Две момчета се удавиха в Бургас (снимки)

Случаите са два отделни - първият инцидент е след бас, а вторият дете от дом скочило от изкушение

Обратно в новината

Коментари - Две момчета се удавиха в Бургас (снимки) | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Две циганета по-малко! Ураааааааа, тези спестиха няколко стотин хиляди под формата на помоши на българите данъкоплатци!

МОСТ е съоражение което свързва два бряга!!! Обикновенно е над река. Това което ТИ наричаш МОСТ, е всичко друго но не и МСОТ!! Ти си журналист, колкото аз съм водолаз.

Аз се казвам бебеляре някой е скочил от Коста днеска в събота и недела

Казвам се Биака лукас, аз съм от българия. Искам да свидетелствам за добрата работа на БОГ в моя живот, заради лошата икономика в моите страни, които влизах онлайн и попаднах на заема JOSE Luse в публикация, в който се казва, че заемната компания дава на широката публика заем на много ниска лихва. И така, аз се свързах с компанията чрез нея имейл :( joseluisloans@gmail.com) която кандидатствах за заем от 15 000 долара за срок от 2 години. Компанията ми отговори и ми изпрати всички условия на нейната компания, аз се съгласих с тях. След като одобрих молбата си за кредит, получих известие от моята банка, че банковата ми сметка, че 15 000 долара са били кредитирани по банковата ми сметка, завърших погасяването на заема на 18 декември, преди да започне избухването на корона. И така, бих искал да се възползвам от тази възможност да изпратя съобщение до всички, които търсят надежден частен кредитор в Интернет, да кандидатстват за заем от jose luis чрез електронна поща: (joseluisloans@gmail.com) можете също да се свържете с тях в приложението Whats: (+1 3075431042) Можете също така да се свържете с мен, ако имате нужда от моята помощ или искате да ми зададете въпроси за това как получих заема. Ето моят имейл: [bautmanslukas@gmail.com]

Не е обезапасено, защото на бургаския кмет не му астанаха пари от ремонта на вилата. За съжаление всички пари ги хвърли по нея.

не е ли по-редно да обяснят, че не мъртвото вълнение е причината а шока от студената вода-в момента морската вода е около 17 градуса ...достатъчно да те "пресече" и да те схване моментално !Буквално прекъсва дишането поради спазъм на мускулите ! После тялото накъде ще отплава му е все едно дали има или няма мъртво вълнение или течение ...!

17 гр не е нещо необичайно и невъзможно за преодоляване. Никакъв шок, малко неприятно може да е и толкова. Хора скачат и в 7 гр, по-различно е. В 3 гр става по-бавно влизането. Не се скача не заради температурата, а защото може да се убиеш от подводни камъни, стърчащи железа, плитчина, която да ти счупи врата... Такива ми ти работи.

От този КЕЙ и аз съм скачал и какво?! От вторият етаж обаче е опасно, трябва да уцелиш водата правилно.

Мъртво ТЕЧЕНИЕ бе! Не ВЪЛНЕНИЕ! Идиоти! Попадал съм в такова. Не е фън!

Как да правиш разлика между мъртво течение и вълнение, след като не правиш разлика между КЕЙ и МОСТ?

Абсолютно вярно....всяко вълнение е явно, не мъртво.......мъртво /скрито/ е течението!

Бог да ги прости децата! Винаги се разстройвам от такива новини, някак си не им свиквам. От смърт на дете по-лошо няма.

Кметът не е поставил заграждения! Безотговорност и анархия!

Поредните Ковид жертви.

Шилo

"Скоковете от Моста в Бургас от години са забранени, но така или иначе там няма прегради, които да ги спрат." - ама те тези работи не стават с прегради, а с глоби. Заграждат се овце. А когато хората са овце, глобите вършат далеч по-добра работа от оградите. На моста от години хлапетата си скачат. Сега е моментът мисирките да попитат общината колко акта имат направени за нарушаване на забраната за скаЖалко за момчетата!

Децата на братовчеда от Австралия не искаха да седнат в колата на задните седалки докато не намерят и си сложат коланите.Аз доста се учудих помислих че той ги е учил. Уви не. Той каза че първото нещо на което ги учат във училище какво да правят при пожар ,земтресение и прочее критични ситуации, И кое е опасн и кое не.

После да не се чудите, защо по време на епидемията смъртността бе по-ниска! В момента всякакви каскадьори, водолази, тъпанари и паднали от черешата увеличиха значително смъртността! Да благодарим на Проф. Мутафчийски за доброто дело! Наистина SARS CoV-2 е най-малкият проблем на простите ганьовци!

pompai

Каквото и да се направи ,като да не се случи то винаги ще се случва и по глупавите ще умират. Естествен подбор.Звучи жестоко,но е така.

Деца са това... поне тук не коментирайте по този начин, грехота е! Да почиват в мир, а на родителите- искрени съболезнования!

Съжаляват много за децата. Дано почиват в мир. Съболезнования на близките.

Инженерите да не овчелеят мисли и да казват, че съоръжението не е мост, защото не свързвал два бряга. Разчоплете нафталиновите си мозъци и разберете, че МОСТЪТ в Бургас е името на този прекрасен кей, единствен по рода си по цялото ни крайбрежие. МОСТЪТ е името на това съоръжение. Също както откритата сцена в близост до него се нарича ОХЛЮВА, не защото пълзи и има къщичка, а защото така е кръстена по желание на местните граждани, които изобщо не се интересуват дали някой инженер от Чепръчане напира да покаже, че и селяните са назубрили нещо и знаят наименования на предмети като болт, арматура, чакъл, но за съжаление си остават едни мунчовци без мисловна дейност . И още един въпрос, такъв инженер-мунчо, ще даде име на синът си Иван, Петър, Георги или ще избере да го кръсти Хомо сапиенс с чурка?

Удри Далиеф!

Слушай бе ЦЪРВУЛ от майната ти, ти може да си от Грудово или от Табадъпкево или от което си искаш църволаново! Дали си Франк Лойд Райт или друг сорт капут, амбреаж, не обяснявай на хората, какво е "бургаски мост", и дали бургазлии са го нарекли точно така! Да, можеш да го наричаш кей, пирс и каквото и да е друго, но не и мост!Бургазлии малко или много са морски хора и са добре запознати с морската терминология, а такива цървули ,

Ямболски циганин не ми се прави на бургазлия, защото ти лъсна вече малоумието. Толкова тъп като теб не може да бъде дори редови министър от ГЕРБ, бе. Ще ми словоблудства той Можеш да го наричаш ала-бала, но не и мост. Идиот ти не разбра ли че МОСТА е името на този кей или да ти го пратя по пощенски гълъб и да ти го прочете пощальонката в Ямбол, понеже си напълно неграмотен и с очевидно интелектуални затруднения? В този дом за хора с умствени дефицити как пък и интернет ви пуснали? Развива се Ямбол, ей!

Съжалявам, че ми прекъсна репликата, но ако си много курназ и можеш да се наречеш бургазлия, докажи,че не си селски писюр и ми кажи, каква е най близката сграда до този охлюв, за който ми пееш приспивни песнички и какво е гъбката в началото на морската алея!?

За Казиното ли ще ме изпитваш бе, дай нещо, което не са виждали редовите ямболии? Що не питаш къде е Бункера, Плочата, Часовника, Дупките... ясно е- щото не ги знаеш.

А бе, като ти чета идиотските писания, много ми приличаш по манталитет и начин на изразяване на един мангал от Комлука,който също не е бургазлия, а е преселник от сикията! Ако не си ти мангал, то си същия помияр, като него!

Та като си тръгнал да се мъчиш да мислиш (несполучливо засега) я помисли, що така както кеят не се казвал Моста, що ти си се нарекъл Никос вместо да се наречеш с маляката, хюмнето, мангала, с други думи все научно издържаните наименования на етиопциге от Солун надолу с които държиш да се асоциираш?

Що пък трябва да се нарича мост.Ама те бургаските селяни така му викали,така го знаели.Ами те може да си го наричат тунел,надлез и както си искат.Само,че това съоръжение си е пирс и няма нищо общо с мост

Пирс миже да казвате на дупката във външният си кенеф бе козарче, никой не го интересува какво и как си наричате по кошарите. Моста е Моста и толкова. Специално заради кизаро-овчар потенциален удавник никой няма да вземе да премахва официслното име на кея, което е МОСТА, за да не спрели да дават мляко ваклите му чифтокопитни съпруги.

Доста коментарии изчетох , но никъде не видях някой да пита : Защо не е имало спасители на мястото ? Защо олигарсите , които държат повечето плажове в България искат още да съкратят численоста и охраната на плажовете като цяло ?? Защо гледат на плажните спасители само като НЕОПРАВДАН РАЗХОД ??!!

Защото не е плаж!

Защото няма как да спасиш глупака и безрасъдния да се самоубият!

предлагам заради епидемията от удавници и тенденцията към нарастване да забраним влизанет в морето по какъвто и да е повод. Всички плажуващи са в задължителна карантина, а другите да си стоят в къщи и да спасяват животи. за нарушителите яки глоби...от 5000 лв нагоре. Стой вкъщи, спаси живот!

Предлагам даже Черно Море да се пресуши, че много хора си загубиха живота там...

Чета, чета и виждам, че 80% от драскачите не знаят къде се намира Бургас и на карта, но пък дават компетентни мнения за "Бургаския мост"! За да скачаш в морето, независимо дали от "Бургаския мост" или от "моста в Кара баир", първо трябва да можеш да плуваш!!! Разбира се, че водата в морето е още 16-17 градуса и не е много подходяща за плуване, особено за млади хора, без голяма практика! Студената вода може да пресече и парализира мускулатурата на всеки неразумен и самонадеен плувец! Аз и компания от приятели бургазлии (Боро Салкъма и Весо Пърдека- по старите бургазлии знаят за кои хора става въпрос)на възраста на тези младежи през 1971 или 1972 година си правехме скокове от парапетите на пирса още март месец, беше година с много гореща пролет, нищо, че водата беше още 14-15 градуса! Нужна е само една малка подробност: да можеш да плуваш и да не си излишно самоуверен в себе си!!!!!!!!

Сега гоня четиридесетте, но като знам какви съм ги вършел навремето, просто ще кажа да пази Господ. Скокове от скалите в Тюленово и естакадата в Шабла бяха нещо нормално от репертоара ми. Децата правят глупости! Толкоз! Наша работа е да ги напътстваме и да предотвратяваме подобни неща. Жалко за децата! Тежко на родителите! Много тъжно!

ситурно е тъй както разказваш, но от втория етаж на едноетажен мост дето не е мост не си скачал, нали?

Абе Инженерчето владее- СИЛАТА Не бива да се съмняваш че е сядал и с гол гъз върху таралеж

Не е проблем да скачаш в морето от по височко, ако можеш да плуваш добре и ако си запознат с очакваните проблеми при по студена вода и екстремна прогноза с голямо вълнение и сулгани! Що се отнася до скалите на Тюленово, то там е много спокойно, защото е дълбочко и няма никакви проблеми за плувците! Аз съм най спокоен, когато зная, че дъното под мене е на 10-20 и повече метра дълбочина и като скачам от високо няма да имам проблеми!

след култовата фраза " глей ся ко мога" българина прави невероятни простотии!

Ами от 80% какво да се очаква. Дано се удавят тези които доведоха страната ни до този хал

да започнем с Путьо

Редактор: Антония Чорева !!!!!! И тази мома е някъде от сикията, оттатък Айтос!!!! А бе господа ГЪЗЛИИ, крайно време е да се научите, когато пишете за Бургас, че в града няма МОСТ (е има, но не е това за което пишете)!!!! Аман от селтици и цървули! Това е пирс,пристан и каквото си искате там го квалифицирайте, НО ТОВА НЕ Е МОСТ! Само селяните, налазили Бургас го наричат мост! Скоковете от Моста в Бургас …….и т.н.

Пирс/кей или пристан е северната част на това съоражение (около 20х20 м и около 1м над водата), сега кажи как да се нарече останалата част, която свързва брега с кея?

Друг спечели 20 лева на бас, като няма да скочи, ама много иска! А, ако имаше още месец карантина в къщи... Щаба щеше да спаси още 2 живота и да побърка други 300...

Аз

Бошкееее... "При първия - на втория етаж на Моста се събрали момчета в компания, който се намира навътре в морето." Некоя си Антония Чорева това. Редактор, баси... Ониверситета у Филипофци, най-вероятно... Некой требва да взриви главния редактор, както казваше едно време Люк Скайуокър...

Статията е толкова некадърно написана... по-добре да я бяхте преписали ...

Ужасно е когато загиват хора, но още по-ужасно е, когато това са деца! Милите глупчовци, светло да им е на небето!

У нас има свобода на словото и всеки неграмотник - илитерат може да пише статии и в Дир, и където му се отвори парашутът. Така е, така ще бъде и занапред. Долу диктатурата на грамотните!

Два барана на мосту... и "на место".

Проклети цигани

ровят!

Ше ѝм тегли един душ на циментовата маса.

Виж снимките. После пиши.

С голяма мъка прочетох този неграмотно написан текст. Този безсмислен начин на изразяване се оформя като тенденция при отразяването на новини в дир.бг ...

отде да знаят български? Сега се учат, леко полеко.....беки стане.

статията е толкова неграмотно написана/преписана, че дори и с по едно изречение на два реда пак звучи безсмислено... направо става мъчение да се чете нещо в дир.. дирниците копаят дъното и скоро ще има - здравейте миньори... ужасТ някакъв

Скачал съм от стария мост. Новия обаче е доста по-висок. Въпреки това по онова време някои се качваха на осветителните тела на второто ниво и скачаха от там. Кулата за скачане в басейн е 10 м. Изобщо не е опасно за който го може. Проблемът е в това, че за 20 лв. някой го прави без да го може. Има един разказ на Джек Лондон "Под тентата на палубата". Прочетете го.

Голяма тъпотия :( Скачал съм безброй пъти от въпросния втори етаж.Слава богу, че не е станала някоя беля и с нас, като деца.Но най-малкото в тая студена вода е неразумно да скачаш.

Какви забрани и огради? Повече от очевидно е, че да скача от такова място е опасно. Ще ви дам един пример - ходил съм няколко пъти на Гранд Каньон /САЩ/ и почти винаги на южната част т.н. Гранд Каньон Вилидж. Един единствен път ходих на по-близкия до Лас Вегас пункт за наблюдение със стъклената тераса. Това което видях ме шокира / не говоря за самия каньон / . На това място за наблюдение / като изключим терасата/, няма никакви предпазни заграждения! Даже стана инцидент от който изтръпнах от страх и уплаха. Един младеж / определено под 20 години/ се подплъзна при опита да заеме удобна позиция за снимка и по някакъв луд късмет в последния момент успя да се закрепи на ръба и двама близко стоящи мъже го измъкнаха...отдолу имаше над километър пропсат. Почти на минутат на мястото дойде рейнджър от парка, увери се, че с младежа всичко е наред, предупреди го да внимава защото е опасно и ...толкоз. Аз го попитах защо няма предпазни огради или парапети, а той отговори, че за всички е очевидно че мястото е особенно опасно, всеки трябва да е отговорен първо за своята безопасност , това е национален парк но ние не можем да сложим пазач до всеки един турист, нито можем да наслагаме парапети навсякъде, просто няма да изглежда както природата го е създала.

а тук е тъп Балкански полуостров с полудържави. Аз спасител по плажовете на Флорида не съм виждал, а там крайбрежието е 8оо мили ........

Аз

И аз не съм виждал. Щото не съм стъпвал там.

то не само с гледане на Бейуоч...спасители има във Флорида навсякъде....и акули има

Хора от моето поколение биха скочили да се опитат да спасят горкото момче, Бог да се смили над душичката му. Не защото сме герои, а понеже сме го правили хиляди пъти и плуваме като риби. Плувал съм и съм се гмуркал с леководолазно оборудване във всички океани, Средиземно, Червено море. Знам как да окажа първа помощ при удавяне. Навремето в Бургас имаше два басейна и всички плуваха, днес има 22 и никой не може.

Да, прав си...забраните не решават нищо. Аз не съм роден до морето, но то от 6 годишна възраст е неразривно свръзано с моя съзнателен живот. Тогава за пръв път стигнах с моите родители до него, научих се да плувам за около седмица...впрочем за 2-3 дни, но ми трябваше седмица да преодолея страха от това което виждам като се гмурна. До края на престоя си / 20 дни /, баща ми си играеше табал на пясъка, аз почти целия ден с още двама трима познати от Несебър/ там бяхме на море/ ...скачахме от края на кейчето / което имеше тогава на плажа/, гмуркахме се наоколо. Никой не ни спря, не ни направи забележка...беше очевидно че няма да ни спрат, но и виждаха, че във водата сме като рибите, само дето сме по-бавни в плуването. Никой не пострада, никой не се удави...защото имаше кой да ни научи и как да плуваме и да се гмуркаме и да изпитваме респект и страхопочитание към морето, което може да ни е приятел, но може и да ни убие ако незнаем как да се държим с него.

forever_young

Това е правилното поведение. Официално скачането от бургаския мост е забранено, но всички скачат. Скочиш ли веднъж , пак ще го направиш- тръпка е. За човек, който е опитвал и познава мястото, не е опасно. И може да плува, разбира се. В Мексико наблюдавах как скачат от една висока скала, това беше много рисковано. Както каза един колега по долу- такива са мъжете.

Всички пенсии си мислят, че са по смели и по умни от младите, а дали е така?

Аз съм от Бургас и съм скачай като дете (от 13-14г). Имаше един дядо -Майката. Той скача и ние след него. Но освен да плуваш, се иска и уважение към морето и малко късмет. И добри плувци са си отивали за съжаление

Абе русалчо, това дъртите яко ви пере сачмата. По-по-най. най хубави, най-умни, най-тренирани, най-...... /хайде да не го пиша/. Долу един пък за два дена се научил да плува. С годините спомените .....

Ей така едни преди десетина години от Троян, двама братя. Мисля че беше едно момиче пада във водата, първо единия скача, после другия. Та накрая и тримата на некролога. Удавник трудно се вади. Трябва да си обучен спасител, и пак е 50 на 50. И е много опасно за спасителя също. Това не е басейн, а си е море.

На кой му пука. Важното е че Премиерът и ПР-ката му са добре.

Вальо, ма много си тъп!

Ми кво да правя бе, това са ми написали от централата. Ти па щот си мноо убав!

2 момчета се удавиха в Бургас, 300 се събраха да гледат сеир...

а?

Откак свят светува си е така. Мъжът прави глупост и си плаща за нея. Не може обаче да кажем, че всичко е опасно и да забраним на мъжа да бъде мъж. После се появяват някакви коментари от сорта: вече нямало истински мъже. Е част от истинските мъже си отиват от естествен подбор. Това в случая е някаква очевидна глупост, която при малко повече обща култура би могла да бъде избегната. Не виждам защо на морските чеда да не им се разказва веднъж годишно какви са опасностите на морето и как да ги избегнем. Примерно как да се справим с мъртво вълнение и разни други подобни като се обясняват накратко и последствията. Мир на праха им.

Имам приятели, които навремето се качваха на втория етаж, после се качваха върху лампите на втория етаж и скачаха от там. Аз скачах само от площадката. Сигурно имам към хиляда скока през годините. И до ден днешен скачам от моста, когато съм в Бургас. Днес мостът е изцяло реновиран и е един от красивите символи на Бургас.

жалко за детенцето! Бог да го прости! За 20 лв., замисляте ли се? В главите ви са само Ковид, Мутафчийски, заяждания. Това дете за 20 лв. се е убило, къде сте вие, къде е то? Лека му пръст!

Не се убило за 20 лв, а за да се направи на мъж! Но ти не може да вденеш нещата, нали!

Ти можеш ли да четеш? Хванали се на бас за 20 лв. Толкова ли струва мъжествеността или смелостта? Толкова струва бедността.

Никаква стара арматура няма около моста в Бургас, стига сте писали глупости. Хиляди хора скачат всяко лято от там, аз самият съм скачал много пъти. От това място се хвърля кръста на Никулден и скачат дума младежи всяка зима. Друг е ороблемът- днешните малчугани не умеят да плуват! Защо ние се научихме да плуване като риби, а днес имат басейни във училище и пак не могат?!

Защото ти си пич! Хахахахааааааааааааааааааааааааа

forever_young

Всички го правеха, умнико. Беше традиция след манифестацията на 24 май всички да скочим от моста. Бележеше началото на лятото, на безкрайния плаж, на плавниците, шнорхели те, маските, мидите, рапаните и т.н. Само който е живял на море като тийнейджър знае за какво става дума.

от 8-я етаж на блока.

Бог да ги прости. Безмозъчни същества. Такива карат по улиците и убиват невинни хора. Не знам кое е по-добре. Господ со знае работата. Неведоми са пътищата Му.

Господ, ако си знаеше работата щеше да умори Путьо!

Не говори така за банев.

матеряла се разминава със снилмите бе, къде го фтория етаж бе

ама първият е под водата и се не види!

Чак сега разбрах, че спешна помощ идва за очевидците, а не за пострадалите и че вече сме август месец.

ясно пише, че сега е имало мъртво вълнение, което е характерно за м. август

Коригорали са текста, глупако. Благодарение на моя пост.

Най-учтиво Ви молим да подадете CV и Заявление за постъпване на работа в нашата Редакция!

Ама как е възможно това да се случи в рая на света БУРГАС," най - добрия град за живеене"..... А сирачетата кучета ги яли , нали... нито знаят кога са излезли от дома, нито пък общината знае как да опазва здравето и живота на хората на обществените места , в които попада и моста. В света на такива места има през деня пазач( общински полицай) , а вечер се затваря за достъп, да не говорим за предпазните мерки , поради които моста трябва да се затвори за посещение докато не се приведе в съотвестсвие.

Ти знаеш ли въобще какво си написал? Полицаи на моста ??? Явно ти никога не си бил на това место,и пишеш по инерция Този мост там е атракция тоест место което е направено за разходки на хората и в самия му край ,има специално место от което желаещи плувци могат да скочат във водата.Да поплуват и да се върнат отново на моста. Сега сигурно ти просветна ,че на това место полицаи нямат никаква работа.

Мани го, той е варненец.

COVID е виновен

Не, 5G e виновен.

Липсата на нормални грижи и кой да ги научи да не вършат такива неща са виновни.

Е щом се знае, че има стара арматура и други материали от стария мост, защо не ги разчистят? Колко народ трябва да се погуби на този мост. Това, че са сложили някаква табела, че е забранено скачането е само за да си измият ръцете. Като не се упражнява контрол, все едно нищо няма...

Естествен подбор

Дарвин няма почивен ден...