Два щита - противовъздушен и противодронов, ще правят небето над Гърция "непробиваемо"

Министърът на отбраната Никос Дендиас обяви план "Дневен ред 2030" - най-голямата реформа във военновъздушни сили на южната ни съседка

Обратно в новината

Коментари - Два щита - противовъздушен и противодронов, ще правят небето над Гърция "непробиваемо" | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Каква ще е разликата между двата? И как смятат да се пазят от рой дронове? Защото Турция, за разлика от Украина, е напълно в състояние да купи и плати да се изведе в орбита на насочващ спътник. А това, че могат да правят прилични летателни апарати, вече го показаха. Ако успеят да развият и сътрудничеството с "Антонов" за да получават бадива двигатели и авионика, комшиите им ги отпиши. Особено тези, дето остават без ПВО...

Бравос, така се прави. Дори да няма 100% защита пак е по добре от това да мрънкаш и да не правиш нищо.

Тези щитове могат ли да функционират без муниции, защото в Европа няма такива :)

винаги е "пробиваемо". просто ще се вдигне процента на защита, но никога няма да е 100 %. всички тези високопарни изказвания, непобедим, непробиваем и тн практиката на бойното поле опровергава независимо армията на коя държава ги приказва.

Абе не е ясно колко е непробиваемо, защото урагани и циклони разкатаха майката на Гърция.

ВИДЯХМЕ ЖЕЛЕЗНИЯТ ЩИТ НА ИЗРАЕЛ. ГРУПИРОВКАТА ХАМАС ГИ. НАПРАВИ ЗА СМЯХ ПРЕД СВЕТА.РАКЕТИ КОИТО СА ПРОИЗВЕДЕНИ В МЬЗЕТАТА НА ГАЗЕ.

СЬЗ ТОЗИ ЩИТ МОЖЕ ДА СИ ПАЗИШ САМО ГЬ.. ЗА.

Щатският Военно-промишлен комплекс харесва това!

Тъп народ, да хвърлиш толкова пари и накрая една групировка да ти разбие щита е смешно. А водата как ще защитят? В Израел събитията показаха че срещу масова атака от снаряди защита няма. НАТОВСКИ мокри сънища.

Сериозно ? муахахахахах

Тъпанарът си ти, ама няма как да го асимилираш, защото си тъпанар. Параграф 22.

да опъне щитчето и малко на североизток ! . северна африка е окупирана от блядавоте, така, че гърция става уязвима от юг !

Нашето е по-добро, нямаме никакъв щит, но който мине - заминава, никой не остава, няма за какво да се захване. Като айкидисти сме. Искали земята - няма проблем, ще я направим цялата в незаконни сметища да им се приповръща или ще я бетонираме като Черноморието цялата и готово.

Тия пък кой ще ги напада?

саде всички путински тролове тролят в събота - че няма копейки иначе,....

Ще са мека мишена

Няма такова понятие като непробиваемо пво - виждаме го нагледно в бандеристан и израел. Като му изпратиш 500 хвърчила за да го задръстят от заявки, даже може да нямат бомби, а след тях 200 ракети и пво-то ти загина.

и как го видя особено в израел? а в Украйна също се видя, че безаналоговите не са точно такива, за каквито ги рекламират путинките...

И те като нас с голите гъзове, ама ще потрошат милиарди за някакви тенекии. Кой пък ще ги напада ? България с двата ръждиви танка, смешната Македония или шиптърите ?

Иранските дронове според оскъдните кадри. Извод: Железнио купол свръши джепането срещу петте иляди ракети на Хамас Те толко са непробиваеми и тия

Типично за всеки политик от "славното" ни НАТО. Няма такъв филм - ПВО/ПРО, което осигурява 100% поразяване на целите. Дори да са фантастичните 99%, останалото ще е достатъчно да опустоши всяка страна. Дори и да има такова фантастично ПВО/ПРО, което да може да порази 100%, това съвсем не означава, че то може да прави това продължително време поради очевидно неизбежното изразходване на ресурсите или тяхното унищожаване. Особено при продължителни бойни действия, а да не говорим за вонй с ядрено оръжие. Опитът от иранската атака срещу Израел, от провалената мисия в Червено море срещу хутите (трафикът от и за пристанище Елат е спаднал с 85%, а през Суецкия канал - с над 30%), а и от войната в Украйна доказват всичко това.

Доставката на руските комплекси С-400 за Анкара и строителството на АЕЦ „Аккую“ в Мерсин навеждат на мисълта, че Москва милитаризира Средиземно море по договореност с Реджеп Ердоган, пише днес агенция „Росбалт“. https://www.atomic-energy.ru/files/styles/first_foto/public/images/2016/06/1_25.png

Тази агенция е с отнети права от 11 години вече...

Кажете, като сте готови с щита да пуснат турците един "шпионски балон" да го тестват.

противотанков щит

такъв щит и няма и да има

Има една държава, която не прави дори военни паради.

Повече от 500 174бюлетини вече са преброени.

Явно живеем в поредните луди времена. Сегашните управляващи по целия свят говорят само за въоръжаване, ракети, снаряди, дронове... Явно са забравили ужасът на световните войни. В човешката история неминуемо и неумолимо се сменят периоди на мир и периоди на война. Това е неизбежно и циклично, както се сменят денят и нощта. Идва момент, в който съзнанието на милиони хора бива помътено и те започват да виждат в отсрещния враг. Следва дълго мъчително и кърваво време на разрушения и отнемане на човешки живото. До момента, в който масата прозре глупостта си и започне да мечтае за мир и обикновени човешки стойности... Сами преценете в кой етап точно се намираме...

Искаш мир, готви се за война

За да имаш добра армия, трябва да имаш добра икономика, добро земезелие, добра енергетика, добро образование, добре подготвени управленци-патриоти. Какво от всичките тези неща имаме? Но за липсата им има отговорни. А те си имат имена. И за унищожаването на тези неща има текстове в НК. Крайно време е да се появи някой прокурор и да започне да прилага закона. Иначе - другите ги пазят армиите им, а нас дано да ни опази Господ.

Засега разполагаме с Нотариус и джуджета.

Имаме преброени над 500 000 хартиени бюлетини..влизат ГЕРБ -ДПС-БСП и партиите на Сорос .

Глупости за демодебили!

Нас дюнерите ни пазят.

А шкембе чорбата с чесън

Нещо искаш да кажеш и ти!? Ама не знаеш какво.

Тя ни пази от "ковид" и зли очи.

Сърбия и Румъния се въоръжиха до зъби, тия си покриват небето, като имат 2рата най-силна армия на Балканите, турците да не говорим... А ние ... Само слушам некви сглобки, избори, министри...

Кой беше президент на Русия когато бамбиха Сърбия?

На майкя ти пОтката беше

Елцин беше президент на РФ тогава.

еееее, па лошо нема, че прескачат гръцкото небе и че падат на нащо небе...то нали и без тва , че спретваме Черно море , вмето да е черно да е Натовско море...иначе , за кво че е натовско , ако не го целат..че си изгуби смисъла на съществуваето...

Военен със зелените чорапи в българската армия в периода 1981-1992 да взима пенсия три пъти по-голяма от една учителка по това време е идиотско.

А сега деца кажете, с кого се кани да воюва Гърция?

от Турция. Колкото Кипър се опази

Хайде стана зехтниЯ 100 евро литъра!!!

Нали Турция е съюзник от НАТО. Или НАТО помогна на Кипър?

амчи те рушняците и украинците не бяха ли братя?

е връзката м/у руснаците и Гърция? Става дума за държави-членки на един съюз (в който сега сме и ние), който не успя да ги помири и вече 50 г. Кипър е разделен. Утре, не дай боже, може и нашия ред да дойде.

Ма Кипър в НАТО ли бил, шматарок

ни пази НАТО..... пръц!

Няма да стане спукали са гумите The Greece 1 Month Government Bond reached a maximum yield of 46.86% (9 February 2020) and a minimum yield of -0.717% (24 January 2022).

Нас който мине ни ПРОБИВА. Яката раота. И самолети не ни трябват. Много скъпи са летците и подържката. За това два пъти платихме стари корита ф16 на чертежи. Вместо да купим съвременните и мислени с отворена архитектура Грипени. Ма все пак сме колония на Посолствата, както Филипините и други губернии. Няма драма. Като дойде момента ще се изнесат по колесниците а ние отново ще замием трътките за новото присъствие. Помака козината си мени, но нрава не.

Кажете ми една победа на българската армия в периода 1945-1992

Кажи ми една победа на САЩ над равностоен противник. Винаги прокси, винаги разруха и бизнес за ВПК то. А ветераните им умират по улиците от свръхдози и мизерия.

За три дни

За 24 часа и косово

Зелени чорапи и потници.

На гърците! Умни управници, не като нашите дупедавци. Може само да се учим

Да изкараме ловните дружинки с дългото гладкоцевно и начални нули - един дрон няма да прехвръкне под 200м. А на по-високо ще ги щави службата за борба с градушките!