Коментари - Двама загинаха, след като кола излетя от пътя край Враца и се заби в дървета | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Колата не е излетяла сама.

Айде пак летяща кола, която лети без навигация и се блъска в дърветата.

В този край на България (Монтана,Враца)много лесно дават шофьорски книжки.

И там колите, не само че летят, ами и целят дърветата.

Проблемът не е в пътя, гумите колата ... - проблемът е в главата! А в Резервата, обикновено не си я и носят. А и да я носеха, все тая. Както и да е, изводи никой няма да си направи, така че "газ до ламарина!"

Тоя Ле гран тюлип преди да пише глупости да се замисли че с тези несъобразени и превишени скорости при тези ПТП дори и да няма дървета автомобилът излиза от пътя,преобръща се /няколко пъти/ и изхода е същия

За съответното място нямам представа, но знам пътя Монтана -враца и има такива чутовни дупки, че е престъпление. Хората ги виждат в последният момент и инстинктивно ги избягват По принцип местните джигити са тъпи и масово алкохолици, нагли и безотговорни, обаче и шосетата в този край са престъпление

Ами хора заледено е...може да изглежда сухо ама това е живота

Летели са ниско, за това е станало.

"Двама от пътниците - на 33 и 40 години, са загинали на място. По чудо шофьорът е оцелял." Или е "чудо", или само шофьора е бил с колан...

Е смали малко . Летяла е колата и пътниците барабар с нея. Не са летели самостоятелно.

Пак загинали в крайпътни дървета. Съжалявам да го кажа, но ето пример в който се проявява дебилизмът на нашенеца. Крайпътните дървета, наредени от двете страни на пътното платно са смъртоносни препятствия за всички, изгубили по един или друг начин контрола над колите си. А това се случва и то често. Без дърветата могат да оцелеят. Колата ще заоре в нивата до пътя, или ще загуби скорост в храсталаците наблизо и даже няма и да има сериозно ранени. Обаче нащенецът винаги подскача в защита на тези дървета. Пазели от сняг и преспи. Глупости - те са наредени едно от друго на 10-тина метра. Хем разстояние между тях, хем голи клони посред змима какво ще спрат? Глупост е да се харесва нещо си излишно, което само животи отнема.

На крив таковата дърветата му пречат. Бил ли си в Италия? Карал ли си по техните пътища в провинцията? А във Франция? Да ти е направило впечатление, че на много от малките междуселски пътища от двете страни има дървета наредени в редици точно както и у нас? Сигурно италианците и французите са по-тъпи та не са се сетили да орежат дърветата и да ги махнат. Дърветата не само, че предпазват от снегонавявания, но правят сянка над пътя, отнемат от топлината, шума и отработените газове. Дори преди 1989 г. кантонерите и местното пътно управление се грижеха тези дървета да бъдат с варосани стволове което от своя страна подобрява видимостта и подчертава габарита на пътя нощно време и при ограничена видимост. Това, че някой олигофрен е карал трошката със светлинна скорост и не е успял да вземе завоя, колата се е повредила или просто е заспал и е станала трагедията са далеч по-важни неща. Бог да ги прости загиналите ама ако на 5 метра зад дървото има пропаст или голяма дълбока канавка, напоителен канал и тн.,а там го няма дърво тогава какво щеше да стане и кой щеше да е виновен? Водата в канала или природата, че там е имало пропаст? Хайде не търсете проблеми там дето ги няма.

LeGrandTulup

От какви снегонавявания пазели дърветата бе, човек? Малко да завали снежец и веднага затварят пътя Варна - Добрич, защото веднага стават навявания и преспи там. Иначе няма нужда да казвам - по целия път надлежно са наредени хубави, здрави и корави дървета. Дренки спират. Колкото с две голи сопи можеш да се завардиш от снегонавяване, толкова и с две голи дървета на 10 метра едно от друго. Абсолютно никаква работа не вършат. Модата с крайпътните дървета е била въведена в други времена - когато колите са се палели с манивели, а резервната гума с гордост е била монтирана странично на колата с мощност 30-40 коня. От тогава е останало това, но сега времената са други. Без значение дали джигити, добри или лоши шофьори, в дърветата хора загиват.

Твоите са глупости! Живея във Франция и почти всички пътища около Клермон Феранд са без никакви дървета. Тук- там има храсти,а повечето са и без тях . Оголени и старателно поставени крайпътни пространства с канавки отстрани на пътя. Не пиши глупости!

Дърветата предпазват живота и имуществото на хората от дебили, желаещи да се самоубият с автомобил. И това е правилно. И, този от Феромон ли беше откъде, ами Франция е по-голяма, разходи се малко. Не че има значение - има пътища с дървета, има без. Хората трябва да се съобразяват с дърветата, а не обратното. Тук има един милиционер, който пише тези глупости, не му се връзвайте.

Типичен представител на вида: "Колкото по-глупав, толкова повече се мисли за умен"

ДАЛИ не е време да се ЗАБРАНИ движението на МПС на територията Бъгария ? Може пък тогава катастрофите и жертвите на ПТП да намалеят....

И тогава няма да намалеят! Бай ти Ганьо не се променя!

Който бърза ....стига до гроба Животъъ Ядене и Сране

Са били без колани.

Кой точно модел е летящият Форд?!

Карал е с по-висока скорост, а тя трябва да бъде съобразена с пътните условия - казано накратко. Основните и много важни неща, които ви дават основание за избор на скорост: лоша видимост на пътя в перспектива, лоша или никаква хоризонтална маркировка и в коя част на денонощието избираме да шофираме. Има и други "подробности", но мисля, че най-важни са тези, които изброих.

там има огромно кръгово

Дира това за мъглата,не трябваше да го пишете.

Накъде върви този свят , щом и колите им порастнаха крила и започнаха да отлитат нанякъде ... Ало, журналята, вземете се понаучете как се пише и че думите имат конкретно значение !!!

Когато колата излети от пътя, най-важното е да набереш височина, за да не се удариш във върховете на дървертата и за да избегнеш турболенция. Това много от младите пилоти ... опс, шофьори от селкси произход не го правят и затова има много жертви. За съжаление, това на шофьорските курсове не го преподават.

И обезателно трябва да включиш форсажа за да прелетиш над дърветата.

Липсата на адекватни наказания води до усещане за безсмъртие у Ганьо и все си мисли, че е надхитрил системата

на законите на физиката! От тях не можеш да избягаш.

Българите /ние/ сме над физиката още от училище! Аз например я скривах под дюшека , та за това си мисля ,че съм бил над нея /поне докато спях /.

Адекватни наказания има ... ама Ганьо законите на физиката и естествения подбор не признава и не мисли че важат и за него, еле пък човешките закони ...