Двама българи от Болградски район са загинали в битките за Херсонска област

Новината съобщиха в сайтовете си Болградската районна държавна администрация и Тарутинския общински съвет

Обратно в новината

Коментари - Двама българи от Болградски район са загинали в битките за Херсонска област | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

на Украйна.

И са кво ? Кеф голем на 2,40 под земята .. Ебати и простата паплач..

Абе хора , какви герои са пък тия , едни глупави момчета тръгнали да се бият за евреина Зеленски , жалко че така наивно си пропиляха младостта .

Вместо да си седят у тях и да се надяват руската "обич" да ги размине, а? Преклонена главица сабя не я сече, нали така?

и сега за тия ли да мисля, щом крепят режима на зеленския идиот това ги чака, на него не му пука че е сложил усраинците за пушечно месо, ако беше спазвал минските споразумения всички да са си живи и здрави. Някой разказваше че го глобили 200 евро щото питал в киев къде е стадиона на руски, а българи украински граждани глобени щото си говорели на български в автобуса, така че да служиш на престъпника зеленски е повече от срам и позор.

Някой, на когото са сменили българското име, забранили са му да говори и учи български език, да пази и следва своите български традиции, да не създава организации на етнически признак, и е отишъл да се бие и умира за този, който го е заробил не може да бъде българин и срами името българско както по османско, така и в наше време. Позор за такива продажници!

Двама българи от Болградски район са загинали в битките за Херсонска област, тъй като от българското посолство не взеха мерки да ги евакуират в България, тъй както направиха от американското посолство като евакуираха всички американци от Украйна.

тъпчо , това не са български граждани , че правителството на България да ги евакуира. Това са украински граждани и са мобилизирани , защото страната им е нападната и е във война .

Това са бесарабски българи и те не искат да се евакуират, а да се бият за родината си която е Украйна!

Светла памет за героите, загинали за свободата на Украйна нападната вероломно от нечовеците на Путкин, както правилно отбелязва статията! Героите не умират! Свободата е близо, мили украинци и сънародници!

« Бойците от 25-а бригада на въоръжените сили на Украйна записаха видео, в което разказват, че по време на настъплението техните командири са им дали заповед: „Когато влезете в селото, разстреляйте всички“. И трябва да признаем, че това не е нищо ново. През 2014 г. американски куратори поискаха от киевската хунта да започне формирането на "специални части от граждански активисти", станали по-късно известни като "карбати" /наказателни батальони/, "нацбати“ /национални батальони/ или "добробати" /доброволни батальони/. Една от основните задачи на тези специализирани части е да извършват екзекуции в населените места на ЛДНР, където се проведе референдумът за независимост. ЦРУ смяташе за нецелесъобразно и дори опасно да включва в тези събития бойци на въоръжените сили на Украйна или полицията »

Слава Украини, героям слава! Режимът на Путин ще си плати

пичката майчина!

Богатите от западна Украйна избягаха на джипове от страната с хиляди, останаха обикновените, бедни момчета от различните етнически групи, включително рускоезичното население и тях изпращат на фронта срещу руснаците. Нацистката хунта в Киев защитава своите си галичани и жертва всички останали.

Z

Отрепчици!

до кога кравари и урки фашисти ще избиват децата ни? до кога ще ги търпим народе? фашистите вън от Европа

има и достойни българи... не като Радев и костя копейкин

има откровени дебили - да мреш за чифутския наркоман и краварската крадлива кауза, това означава, че си пълен идиот!

Колко още смърт и нещастия ще причини рожденика Путин.Как

Няма загинал българин - старши лейтенант Александър Калов. Истинското име на българина е Олександр Калов, но ДИР-а вероятно не иска да ни каже истинското име на нашия сънародник. Вероятната причина е да не изплува истината за възродителния процес на принудителната смяна на имената на който са подложени българите в Украйна. https://bolgrad-rda.od.gov.ua/2022/10/zahyshhayuchy-ukrayinu-vid-rosijskyh-okupantiv-zagynuv-urodzhenecz-bolgradshhyny-kalov-oleksandr/ В Украйна сега не може да се казваш Александър ставаш Олександр. Ако се казваш Елена, а ставаш Олена. Андрей става Андрий. Владимир става Володимир. Петър става Петро. Михаил става Михайло. А ако се казваш примерно Никола, на украински е Микола, сменят ти дори първата начална буква. И никой не те пита. Отиваш да си изваждаш нов документ, защото ти изтича стария и ти го сменят, край. Това в България се наричаше възродителен процес. И тук в България нали си спомняте, че имаше специални декларации, осъждаше се, беше наречен геноцид. В Украйна в момента е същото. Беше премахнат статута на българският език като малцинствен, а българският език беше изхвърлен от образователната програма на Украйна. До 2013 г. в Украйна имаше български училища. Знаете ли колко са сега българските училища в Украйна? Нула, нито едно.

ако можеше ще ти ударя сто плюса

ЧУДЯ СЕ откъде се навъдиха в България такова количество укро-патреоти и как не слизат от новините и коментариите ои сайтовете

Укро-патриотите не знам, но добре, че такива като теб са само 10%.

на пръстите на двете си ръце можеш да броиш а и така понякога бъркаш :-)

+60% негласували + електоратът на БСП, който все още смята, че Нинова не дава нито един патрон за Русия. Върти го сучи го - 80% от хората не искат конфликт с Русия открито. Останалите - също, сега сервилничат - за пара и власт. Е, има и няколко за освидетелстване, но и те няма къде да се наврат, в случай на конфликт.

Как може да има още опикани болшевики кат тебе, ама на

Твоето маменце, на следващите избори ще вземете още по-малко болшевикопитеците.

се взема ама много на сеиозно само "чиба" мога да му кажа друго не заслужава или може би окончателнпо калибриране

Ето кои са БЕСАРАБСКИТЕ БЪЛГАРИ.......... През 1828 г. руският флот стоварва хиляди пушки в заливчетата на Юг от Бургас... Въоръжени с руското оръжие българите от Тракия въстават и освобождават Созопол и редица градове, а по-късно превземат дори и гр. ОДРИН, но.... „руският” ген. Дибич сключва с турците съюз и им връща градовете, като същевременно разоръжава и изоставя Българите...За да се спасят от турските зверства Българите бягат отвъд Дунава, чак в БЕСАРАБИЯ... Организаторите и предводителят на въстанието кап. Г. Мамарчев са арестувани от....внимание! изпратения за целта руски казашки полк??? А „руският” генерал Дибич, по рождение Ханс Карл Фридрих Антон фон Дибич, е искал да избие Българите с руските топове...?

Заради такива империалисти е имало и ще има Народен Съд!

Че ше ти ЕПМВГЗ

Нам не потрібні монголи в нашій стране. Це Европа.

Я усро тролейче, прочети за произхода на хан Аспарух, например.

це дилдо за тебе !

Слава на героите!

ДИРа стига преписвали глупости бе!!!!

Бог да ги прости! Трагедията на българите в Остатъчна Окрайна се състои в това, че никой от 500,000 наши сънародници там не подкрепя режима в Киев и въпреки това са задължени да воюват на страната на укрорките.

......или пък са си на своя земя и са загинали в бой със руският окупатор . Това е трагедията на всички държави , граничещи с руските орки , от стотици години е така........затова финландци,литовци,латвийци,естонци,поляци,чехи,унгарци,румънци ги "обичат" толкова много ( ама според русоробите САЩ ги насъсквали , ами то няма нужда бе, подметко руска )

„Уважаеми българи, тоз, който падне в бой за свобода, той не умира. Няма по-важни и по-верни думи, които днес ние заедно можем да кажем, за да почетем паметта на Христо Ботев”, Ботев: Россия, тая мнима защитница на славянството, тя употреблява още по-радикални средства, за да истрие от лицето на земята българските колонии.

Гръмни се

Дай пример вата.

Приветствам световний светлий комунизъм

Павле Ботев ти го нахендри до сливиците Чукай клекнал и трай

Това за Русия не го е писал Ботев, а е някакво лично мнение на читател, публикувано във вестника, който Ботев е издавал!

Не съм много сигурен, че двамата млади мъже (бог да ги прости) са умирали от желание да се бият на фронта. Зеленски, ако си спомняте мобилизира всички мъже, годни да носят оръжие, в т.ч. и затворниците. Нищо не искам да кажа - дали е правилно или не, но така е на война, умират невинни хора и колкото по-скоро свърши тази братоубийствена война, подклаждана от САЩ и ЕС, толкова по-добре за всички.

От къде на къде войната е "братоубийствена"? Откога украинците и руснаците са братя? Все едно руснаци и българи да са братя?

Не си наясно. Просто млъкни.

Нека почиват в мир!

Тъжна новина. Българите не са укрорки и не мразят руснаците. Режимът в Киев трябва да бъде унищожен as soon as possible и десетки хиляди животи да бъдат спасени.

Мразим блатната империя безплатно, а ти си поредният тъп недоклатен трол.

българите сте монголци и татари - точно като рашистите. Не ви искаме в Украйна. Ние сме европейци, а не монголи.

Нашите българи в Украйна,бандеровцитв ги ловят по улиците ,дават им пушките в ръцете и ги избутват най-отпред на фронта. Директно под бомбите и снарядите. Така е станало и с тези наши клети сънародници. Бандеровци си пазят техните западно украинци и ги пращат на безопасни места.

Приказки от ВСВ, и е практика на мурзилките.

А-ха, сега се сетихме, че има българи там, иначе като им забраниха да говорят и учат на бългаарски от България мълчание, когато бутнах паметника на Кубрат, отново мълчание, когато надраскаха костницата на българските опълченци пак ни вопъл ни стон от татковината ни... Е няма как да заобичам укронацистите и измислената им държава!

на мястото на паметника на съветските окупатори ,които паметник трябва да бъде разрушен ... трябва да има паметник на тези смели българи с които цяла България се гордеем.

На мястото дето ще те заровят трябва да има нужник, да се облекчаваме! Майка ти мръсна да е.а!

Е в устата ти

И няма да присъствуваш както и всички Уса урви

Лошото е че хунтата не пита искаш, не искаш, мобилизира подред. Едва ли биха отишли сами да воюват, просто колатерална щета на украинския фашизъм.

А викаш в блатната империя ги питат?

нещо са си объркал..ха.ха това да не са ти путлерофашиститие да мобилизират. В Украйна всеки се бие по желание и с мотив че защитава своя дом и роднини от руските нашественици.

И два звода нацисти отзад да не им се променя мотивацията. Олигофрен.

американски проститутки

https://youtu.be/1J3GaBlwen8

Топор.Финансиран от Коломойски Я питайте нашите българи там защо не дойдоха в България? Ще ви отговорят с натовци работа нямаме

ЕПМВГЗ

всеки който носи българско име и юнашко име трябва да отмъстим за гибелта на нашите български герой загинали за защитата на Украйна- последната бариера която ни защитава руските орки да нахълтат в нашето Отечество.

заминавай да отмъщаваш бе, педал скапан! Майка ти да ЕВПМ!

Вие или сте двама, или си редко тъп шизофтеник.

Тъпанар червен, кои са пенделите https://youtu.be/1J3GaBlwen8

НЕ НЕ СМЕ ДВАМА, ПОВЕЧЕ СМЕ ПЕДАЛ СКАПАН (ТРИЕЩО ЛАЙНО В РЕДАКЦИЯТА НА ДИР!) И НЯМА ДА СПРЕМ! ВСЕКИ КОЙТО ИСКА ДА БРЪКНЕ С ТЕЛЕНА ЧЕТКА В РАЗПРАНИТЕ ЗАДНИЦИ НА ЕВРОТОЛЕРАСТИТЕ ПИШЕ С ТОЗИ НИК! НАШЕ ДЕЛО ПРАВОЕ! ВРАГ БУДЕТ РАЗБИТ! ПОБЕДА БУДЕТ ЗА НАМИ.

При Глиги безказарменик тъп

Предполагам опъването на националната ни струна цели да изпратим като отмъщение наличните си самолети и средства за ПВО. Виждат, че само с призиви не става. Зеления твърдо е решил да разпали Третата. Не иска само Украйна да е в развалини, а останалите да гледат сеир.

За ей това е: Josep Borrell, the EU High Representative for Foreign Affairs, will urge member states to set aside more funds to cover enhanced military assistance for Ukraine. The top diplomat shared his plan with reporters at an informal EU summit in Prague on Friday.

Вече заделяме! Цените на стоките се сменят всеки ден! И не само на хранителните, нехранителните скачат главоломно. ножче за фуги, нищо работа, страха 6 ножчета 2,20... днес отивам, купувам 3! три! за 4,99 а на касата ми го маркират за 6,99!? Викам ко прайте вий?! Ами не са сменили етиката... върнаха ми 2лв... не знам утре колко ще струват.

Загинал уродженец? Това урод от женски пол ли означава? Някой който знае окраинска мова да превежда! Калов Олександър??? Какъв е по народност с това френско име?? "ЗАГИНУВ УРОДЖЕНЕЦЬ БОЛГРАДЩИНИ КАЛОВ ОЛЕКСАНДР " Защо ни занимават с някой си само защото се е бил за бандеровската хунта?

Дано ти и скапаното ти семейство умрете по бавен и мъчителен начин, няма нужда от човешки отпадък като теб!

https://bolgrad-rda.od.gov.ua/2022/10/zahyshhayuchy-ukrayinu-vid-rosijskyh-okupantiv-zagynuv-urodzhenecz-bolgradshhyny-kalov-oleksandr/ Така са написали бе аби.Аз каква вина имам, че кълнеш като циганка?! Ако знаеш окраинска мова превеждай!:))))))))

такива грозни клетви обикновено се връщат на който ги пожелава и на семейството му, а ти си американска подлога, маменцето ти фашистко.

Спасе, дал съм ти превод и значение. Спасе, аз не съм онзи урод дето ти е пожел неща, които аз пожелавам да му се случат на него! Който кълне - да му се връща тройно!

УРОДЖЕНЕЦЬ (на развален руски) уроженец от руски - тот, кто родился в определённой местности, родом откуда-либо На български - роден в определена област, той е от Силистра (например).

Знам, затова ти писах и +!:)) Защото на български звучи като урод от женски пол!:)))))))))))

Е в Муцквъ, тъпанар неоригинален

Как българите там бяха тормозени и тероризирани? Няма да забравим! Няма да простим! Българинът инж. Иван Милев – жив изгорен в Одеса на 2 май 2014 деец на българската общност; Българинът Александър Николов – мирен протестиращ разстрелян в Одеса на 2 май 2014; Опожареният Български културен дом в Одеса на 2 май 2014 г.; Разкъсаните 15 български знамена в Киев на 7 юли 2015 преди посещението на българския президент; Оскверненият преди 3 март Паметник на българските опълченци 1877-1878 в Болград – поруганите им имена омазани с украинска жълта и синя боя на 29 февруари 2017 и написаната на него закана към местните българи „чемодан – вокзал – София“; Българинът Василий Кащи – публично жестоко пребит при залата на общинския съвет и залят в очите с антисептична течност в Белгород на 30 май 2017 г.; Първият акт на преварата в 2014 г. – отмяната на законите, гарантиращи права на българския език. Прекрояването на Болградските общини в 2020, за да изгубят българите мнозинството си в тях, международно осъдено с Декларация на Народното събрание на България от 20 май 2020 г.; „Законът за коренните народи“ от 1 юли 2021 г. грубо дискриминиращ живеещите от векове там българи. Геноцид на българите в Украйна

Престани да повтаряш изтъркани лъжи!

Кога забравихте, как по соц време всички различни от русите бяха кръстени татари? Нещо болшевиките ви е много къса паметта а?

Всъщност СА : етнически българи, украински граждани, с предци, които преди 200 години са напуснали Османската империя . Толкова. Пред тия 200 години техните родове са видели и добро и лошо от Имперска Русия, СССР, и Украйна. НО ... за всички тях Русия определено не е това, което е за българите от наново основаната България след 1878 година - страна освободителка от османското робство. Т.е. Те са с манталитет доста по -различен от нашия. / П.П. : За сведение - н атериторията на РФ има 3/три/ републики с името България в названието си, на чията територия живеят хора, наричащи себе си БЪЛГАРИ!!! Справка - в нета./

А ти що реши, че са етнически българи? Откъде направи този извод? Игор и Олександр ти звучи българско? Или имаш друга информация. Даже цитираните сайтове не споменават нищо подобно. НОВИНАТА Е ИЗМИСЛИЦА.

Вярвам на Болградската районна държавна администрация и Тарутинския общински съвет. Имената са украински, но фалимиите са на българите от преди 200 години. Или си мислите, че е нямало през годините вид асимилация и обработка на самосъзнанието там ?

Хайде цитирай къде казват, че са етнически българи де?

А аз не вярвам на информация, идваща по укро-фашистки канали.

Докато укрите се кипрят тука с аудита и БМВ та, нашите българи умират по фронтовете им!

Още един повод за резервистите да стягат мешки и партенки !

А решението беше толкова просто, изпълнява Украйна Минските съглашения, обявява необвързан статус и си развивай икономиката и влизай в ЕС! Зеленски е за бесене!

Независимо дали са етнически българи, украйнци, руснаци, дегестанци и сие ... жалко и мъчно е че умират млади, здрави мъже... заради болните мозъци на някои самозабравили се хора! Тези смърти променят съдбите на рогителите им, съпругите и децата им... абсолютна таргедия ...21 век, В Европа да се случват такива варварски. средновековни трагедии!

Що не рева така 8 години за младите мъже от Донбас? Лицемерни евроатлантици...

Точно това съм написала и РУСКИ МЪЖЕ... и да това за което пишете, ако е било така е също варварщина и няма никаква причина за оправдание!

да наистина.. много масови гробове на украинци се намират сега убити от руските военнопрестъпници които сволиха и един пътнически самолет- доказано !!!

Ами следя аз редовно и не видях подобен плач за руснаците последните няколко години. А за иракчаните? Ами за сирийците? А за кюрдите? Ами за арменците? Или всичко това не са хора. Аре марш с фалшивите си глупости.

А решението беше толкова просто, изпълнява Украйна Минските съглашения, обявява необвързан статус и си развивай икономиката и влизай в ЕС! Зеленски е за бесене!

България се гордеем с такива герой . Поклон!!

А, ние се срамуваме с неграмотници като теб.

Да се изходи циганин на грамотнитата ти глава!

Значи взели от БТА две съобщения за погребения от украински сайт, който даже не ги показва на първа страница, и в тия съобщения не се говори нищо за българи, и решили, да ги изкарат такива? ДА ВИ ЕПМ МИСИРКИИИИИ!!!!!

Напоследък руснаците на няколко пъти съобщават, че попадат на ударени украински танкове със заварени люкове...

На колене се застава само пред Бога.....сега фашистките тулупи ще са в ада при степанчо бандерата! Ай затова се стремете към почтен и честен живот да не с такива изроди във вечността!!!!

Е, имаше и други бесарабски българи, които бяха изгорени живи при палежа на Културния дом в Одеса през 2014 г. и нацистките изстъпления на бандеровците там. За тях тогава нищо не написахте. С тоя двоен аршин и брутална гьобелсова пропаганда доникъде не се стига.

Може би имате предвид Олександар Кало?! В Украйна се превеждат и имената. За украинските граждани е задължителна употребата само на преведени на украински имена, т.е. ако си украински гражданин не може да си с неукраинско име. Ако по някаква причина си имал неукраинско име в миналото, сега се променя, както напр. някогашния българин Никола или Николай Балтаджиев сега е Микола Балтаджи, малко нещо като в С.Македония; Володимир, Петро, Серхий...

Тогава беше проведен задължителния "възродителен" процес в Украйна... от тогава всички документи за самоличност са сменени за да бъдат вписани украинските имена на техните собственици.

За тези наши момчета!

Калов Олександр Олександрович? Кое тука е българското? Или ти си украинец?

И в момента ако ми се метнеш,ще ти направя главата мека.

Готово - можеш да кажеш и къде да се метна укромастийо.

Без паника, дано не ти стигнат парите за лекарства на децата ти, боклук селски.

да не те заболи още нещо моме.....плачеш за фашистки слуги на украинско-американската олигархия. Голяма мъка, тролска

Шило

Не знам дали са етнически българи, ама явно са от категорията, които не са били в състояние да си платят и да напуснат Украйна.

Да, а явно не са и успели да дезертират и да се предадат на орките, въпреки огромното си желание, нали?

аре стига вече с тия плоски фейкове!

И смърт за кремълското изчадие

И светла им памет.