Образувала се е еднометрова дупка на Дунав мост

Част от Дунав мост в българския участък пропадна тази нощ, след като в бетонната конструкция се отвори огромна дупка с размери 1 метър на около 80 см.

Обратно в новината

Коментари - Образувала се е еднометрова дупка на Дунав мост | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Затова ТИРовете на влака и айде! Един жп мост се поддържа много по-лесно от автомобилен такъв. Същото се отнася и до жп трасето. Ама у нас много хора недолюбват железниците, че ще им вземат хляба...

"Господ дава, но в кошара не вкарва!" При създалата се ситуация, защо БДЖ не започне извозване на ТИР - овете от Гюргево - Капъкуле и в обратната посока? При определяне на една конкурентна такса, ще се спести при всички случаи и време и финанси. А БДЖ, ще направи пробив в конкуренцията.

Чувам как "старостта" на моста е причина за дупките?????Дали тази "старост" е оказала влияние и от румънска страна????Явно като взеха парите и комисионните за Дунав мост 2 са сложили "кръста" на Дунав мост 1 защото не е рентабилен за джобовете им.

Ама какво се учудвате толкова, тя Татяна Дончева си го каза. Единия от методите за източване на държавата са обществените поръчки. Разбира се, винаги всичко е свързано със властта и с приближени фирми.

А бяха снимки а бяха ленти. Друго си е с приятели да вземете едни пари и да не свършите нищо

Май докато отворят моста във Видин тоя в Русе ще падне.

ЧАКАХ ВИ ДА СЕ ИЗКАЖЕТЕ ! Сега да внесем малко фактология... 1. Ремонта който е правен не включва конструкцията. Както правилно е писал някой по надолу той включваше подмяна на изравнителна замазка,хидроизолация,преасфалтиране и боядисване. 2.Фугата е от Татово време и сигурно ще работи още толкоз. 3. Проблема идва от динамичните удари при преминаването на тежкотоварни автомобили. 4.Ако сте забелязали в Румънската страна има няколко-мисля 5 подобни пропадания на настилката. При нас е за първи път. Просто на горкото съоръжение отдавна му е дошло времето за капитален ремонт но няма алтернатива. Затова и искаме Дунав мост 2 толкова време. Така че не политизирайте проблема а гледайте обективно - какво ви е виновен Борисов като се мъчи да оправи инфраструктурата ...? Българи-мислете с главите си...!

Бате Мимо, а ще ни обясниш ли защо се прави това замазване, след като е нужен основен ремонт. Само не ми казвяай, че строителте не за забелязали! Това е все едно да виждаш как къщата ти се разпада, но да мацаш с латекс и да разчиташ че ще изкара още 100 години. Май някой здраво е краднал, пита се само кой е бил? (риторичен въпрос)

Ако не бяхте свалили ГЕРБ от влас пак щяха да го ремонтират а пък сега ще чакате .

Трябва експертиза за оценка на строителството. Може да се срути моста !!! Аман от далавераджии !!! Може да загинат хора заради тъпи и алчни далавераджии !!!

Бойко Борисов, министър-председател на Република България: - Осветление, РЕМОНТ ДО БЕТОН със съответните изолации и настилки така, че когато нашите гости влязат в България, да усетят подема в държавата.

Причина е елементарна, липса на хидроизолация на дълатационна фуга! Някой пак си прибрал парички.

Гарантирано от ГЕРБ! Всеки ден ще виждаме тяхното наследство!

Разбира се, ама Дунав мост не е ли малко по-отрано? Или ГЕРБ са се прикривали и по Живково време.... Знаех си аз, има нещо гнило в Дания....

Мунчо, ГЕРБ го ремонтираха преди година и половина, тиквочът го открива и се хвали колко хубава работа били свършили отново. Не знам дали дупката има връзка с това, но някакси ми се струва, че след тежък ремонт би могло да се очаква такива неща да не се случват.

Ами помним един пикльо с ножици преди две години на този мост! А иначе си прав! И Бойко, и Цецка и Цоко си бяха добре прикрити още от соца!:) Някои дори партийни секретари били казват:)

Построеното ТРЯБВА да се подържа!?

Всеки ден минавам покрай този мост. Много е голям трафика от ТИР-ове. И явно много здраво е строен, за да издържи на напъна! По-скоро да пускат Дунав мост-2 и да се разтовари малко движението, пък може и да направят основен ремонт Дунав мост-1!!!

ТЕ ТОВА Е АТЕНТАТ НА БЕСЕПАРИТЕ ТЕ ГО МОГАТ

Върна ме 42 г.назад,благодаря ти.

ГЕРБ паднаха от влас и вече дупките са показаха по пътищата и мостовете .,А пак гласувайте з други и България ше потъне цялата . само ГЕРБ

Колко си елементарен ...

Не е елементарен, просто е ТЪП.

Комунистите не оставят незапълнени дупки и други такива отвори

ПРИЧИНАТА Е ЧЕ ЛАЙНАТА ОТ ГЕРБ ТЕНДЕНЦИОЗНО СЪСИПАХА СЕВЕРНА БГ.А КАКВОТО ИЗОБЩО ПОСТРОИХА- НАПРАВО СЕ ИЗСРАХА!

Абе не го ли ремонтираха преди две години и Тиквата не ряза ли лентички

Пак триете бе,ох аннасъна:)) Лоялен Делта,ма пак ще си кажа: "Човекът взема парите и каза ще видим"

Тъпак! Или не си ходил на моста отдавна или никога! Българската част си е много добре, ще оправят и дупката.

Е какво като не е Тошо, нали пак е наше момче, Вълко. Пак добре издържа моста, цели 60 години и 20 от тях в груба експлоатация.

Да Макс,Дунав мост 1 ми е наборче,и е много красив.Като ученици ходехме пеша до средата/границата/пушехме по цигара и се връщахме.Малко бъзик с румънските граничари,черпим ги по цигара и обратно.Знам че има повдигателна секция но не съм я виждал в действие.Не знам защо овикаха наоколо заради една дупка,ще я ремонтират и това е.

Въпросната дупка е след съвсем скорошен ремонт... затова и се овиква поради добре свършената работа.

Глупаво е да се забъркват политиците със състоянието на съоръжението.Поддръжката на мостта е по трудна от построяването му! От снимките е видно лошото качество на бетона и особено вида и на армировката А1!!!! Ограничаването на теглото е палеативно.Веднага трябва да се обруши до здраво и да се залее! А иначе приказките на пазара и във форума! Браво на Лудиямакс!

Глупаво е да се забъркват политиците? Значи тогава е МНОГО УМНО премиерът на България да се появи на Дунав мост 2011-та година и да го открие с такива думи и така, СЯКАШ САМ ГО Е ЗАПОЧНАЛ ОТ РУМЪНСКА СТРАНА И ТОКУ-ЩО ГО Е ДОВЪРШИЛ С ДВЕТЕ СИ РЪЦЕ ОТ БЪЛГАРСКА??

Ами тогава политиците да не използват ремонта като ПР и да не се вясват да режат лентички пред десетки репортери с камери.

Септември 2011: "За първи път от построяването си преди 57 години българският участък на Дунав мост е изцяло ремонтиран. За 45 дни беше подменена настилката, осветлението, хидроизолацията и фугите. Най-голямото удобство за преминаващите е, че движението по моста се нормализира и вече няма да чакат на дълги опашки. На официалното откриване присъства премиерът Бойко Борисов. С него бяха регионалният, транспортният и културният министър. По думите на премиера строежът на "Дунав мост 2" също върви добре. Обновен е и централният площад на града, както и сградата на Русенската опера. Ремонтът, който струваше милион и 700 хиляди лева, приключи по-рано от предвиденото." КОМЕНТАРИ?

Да, че някой е краднал милион и кусур лева.

Бях общински съветник по времето на ремонта на централния площад. Потвърждавам, че при тази дейност се разпределиха едни пари между фирми на бсп и герб!!!

ДА-а-а, моста на ДРУЖБАТА започва да се руши!!!

само събира такса дунав мост. Да пътуваш по Дунав мост си е направо премеждие. Дупките са огромни и е така от 2 години, когато вали дъжд и са пълни с вода не се виждат и автомобилите се потрошават. ЗА КАКВО СЕ ИЗПОЛЗВАТ ОГРОМНИТЕ СУМИ ОТ ТАКСАТА КОЯТО СЕ СЪБИРА НА ДУНАВ МОСТ

Ти явно говориш за румънската част от моста , която беше много зле. Последните няколко седмици я ремонтираха и сега е ОК. Нашата част си беше добре до вчерашната дупка. Таксата от наша страна е минимална , само 4 лева, а от румънска си е грабеж-27 леи - към 12-13 лева. Миналата седмица се прибрах по моста.

Призовавам да се спре строителството на магистрали, Дунав мост 2 и други :големи обекти". Бедната ни държава не може да поддържа вече построената инфраструктура. Малки пътища, тротоари, бордюри, мостове не са ремонтирани от 30 години. Ще добавя язовири, напоителни канали, сгради ... Бъдете разумни.

Къде е сега онзи с лентичките? Това остава след него- една голяма дупка! Няма нещо, което да е открил с "фанфари" и след това да не се е наложило да се дооправя.

Никога повече герберско строителство !

Прочети добре за кой мост става въпрос и кога е строен! А също и как се казва този мост, спомни си!

Ако и ГЕРБ строят както ремонтират, хич не ми се мисли кво ще става на Дунав Мост 2 и магистралите след няколко години.

Да видим Дунав-мост 2 дали ще изкара няколко годинки..зер Бойко го строи..

С видимата дебелина на асфалта я го докара до изборите, я не...

Те само да го построят Ще видиш ти

Пълен резил за тези, които подържат моста!!!Недопостимо!!!

ДОПОстимо йе - живеем в БГ, АКО СИ ЗАБРАЙЛ, НЪПОМНЯМ ТИ ГУ!

И аз не допОскам таквиз неща! ХА-ХА-ХА!

Тоше, Тошее, квот ти построи, ние след тебе не можим да боядисаме ... Поне спряхме песента "45 години стига", щото за 23 годин след теб не можем да откраднем това, което ти си сътворил.

объркал си Вълко Червенков е

Недопустимо е!!!

А така, това е Бойковата дупка, с лентичка или без нея.

Българска инженерна мисъл.

Да, яд ли те е? Тези съоръжения ще те надживеят, кофти нали, правени са така , че да са вечни. дори при груба екплоатация моста издържа прекалено много време.

Инженерче, моста го проектираха и строиха съветските другари. Ние само викахме "ура" при откриването му. И не си плюй на дипломата (ако си учил за инженер наистина)

сега да отиде да отреже стърчащите арматури, този дето му ряза лентата след ремонта!!!!!!!!!!!!!

Язък за толкова лентички. Сега ще спринтираме само из България. И защо, защото от Дунав мост не става за имиджово рязане на продълговати парцали.

сложете веднага една талпа отгоре бе,къде ще стъпват жриците от Руси?

На този социалистически боклук му трябват няколко шашки и всичко ще си дойде на мястото. То и без това нискокачественото комунистическо строителство си казва думата - мост строен от държавата в условията на пълен монопол(което може да значи че е и незаконен) - какво може да се случи?

хей седесарски охлюв за 23 год. какво се построи !!!!!?????????? 23 год. такива като теб съсипаха БЪЛГАРИЯ!!!!!!!!!!!!!!

Седесарче,голямо Саше си бе пич:)))То бива -бива ама такива като теб бият и червените комунисти,вие сте си сини комундета и си го знаете много добре.А плувай,ти си готов и без шашка:)))

И аз това казвам Всеки който държи на законността трябва да заобикаля това соц чудовище Не стига че са го претупали за 2,5 ами и са се фукали че тогава бил най -големия комбиниран мост Които се чувства демократ трябва да преминава само тук link

ако ще е американско, предпочитам републиканците. демократите сте същите свине, като социалистите.

Типичен изказ на седераст! Злобен, завистлив и некадърен. Не е способен да сложи ред в тъпия си живот но се опитва да дава акъл и как да е устроен света. Я марш да се кланяш на вашият Сталин - Манго драгалевски!

Удобно за рибарите да пускат въдиците

Сега вместо 8 евро такса мост да вземат по 50 ст.Толкова години в кой джоб отидоха парите.

НА ПАРТИИТЕ ПРИЯТЕЛЮ ,НЕ СЕ ЛИ СЕЩАШ - СУБСИДИИКИТЕ ОТ КЪДЕ ГИ ЛАПАТ ТЕЗИ ГАДНИ ЛАМИ!!!!!!!!!!!!

2 евро е за колите, уточнявай за какво превозно средство става въпрос. И кажи колко те скубят румънците, не си трай и не лай само по българската страна.

На бойко ремонтираните пътища и прочее инфраструктури ....

абе не се пени толкова ле, лакей Нали твоя любим наркопроизводител преди има-няма 1.5 г резна лентичката и присвои(буквално, щом за отрицателно време мостът рухна) близо 2 милиона

деер

Това е мираж! При нас идва светлото бъдеще....

Ти с влака ли се движиш, че ти е светло?! (дупката нали е над жп релсите..)

Много дебел слой асфалт бре.

Къв специалист ще пращате ве то на всеки каруцар му е ясно, че моста е нагънат като юфка и стърчат железа срещу посоката на трафика от край време. Ама аз се чудя на двете държави що за кухи лейки трябва да са. От толкова години да събират такса и нищо да не правят по въпроса.

Министър-председателят Бойко Борисов ще открие днес в Русе рехабилитирания Дунав мост. Премиерът ще бъде придружен от министрите на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев и на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски. Българската част на Дунав мост беше рехабилитирана за два месеца. За този срок изцяло беше подменена асфалтовата настилка, хидроизолацията, дилатационните фуги, изравнителната бетонова настилка. Ремонтно-възстановителни дейности са извършени също по осветлението, парапетите и пътните знаци. Средствата, отделени от бюджета за рехабилитацията, са 1,7 млн. лв.

абе андрешковци, в ню иорк мостовете са над 100 години и дневно по тях преминават над 1 милион автомобила и никои не е пропаднал до сега?

Щото там постоянно ги проверяват и се правят ремонти при първите индикации за нередност. Само тука първо нещо се чупи и после се "ремонтира", по-точно, се строи.

Андрешко,1 милион автомобили казваш.....защо не кажеш че това са леки коли....я натовари моста ежедневно с 1 милион прицепа по 60 т.:))))После ми кажи кой е смятал конструкцията преди 100 г.:))Ядем домати,но не и с колците.

В New York не, ама в USA има доста случаи цели мостове как падат от претоварен трафик. И ние в Брюксел още нямаме паднал мост. Нито в Будапеща. Дето на същата тази река има поне 8 моста.

Нали септември 2011-та бойко сряза лентичката на ремонтирания Дунав Мост бре.

Когато мостът е проектиран и строен никой не е чувал за 60 тонни прицепи.Спрете се малко с тоя социализъм,никой не може да предвиди дали ще се събудим утре ти ми говориш за преди 60 г.Мостът е много хубав,върви и го виж.Една дупка не значи нищо.

Няма 60 тонни прицепи. След 48 - ия тон идват глобите за претоварване. В Унгария и по рано.

Доскоро във фирмата ми където работех идваха с 50 т.полезен товар.Не съм се интересувал за тарата.....не вярвам да е под 15 т.