Две едномесечни бебета починаха след заразяване с коклюш

Децата са от Кюстендил, били са в предимунизационна възраст, не са успели да преборят болестта

Обратно в новината

Коментари - Две едномесечни бебета починаха след заразяване с коклюш | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

В САЩ ваксина за коклюш се поставя на родителите и други семейни членове, които ще кинтактуват с бебето след раждането му. Причината за това е именно защото бебето не може да бъде ваксинирано през първите два месеца. Дивашките призиви срещу ваксините в 21-и век трябва да се третират като дезинформация и пропаганда на група неинформирани и глупави, но много шумни маргинали.

Колко трябва да си прост, че при положение, че има ваксини - да не си ваксинираш детето!!!! Само да напомня, че по "комунизма" ваксините бяха задължителни и никой не те питаше искаш или не (това май беше единственото добро нещо на социализма). Даже в училищата са ни слагали инжекции "Гама глобулин" профилактично, в есенно-зимния сезон когато имаше епидемии от хепатит.

П!ак старата песен с триене на коментари ! САМО ДО ПРЕДИ ДВЕ СЕДМИЦИ ИМАШЕ СТАТИИ ,ЧЕ ЗАЛЕЖАВАТ ВАКСИ . СЕГА ПЛАШЕНЕ С КОКЛЮШ МУ Е МАМАТА

Прочетете прокурорска преписка 10729/2022. Има и филм в интернет.Този така наречен доцент е герой. Това е за измисления ковид-19.

Как точно са виновни неваксинираните като и ваксинираните и неваксинираните носят бактерията дори да нямат симптоми?

С нелегалините имигранти влизат и много нелегални вируси, което е добре дошло за бялата мафия - ще си пробутват ваксините на населението , което пък ще бъде принудено да плаща по-високи данъци сцел повишаване качестеото на здравеопазването. Честито на печелившите !

Да припомним, че до неотдавна ваксърите боклуци за да пробутат ваксините твърдяха, че ако не се ваксинирами всички срещу ковид, ще измрем, ще стоим затворени и икомомиката щяла да загине. Дори един процент да останат неваксинирани и сички ша умрем. НЕваксинираните са към 80 процента и не умряхме и ковида изчезна рязко и внезапто, когато Путин влезе в украйна.

България е на водещо място по смъртност от ковид на глава от населението в световен мащаб.

Като плащаш на лекарите петорно за умрял от ковид и те пишат всичко наред ковид

Има разлика между тъкмо изрработени ваксини и такива, които са доказали с годините, че носят основно позитиви, отколкото негативи.

Познавам няколко човека с детски паралич - всички до един ваксинирани. Айде да са скривате ваксинираните безмозъчници.

Или си на 120 години или си с доста развинтена фантазия, но тази болест е почти ликвидирана в световен мащаб, благодарение на ваксините.

Абе мухльо какво ми говориш опорки като и ти виждал такива хора, но си тъп и не знаеш, че това е детски паралич - не могат да вървят хората и се клатушкат и нито един от тези, които знам не е от малцинствата

Това си го поизмишльотка или бъркаш терминологията...

На два клика разстояние: "Последните два епидемични взрива в България са през 1991 г. в резултат на внос на див полиовирус 1-ви тип от Таджикистан и през 2001 г. в резултат на внос също на див полиовирус 1 тип от Индия.[25] И при двата случая са засегнати основно неимунизирани и непълно имунизирани деца от малцинствен произход. Пропускането на редовните имунизации сред някои малцинствени групи обрича децата на риск да развият редица ваксино-предотвратими инфекции, какъвто е и полиомиелитът."

Уикипедия - инфо за дебили. Нито един от тези, които знам не са от малцинствата, аре у лево.

Статистиката показва, че във ваксиниарните страни има рязко увеличена свръх смъртност - което означава, че примерно ако са умирали 10 хил човека на ден в ЕВропа сега умират 15 000 или 5 000 отгоре на ДЕН- всичко това са ваксинирани боклуци. Имаше две страни с намалена смъртност - Румъния и антиваксърска България. Особено показателно е че тази смърност не се увеличава 2020 година и 2021 когато има ковид, а чак на следващата година когато почват масовата ваксинация с експерименталките

И да цъкате минуси ваксъри прости това няма да ви помогне. Отваряте гугъл и пешете свръх смъртост статистика на аглийски и четете

Аре, дай ги тези източници, Дебилски!

Защото имаше липса на тази ваксина и много деца не бяха ваксинирани. Изобщо не става въпрос за родители антиваксъри! Проблемът е в държавата. 3 години питам и чакаме за тази ваксина!!!! Накрая като видяха какво става лекарите взеха да се правят на цапнати и да ми прехвърлят вина, че не сме питали! Не съм ли! Имам дори писмено доказателство, че питах и настоявах. Толкова долно прехвърлят вината на родителите за тяхната си немарливост! Сега се правят на ощипани!

Преди няколко дни имаше случаи на шарка и ваксърите бяха активирани да плюят пак неваксинираните. Само дето болното дете беше ваксинирано. Тук имаме подобен случаи - обвиняват се неваксинираните с безумни опорки. Само че най-често се разболяват точно ваксинираните и винаги има оправдание - ама ваксината не хванала, ама имало стаден имунитет, който не сработил - от същите олигофрени, които за да пробутат ваксините твърдяха от сутрин до вечер, че стаден имунитет не съществува, докато Мангъров твърдеше обратното.

А как познаха, че е ваксинирано? По документите? Че то ако няма документ няма да влезе в детска градина, съответно фанатичните мами антиваксърки си осигуряват този документ. Но дори и да е ваксинирано - организма не е машина. Никоя ваксина не е 100% ефективна и затова е необходимо определен праг на покритие. За да не може заразата да стигне до някой уязвим.

Източници на инфекцията: частно заведение с деца на антиваксъри или квартал с мургави?

В болницата, където работи братовчедка ми имаха 4 положителни теста за каклюш от март насам, само едно беше на бебе, което още не е имунизирано. Другите на по-големи и неваксинирани навреме от родителите деца.

"Нищо", сега пък има банани - хубави, ядящи се, лоши - за всеки по нещо ! Избор голям! Изборът е основен принцип на демокрацията...

пореден неграмотник, който не може да си нсмери работа на свободния пазар.

Къде и как са били заразени двете бебета? Две - дали от един и същи източник? Информация за евентуалния източник? Мисля, че това е важно - смъртоносна инфекция, нужна е максимална информация, а не само това, че две бебета умрели от коклюш. Съболезнования на родителите ...

Да благодарим на антиваксърските мами! Продължавайте да не си ваксинирате децата и се пригответе за още такива абсолютно безсмислени загуби! Диваци!

Малки са за ваксиниране, чукча!

goose

Ти пък мисли, преди да пишеш, ако не бяха пробивите в колективния имунитет най-вероятно и двете бебета щяха да са живи.

Идиот! Ваксината преминават през неваксинирани кръгове. Чети малко как работят ваксините. Когато има бариери от ваксинирани деца, неваксинираните ДОЖИВЯВАТ до ваксинацията възраст! Папагал прост! Деца вече умират и той си знае неговото!

Малоумието на българския народ не се изчерпва само с политиците, които си избира да го управляват! Малоумието на българина има и други интересни проявления, като например упоритото отказване на дебили копейки да ваксинират децата си. Като резултат заболявания, които са почти изчезнали преди 20-30 години, сега отново се разпространяват масово и за съжаление тези 2 дечица не са дочакали да им дойде ваксината в имунизационния календар.

И аз искам да умра, вече съм на 30, стига ми толкова живот. Дойдох, видях и се отвратих. Време е да си умирам вече. Завиждам на тези двете, че толкова бързо са се отървали.

Аз имам един въпрос - те в болница ли са били под грижите на медицински персонал? Или са си седяли вкъщи? Такива деца в такова тежко състояние задължително трябва да се хоспитализират. Защо не дават повече информация за това?

И какво точно ще направиш в болница с бебе на два месеца с отказали бели дробове заради пневмонията, причинена от коклюша? Докато има тарикати, дето плащат на лекарите да изхвърлят ваксините в мивката и се водят ваксинирани - ще умират и бебета.

В момента коклюшът се разраства епидемично у нас и причината е в малоумните мами антиваксърки. Тези две невинни дечица ще тежат на тяхната съвест, защото ваксините са създадени не само да пазят ваксинирания, но и най-малките и уязвими. Потресаващо е какви им раждат главите на такива ненормалници. Знам за една, чието дете е с прогресивно заболяване, за което вече има терапии и много хора могат да водят нормален и дълъг живот благодарение на тях. А онази патка си лекува нейното с аромотерапии и подправки, понеже разбирала повече от лекарите и не искала го "трови" с лекарства. Детето се влошава все повече и повече.

Има разлика между ваксина и рнк ваксините са ковид. тези дето се ситопирахте сте пътници.

Има разлика между специалисти и малоумници. които "разбират" от ваксини повече от имунолозите. Малоумниците продължават да убиват.

Верно ли бе, бакшиш?

Има едни редки тъпанари наречени анти-ваксъри.

За щастие Законът на Дарвин ще ги отсее. Неговите правила за железни и не подлежат на обжалване ;)

Проблемът е, че не отнася тях, а отнася такива невинни новородени като двете по-горе, барабар със собствените им деца ...

Щастливци, отървали са се от този коварен свят. Сега право в Рая при дядо Боже, малки са и нямат грехове. Право в рая.

Е па отде си толкоз сигурен?

Всеки човек се ражда грешен - с първородния грях. щом нямат първо причастие нямат прошка от Бога!

В случая дечицата са били прекалено малки да се ваксинират, а причината да се заразят е, че спада колективния имунитет, в резултат на все повечето родители, които решават да не ваксинират. Но ме дразни лицемерието на тези хора - отказват да поставят ваксина на детето си, но отиват и плащат за бележка, удостоверяваща, че всичко е изрядно.

Не са лицемери, а обикновени лъжци. Докторите, които им дават такива бележки са корумпирани предатели.

ще пият по една кърма за инстаграм.

Да, но има бананас и жълтопаветна сган, демокрация е.

При бай Тошо деца не умираха. Нищо, че детската смъртност беше значително по-висока от сега...

Лъжеш. При бае ти Тодар имаше здравна служба във всяко селце и паланка, иди да им видиш днес руините, умнико... Къде ви намират такива...

Не забравяйте, че България е с най-голям процент циганско и мюсюлманско население. Точно поради тази причина сме на първо място по детска смърност и престъпност, но на последно място по продължителност на живота, грамотност и доходи. Трябва да тръсим начин как да пръснем приматите из целия ЕС, без възможност да е връщат никога.

добре това, поне ще станат хора. Но дебилите на територията си остават същото процентно съотношение.

Лумпенягите анти-ваксъри продължават да убиват хора. Мама им проста.

Как точно са убили бебетата "лумпенягите антиваксъри", би ли пояснил?

Елементарно е, но не е за елементарни хора. Ваксинираните не пренасят болестта, от там и шансовете деца в предимунизационна възраст да се заразят спада драстично.

"Били са в пред-имунизационна възраст" не изключва да са били вече ваксинирани.

Ваксината срещу колюш се слага от втория месец. Ако бебетата наистина са били на около месец, няма как да им е сложена.

Ваксина срещу хепатит и БЦЖ се поставят в първия месец

Ти май идея си нямаш за какво говориш. Това, че някой не е против ваксините, не значи, че бърза да си ги сложи преди да им е дошло времето. Ти би ли купил кола на 2 годишнито си дете, защото си голям фен на колите? Предимунизационна възраст значи точно това, че не са били ваксинирани.

Абсолютно всички бебета в България в първият месец могат да се разболеят от коклюш? И някак си това не случваше досега и изведнъж в Кюстендил уцелили джакпота? Ваксина срещу хепатит и БЦЖ се поставят в първия месец. Тоест били са вече ваксинирани!!!

При Бай Тошо нямаше антиваксъри

Имаше. Но ги биеха. Ех, доброто старо време...

Ганьо и семейните ценности на българина. МААНЕТЕ ГИ ТИЯ ЕВРОГЕЙЦЙ, ние сме за оригиналното класическо праавославно семейство.

Когато родителите са антиваксъри.. страдат и малките, невинни дечица.

Страда цялото общество. Но.....акъл-море ,а падки пасе. Туй е българан- разбирача от всичко.

На бременни може да се постави ваксина срещу коклюш в трети триместър, пази бебетата първите няколко месеца (до тяхната ваксина). В много цивилизовани държави се прилага. Ама тук колко лекаря са запознати? Сигурно петима за цялата държава. Другите ще се прекръстят и ще те помислят за луда, ако ги питаш.

То хубаво лекарите, ама ваксина на сила не можеш да сложиш. В България е въпрос на гордост да откажеш ваксина...

За съжаление, прост народ. Не вярва в наука а в глупости по разни сайтове, писани от същите неграмотници като тях. Я четат, я -не. Онзи ден при фризьора се сблъсках с една, дето няма 5ти клас , ама 5жито я убивало. Нация от неграмотници, и функционални неграмотни.

Ти за предимунизационния период, прочете ли!? По-опасни от фризьорката са дървени философи, като тебе, дето грам не разбират от темата, ама се пишат първи комсомолски пропагандатори.

А защо се стига до тази ситуация? Антиваксъри не са си ваксинирали децата и щита на обществото е долу... Айде да четеш с разбиране следващия път!!!

Той не знам дали е прочел, ама ти май не си схванал. Ясно е, че тези бебета не са можели да бъдат имунизирани. Ама тоя коклюш не е паднал от небето, а е бил донесен от някой, който е можело да бъде имунизиран. Ама нали сега взимаме една фалшива бележка от личния, че детето има ваксина и всичко е точно. Като при тая патка няколко реда по-надолу, дето и слагали живак и ГМО, което със сигурност не знае и от какво е съкращение.

5джи антените убиват, 5джи телефоните - не. Особено ако са над 2 бона и се ползват нонстоп за асоциални мрежи.

Няма да си блъскам децата с течен живак, косерванти и ГМО, които обичайно се съдържат в т.нар. ваксини!

Забравила си да споменеш 5Г, бана Ванга и пръскането от самолетите…

Да, прав сте. Чух, че и насекоми слагат вече!

Ало, мамата, ти внимавай на теб какво ти слагат... отдолу.

А ако децата Ви се заразят с някоя от тези болести, срещу ккоито са ваксините, и поради това, че вече са по-големи, преболедуват успешно, но междувременно заразят пеленаче и то умре, какъв ще бъде грехът, който ще легне на Вашата душа?

Децата ми са на 38 и 43!

Вече не ползват живак, а алуминий ... но да, положението със съвременните ваксини и доста обезпокояващо.

Аз знам, че слагат и криптонит! На една друга мама, нейна буля видяла, как на една друга ѝ сложили!

Твоите деца добре, ама заради такива като тебе две други майки са загубили своите.

Всеки сам си преценя!

Преценя? Май се надценяш.

Браво, мамо. Ти си истинска бг-мама. Тъпа като г*з

Благодаря Ви!

Аман от рашистки тролове!!!

Руските ваксини са най-качествените!

Не си никаква мама, а си просто трол, който иска само да дразни с провокативни коментари.

Хванахте ме!

Типична пуйка.

Ако не бяха ваксините, които са ти слагани навремето, еволюцията щеше отдавна да ни е отървала от теб. Вместо това децата ти сега са потенциални убийци на бебета.

Но пък са здрави!

Е, щом вашата съвест е чиста, няма проблем значи. А колко са здрави, само времето ще покаже.