14-годишно момче изчезна в Дунава край Русе

14-годишно момче изчезна във водите на Дунава край Русе към 20 ч. снощи. Близо два часа тялото му бе издирвано от катера на Гранична полиция, предаде БГНЕС.

Обратно в новината

Коментари - 14-годишно момче изчезна в Дунава край Русе | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Сигурно детето не е циганин- те са по печени и силно чувство за самосъхранение, а едва ли ще се къпят на центр.място под Рига. Препочитат да ходят в шадравана пред Общината,не знам дали си носят сапун.

Виж близките му на сн.3. Как ти се струват ?

ДИР-НИК, В КАКВО НЕ СЪМ ПРАВ, ИЛИ КОЕ В ПОСТ АМИ НЕ Е ПО ТЕМАТА, ЧЕ ГО СКРИ ? ХАЙДЕ СТИГА ЛИЗАХТЕ КИРЛИВИТЕ ЗАДНИЦИ НА ТЕЗИ МАНГАЛИ, ЧЕ ДО ГУША НИ ДОЙДЕ НА ВСИЧКИ !!!

Това е най-коварното място в Дунава край Русе ! Нарича се "Конският плаж", защото навремето, когато основният транспорт в града беше с каруци и файтони, каруцарите слизаха по нанадолнището до водата за да мият каруците и конете. Другото му название е "Канаричките " - има подводна скала около която водата се завърта и водовъртежът образува дънна яма. Аз съм попадал наколко пъти там Позволявам си да дам следния съвет: ако попаднете / дано не се случи / , не се опитвайте да изплувате нагоре , а под водата се опитайте да отплувате в страни, като запазите пълно самообладание. Този начин ми го казаха големите батковци, когато започнах да ходя на Дунава, а бях само на осем тодини. А иначе, кметът може да забрани "къпането" само в банята в дома му. Дунава не е баня, а река и в нея се плува .

Табела със забрана е последната червена лампичка, която може да спаси човек! И вече да му мислят плуващите.

Ти като си тъпо черясло, не влизай във водата.

Е ВИНОВНА! КАК ЗА ТОЛКОВА ГОДИНИ, НЕ СЕ НАМЕРИ ЕДИН КМЕТ ДА НЕ Е КРЪГЪЛ ИДИОТ И ДА ВЗЕМЕ ДА НАПРАВИ ЕДИН НОРМАЛЕН ПЛАЖ!!! СИГУРНО В РУСЕ НЯМА БАГЕРИ И ФАДРОМИ ЛИ???

Не бива да правим трагедия от всеки нещастен случай! Откакто хората са се заселили около водоемите има нещастни случаи, те не могат да се избягат със забрани! Всеки родител, вместо да ограничава децата, трябва да изгради необходимите умения в децата си, за да не се стига до нещастни случай, това е решението! Престанете да чакате някой да вземе мерки, всеки човек е длъжен да се научи сам да опазва живата си!

На българина все друг му е виновен!!! Жалко за детенцето! Русе е красив град, но в град с толкова много история очаквах хората да са по възпитани и толерантни!!!

Чувал съм много пъти, че е красив град, но колкото пъти отида в Русе все се отвращавам. Къде я видяхте тая красота не знам - в сградите по центъра или жилищните квартали? Айтос е толкова красив (не съм оттам).

Кметът ни се занимава с всякакви несвойствени задачи, но не и със задълженията си. Ледени фестивали, пясъчни фестивали, концерти, само не и с това, за което е избран. За толкова години един плаж не може да се организира, въпреки че има нужда.

абе кви са тия хора в общинана на гр.русе? аз живеех там, знам това място! защо не предприемат сериозни мерки и да наложят строги санкции, срещу нарушителите и родителите им! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Кметът се занимава с всякакви несвойствени задачи, но не и със задълженията си. Ледени фестивали, пясъчни фестивали, концерти, само не и с това, за което е избран.

кмета викаш направо да бетонира Дунава. Ха тогава да видим кой и как ще влезе да се къпе, денем или нощем? Акъла ти е колкото на птиче.

Много се надявам все пак на чудо и благоприятен резултат за детенцето. Кураж за всички близки!

за съжаление, едва ли има хриле...

Нали знаеш, че надеждата умира последна :)

Веднъж се къпах в Дунава, на плитко, колкото да съм влизал в реката и пред мен, на 10 метра, се е удави човек. Местните много добре знаят какво се случва в реката, но пак се къпят там. Предимно роми го правят. /и аз барабар с тях тогава.../

дир.бг защо не пишете за доматите в парламента!??това е в софия , може би близо до вас !

Все пак вие ги произвеждате. За това не са писали! ;)

В горещините има обективна нужда от плажове, включително и за децата и младежите. Всички са мнение, че не препоръчително къпането в реките и язовирите. Крайно време е общините, намиращи се покрай Дунава и другите по-големи реки да се стегнат и да изградят плажове и някакви съоръжения по реките за защита на къпещите се. Най-елементарния начин е ограждане на местата за къпане с мрежи, осигуряване на спасители с малки бързоходни лодки, без да се изключва варианта за изграждане на плувни басейни на речния бряг. Нека някой постави началото. Иначе всяка година ще четем подобни новини.

искаш ли да направят?

за това трябват средства, тоест ще има вход с билетче...как си представяш ромите да започнат да плащат за това?

В Канада има басейни във всеки квартал и срещу адресна регистрация по документ влизаш безплатно. За огромно наше съжаление, много неща тук пречат за осъществяването на тази практика:пари, цигани и т.н.....

Предполагам, че са уведомили рибарите с лодки покрай реката, а не самите лодки. А иначе, старите хора казват, че реката винаги взема жертва на деня на Св. Илия. Жалко за момчето :(

Майка му със сигурност го е родила на 13 години и го е възпитала да живее като нарушава свички правила за нормален живот и спазване на обществения ред.в условията на новата власт на конска демокрация реда и сигурността не са от значение и човешкия живот не струва нищо.

Много си краен рсъс сигурност ТИ нямаш деца и незнаеш какво означава тинейджър ...По скоро да питаме майка ти колко си бил Ти кротък на тия години ....