Две деца от Пловдив се оказаха в болница 12 пъти фиктивно

„Това е един вид злоупотреба, да се вземат пари от здравната каса и да се източва държавата по този начин“, смята майката Невена Дънешка

Обратно в новината

Коментари - Две деца от Пловдив се оказаха в болница 12 пъти фиктивно | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Това лекарско съсловие съвсем се изроди и се напълни само с крадци, измамници и мошенници. А народът е тотално заспал и блее... Абе хора, наистина ли си мислите, че такива недобросъвестни крадци, измамници и мошенници ще ви лекуват, и ще бъдат загрижени за живота и здравето ви?! Все едно вълк да лекува овца... Колкото една хищна хиена е загрижена за живота и здравето на агнето, толкова и тия измамници в бели престилки са загрижени за важето здраве...

Само да попитам за един приятел: толкова ли е трудно системата автоматично да сравнява регистрирания престой в болница с данните за отпуск по болест или присъствието в учебно заведение??? А за точенето по време на ковида!? ….. това което подочух е, че при пожар в едно от отделенията пожарникарите са евакуирали 20-тина пациенти при настанени по документи около 50

Трябва вече директори на болници, на отделения, лични лекар в затвора, какъв затвор, РАЗСТРЕЛ НАХУЙ там за назидание. Мошенници после пациентите били такива онакива, тия са за убиване всички доктори

Здравната каса да направи страница, къдете всеки да може да проверява кога, къде, от кого и за какво е бил лекуван.

За наказание, евентуално щели да прекратят договора с болницата, ама само по тази пътека, няколкото хиляди лева, а останалите за милионите ще ги оставим да си вървят! Болниците станаха повече пт заведенията в тая кочина, заради тези далаверки. Ама раята да го ду.а, важното е всички да ми перете бикините в Банкя!

няма здравно заведение в България което да не източва здравната каса съвсем легално,защото законът позволява.всчки голями болници източват милиони от здравната каса месечно къде със знанието къде без знанието на пациентите.това е законна практика в цялата медицинска аудиториякато се тръгне от болниците и се стигне до личните лекари и не само.такава корупция и такова пладнешко оберане съвсем законно в опосканата ни държава,това е за съжаление.

Всичко това се случва поради идиотщината сътворена през 1999 г. по предложение на „великия демократ“ Ив.Костов – здравните заведения да станат търговски дружества. Вместо за това му безобразие, престъпната приватизация и др.золуми да отиде в затвора, той до ден днешен спокойно се мята като „прани гащи“ и чат-пат ломоти „мъдрости“ по корумпираните ни медии. Ако имахме читави политици, а не печалбари, отдавна да бяха премахнали недоразуменията в здравеопазването - но нямаме и не знаем от къде да намерим.

Затова Москов искаше пръстови отпечатъци. АМА как щяха да крадат тогава?... И затова го разкараха белите мафиоти.

Беше единствения период, когато болниците бяха що годе дисциплинирани.

Който иска, ще открие кой е регистррал децата фиктивно, Какво се правят на ударени от НЗОК?

Най -благородната професия уж, а се скъсаха от далавери. Където и да погледнеш, само престъпници.

Еех, докторЕ! д-рЕ!

"Касата разполага с два месеца, за да излезе с резултатите от проверката." ЗАЩО НЕ ДВЕ ГОДИНИ? Касата сякаш не е заинтересована, че я източват?! Като че ли за нея е удобно да дава пари и гледа да не се засилва много-много да проверява болницата и да скъсва договора с нея?!

Даааа,защото някой от касата получава пари от болницата.

Ако съдът има воля и кураж да вкара в затвора поне двама лекари за злоупотреби, то бялата мафия ще се замисли. Но справедлив съд няма. Затова държавата тъне в тая помия. Няма кой да си заслужи заплатата.

Министърът обясняваше как системата била една от най-добрата в света. Как тогава системата не е свързана със системата за личните документи. Защото децата са били "хоспитализирани" със стара лична карта на майката, което е изтекла и е невалидна. Защо не задават този въпрос?

излиза, че е една от най-добрата в света... за източване на пари

А, нали? А го плюхте Петър Москов за пръстовия отпечатък, а?

Защото разваля далаверките на болниците, затова.

А какво да кажем за надписаните процедури и лекарства. Чета епикризата и се чудя това за мен ли се отнася...

Болницата де канфискува за финансови престъпления и се продава на търг от местният шериф. Упссс забравих....в България няма нито закони, нито шерифи.

Ми ако тръгнат по зъболекарите?Че има хора без пациенти ..ама си "въртят книжки" и взимат хиляди на месец без да работят???Това на кой не му е ясно???И когато пациента наистина отиде на зъболекар за пломба,а в книжката пише,че зъба е лекуван,имал е слагани 3 пъти пломби ,щифт,издраждане...и накрая изваден???Ама няма на кого да се оплачат!!Няма!

който още броди из България?

Това е всекидневие! И го правят всички болници! Но няма кой да ги санкционира – проверяващите също са корумпирани, а наказанията са смешно ниски :(

Когато поне ЕДИН влезе в затвора ще мисля по другояче.

И кво? Ще известявате ли здравноосигурените или само ще си приказваме. Ега ти мафиотското здравеопазване.

му е "мафиотското" на този ПЪЛЗАЩ КОМУНИЗЪМ? Направете си и жените общи... както "здравеопазването".

Те и сега са общи.. ама жена може да те разболее не да те оправи! Естествено, че може да има и частни клиники. Не е м това въпроса, а да се отреже тоя тумор който създадоха. Здравната каса е вид финансова пирамида, да не отваряме дума що допълнителни офиси, директори и номенклатурчици са на хранилка там. Доста масова е практиката "доктори" да работят в държавна болница и да имат частен кабинет. Отидеш да те "лекува", а той те препраща за доп. изследвания в своята клиника или тази на приятел, а следващият преглед за бъдел неговия кабинет че имал повече време... А от писането ти личи, или че не си живял през комунизма или си от тия прикачените на хранилката. Ако бе в бърза помощ или държавна заплата в областна болница щеше да говориш друго. Защото вместо за такива лекари да има адекватно заплащане, стават нещата като в случая... Та как е майка ти не разбрах..?

Браво, съвремени бизнесмени, търг. дружества:(

Милиарди левове изтичат всяка година в хора и фирми свързани с "здравеопазването". А защо не виждам новина за украинската ракета, която удари сметището на Севлиево?

шшшшшт! тя е демократична ракета. не бива да се тревожи! и космосът не ѝ е крив!

15 бона, добре бе, браво на здравната каса

Шокиран съм.....още един вторник в БГ.

Позор.И това било най хуманната професия.Нямате ли страх от Бога

Че що да имат страх? Те работят за него. Успешно прибират парите и не до там болни хора ги пращат при него..

А защо престъпниците не са арестувани все още?

'Щото тече проверка. Тия работи не стават с щракване на пръст. Това не е опит за убийство та да задържат първия заподозрян в ареста.

Каква проверка... на всички е ясно, че без човек от касата тия работи не се правят. Сега ще се проверят сами ли?

А защо като тече проверка не я прави полицията. Със всичките предварителни арести и подобни.

Време е да разровят кацата с лайната в здравеопазването и ще има пари за 20 хеликоптера и няколко детски болници още след година.

То Български лекарски съюз въобще премахна контрола върху лекарите! Даже чуваме, че при проверка контрольорите първо ще им ходят като на гости...да ги учат след 22 години работа по НЗОК как да работят, защото повечето лекари не знаели още...пък при следващата проверка вече ще ги наказват! Мафията!!!

Нормално е. Парите всяка година за здравеопазване се увеличават, населението намалява и все повече хора ползват частни болници и частни здравни фондове, но парите в Здравната каса все не стигат и всяка година ги увеличават. То си е очеизвадно, че се краде и то със всяка изминала година се краде все повече.

В такива случаи трябва Здравната каса да прекратява не само въпросната дейност в болницата, а изцяло работата на болницата със Здравна каса. И след 1-2 такива реално прекратени договори да видим дали няма да има резултат. Какво значи болниците и лекарите били малко? И малко да са, нека да работят по правилата. Щом са малко, значи ще имат достатъчно работа и финансиране. Айде стига само от измама да се живее в тази държава!

Гарантирано от касата също има замесени

Ами това е кражба на 15 хиляди лева.Колко се лежи в затвора за това!?

Това е измама за 15000, но само за този случай! По-мащабно е, че се ползват лични данни от обществена институция - болница, което не пречи да се подозира, че измамата може да емащабна! Нали не сравняваме един обирджия с цяла болница?

Масово принуждават хората да лежат 3 дни в болницата,а не е нужно... Това са нашите пари...никаква милост към докторите

Продължаваме "реформите". "Демократичните".

Демократ? Какво намесваш демокрация и реформи,тук става дума за корупция от 30 години насам...

Най-големите мафиоти са в съдебната система и докторите.

Сигурен съм, че този случай е изключение, а не системна практика. И че ако калинките от здравната каса се разчовъркат няма да открият стотици хиляди подобни случаи.

Изолиран случай, ама ще го раздухат и току излезнало лошо има докторите. А те милите ... но какво да разказвам колко са отдадени чувствителни към хорските страдания. Ще ги травмира доживот този, вероятно измислен от долен зложелател, случай.

Това не е изолиран случай. Ето как съществуват толкова много болници,при намаляващо население. И за да се прекрати тази порочна практика,държавата и контролните органи трябва да са безкомпромисни. Трябва,но дали са...

то точно конролните органи трябва да бъдат контролирани. за държавата, дума да не отварям

И като потърсиш лекар, казват много сме заети. Явно с попълването на фалшиви документи;)

Как се проверява дали някоя такава болница не е точила с твоите данни?

Google: Персонализирана Информационна Система - ПИС. Ще ви трябва електронен подпис или ПИК от НАП.

Благодаря!

Мерси и от мен, влезнах и проверих за мен и децата, при нас е ОК.

Съд и фалит на такива "болници"! Тарикати точещи парите ни!

Държавата не може да си го позволят щото и без това са малко болниците и лекарите. Това е положението.

Кому са нужни такива паразити? По-добре без тях, но в здравеопазването кражбите са огромни, а нечовешкото все повече. Когато обаче позволяваме кражби и злоупотреби къде ли не, защо ли да не преглъщаме и от лекари. Та за едни доказано некадърни ритнитопковци днес се дават милиони, а тук дори не им събират данъци и осигуровки.

Това са най обикновени измамници а не доктори. Професията на измамника няма значение.

Докато лекари проверяват когато стане дума за измама от лекари нищо няма да се мръдне. В случая изобщо няма нищо лекарско а има най- обикновена измама. И като правят проверката така че всички да знаят, престъпника има възможности да скрива и унищожава следи.