснение. Инж. Глосов допълни, че ще се направи пълна проверка на фирмата. .....а Фандупкова_фанкрадлова да направи ипроверка на проверката няма ли да поканите бе бастуни смотнаи

И какво се очаква от Фандъкова в Пазарджишките села?

Глоба за петторно убийство?

Мърлящината има конкретни последици.

това, как са карали, вече го обсъдихме в първата статия за тази катастрофа. но ми направи нещо друго впечатление-хора на нормалната за днешния ден възраст 60-66, хора, които са заставяни да работят до 65-68 години за пенсия, нашите супер-просташки и ганьовски медии ги наричат-"възрастни", "старци", "дядовци и баби"...

Продължават чрез безхаберие, некадърност и алчност да ни трепят като мухи . #Мафия #Оставка

така е, позитанчо. лично ББ им седи в главите и им заповядва да карат като джигити-лете, зиме, в сняг, дъжд и мъгла. тъмно-зелените без книжки и пияните изроди дори не ми се коментират, но и за тях ББ е виновен...

Прост, по прост, най прост, ГЕРБЕР, за жалост там където природата е била безмилостна от към ум и чувства хората сме безсилни, съчувствам му на този ГЕРБЕР.