Коментари - Радан Кънев ще наследи Костов на лидерския пост в ДСБ | Днес.dir.bg

Радан Кънев ще наследи Костов на лидерския пост в ДСБ

Зам.-председателят на ДСБ в оставка Радан Кънев ще оглави партията. "Най-бързо израсналият и най-млад политик" обеща да я укрепи. Иван Костов няма да бъде почетен председател на ДСБ.

Обратно в новината

Коментари - Радан Кънев ще наследи Костов на лидерския пост в ДСБ | Днес.dir.bg

Коментари

приличаш ми на един от 1945 .

Много ми е добре! За това се молех през цялата кампания, и се случи! Да видя един жалък и почти разплакан Костов! Нека на неговата съвест тежи оставането на партията му без пари, и офиси! Който краде партии, така му се пада!

В казармата,казваше дядо ми,на войниците по така,които незнаели ляво и дясно,слагали на краката им сено и слама и така строя се получавал.Нашите политици,като влизат в Парламента имат нужда от тази военна "хитрост",за да добият знания и умения в маршировката по коридорите на властта.Без ДСБ това остана в НС.

Заглавието е измислено ,Националната конф.ще избере най-достойния,Радан Кънев ,Петър Москов или друг все достойни мъже.ДСБ заслужава именно един от тях.

И това го плещат малоумници и днес,които дори се разсейват,че пенсионните фондове на "Фашистка България" са изядени в 1951г от БКП-вкарани са в бюджета,защото страната е била вече фалирала.След това вече няма фондове,а само капни-лапни.Но с инфлацията 3770лв/долар БКП унищожи всичко.Костов бил крив за всичко.И той има грешки със сигурност,но не за всичко е виновен той.Сега се оттегля и дава път на младите.Омирете се и вие.

Това което безпокои от форумите,е ниската почтеност и култура преобладаваща в страната.Злобата и мръснишките подстрекателства и излияния не са добра характеристика за никого.Има ли Иван Костов грехове,много ли са,големи ли са и какви точно са ще се произнесе историята.Едно почтено и честно общество трябва да прецени обаче нещата които той е свършил в интерес на обществото,народа и държавата.И чест да нямаш пак трябва да кажеш,че Костов е мъжът имал и кураж и отговорност да се нагърби с реформиране на икономика и общество за да се оцелее след комунистическите съсипии на икономика,банки,предприятия и всичко което можеше да се съсипе.Да не говорим за инфлацията изяла спестяванията на хората,пирамидите,банките с кредитните милионери,източване на активите на предприятията и създаване на конкурентни на държавните от бивши директори,ченгета и номенклатурци.Тупкането на топката от всички комун.управления за да станат грабежите и бягството от реформи целево и заради непопулярността на реформите.Това обаче съсипваше прогресивно страната.Виденов описа за фалит 242 големи предприятия,но не му стискаше да го стори-комунистите само обещават хубави неща,а не безработица за хората.Костов трябваше да го стори.Бил продал "Балкан" за 150х .лв.или долара,но се мълчи за дълговете й от 150 млн.долара.И така с всичко.За 1 долар предприятие подарено,но се мълчи за 100 или 300 млн.долара дългове и т.н.Мълчи се че БСП(БКП) оставиха 2,6млн.пенсионери да умрат от глад с 3-5 долара/мес.пенсия,а Костов който не позволи това да стане създавайки пенсионни фондове и редуцирайки частично пенсиите вместо да ги окастри жестоко или спре нацяло-видите ли той бил изял пенсиите.

rado_7_6@

С малка забележка, че ако има чат-пат на случаен принцип дори дабъл-ентер се чете много по-лесно - окей. Сега, през последната година захласнат да плюе герб, костов не осъзна (поне на мен ми се иска да е така), че влиза в схемата на Асаците (а тея симпатяги са ама Мноо Яки на тема гьобелс). Кое е по-важно? Интелигентност или прагматизъм? Поначало, това антоними ли са ?!?

Още 2011г.И.Костов каза,че отваме към криза-това плюене ли е по герб след като кризата е налице.

Много точно казано simpatizante.Или по накратко,както е написал поета;светилата всенародни те престанаха да светят,други веч се не родиха в таз епоха на позор...

Нещо, което лидерите на ДСБ не могат да си позволят да кажат публично - приказките за разцепване на дясното са всъщност едно от средствата да сеоказва натиск за влючване на "свои" хора в единствената дясна партия у нас. Сещате се чии "свои" имам пред вид, но не знам дали се сещате кои. Няма разцепване на дясното, Костов изолира агентите от нормалните хора, но въпреки, че всички твърдят, че бил крал не можа да си купи телевизия и затова загуби.

rado_7_6@

Костов (и СДС) загуби защото се опитаха да 'играят'. Срещу засега най-успешните в маргинализирането на бесеапаш-поганските мъпети на мафията. Истерията в деня за размисъл показва, че бесеапаш-поганските мъпети на мафията са в паника. Без да се усетят (сега тук съм балък тип романтик-позитивист) ДСБ и СДС заиграха по свирката на мафията - всички срещу ГЕРБ. Вместо да ударят по масата и да кажат - окей, имаме известни разлики, но докато не изхвърлим ПО ЗАКОНЕН начин на Избори бесеапаш-поганците от властта е безсмислено квото и да е. Както казах - мислете. Имате претенции да сте интелигентни. Допускането на ромасъсли-читакоолу-боленибрикчи башибозука да Граби България не е точно довод в полза на Вашата интелигентност.

rado_7_6@

Приемният изпит за Свободен Гражданин на България е осъзнаването, че бесеапаш-поганците + сателитите им са тумор в снагата на България и маргинализирането им в Парламента е МИНИМУМЪТ без който България НЯМА ШАНС. Оттук тръгваме. Та - мислете симпатизантите на ДСБ, мислете. Нали сте интелигенти, не би трябвало да Ви е проблем мисленето?

Буря в чаша вода.. СДС/ДСБ и сие са дълбоко минало.. извършиха престъпната приватизация, взеха си парите и сега или в затвора или в историята. По-големи престъпници са и от БСП.

бсп не е приватизирала нищо, не е декапитализирала (източвала) стратегическите бг предприятия, не е ограбвала спестяванията на хората по най-различни начини и схеми? Въобще кристално чиста 120 годиша девственица.

Ти си се продал на червените като подлога.Объщаш нещата точно обратно.

Какви комунисти ,бе хора! Вие на кои свят сте.То няма социалисти тук-те от комунисти реват.Вземете прочетете малко.Кои партии са леви и кои десни.И кои за какво се бори.Десни партии в "чист" вид ,управляващи няма отдавна в западното общество

В политиката може да се издържи дълго, ако си безочлив и разчиташ на късата човешка памет. - Иван Костов

Откъде, прогресивният дир знае, че Костов е предложил Кънев? В текста това липсва. Аман от комуноидни отрочета, на всеки нанометър са.

Аз лично силно се надявам, че ДСБ или СДС ще измислят нещо нормално и свястно. Да действат защотото няма време, новите избори наближават

Произходът на Кънев? Дядовци, баби, майка, баща, че аман от комуноидни отрочета, дет се правят на демократи, а в решителните моменти десният избирател зяпнал от изненада.

До един са комунисти. Затова е в ДСБ, а не в БСП. Там родата е само от демократи. МНОГО МЕ Е ЯД НА БЕДНИ ДУШИЦИ КАТО ТЕБ!!!

ДСБ е единствената автентична и напълно прочистена от демагози,партия!ДСБ ще възроди истинската десница!ГЕРБ са десни,колкото десния тестис на комунистическия селяндур Тодор,за това и пазача му Борисов го очаква същото падение!

прочетох доста коментари и съм озадачен- преобладават писанията на враговете на дясното, на синята идея, на западната цивилизация, на разума, на прогреса! В нашата страна има много комунисти и това е най-голямата ни трагедия! Това е основната причина да сме на последно място по всички показатели в цивилизования свят. Но болшинството от хората у нас това не могат да разберат, а тези които го разбират не смеят да го кажат на висок глас и да се борят смело против комунизма !!!!!!!

Хората не са срещу дясното, а срещу точно това дясно. В БГ нещата не са десни и леви, просто са крадливи и ме е яд на хората, които наистина се подават на манипулации

Да не харесваш Костов-"Политиконома" не те прави враг на "дясното".Хората не са глупави.Това че си яхнал синята вълна не ти дава право да грбиш държавата.

Дира защо сте написали подвеждащо заглавие: "Костов избра Радан Кънев ...." Сега всякакви тъпаци се надпредварват да ръсят глупости подведени от това заглавие, без дори да са прочели новината.

По-добре Радан,отколкото крадлив дедо (Иван Костов)

Амбицирани манипулиращи политически несъстоятелности!!!

с мисъл за народ и държава , можеше да го докаже ! Нещо "добро", ако не толкова велико - щеше да направи!С ограничения си мозък- толкова е могъл да направи! Видно е! "Дясното" умря ! Не може да се "реанимира"! Това "злокобно дясно"- ще почива в историята! Няма нищо вечно! Промените към добро- са носители на прогреса!Щом дясното не е носител на нужните добри промени за всички- значи няма прогрес ! Няма развитие! Това е !Народът си каза думата!

И четиримата предложени за лидери на ДСБ са достойни и перспективни млади политици, но за мен Иван Костов за винаги ще остане протолидера на десните демократи в България!

Нито Костов, нито Радан ще помогне на една вече залязваща звезда.... Костов просто изпусна момента с няколко години.........

Костов е един обикновен съветски агент, не може да му се отрече че е от най-добрите. Истинските десни са прецакани отдавна. Костов прокара руските интереси, останалото вече са котерийни борби и козметика. Бойко Борисов прави някакви опити за излизане поне доколкото е възможно от руска орбита, но и на него няма да му се получи. Руснаците пипат здраво.

Ако ще работи за обединена дясна партия, която да застане силно срещу комунистите от четирите парламентарни партии - добре. Ако обаче целта му е да закрепи постигнатото от ДСБ никак не е на добре, защото главния успех и на ДСБ е да се държи разепено дясното пространство. Ако обичат България - всички лидери на истинските десни партии трябва да работят за единен съюз, който да нямат право да управляват лидерите на досегашните фракции.

Прави ми впечатление, че червените орки много са се загрижили за синята идея и дясното в България. И отново И.Костов е виновен... Партията била малка и без влияние, но ..., иначе унищожила всичко и лошият Иван Костов лишил десните партии от субсидия..., Иван Костов не искал да се коалира с някой...., но защо тези някой не се коалраха с други и помежду си.... ДСБ била пътник, Иван Костов политически труп, но продължават да ги коментират, да пишат небивалици, да блъскат клавиатурите, да мразят..... Защо бе, лумпени? Защо сте се вторачили в малката и незначителна партийка? Нали е труп? Нали изчезнала? Нали победихте? Или май не сте...

абе кой ще гласува веча за тази умряла партия, дето и 4 % не може да събере. То не бяха млъсни приватизационни сделки, продажби за 1 лев, пенсии намаляваха отврат

Костов, най-големият приватизиционен хайдук-комисионер продал за комисионни Балкан, Кремиковци, Булбанк и цял списък от "златни" кокошки от промишленоста и инфраструктурата. СЕГА СИ ТЪРСИ ДОСТОЕН ПОСЛЕДОВАТЕЛ.

добре де като го е продал за 1 лев, що не го купи ти като толкова знаеш, се един лев щеше да намериш!?

Костов с този избор направи рязък завой към Борисов и това е добре,защото е добре никога късно...

Боже опази завой към Боко,който е пътник към Цацаров. Освен това 30%-те процента на ГЕРБ са много спорни на фона на 350 000 спряни фалшиви бюлетини.Колко са истинските проценти на ГЕРБ ще разберем на следващите избори ,най-вероятно наесен. Може сериозно да се очаква в следващите месеци ГЕРБ да бъде разбито от мнозинството в Парламента и Прокуратурата.Кой ще прибере гласовете на разбитото ГЕРБ ще е въпрос политическа далновидност. Хората търсят Нормална(не Мутренска) Силна Партия ,за да гласуват срещу БСП. Радан Кънев ,ако не е ограничен в мисленето като Костов ,може да обедини всички тия партии между 1-4% ,които са извън парламента.

Хаха смешни сте вече и жалки с този филибарски тюфлек ..Цацаров ,та цацаров..всичко е афив работа ,издънките на Герб са бели кахъри пред червеният бандитизъм и това няма как да мине метър..Има милиони ,които не са толкова зомбирани от червената пропаганда.. Това е все едно Кънчовци,Колювци и Райчевци със техните голф игрища и стотици апартаменти да обвиняват Цветанов за прословути 6 апартамента...

Е нали всички искат нови лица. Ето ви едно. Че и умно на всичкото отгоре. Да му пожелаем успех и да го браним от комуноидите.

Предпочитах Петър Москов да оглави ДСБ

Радан напред Москов да му е опора. И двамата са чудесни.

Това е временен избор до конгреса. Ако ти е мерак за Москов влизаш в ДСБ и гласуваш за него. За мене е все тая и двамата са интелигентни.

Кой разбрал разбрал. Не е важно кой е лидера. Важното е да се плюе по единствената партия в дясно която има капацитета да изведе Държавата от блатото. Но това не се харесва на рублажиите. Очакваме плюнки и по Радан. Той нали е млад и умен. Защо не замълчите и не прочетете какво предлага той като бъдещ лидер и едва тогава да хвърляте отровата си.

В създалата се ситуация на безпрецедентно обедняване на населението в България две спешни политико-законодателни мерки са необходими, за да може бързо да се облекчи положението. На първо място, премахването на ДДС върху хранителните продукти и електроенергията за битови нужди, за да се облекчи оцеляването на населението. Последвано от отмяна на плоския данък и въвеждането на пропорционално облагане на доходите, за да не се наруши баланса в бюджета на държавата. По време на Втората световна война, Ф. Д. Рузвелт въвежда 90% данък за облагане на богатите, за да може тези, които имат повече, да допринесат по-голям дял в трудната ситуация в страната. Колкото до България, последствията на прехода много напомнят на разрушенията при война, само че в дадения случай войната е на комунистическата номенклатура срещу българския народ за националното богатство. Само че това няма да се случи след изборите от 12 май, защото единственото мнение, което е от значение за представените в парламента партии-ГЕРБ, БСП, ДПС и Атака, е това на спонсориращите ги олигарси, а не на народа

Малко оптимизъм е нужен;след година/възможно е и по-скоро/ на парламентарните избори ще има мощна опозиция срещу/бсп,дпс,атака/ комунизма!

Дясна партия в България се счита тази която заства открито срещу ДПС и БСП. ДСБ загуби гласове, защото в предизборната си кампания застана открито и само срещу ГЕРБ, без да спомене и дума срещу БСП и ДПС.

Това не е вярно. ДСБ застана открито срещу всички влезнали в парламента.

В България няма леви и десни партии в смисъла, който се влага в ляво и дясно. Тук са просто дребни мошенници, които гледат да докопат властта, за да получат някоя кинта 4 г

Сбъркан ти е критерия за дясна партия - Антикомунизма на ББ е само една празна фразеология зад която не стои нищо. ГЕРБ по същество са с комунистическо мислене - те са били обслужващ персонал на бившата комунистическа номеклатура и са се научили само да режат ленти и да правят първи копки.

Какво ще наследява, ако сме да попитам? Загубата ли?! И как така, да не е принц, че ще наследява?!

И правителствата "наследяват". И дано тебе никой не те наследи, че ще е резил такава тъпота

Защо ни занимавате с извънпарламентарни партии??? Или не разбрахте, че дясното умря....

то ГЕРБ като е парламентарна с 30 % та ще управлява....

Абе вие червенотиквениците може да си се разбирате както искате, ама реалността е извън вашите разбирания

Как и кога вече народът ще гласува за капитализъм, като вече разбрахме мизерията на десните грабители и разрушители?! Кой иска да бъде роб, беден ,гол, бос и болен слуга на нагли , десни, дерящи го капиталисти?! Няма как стане!

Който и да стане председател на ДСБ, трябва да работи за обединение на десните партии (без ДС - проекти като Пръмова, НДСВ и т.н.). Също така следва да променят и тона към ГЕРБ. В отсъствието на Костов това не само е възможно, но е и задължително.

Аз също мисля така,особенно на фона на бандитизма ,който ще ни сполети скоро-храчките и попържните между ДСБ,СДС и Герб ще ни изглеждат като игра на безобидна игра на фунийки.Бойко да не се цигани на дребно в пазарлъка и да намали командоренето ,а Костов и СДС да се съобразяват ,че винаги ще са по малки от Герб /софийски секти с слаби разклонения в провинцията/и да спрат с подлите номера..

Това зависи единствено от ГЕРБ, които убиха СК и фалшифицираха местните избори в Плевен и Пловдив. Ако се държат като партьори и не забиват ножове в гръб тона ще е нормален.

Съгласен съм, че затоплянето на отношенията трябва да бъде двупосочен процес.

Нещо сбъркано има в Костов,тоя човек не може да мисли мащабно и държавнически.Все дребните вътрешнопартийни интереси са по-важни за него и така се смалиха ,че сега са извън парламента и загубиха и парите от държавната субсидия. С огромния потенциал на електората ,който търси силна партия ,за да гласува срещу БСП ,вместо да се възползува Костов той сдаде на ГЕРБ завоюваното.

Това са празни приказки. Къде в случая видя вътрешни дребнопартийни проблеми? От къде разбра, че губи парите за държавна субсидия? Няко тъпак го подхвърли в ефира и сега се върти малоумно, въпреки че няма такива изисквания по закон. Напротив ДСБ и БДФ имат по близо 1,5 % средно, ако няма специално предизборно споразумение. При СДС нещата стоят по-друг начин, защото там са 4 партии средно на партия се пада по 0,4%.

Коалиции не могат да взимат държавна субсидия,ако не минат 4% граница. Така простичко е записано в закона и никъде не се споменава, че се дели на 2,3 и т.н.

Със "случката" по време на изборите, която така театрално отигра, с това, че не си подаде тутакси оставката поне този път, а азчака заместниците. И като видя, че няма накъде, реши "да назначава". Абе, няма ли поне грам достойнство този ...

Той дори не си подаде оставката, а каза, че през...юни, на отчетно-изборната конференция щял бил да го направи.

А ти , дали имаш и стотна грам, елементарен разсъдък!?

Не ти харесват фактите ли, що ли?

Костов направи поредната безумна коалиция която остави ДСБ без централа и субсидия. За да е сигурен в затриването на партията назначава заместника си да замете следите. Аз смятам че не трябва да се приема оставка на Костов. Нека да получи плодовете от труда си като председател на ДСБ.

-6 за нула време... Много добре. Уцелил съм гнездото на сините оси. Който мисли че коалицията която лишава ДСБ от централа и субсидия е умна нека тресне още един минус :)

И как достигна до тази гениална мисъл? Закона не казва такова нещо: Чл. 25. (Изм. - ДВ, бр. 73 от 2006 г., изм. - ДВ, бр. 6 от 2009 г.) (1) Държавната субсидия се отпуска ежегодно на четири равни транша от централния бюджет за финансиране на политическите партии или коалиции, които са регистрирани в Централната избирателна комисия за участие в избори, участвали са в последните парламентарни избори и имат избрани народни представители. (2) Общата сума, предвидена в бюджета, се разпределя пропорционално на получените действителни гласове от всяка партия или коалиция. (3) Държавната субсидия, отпускана на всяка коалиция по ал. 1, се разпределя между съставляващите я партии според коалиционно споразумение. При липса на коалиционно споразумение или промяна на членския състав на парламентарните групи на политическите партии или коалициите, образувани в резултат на последните парламентарни избори, държавната субсидия се разпределя, като се предоставя на политически партии, учредени преди парламентарните избори, които имат съдебна регистрация и сформирана парламентарна група, или на политически партии, към които независимите народни представители декларират принадлежност. Министерството на финансите превежда дела от субсидията за всяка партия в посочена от нея сметка. Чл. 26. Държавна субсидия се отпуска ежегодно и на партиите, които не са представени в Народното събрание, но са получили не по-малко от едно на сто от всички действителни гласове на последните парламентарни избори. ДСБ-БДФ са две партии вземи близо 3 %, т.е всяка от двете партии е получила по близо 1,5%, ко няма специално коалиционно споразумение. Ако бяха 3 партии, тогава на всяка се падаше по под 1 % и може би щеше да си прав. В случая обаче, това което пишеш е преположение, нямащо нищо общо със закона и логиката.

Виж пак. Коалиция получава субсидия при преминаване на 4% бариера. Коалицията с БДФ имайки предвид потенциала на партньора е единствено с цел загубване на централата, субсидията и закриване на партията.

Често пъти казват , гласуваш за X, получаваш Y. Тези които говорят подобни приказки , ги адресират към хора, които не разбират аритметиката на пропорциналната избирателна система и 4 % бариера. Всички , които гласуваха за малки партии , получиха 4 по - големи партии. От тази гледна точка бъдещето на малките партии ,принадлежи на партии , способни да влизат в по - скоро безпринципни коалиции. Гласуваш за себеси и филанкищията и получаваш ти и филанкишията представителство , като филанкишията , може и да се събере за този , който не искаш , но си доволен , че си получил по - малко негативи и си спечелил малко. Единственият проблем е ако имаш 3 % и филанкишията 3 % дали ще съберете 6 % , но дори и 5 % и даже 4.5 % да съберете е успех. Е хубаво е все пак да имате допирни точки с филанкишията : да кажем дясна визия , евроориентация, антиядрена програма и прочие!

нали си беше подал оставката в израз на поемане на отговорност??? сега се е номинирал за шеф на партията? Не ги разбирам тези хора...

И тримата са достойни да заемат поста на Костов.Радвам се, че Костов ще помага и се надявам на следващите избори всички десни да гласуват за ДСБ.

Не го познавам, но Петър Москов е умен, интелигентен, харизматичен . Какво повече?!

Нищо повече, онзи ден в едно предаване по бтв, каза майната и на ЕНП, че подкрепяла ГЕРБ а не "автентичната" десница (зачената от дс, ама това е друга тема). Като викаш майната й на най-голямата консервативна партия в Европарламента, на която си член не мога да преценя колко е умно. Може би на един следващ етап от дсб ще ни предложат да станем и 16-та република, знае ли човек.

Кога ша вземете демократично да си изберете лидер? Само назначения. Препоръка на Костов :) Ще изчезнете завинаги!

"Демократи"

Верно си прост - това е номинация.Избора ще е на конференция следващия месец!

Кво да праиш, по-умен не ставам. Само гледай, дали няма да изберат "номинацията на Костов".

И къде видя в статията да пише, че е по препоръка на Костов. Абе вие тъпаците продължавате да си сънувате някакъв измислен свят около вас.

Ми то даже комунистите имат по няколко кандидата и гласуват за тях. Ма големите демократи на Църен Ваньо гласуват всичко, което им каже Командира. Ще го "изберат" със сто процента...

...номинацията на Кънев е направена от ръководството на партията и водачите на листи след разширено заседание в събота. Изборът е бил таен и категорично за поста бил посочен Кънев.... Къде от това разбра, че при изборът е нямало други кандидатури? Освен това изборът е временен до конгреса и е следствие на подадената от Костов оставка.

и децата знаят, че без Костов партийката отива в небитието, само ти не знаеш кой кара влака в ДСБ.

Отново комунистите, агентите и руската пета колона подложиха прът в колелата на българската дясна мисъл и дело. Тези представляват интерес, според който дясно в България изобщо не трябва да има. Защото дясното е изкарване на България от влиянието на северноазиатската кочина, дясното е за евроатлантическа интерграция, дясното е за силна средна класа и отнемане на икономическия фундамент на комунистите. Е оказаха се по-силни, уви

Седесар ( нерегистриран ) 20.05.2013 14:04 Отново комунистите, агентите и руската пета колона подложиха прът в колелата на българската дясна мисъл и дело. Тези представляват интерес, според който дясно в България изобщо не трябва да има. Защото дясното е изкарване на България от влиянието на северноазиатската кочина, дясното е за евроатлантическа интерграция, дясното е за силна средна класа и отнемане на икономическия фундамент на комунистите. Е оказаха се по-силни, уви Вашта работа е - на крива ракета космоса и пречи.

Грешиш, искат "дясно", ама декоративно...каквото го направиха Надето, Костов, Мартинчо и останалите...Сега, радан Кънев прави добро впечатление, ама с тая "Костова препоръка", не знам какво да мисля.

Декоративното е ГЕРБ. И няма никакви препоръки, просто си тъп за да можеш да осъзнаеш какво четеш.

Има хора във форума /като Кухата лейка/, които се занимават с чуждите вътрешно партийни проблеми и така си изливат злобата. Гледайте си вашите партии и рокадите в тях. Никога не коментирам партии, които не ме интересуват, защото считам, че не е коректно да пиша глупости, за хора, на които не симпатизирам.

Ти не ги коментираш, ама те те управляват...

Какво беше ДСБ?

а какво беше ГЕРБ ??

тея, които въпреки умрЕлата ком кампания ви биха пак мама ви ... да ви е яд и в устата м/удругото.

След продажбата на тогавашния Нефтохим на руската фирма Лукойол от Иван Костов, няма никакво значение кой ще е председател на СДС и ДСБ.

Руиз

Костов не е на власт от 13 години и тази цифра ще се увеличава. Костов унищожи дясното пространтство, Костов унищожи синята идея. Когато една партия претърпи неуспех, лидерът напуска. Когато един футболен отбор претърпи неуспех, треньорът бива изгонен. А сините комунисти -костовисти са на принципа : Партията /Костов/ е прав, дори когато греши. Костов никога не е виновен. Вина има населението, световната криза, Русия . Тази политика на умраза и нетърпимост към другомислещите, липсата на интелигентност, доведе до този край. Този крах на Костака бе ясен. Съжалявам за това ,че синята идея , масите хора из софийските улици - всичко това се унищожи от лицето с неприятен глас, с вид на жител от Ломско, Сливенско или Пазарджишко предградие - великият вредител и унищожител, слуга на комунистите - Иван Костов - Костака.

До самия край на тая тъпа държавица вече, все повече се увеличават разпраните идиоти , като тоя, на който правя репликата, и това си е!?

След загубата на избрите 2001 Костов напусна председателския пост. 2004 прави нова партия - ДСБ,която още на следващите избори влиза самостоятелно в парламента.След загубата тази година Костов отново подава оставка! Достойна и разбираема постъпка!

Костов нова партия не е направил. Превзе като кукувица една. След загубата на изборите подаде оставка под натиска на ръководството и се самоизбра на следващото събрание, но вече с по-послушно ръководство. Самоизбра се за една година и остана 6. Страшно принципно, морално и достойно. Как да не сведем глава!

Има качества и не видът и гласът му са причина да се стигне дотук - просто слугуваше другиму, не на сините...

Да му пожелаем успех от все сърце

В политиката е като при спорта-за историята остава важен крайният резултат.За това и достойните спортисти се оттеглят от спорта когато са на върха на славата си.В света има и такива политици-Маргарет Тачер Де Гол.При нас нещата винаги са обратно.Костов до като не унищожи тая нужна партия не се отказа.И какво остави на този Радан-да си ближе раните.Нова ли дясна партия да прави стара ли да възстановява.И двете цели са мисия невъзможна.И в политиката и в живота се умира само по веднаж.А и БСП и СДС са вече доказани политически трупове.

Я, пак отново!?Ама тоя път внимателно и подробно разработи тезите си цялостно и в дълбочина, на около поне стотина реда!?Туй, което си написал не стига и за една бърза телеграма, бе ей!?Нищо не се разбира!?Изцяло си уплел смИслата на мИслата!?

В спорта следва нов сезон и загубилият може да стане пръв. НЯМА спортист, който да се е оттегли на върха си. Освен може би в колективните спортове, само че е оттеглян на върха на славата на целият отбор, а не на собствената си слава. Ето примерно Бекъм. Отегля се след като почти не игра за ПСЖ и очевадно е далеч от добрите си години, но отбора стигна някакъв връх. Така че както виждаш цялата логика в съжденията ти е твърде тъпа.

Прав си Дада за Бекъм.Но той освен голям спортист е и голяма личност.Малко трудно в такава държава като България се раждат такива хора.Или пък ако случайно се родят не могат да виреят в подобна обстановка.Примера за Левски е подходящ за случая.Не обвинявам Костов но не го и оправдавам.Можеше да направи повече за България-нали.По негово време заминах за Америка с румънският Таром защото от цяла Европа само български самолети нямаха полети до там.И още колко много неща има за добавяне.

Бойко Борисов е комунист на комунистите,защото всички знаем ,че той си позволи да каже няколко добри думи за бай Тошо и мракобесническата му диктатура и сатрапия ,през която се извършваха дори човешки жертвоприношения със участието на слугите на Сатаната-малолетните еничари на Комунизма-невръстните чавдарчета, пионерчета и комсомолчета,зловещите агенти на ДС! Затова, когато дойдем отново на власт всички ,които са били такива ,ще ги изринем с фадромата в Черно море и на чисто нова и майски зелена ливада ,незамърсенаот комунистически плевели бъзе ,троскот и свирчовина Ще построим най великата и свята демокрация ,която само създателите на всичко видимо и невидимо,тленно и нетленно-наш Ваню и самият Бог-Творец са виждали!!

Коментари - Радан Кънев ще наследи Костов на лидерския пост в ДСБ | Днес.dir.bg

Радан Кънев ще наследи Костов на лидерския пост в ДСБ

Зам.-председателят на ДСБ в оставка Радан Кънев ще оглави партията. "Най-бързо израсналият и най-млад политик" обеща да я укрепи. Иван Костов няма да бъде почетен председател на ДСБ.

Обратно в новината

Коментари - Радан Кънев ще наследи Костов на лидерския пост в ДСБ | Днес.dir.bg

Коментари

приличаш ми на един от 1945 .

Много ми е добре! За това се молех през цялата кампания, и се случи! Да видя един жалък и почти разплакан Костов! Нека на неговата съвест тежи оставането на партията му без пари, и офиси! Който краде партии, така му се пада!

В казармата,казваше дядо ми,на войниците по така,които незнаели ляво и дясно,слагали на краката им сено и слама и така строя се получавал.Нашите политици,като влизат в Парламента имат нужда от тази военна "хитрост",за да добият знания и умения в маршировката по коридорите на властта.Без ДСБ това остана в НС.

Заглавието е измислено ,Националната конф.ще избере най-достойния,Радан Кънев ,Петър Москов или друг все достойни мъже.ДСБ заслужава именно един от тях.

И това го плещат малоумници и днес,които дори се разсейват,че пенсионните фондове на "Фашистка България" са изядени в 1951г от БКП-вкарани са в бюджета,защото страната е била вече фалирала.След това вече няма фондове,а само капни-лапни.Но с инфлацията 3770лв/долар БКП унищожи всичко.Костов бил крив за всичко.И той има грешки със сигурност,но не за всичко е виновен той.Сега се оттегля и дава път на младите.Омирете се и вие.

Това което безпокои от форумите,е ниската почтеност и култура преобладаваща в страната.Злобата и мръснишките подстрекателства и излияния не са добра характеристика за никого.Има ли Иван Костов грехове,много ли са,големи ли са и какви точно са ще се произнесе историята.Едно почтено и честно общество трябва да прецени обаче нещата които той е свършил в интерес на обществото,народа и държавата.И чест да нямаш пак трябва да кажеш,че Костов е мъжът имал и кураж и отговорност да се нагърби с реформиране на икономика и общество за да се оцелее след комунистическите съсипии на икономика,банки,предприятия и всичко което можеше да се съсипе.Да не говорим за инфлацията изяла спестяванията на хората,пирамидите,банките с кредитните милионери,източване на активите на предприятията и създаване на конкурентни на държавните от бивши директори,ченгета и номенклатурци.Тупкането на топката от всички комун.управления за да станат грабежите и бягството от реформи целево и заради непопулярността на реформите.Това обаче съсипваше прогресивно страната.Виденов описа за фалит 242 големи предприятия,но не му стискаше да го стори-комунистите само обещават хубави неща,а не безработица за хората.Костов трябваше да го стори.Бил продал "Балкан" за 150х .лв.или долара,но се мълчи за дълговете й от 150 млн.долара.И така с всичко.За 1 долар предприятие подарено,но се мълчи за 100 или 300 млн.долара дългове и т.н.Мълчи се че БСП(БКП) оставиха 2,6млн.пенсионери да умрат от глад с 3-5 долара/мес.пенсия,а Костов който не позволи това да стане създавайки пенсионни фондове и редуцирайки частично пенсиите вместо да ги окастри жестоко или спре нацяло-видите ли той бил изял пенсиите.

rado_7_6@

С малка забележка, че ако има чат-пат на случаен принцип дори дабъл-ентер се чете много по-лесно - окей. Сега, през последната година захласнат да плюе герб, костов не осъзна (поне на мен ми се иска да е така), че влиза в схемата на Асаците (а тея симпатяги са ама Мноо Яки на тема гьобелс). Кое е по-важно? Интелигентност или прагматизъм? Поначало, това антоними ли са ?!?

Още 2011г.И.Костов каза,че отваме към криза-това плюене ли е по герб след като кризата е налице.

Много точно казано simpatizante.Или по накратко,както е написал поета;светилата всенародни те престанаха да светят,други веч се не родиха в таз епоха на позор...

Нещо, което лидерите на ДСБ не могат да си позволят да кажат публично - приказките за разцепване на дясното са всъщност едно от средствата да сеоказва натиск за влючване на "свои" хора в единствената дясна партия у нас. Сещате се чии "свои" имам пред вид, но не знам дали се сещате кои. Няма разцепване на дясното, Костов изолира агентите от нормалните хора, но въпреки, че всички твърдят, че бил крал не можа да си купи телевизия и затова загуби.

rado_7_6@

Костов (и СДС) загуби защото се опитаха да 'играят'. Срещу засега най-успешните в маргинализирането на бесеапаш-поганските мъпети на мафията. Истерията в деня за размисъл показва, че бесеапаш-поганските мъпети на мафията са в паника. Без да се усетят (сега тук съм балък тип романтик-позитивист) ДСБ и СДС заиграха по свирката на мафията - всички срещу ГЕРБ. Вместо да ударят по масата и да кажат - окей, имаме известни разлики, но докато не изхвърлим ПО ЗАКОНЕН начин на Избори бесеапаш-поганците от властта е безсмислено квото и да е. Както казах - мислете. Имате претенции да сте интелигентни. Допускането на ромасъсли-читакоолу-боленибрикчи башибозука да Граби България не е точно довод в полза на Вашата интелигентност.

rado_7_6@

Приемният изпит за Свободен Гражданин на България е осъзнаването, че бесеапаш-поганците + сателитите им са тумор в снагата на България и маргинализирането им в Парламента е МИНИМУМЪТ без който България НЯМА ШАНС. Оттук тръгваме. Та - мислете симпатизантите на ДСБ, мислете. Нали сте интелигенти, не би трябвало да Ви е проблем мисленето?

Буря в чаша вода.. СДС/ДСБ и сие са дълбоко минало.. извършиха престъпната приватизация, взеха си парите и сега или в затвора или в историята. По-големи престъпници са и от БСП.

бсп не е приватизирала нищо, не е декапитализирала (източвала) стратегическите бг предприятия, не е ограбвала спестяванията на хората по най-различни начини и схеми? Въобще кристално чиста 120 годиша девственица.

Ти си се продал на червените като подлога.Объщаш нещата точно обратно.

Какви комунисти ,бе хора! Вие на кои свят сте.То няма социалисти тук-те от комунисти реват.Вземете прочетете малко.Кои партии са леви и кои десни.И кои за какво се бори.Десни партии в "чист" вид ,управляващи няма отдавна в западното общество

В политиката може да се издържи дълго, ако си безочлив и разчиташ на късата човешка памет. - Иван Костов

Откъде, прогресивният дир знае, че Костов е предложил Кънев? В текста това липсва. Аман от комуноидни отрочета, на всеки нанометър са.

Аз лично силно се надявам, че ДСБ или СДС ще измислят нещо нормално и свястно. Да действат защотото няма време, новите избори наближават

Произходът на Кънев? Дядовци, баби, майка, баща, че аман от комуноидни отрочета, дет се правят на демократи, а в решителните моменти десният избирател зяпнал от изненада.

До един са комунисти. Затова е в ДСБ, а не в БСП. Там родата е само от демократи. МНОГО МЕ Е ЯД НА БЕДНИ ДУШИЦИ КАТО ТЕБ!!!

ДСБ е единствената автентична и напълно прочистена от демагози,партия!ДСБ ще възроди истинската десница!ГЕРБ са десни,колкото десния тестис на комунистическия селяндур Тодор,за това и пазача му Борисов го очаква същото падение!

прочетох доста коментари и съм озадачен- преобладават писанията на враговете на дясното, на синята идея, на западната цивилизация, на разума, на прогреса! В нашата страна има много комунисти и това е най-голямата ни трагедия! Това е основната причина да сме на последно място по всички показатели в цивилизования свят. Но болшинството от хората у нас това не могат да разберат, а тези които го разбират не смеят да го кажат на висок глас и да се борят смело против комунизма !!!!!!!

Хората не са срещу дясното, а срещу точно това дясно. В БГ нещата не са десни и леви, просто са крадливи и ме е яд на хората, които наистина се подават на манипулации

Да не харесваш Костов-"Политиконома" не те прави враг на "дясното".Хората не са глупави.Това че си яхнал синята вълна не ти дава право да грбиш държавата.

Дира защо сте написали подвеждащо заглавие: "Костов избра Радан Кънев ...." Сега всякакви тъпаци се надпредварват да ръсят глупости подведени от това заглавие, без дори да са прочели новината.

По-добре Радан,отколкото крадлив дедо (Иван Костов)

Амбицирани манипулиращи политически несъстоятелности!!!

с мисъл за народ и държава , можеше да го докаже ! Нещо "добро", ако не толкова велико - щеше да направи!С ограничения си мозък- толкова е могъл да направи! Видно е! "Дясното" умря ! Не може да се "реанимира"! Това "злокобно дясно"- ще почива в историята! Няма нищо вечно! Промените към добро- са носители на прогреса!Щом дясното не е носител на нужните добри промени за всички- значи няма прогрес ! Няма развитие! Това е !Народът си каза думата!

И четиримата предложени за лидери на ДСБ са достойни и перспективни млади политици, но за мен Иван Костов за винаги ще остане протолидера на десните демократи в България!

Нито Костов, нито Радан ще помогне на една вече залязваща звезда.... Костов просто изпусна момента с няколко години.........

Костов е един обикновен съветски агент, не може да му се отрече че е от най-добрите. Истинските десни са прецакани отдавна. Костов прокара руските интереси, останалото вече са котерийни борби и козметика. Бойко Борисов прави някакви опити за излизане поне доколкото е възможно от руска орбита, но и на него няма да му се получи. Руснаците пипат здраво.

Ако ще работи за обединена дясна партия, която да застане силно срещу комунистите от четирите парламентарни партии - добре. Ако обаче целта му е да закрепи постигнатото от ДСБ никак не е на добре, защото главния успех и на ДСБ е да се държи разепено дясното пространство. Ако обичат България - всички лидери на истинските десни партии трябва да работят за единен съюз, който да нямат право да управляват лидерите на досегашните фракции.

Прави ми впечатление, че червените орки много са се загрижили за синята идея и дясното в България. И отново И.Костов е виновен... Партията била малка и без влияние, но ..., иначе унищожила всичко и лошият Иван Костов лишил десните партии от субсидия..., Иван Костов не искал да се коалира с някой...., но защо тези някой не се коалраха с други и помежду си.... ДСБ била пътник, Иван Костов политически труп, но продължават да ги коментират, да пишат небивалици, да блъскат клавиатурите, да мразят..... Защо бе, лумпени? Защо сте се вторачили в малката и незначителна партийка? Нали е труп? Нали изчезнала? Нали победихте? Или май не сте...

абе кой ще гласува веча за тази умряла партия, дето и 4 % не може да събере. То не бяха млъсни приватизационни сделки, продажби за 1 лев, пенсии намаляваха отврат

Костов, най-големият приватизиционен хайдук-комисионер продал за комисионни Балкан, Кремиковци, Булбанк и цял списък от "златни" кокошки от промишленоста и инфраструктурата. СЕГА СИ ТЪРСИ ДОСТОЕН ПОСЛЕДОВАТЕЛ.

добре де като го е продал за 1 лев, що не го купи ти като толкова знаеш, се един лев щеше да намериш!?

Костов с този избор направи рязък завой към Борисов и това е добре,защото е добре никога късно...

Боже опази завой към Боко,който е пътник към Цацаров. Освен това 30%-те процента на ГЕРБ са много спорни на фона на 350 000 спряни фалшиви бюлетини.Колко са истинските проценти на ГЕРБ ще разберем на следващите избори ,най-вероятно наесен. Може сериозно да се очаква в следващите месеци ГЕРБ да бъде разбито от мнозинството в Парламента и Прокуратурата.Кой ще прибере гласовете на разбитото ГЕРБ ще е въпрос политическа далновидност. Хората търсят Нормална(не Мутренска) Силна Партия ,за да гласуват срещу БСП. Радан Кънев ,ако не е ограничен в мисленето като Костов ,може да обедини всички тия партии между 1-4% ,които са извън парламента.

Хаха смешни сте вече и жалки с този филибарски тюфлек ..Цацаров ,та цацаров..всичко е афив работа ,издънките на Герб са бели кахъри пред червеният бандитизъм и това няма как да мине метър..Има милиони ,които не са толкова зомбирани от червената пропаганда.. Това е все едно Кънчовци,Колювци и Райчевци със техните голф игрища и стотици апартаменти да обвиняват Цветанов за прословути 6 апартамента...

Е нали всички искат нови лица. Ето ви едно. Че и умно на всичкото отгоре. Да му пожелаем успех и да го браним от комуноидите.

Предпочитах Петър Москов да оглави ДСБ

Радан напред Москов да му е опора. И двамата са чудесни.

Това е временен избор до конгреса. Ако ти е мерак за Москов влизаш в ДСБ и гласуваш за него. За мене е все тая и двамата са интелигентни.

Кой разбрал разбрал. Не е важно кой е лидера. Важното е да се плюе по единствената партия в дясно която има капацитета да изведе Държавата от блатото. Но това не се харесва на рублажиите. Очакваме плюнки и по Радан. Той нали е млад и умен. Защо не замълчите и не прочетете какво предлага той като бъдещ лидер и едва тогава да хвърляте отровата си.

В създалата се ситуация на безпрецедентно обедняване на населението в България две спешни политико-законодателни мерки са необходими, за да може бързо да се облекчи положението. На първо място, премахването на ДДС върху хранителните продукти и електроенергията за битови нужди, за да се облекчи оцеляването на населението. Последвано от отмяна на плоския данък и въвеждането на пропорционално облагане на доходите, за да не се наруши баланса в бюджета на държавата. По време на Втората световна война, Ф. Д. Рузвелт въвежда 90% данък за облагане на богатите, за да може тези, които имат повече, да допринесат по-голям дял в трудната ситуация в страната. Колкото до България, последствията на прехода много напомнят на разрушенията при война, само че в дадения случай войната е на комунистическата номенклатура срещу българския народ за националното богатство. Само че това няма да се случи след изборите от 12 май, защото единственото мнение, което е от значение за представените в парламента партии-ГЕРБ, БСП, ДПС и Атака, е това на спонсориращите ги олигарси, а не на народа

Малко оптимизъм е нужен;след година/възможно е и по-скоро/ на парламентарните избори ще има мощна опозиция срещу/бсп,дпс,атака/ комунизма!

Дясна партия в България се счита тази която заства открито срещу ДПС и БСП. ДСБ загуби гласове, защото в предизборната си кампания застана открито и само срещу ГЕРБ, без да спомене и дума срещу БСП и ДПС.

Това не е вярно. ДСБ застана открито срещу всички влезнали в парламента.

В България няма леви и десни партии в смисъла, който се влага в ляво и дясно. Тук са просто дребни мошенници, които гледат да докопат властта, за да получат някоя кинта 4 г

Сбъркан ти е критерия за дясна партия - Антикомунизма на ББ е само една празна фразеология зад която не стои нищо. ГЕРБ по същество са с комунистическо мислене - те са били обслужващ персонал на бившата комунистическа номеклатура и са се научили само да режат ленти и да правят първи копки.

Какво ще наследява, ако сме да попитам? Загубата ли?! И как така, да не е принц, че ще наследява?!

И правителствата "наследяват". И дано тебе никой не те наследи, че ще е резил такава тъпота

Защо ни занимавате с извънпарламентарни партии??? Или не разбрахте, че дясното умря....

то ГЕРБ като е парламентарна с 30 % та ще управлява....

Абе вие червенотиквениците може да си се разбирате както искате, ама реалността е извън вашите разбирания

Как и кога вече народът ще гласува за капитализъм, като вече разбрахме мизерията на десните грабители и разрушители?! Кой иска да бъде роб, беден ,гол, бос и болен слуга на нагли , десни, дерящи го капиталисти?! Няма как стане!

Който и да стане председател на ДСБ, трябва да работи за обединение на десните партии (без ДС - проекти като Пръмова, НДСВ и т.н.). Също така следва да променят и тона към ГЕРБ. В отсъствието на Костов това не само е възможно, но е и задължително.

Аз също мисля така,особенно на фона на бандитизма ,който ще ни сполети скоро-храчките и попържните между ДСБ,СДС и Герб ще ни изглеждат като игра на безобидна игра на фунийки.Бойко да не се цигани на дребно в пазарлъка и да намали командоренето ,а Костов и СДС да се съобразяват ,че винаги ще са по малки от Герб /софийски секти с слаби разклонения в провинцията/и да спрат с подлите номера..

Това зависи единствено от ГЕРБ, които убиха СК и фалшифицираха местните избори в Плевен и Пловдив. Ако се държат като партьори и не забиват ножове в гръб тона ще е нормален.

Съгласен съм, че затоплянето на отношенията трябва да бъде двупосочен процес.

Нещо сбъркано има в Костов,тоя човек не може да мисли мащабно и държавнически.Все дребните вътрешнопартийни интереси са по-важни за него и така се смалиха ,че сега са извън парламента и загубиха и парите от държавната субсидия. С огромния потенциал на електората ,който търси силна партия ,за да гласува срещу БСП ,вместо да се възползува Костов той сдаде на ГЕРБ завоюваното.

Това са празни приказки. Къде в случая видя вътрешни дребнопартийни проблеми? От къде разбра, че губи парите за държавна субсидия? Няко тъпак го подхвърли в ефира и сега се върти малоумно, въпреки че няма такива изисквания по закон. Напротив ДСБ и БДФ имат по близо 1,5 % средно, ако няма специално предизборно споразумение. При СДС нещата стоят по-друг начин, защото там са 4 партии средно на партия се пада по 0,4%.

Коалиции не могат да взимат държавна субсидия,ако не минат 4% граница. Така простичко е записано в закона и никъде не се споменава, че се дели на 2,3 и т.н.

Със "случката" по време на изборите, която така театрално отигра, с това, че не си подаде тутакси оставката поне този път, а азчака заместниците. И като видя, че няма накъде, реши "да назначава". Абе, няма ли поне грам достойнство този ...

Той дори не си подаде оставката, а каза, че през...юни, на отчетно-изборната конференция щял бил да го направи.

А ти , дали имаш и стотна грам, елементарен разсъдък!?

Не ти харесват фактите ли, що ли?

Костов направи поредната безумна коалиция която остави ДСБ без централа и субсидия. За да е сигурен в затриването на партията назначава заместника си да замете следите. Аз смятам че не трябва да се приема оставка на Костов. Нека да получи плодовете от труда си като председател на ДСБ.

-6 за нула време... Много добре. Уцелил съм гнездото на сините оси. Който мисли че коалицията която лишава ДСБ от централа и субсидия е умна нека тресне още един минус :)

И как достигна до тази гениална мисъл? Закона не казва такова нещо: Чл. 25. (Изм. - ДВ, бр. 73 от 2006 г., изм. - ДВ, бр. 6 от 2009 г.) (1) Държавната субсидия се отпуска ежегодно на четири равни транша от централния бюджет за финансиране на политическите партии или коалиции, които са регистрирани в Централната избирателна комисия за участие в избори, участвали са в последните парламентарни избори и имат избрани народни представители. (2) Общата сума, предвидена в бюджета, се разпределя пропорционално на получените действителни гласове от всяка партия или коалиция. (3) Държавната субсидия, отпускана на всяка коалиция по ал. 1, се разпределя между съставляващите я партии според коалиционно споразумение. При липса на коалиционно споразумение или промяна на членския състав на парламентарните групи на политическите партии или коалициите, образувани в резултат на последните парламентарни избори, държавната субсидия се разпределя, като се предоставя на политически партии, учредени преди парламентарните избори, които имат съдебна регистрация и сформирана парламентарна група, или на политически партии, към които независимите народни представители декларират принадлежност. Министерството на финансите превежда дела от субсидията за всяка партия в посочена от нея сметка. Чл. 26. Държавна субсидия се отпуска ежегодно и на партиите, които не са представени в Народното събрание, но са получили не по-малко от едно на сто от всички действителни гласове на последните парламентарни избори. ДСБ-БДФ са две партии вземи близо 3 %, т.е всяка от двете партии е получила по близо 1,5%, ко няма специално коалиционно споразумение. Ако бяха 3 партии, тогава на всяка се падаше по под 1 % и може би щеше да си прав. В случая обаче, това което пишеш е преположение, нямащо нищо общо със закона и логиката.

Виж пак. Коалиция получава субсидия при преминаване на 4% бариера. Коалицията с БДФ имайки предвид потенциала на партньора е единствено с цел загубване на централата, субсидията и закриване на партията.

Често пъти казват , гласуваш за X, получаваш Y. Тези които говорят подобни приказки , ги адресират към хора, които не разбират аритметиката на пропорциналната избирателна система и 4 % бариера. Всички , които гласуваха за малки партии , получиха 4 по - големи партии. От тази гледна точка бъдещето на малките партии ,принадлежи на партии , способни да влизат в по - скоро безпринципни коалиции. Гласуваш за себеси и филанкищията и получаваш ти и филанкишията представителство , като филанкишията , може и да се събере за този , който не искаш , но си доволен , че си получил по - малко негативи и си спечелил малко. Единственият проблем е ако имаш 3 % и филанкишията 3 % дали ще съберете 6 % , но дори и 5 % и даже 4.5 % да съберете е успех. Е хубаво е все пак да имате допирни точки с филанкишията : да кажем дясна визия , евроориентация, антиядрена програма и прочие!

нали си беше подал оставката в израз на поемане на отговорност??? сега се е номинирал за шеф на партията? Не ги разбирам тези хора...

И тримата са достойни да заемат поста на Костов.Радвам се, че Костов ще помага и се надявам на следващите избори всички десни да гласуват за ДСБ.

Не го познавам, но Петър Москов е умен, интелигентен, харизматичен . Какво повече?!

Нищо повече, онзи ден в едно предаване по бтв, каза майната и на ЕНП, че подкрепяла ГЕРБ а не "автентичната" десница (зачената от дс, ама това е друга тема). Като викаш майната й на най-голямата консервативна партия в Европарламента, на която си член не мога да преценя колко е умно. Може би на един следващ етап от дсб ще ни предложат да станем и 16-та република, знае ли човек.

Кога ша вземете демократично да си изберете лидер? Само назначения. Препоръка на Костов :) Ще изчезнете завинаги!

"Демократи"

Верно си прост - това е номинация.Избора ще е на конференция следващия месец!

Кво да праиш, по-умен не ставам. Само гледай, дали няма да изберат "номинацията на Костов".

И къде видя в статията да пише, че е по препоръка на Костов. Абе вие тъпаците продължавате да си сънувате някакъв измислен свят около вас.

Ми то даже комунистите имат по няколко кандидата и гласуват за тях. Ма големите демократи на Църен Ваньо гласуват всичко, което им каже Командира. Ще го "изберат" със сто процента...

...номинацията на Кънев е направена от ръководството на партията и водачите на листи след разширено заседание в събота. Изборът е бил таен и категорично за поста бил посочен Кънев.... Къде от това разбра, че при изборът е нямало други кандидатури? Освен това изборът е временен до конгреса и е следствие на подадената от Костов оставка.

и децата знаят, че без Костов партийката отива в небитието, само ти не знаеш кой кара влака в ДСБ.

Отново комунистите, агентите и руската пета колона подложиха прът в колелата на българската дясна мисъл и дело. Тези представляват интерес, според който дясно в България изобщо не трябва да има. Защото дясното е изкарване на България от влиянието на северноазиатската кочина, дясното е за евроатлантическа интерграция, дясното е за силна средна класа и отнемане на икономическия фундамент на комунистите. Е оказаха се по-силни, уви

Седесар ( нерегистриран ) 20.05.2013 14:04 Отново комунистите, агентите и руската пета колона подложиха прът в колелата на българската дясна мисъл и дело. Тези представляват интерес, според който дясно в България изобщо не трябва да има. Защото дясното е изкарване на България от влиянието на северноазиатската кочина, дясното е за евроатлантическа интерграция, дясното е за силна средна класа и отнемане на икономическия фундамент на комунистите. Е оказаха се по-силни, уви Вашта работа е - на крива ракета космоса и пречи.

Грешиш, искат "дясно", ама декоративно...каквото го направиха Надето, Костов, Мартинчо и останалите...Сега, радан Кънев прави добро впечатление, ама с тая "Костова препоръка", не знам какво да мисля.

Декоративното е ГЕРБ. И няма никакви препоръки, просто си тъп за да можеш да осъзнаеш какво четеш.

Има хора във форума /като Кухата лейка/, които се занимават с чуждите вътрешно партийни проблеми и така си изливат злобата. Гледайте си вашите партии и рокадите в тях. Никога не коментирам партии, които не ме интересуват, защото считам, че не е коректно да пиша глупости, за хора, на които не симпатизирам.

Ти не ги коментираш, ама те те управляват...

Какво беше ДСБ?

а какво беше ГЕРБ ??

тея, които въпреки умрЕлата ком кампания ви биха пак мама ви ... да ви е яд и в устата м/удругото.

След продажбата на тогавашния Нефтохим на руската фирма Лукойол от Иван Костов, няма никакво значение кой ще е председател на СДС и ДСБ.

Руиз

Костов не е на власт от 13 години и тази цифра ще се увеличава. Костов унищожи дясното пространтство, Костов унищожи синята идея. Когато една партия претърпи неуспех, лидерът напуска. Когато един футболен отбор претърпи неуспех, треньорът бива изгонен. А сините комунисти -костовисти са на принципа : Партията /Костов/ е прав, дори когато греши. Костов никога не е виновен. Вина има населението, световната криза, Русия . Тази политика на умраза и нетърпимост към другомислещите, липсата на интелигентност, доведе до този край. Този крах на Костака бе ясен. Съжалявам за това ,че синята идея , масите хора из софийските улици - всичко това се унищожи от лицето с неприятен глас, с вид на жител от Ломско, Сливенско или Пазарджишко предградие - великият вредител и унищожител, слуга на комунистите - Иван Костов - Костака.

До самия край на тая тъпа държавица вече, все повече се увеличават разпраните идиоти , като тоя, на който правя репликата, и това си е!?

След загубата на избрите 2001 Костов напусна председателския пост. 2004 прави нова партия - ДСБ,която още на следващите избори влиза самостоятелно в парламента.След загубата тази година Костов отново подава оставка! Достойна и разбираема постъпка!

Костов нова партия не е направил. Превзе като кукувица една. След загубата на изборите подаде оставка под натиска на ръководството и се самоизбра на следващото събрание, но вече с по-послушно ръководство. Самоизбра се за една година и остана 6. Страшно принципно, морално и достойно. Как да не сведем глава!

Има качества и не видът и гласът му са причина да се стигне дотук - просто слугуваше другиму, не на сините...

Да му пожелаем успех от все сърце

В политиката е като при спорта-за историята остава важен крайният резултат.За това и достойните спортисти се оттеглят от спорта когато са на върха на славата си.В света има и такива политици-Маргарет Тачер Де Гол.При нас нещата винаги са обратно.Костов до като не унищожи тая нужна партия не се отказа.И какво остави на този Радан-да си ближе раните.Нова ли дясна партия да прави стара ли да възстановява.И двете цели са мисия невъзможна.И в политиката и в живота се умира само по веднаж.А и БСП и СДС са вече доказани политически трупове.

Я, пак отново!?Ама тоя път внимателно и подробно разработи тезите си цялостно и в дълбочина, на около поне стотина реда!?Туй, което си написал не стига и за една бърза телеграма, бе ей!?Нищо не се разбира!?Изцяло си уплел смИслата на мИслата!?

В спорта следва нов сезон и загубилият може да стане пръв. НЯМА спортист, който да се е оттегли на върха си. Освен може би в колективните спортове, само че е оттеглян на върха на славата на целият отбор, а не на собствената си слава. Ето примерно Бекъм. Отегля се след като почти не игра за ПСЖ и очевадно е далеч от добрите си години, но отбора стигна някакъв връх. Така че както виждаш цялата логика в съжденията ти е твърде тъпа.

Прав си Дада за Бекъм.Но той освен голям спортист е и голяма личност.Малко трудно в такава държава като България се раждат такива хора.Или пък ако случайно се родят не могат да виреят в подобна обстановка.Примера за Левски е подходящ за случая.Не обвинявам Костов но не го и оправдавам.Можеше да направи повече за България-нали.По негово време заминах за Америка с румънският Таром защото от цяла Европа само български самолети нямаха полети до там.И още колко много неща има за добавяне.

Бойко Борисов е комунист на комунистите,защото всички знаем ,че той си позволи да каже няколко добри думи за бай Тошо и мракобесническата му диктатура и сатрапия ,през която се извършваха дори човешки жертвоприношения със участието на слугите на Сатаната-малолетните еничари на Комунизма-невръстните чавдарчета, пионерчета и комсомолчета,зловещите агенти на ДС! Затова, когато дойдем отново на власт всички ,които са били такива ,ще ги изринем с фадромата в Черно море и на чисто нова и майски зелена ливада ,незамърсенаот комунистически плевели бъзе ,троскот и свирчовина Ще построим най великата и свята демокрация ,която само създателите на всичко видимо и невидимо,тленно и нетленно-наш Ваню и самият Бог-Творец са виждали!!