Две нови заповеди на здравния министър за противоепидемичните мерки

Те са във връзка с решението на Министерския съвет за удължаване на извънредната епидемична обстановка до 30 ноември

Обратно в новината

Коментари - Две нови заповеди на здравния министър за противоепидемичните мерки | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Да си засилят контролът за спазване на носене ПРАВИЛНО на маски в обществения транспорт, където има струпване на тълпи, а не да се чудят какви мерки да измислят! Да започнат да глобяват тези, които кашлящи, кихащи се возят с нос извън маската и разпръскват каквато и да е зараза! Една настинка предадена по капков път на човек със заболявания може да доведе до усложнения / не визирам Ковида/, но в условие на епидемични мерки поне може да има по-строг контрол за маските на обществените места!

Вместо да издава заповеди, които заинтересованите така или иначе сами спазват не е зле здравният министър да обърне внимание на местата от обществения живот, които най-много водят до неминуеми контакти на отделните граждани - например градския транспорт. Влизаш в кое да е превозно средство и какво наблюдаваш: няколко пътници без маски, половината използват някакви шарени парцалчета вместо доказалите ефективност предпазни маски, а една не малка част от останалите са покрили скромно едва устата си. Крайно време е не само служебно, а с дълг да се заема спуснатото от горе задължение. Благодарение на политическата невежост се вижда, че до ноември сме оставени в ръцете на хора, който не изпълняват волята на българския народ.

Ваксинирайте се! Срокът на годност на закупените ваксини изтича. В Израел вече поставят трета доза. Кога ще ги стигнем? В Щатите спорят дали ваксината да се "усилва" на 8 или на 6 месеца, защото имунитетът силно спада във времето. Ние тук още умуваме. Ваксинирайте се! Обаче 60% от починалите от ковид във Великобритания, Израел и САЩ са били с поставени две ваксини: https://justicetruthnews.wordpress.com/2021/08/30/60-of-those-older-than-50-who-die-from-covid-are-double-vaxxed/ ;)

Леле, какъв достоверен източник си цитирал

ДГД заповедите и техните промени.. трябва да си луд хипохондрик за да ги следиш

Тук е пълно с луди и тролове! И да се пазите от чипиране и 5G :) Приятен ден :)

Айде белким се научат всички да си мият ръцете. А и г.за да позамиват, че като се качат в траспорта, направо залютава на очите! А и олигофрените от градския транспорт, ако не могат да монтират пречистватели на въздуха, поне да отварят прозорците, а не да пескат климатик, като че тролеите са хлазилници в морга. Колкото и да е студен климатика, немития Ганю смръди!

Нелепо изказване с много граматически грешки...

Като прочетеш "Ганю" става ясно, че това е трол (който, обаче не смята себе си за "Ганю").

Махнете Кунчев,платен е

друго говореше преди една година,като помириса парите,си смени мнението

Хора, свободата идва с отговорности. Спортувайте, внимавайте какво ядете, показвайте се повече на слънце. Ако не се чувствате добре останете у дома, работата няма да избяга. Ако няма кой да отиде вместо вас, сложете маска преди да излезете до магазина или да разходите домашния любимец. Ако мислите, че наистина има нужда от помощ я потърсете, но щадете медиците ни. Пазете се и бъдете здрави.

Поздравления за коментара господине! Един човек в тоя форум да не плюе, кълне и обижда хората с различно мнение от неговото. Чест и почитания!

Вместо да ходим на Марс, тепърва се учим да си мием ръцете.

Този е пъзльо. Щял да пита бизнеса за мерките. И очаква бизнесът да се съгласи да си изпусне келепира заради някакво си там здравеопазване. Все едно някой учител да пита родителите днес децата буквичката А ли да пишат или буквичката Б, защото , видите ли, тако било по удобно на майките и татковците. Каквото и да прави, този се съобразява единствено с изборите, та да не би случайно да навреди на кампонията на Радев. С една дума, важно е Радев да бъде избран за втори мандат. А здравето на хората... Кого ли от тия, служебните, го интересува това.

Евалата Кацаров. Народен човек излезе. Остави ги Западняците да си изпочупят столиците, докато им увре акъла, а фарма троловете да си плюят. Тука се разбираме от дума и се правим на луди, докато им гледаме сира.

д-р Кацаров незабавно уволнете този некадърник Кунчев който е троянски кон на Тиквата и Ботокса.Манипулира и лъже за да настройва хората против служебното правителство.Това е толкова очевидно.А този псевдо доцент го пратете при Симеон Игнатов да вид какво натвори с неговия закон.Има много достойни и подготвени хора за държавен здравен инспектор които не са меркантилни като сегашния.

_stankow

Кунчев не е никакъв троянски кон. Кунчев е лобист на СЗО. Зад която прозират фобиите на едни престарели трилионери и фармацевтични компании. Което е едно и също, все са техни. И медиите също.

++++++ Не пропускаш!

Пълна липса на мерки! Съд и затвор за Кацата с лайна!

Това вече е друго. Така се ядва,пък дано дадат парите и да мирясат

инструктаж за дезинфекция на ръцете... Хаха хахаха Хаха, тоя нормален ли е, какъв инструктаж да натиснеш дезинфектант

Той е за идиоти като тебе, които не знаят как правилно да си мият ръцете :)

Мръсници!

Стига ни пробутвахте тия ментета! Хората си искат Бойко Борисов

Искаме го в тясна и тъмна килийка. Може да му позволим да има собствена кофа за голяма нужда.

Мунчо в килийката :)

Това не са мерки това , а жива дискриминация и безхаберие. Мерките трябва да са приложими за всички, защото всички разпространяват вируса и това е доказано научно. При 2000 заразени трябва да се предприемат по-твърди ограничителни мерки, зщото ситуацията ще излезе от контрол по болниците.

И откъде измислихте това число ? Защо 2000 ? А защо не двама на 100,000 ? Тогава за вечни времена ще имаме извънредно положение, защото грипът не може да спадне под такива нива, винаги ще се намират по двама носители. По закон епидемия от грип се обявява при 200 боледуващи на 10,000 души. Боледуващи, в момента. На легло, кихащи, кашлящи, всеки го е преживал. На всеки десет хиляди, не 100,000. Ама това е по закон. Идва някакъв лобист на фармафията и си казва негови си "норми", които му отърват - примерно 2000 положителни (не заболели, просто положителни) за 14 дена на 100,000 !?!?!?! Какво общо има това със закона ? Какво общо има с десетилетната практика на епидемиолозите ? Дава им по 1000 лв. на месец и им запушва устата.

Тази плоча с грипа колко още ще я търкате? А колко е при морбили, варицела, СПИН, хепатит АБЦ и т.н. Големи разбирачи се извъдихте.

_stankow

Ще я търкаме докато ковидът стане като СПИН-а. Ама няма шансове. Засега си е просто един от многобройните вируси, предизвикващи ОРИ, както грипа. Със същия механизъм на разпростаранение и параметри - смъртност, коефициент на репродукция и пр. Та дотогава. Докато си е грип.

Вие сте неграмотник или пълен неук - ковид изобщо не може да се сравнява с грип. Прочетете малко научни статии и тогава говорете с данни и факти, не измислени твърдения.

така е, г-н Станков, ама то трябва да се мисли първо. А не като коментиращите под Вас, само минуси да слагат

Тъпанар

Мерките са добре познатите стари мерки без действителни действия за реакция при толкова червени зони в страната ни. Пълен предизборенм цирк да не им падне рейтингчето, което и без това едвам се крепи. Разделението на ваксинирани и неваксинирани е пълна пародия като е ясно, че ваксинираните също заразяват.

А Вие какво точно идиотско ограничения предлагате да въведат? Но, ако може, предложението Ви да е аргументирано с научни доказателства за смисъла му от медицинска гледна точка.

_stankow

И как точно ваксинираните "заразяват" ? Как имунната им система допуска вирусите, и вирусите започват да се размножават, и започват да им излизат през дихателните пътища и те почват да заразяват другите ? Като при това самите те не се разболяват, че това да стане видимо и хората да се пазят ? Нобел за вас, по вирусология ! :D :D

Значи явно не разбирате нищо от вирулентен период като си заразен-зарадваш. Много сте зле липсват ви основни познания по биология.

ами ей така - както е в Израел и навсякъде другаде, където се изпонабучкаха с тия "ваксини" и имат рекорден брой новооткрити случаи. В Израел, който е едва 9 милиона население, малко повече от нашето, имат по около 10 000 случая на 24 часа. "Стаден имунитет" отвсякъде....

Значи,ваксинираните могат да ходят без маски,въпреки,че и те се заразяват.А щом се заразяват,значи и разнасят заразата!Перпетум мобиле!Не знам ,за идиоти ли ни имат или те са такива!

Мерките трябва да са за всички независимо ваксинирани или неваксиниране. Другото е псевдонаука и дискриминация. Трябват по-сериозни мерки поголовно, не пародии на нов глас.

Ти май искаш да живееш с мерки до края на живота си...?!?!? Да дали не е това целта ..пич...айде малко вече почни и да се замисляш?

Може ли да чуем, какъв е този механизъм, по който "ваксинираните заразяват" ? Как се предават вирусите, знаем, по въздушно-капков път, но как точно тези вируси се оказват в издишваните (изкихвани) капки ? Откъде се взимат в организма на здрав, ваксиниран човек ? И ако "ваксинираните заразяват" тогава за какво хората си поставят ваксини ? Как е спряно разпространението на туберкулоза, едра шарка, полиомиелит и мн. други болести за последните 150 г. ?

Ваксинираните заразяват, защото вируса се задържа в лигавицата на носа. Намери Manhatten Virome Project, 2016?, DARPA за детайли. Механизмите са същите като при настинка. При това, тъй като ваксинираните имат бариера за влизане на вируса в кръвтта (антителата), концентрацията на вируса е по-голяма. Само тези, които го изкарат имат защитена лигавица на носоглътката. Това, което трябва да се направи за да има пълна, а не частична ваксина е да се използва назална ваксина, както го правят китайските дипломати. Разбира се, тъй като ваксинираните имат доста вирус в носа и не е ясно за колко време го махат, ще се получи рано или късно мутант и пробив във ваксината. Особено при моноваксинирани, с една ваксина, като в Израел. Всяка частична мярка, пък дори и ваксина, само създава мутанти, които я преодоляват. По-агресивни, ако мярката иска да ограничи разпространението на вируса.

по въпроса за "Как е спряно разпространението на туберкулоза, едра шарка, полиомиелит и мн. други болести за последните 150 г. ?" Мисля (не съм сигурен, някой лекар може да ме обори), че след ваксинация срещу горните може да отидеш в червена зона и няма да се заразиш, нито да си преносител. Ако съм прав намерете разликата между стартите и сегашните "ваксини".

Здрав е едно, ваксиниран друго, ваксиниран вуирусоносител трето. ваксинирания може да хване вируса и да го пренесе без да се разболее. Едно време имаше една книжка ЗОМП там има раздел биологично оръжие и описва нещата доста подробно.

От доста време се забалявам с постовете Ви! Гледам на снимката изглеждате умен човек, с костюм, ама такива неща пишете, че направо се чудя дали имате и средно образование! Ако някой нещо не е наясно има доста информация в Гугъл. Прочетете малко преди да ръсите глупост след глупост! Можете да започнате да слагате минусчетата!

Почвам да се чувствам по малко парцал, лека-полека след две седмици на кислород и системи в Инфекциозна болница. Още нямам сила и дишам почти като риба на сухо. Заразих се от ваксиниран колега, който го изкара с една седмица кашлица и главоболие през последния ден. Това, че той беше ваксиниран просто му помогна да го изкара по леко, но аз и моето семейство го отнесохме точно със всичките му сериозни последици. Вируса е гаден. Влияе в първите десетина дни и на психиката. Скапва те тотално. Търси слабите ти места и атакува точно там. Постепенно се оправям, но жена ми още има от сблъсъка с Covid-а сериозни здравословни проблеми, които не минават с времето. Мисля, че бяхме късметлии - имаше свободни легла, имаше кой да се погрижи за нас. Какво ще стане, когато тези ресурси свършат ако вълната стане прекалено голяма?

Правят ни на маймуни,на тях им се плаща,продали са се за пари

Дано Кацаров удържи на истеричните писъци на хипохондриците-затварячи и успее да не въведе нови идиотщини. След седмица-две новите случаи ще започнат да спадат сами. Това е естествения ход на заболяемостта. Така ще се докаже още един път, че ограничителните идиотщини, с които тормозиха хората са били тотално безсмислени.

това за двете седмици е супер но дали така ще стане да не стане два месеца и още минус 20000

Тези минус 20000 да се ваксинират и няма да са минус. Тяхно решение е дали ще са минус или плюс.

Даже по-бързо за този вариант. Стария продължаваше 6 дни този 4. При това този разболява не 5 а 8 контакта. Та ако за стария трябваха три седмици за максимума и три затотален спад, за този ще са нужни четири седмици общо. Единственото, което може да го забави са тъпите маски на открито , които ще удължат агонията. В Търново Най-вероятно вече са преминали максимума.

Що се касае за експерименталните covid-19 "ваксини", според официалните документи за одобрение на ЕМА и Европейската комисия, те не са разработени и одобрени за профилактика на инфекция с вируса SARS-COV-2, а са предназначени единствено като превенция на по-тежък ход на заболяването COVID-19". Следователно от официалните документи за одобрение става ясно, че тези вещества не могат да прекъснат веригата на инфекцията, това е показано и на практика. Така е ясно, че всяка "задължителна ваксинация" на COVID-19 - освен нарушаване на основните права и противоконституционност — всъщност е лишена от всякаква обосновка.

И какво стана сега .... Едно говорихме миналата година, друго правим сега. Да излезне презито да вдигне юмруче да изплаши вируса.

Вируса не изплаши, но Борисов изчезна от сцената. Което беше целта. Казват, в Банкя щели да го изберат (Борисов де, не Радев) за почетен член на пенсионерския клуб. Нека, заслужил е ! :D :D

Двете заповеди не променят с нищо наложените към момента идиотщини. Лошата новина: Старите идиотщини си остават. Добрата новина: Не се въвеждат нови идиотщини.

Това е пълна излагация при над 2000 заразени на ден здравният министър ни се подиграва с някакви псевдо мерки. Като хората започнат да лежат по стълбите на болниците и да измират дали някой ще му държи сметка на здравния министър за несправяне с КОВИД кризата.

Тези хора, които измират защо не са се ваксинирали за да се защитят от умиране? ...

Личен избор е ваксинацията никой не може да те принуди.

Ок. Напълно съм съгласен. В такъв случай смъртта им също е личен избор.

Щото ваксината не пази от ковид,вместо да висиш в интернет,виж в реалния живот какво става,никнат като гъби болните и пострадалите от ваксините,нямате ли познати в чужбина,питайте ги там какво чудо е.

Щото ваксината не защитава напълно - нали дори вие самите (ковид идиототите ) твърдите това ?. Когато хората са ваксинирани и спазват мерки, заболеваемостта спада, тя не изчезва - но допринася средата да е доста по-малко опасна. Защо средата е важно да е безопасна? Ами ще ти дам личен пример - Брат ми е военен, зарази се март месец - нямаше как да се предпази , работата му изисква да си е на работното място. Прибра се да види родителите ми (те са стари и много няма кой да се грижи за тях) - зарази и майка ми (тя и той стигнаха до болница). Останах само аз да се грижа за тях - хванах влака (публичен транспорт) и отидо х да им занеса храна в болницата - по това време всеки втори бухаше кашлица по улиците - заразих се и аз. За щастие всички сме добре - аз не съм хипохондрик , знам че риска не е толкова голям - изкарах го като настинка, те - не. Но трябва ли всички да стигаме всеки път до интензивно, за да се научите са пазите дистанция и да вземате елементарни мерки ?!? И по-повод на спец-вете имунолози по-горе - вече е доказано че ваксините стимулират и клетъчния имунитет, а заразените-ваксинирани бухат по улиците по-малко

кретени, ОСТАВКА!!!

А здравите, които не са ваксинирани, не са боледували, нямат тест, какво да правят? Не е ли дискриминация?

Да се ваксинират.При всички случаи ще се разболеят и ще заразят и други!

Това ваксинираните го правят всеки ден - заразяват. Виж Израел.

Ами по резултатите идващи от Израел, и ваксинираните разнася вируса.

Това че ваксинираните които не са преболедували като се заразят и разнасят вируса не значи че един преболедувал може да се разболее пак и да разнася. Естествения имунитет е по-добър от ваксина.

Не,защото винаги може да се разболеете,и да заразите вашите Майки и Бащи,деца и т.н

Аман от малоумни хора. Ваксината не ви предпазва от това да не се заразите и да не пренасяте зараза. В Израел при 78+ напълно ваксинирани (за хора над 12 години) и в момента имат над 10 000 заразени на ден. Много голям процент от тях са ваксинирани.

Жена ми го изкара и никой от семеиството не се разбжоля. Толкова за страшния вирус.

Вируса е много толерантен и приемствен. Той не дискриминира никой. Вируса е толкова любвеобилен, той иска при всички и на никой не би отказал, особено на здравите. Е, вярно е, че вируса не може да се развива при всички по един и същи начин, но дори и там, където средата не е благоприятна за него, той използва пълноценно времето си да се разпространи наоколо. Вируса е много продуктивен. И в това проблема. И затова, малоумнико, внимавай къде кашляш.

ДИСКРИМИНАЦИЯ. ТРЯБВА ДА СЕ ВАКСИНИРАШ ЗА ДА НЕ СЕ РАЗБОЛЕЕШ И ДА ХОДИШ НА РАБОТА ЗА ДА ПЛАЩАШ ВСИЧКИ ВИДОВЕ ДАНЪЦИ И ОСИГУРОВКИ ЗА ДА МОЖЕ ЕДНИ ДРУГИ ТАМ ДА НЕ РАБОТЯТ ДА ПРАВЯТ ДЕЦА И ДА ПОЛУЧАВАТ ПОМОЩИ ЗАЩОТО СА ПЛАТЕН ЦЕНЕН КАДЪР НА ИЗБОРИ.

Кацарка, помниш ли какво ти каза професор Балтов, когато го уволни? " Следващата вълна я лекувайте ВИЕ ! " Браво на теб. При два милиона имунизирани изведе България на първо място по смъртност в Европа. Продължавай да се чудиш кой ти сра в гащите.

Толкова си смехурко,че се смея на глас...хахахаха

Прав е човекът.. Това, че ти имаш акъл на джендър и те мъчи умствена нищета е друг въпрос. Не се научихте да мислите, а действате първично по заповед. Вкарахте държавата в анархия. Идва Радевата зима..

Ти какво искаш,бе? Какво щеше да ти направи Балтов? Хайде стига се посирахте тук. Все нещо дуднете! Мерки или не,това е положението. Не искате ваксини,боледувайте.Друго не е измислено!

България от години е на първо място по смъртност в ЕС. Виж данните преди 2020 г.

Абсолютно политически протест, това е цялата работа.

Абсолютно политически вирус.

Това вече сме го играли,така че няма страшно,да затварят всичко ако искат,все ни е тая,ще се оправим някак си,както се видя че и без тиквата нещата си вървят,.

Само да не приеме мерките на психопата Кунчев

Защо ресторантьорите не излязоха да протестират като ги затвориха 1 път, защото са мръсни подлогни оня с дългата коса и той беше на хранилката, сега вече излизат, Година и половина като бяхте затворени защо мълчахте в мърши и съм сигурен че ако се върне тиквата пак ще мълчат като путки.

Защото им даваха пари и беше казано че ще е за кратко. Сега тези мерки продължават прекалено дълго време. Дали се спазват или не е друг въпрос, но главното е че пандемията се отразява на приходите им и не му се вижда края. Един бизнес не може безкрайно да е ограничаван. Някои може да имат спестявания но и това свършва в даден момент.